Zaplatili by ste 3 € za domácu buchtu?
Ahojte 😊,
zaujímalo by ma, čo si myslíte – dali by ste za domácu buchtu 3 €? 🍰
Ja viem, že to môže znieť trochu viac, ale je úplne čerstvá, domácou rukou vyrobená a z kvalitných surovín. Stojí podľa vás tá cena za dobrú buchtu?
@anonym_639b3c
@earlgrey
ale ved za 2,2 euro mam langos mastny cesnakovy riadne vymagani kucharskymi tricepsami , to co musi byt za buchtu za tri euricka? bude aspon riadne pomastena? posypana? 😉
@princkrason kde kúpiš langoš za 2.20€ ?🤣 akože ja tieto gebuziny nejem...mastné...ale čo som videla ceny langošov, tak pod 5€ nešli 🤣🤣🤣 kde žiješ?
Muránske buchty zdraželi na 2€ už to je na zváženie, takže by som redukoval počet len jednu na osobu. A 3€ len preto že je doma robená to nie, musíš tam pridať viac benefitov.
@maranco no záleži aká veľká a aká dobrá, muránske buchty napríklad milujem dala by som aj tri eurá za ňu, keď ideme okolo vždy kúpim 8 buchiet, ešteže nebývam blízko by som mala 150 kil 🙈
@simca06022011 presne pre toto sme to Počúvadlo začali bojkotovať, resp. občerstvenie tam. Kedysi, ešte pár rokov späť, sme tam raz, dvakrát za sezónu chodievali na langoš. Dnes? Toľko peňazí zaň nedám ani náhodou, lebo to už je o totálnej nenažranosti. Nie preto, že by som na to nemala, ale z princípu, nebudem podporovať hajzlov v zaprdenej drevenej búde.
@mandzula tak mi sme boli v topkach (tie su teraz prerobene, obnovene, tak sme boli vyskusat), neviem bufety a ta druha strana za kolko su.. ale celkovo nie je lacno v tej lokalite, je to vychytena oblast turisticka (aj ked neviem rpeco, nic ma take neohurilo v BS, dost sme tam casto.. jedno namestie... kopa ludi:D). Inak kedysi tam bola hlava na hlave, teraz pomenej, ale aj to moze byt ciel.. proste trzby su, ale nie je to tam prepchate. Jazera a tak su fajn, my chodime si zaplavat a nie sa krmit, takze mi je to jedno :D skor ma trapi, ze jeded poondiaty kemp nevedia urobit modernejsie :D pritom ludia chodia. To je take slovenske = ceny luxusne ale skor za take retro vylety, zazitkove.. latrina, rozbite cesty,a tak.. a velakrat aj tie ceny su neprimerane "chutnosti" a kvalite jedla.
@mandzula tak mi sme boli v topkach (tie su teraz prerobene, obnovene, tak sme boli vyskusat), neviem bufety a ta druha strana za kolko su.. ale celkovo nie je lacno v tej lokalite, je to vychytena oblast turisticka (aj ked neviem rpeco, nic ma take neohurilo v BS, dost sme tam casto.. jedno namestie... kopa ludi:D). Inak kedysi tam bola hlava na hlave, teraz pomenej, ale aj to moze byt ciel.. proste trzby su, ale nie je to tam prepchate. Jazera a tak su fajn, my chodime si zaplavat a nie sa krmit, takze mi je to jedno :D skor ma trapi, ze jeded poondiaty kemp nevedia urobit modernejsie :D pritom ludia chodia. To je take slovenske = ceny luxusne ale skor za take retro vylety, zazitkove.. latrina, rozbite cesty,a tak.. a velakrat aj tie ceny su neprimerane "chutnosti" a kvalite jedla.
@simca06022011 ano, presne toto je BS a okolie - plati sa tam za pribeh, nie za kvalitu. Byvame par km od BS, radi sa tam chodime prejst, no nekupujem tam nic okrem zmrzky, lebo im tam z tej ich rozpravky hrabe.
Je celkom rozdiel zaplatit za domacu buchtu niekde v remeselnej pekarni 3 EUR a zene, co doma v kuchyni spravi "domace buchty" a na cierno to potom niekde predava.
Ak by bola veľká, chutnána, špeciálna tak áno. Ja si kupejem slimáka za 4,50€ ale je plnený krémom, vrch má čokoládový, chrumkavý, čerstvý...vždy keď mám cestu okolo pekárne tak si ho kúpim (4-5 krát mesačne).
@anonym_autor na Donovaloch stojí jedna buchta párenia poliať pudingom a grankom 11.99 ale je veľká ako tri buchty... Aj tak otras...ved kilo múky stojí 1 euro.... A je z toho milión buchiet
V pekárni raz za čas áno, za domácu nie. Teda domácu by som ani nekupovala.
v ba croissanty za 7 eur a ludia to zrejme kupuju... nepochopitelne. nedavno som prisla z francuzska, kde by bola asi revolucia, keby stal nad 2 eura v pekarni. a uplne neporovnatelna chut vselkeho peciva oproti nasmu.
@anonym_autor na Donovaloch stojí jedna buchta párenia poliať pudingom a grankom 11.99 ale je veľká ako tri buchty... Aj tak otras...ved kilo múky stojí 1 euro.... A je z toho milión buchiet
@derdia tak môžete ísť začať robiť a za vodou, makať celý deň, platiť nájom, energie, zamestnancov, odvody, všetko oficiálne a hneď si to rozmyslite, milujem takéto trápne komentáre, keď si niekto nevyskúša len mudruje, je mi je veľa nekupujem si
@princkrason kde kúpiš langoš za 2.20€ ?🤣 akože ja tieto gebuziny nejem...mastné...ale čo som videla ceny langošov, tak pod 5€ nešli 🤣🤣🤣 kde žiješ?
@earlgrey poslem foto ked pojdem okolo, ze gebuziny a panicka papa asi Peanut butter & jelly chia puding na ranajky? 🙂
Aká buchta? Ak nejaká malá 40-50 gramová čo sa z nej nenaje ani 50 kilové žena tak nie, ak nejaká 150gramová čo stačí aj chlapovi tak áno...
Nevieme vobec co myslis a mozeme iba hadat. Ak by to bol Germknodel s vanilkovym kremom, tento
inak silno odporucam 😁, tak urcite ano. A 3 eura by boli za to este velmi malo 😁
@elizabet173
Ved dobre.
Ja chapem co myslis.
J nepisem nikde,ze je to malo.
Ale pisem o kvalite...
Aj v pekarni ich robia asi masovo,potom mozu byt lacnejsie...tazko povedat.
A pri 3 detoch sa ti predsa uz oplati piect doma.
To je zasa ina situacia.a kto nenapecie domamusi ratat s tym,ze poriadne pecivo bude drahsie...
A ked ste na dovolenke tak na cenu az tak nehladis..nekupujes to denne.myslim
@earlgrey poslem foto ked pojdem okolo, ze gebuziny a panicka papa asi Peanut butter & jelly chia puding na ranajky? 🙂
@princkrason 🤣🤣🤣 nebuď múdry ... a áno, radšej si dám peanut butter & jelly sandwich ako mastnú gebuzinu 🤣
baby predpokladam , ze slecna/ pani pise o velkej buchte, takej ako je "buchta chopok", nie ze muz si do roboty zoberie 5-6 buchiet ..... z plechu, kde ich je naukladanych 30ks.
ze ta takuto v pohode ludia zaplatia aj 6-7€
@lucik194 aj ja, ale toto je pre mna obed aj s olovrantom a cukor na tri dni 😄
@derdia tak môžete ísť začať robiť a za vodou, makať celý deň, platiť nájom, energie, zamestnancov, odvody, všetko oficiálne a hneď si to rozmyslite, milujem takéto trápne komentáre, keď si niekto nevyskúša len mudruje, je mi je veľa nekupujem si
@zuzubb007 Veď to je ten problém, že všetko je drahé a to sa potom premietne do ceny výrobku. Začarovaný kruh.
Chodim do kvaskovej pekarne kazdy vikend na chleba. Maju rozsiahly dortiment vsetkeho mozneho, ale samozrejme ceny su ake su, buchty tam stoja 2E a slivkovy/marhulovy posuch s posypkou s priemerom mozno 15cm je za 7E. To nedam, ale z toho dovodu ze za 7E upeciem velky klasicky plech.
@anonym_autor nie
@elizabet173 no pozor-buchta na Chopku je obrovska parena buchta plnena kopou cucoriedok a plnxm tanierom vanilkoveho kremu.
A tusim maju aj makovu...uz si nepamätam,kolko to stalo,ale to je normalne plnohodnotne jedlo,takze napr.ja za 3 eura by som ti to ani nepredala/LEN za 3 eura.../
Ty si spocitas naklady na vyrobu...a kde mas zaplatit najom chaty energie,a platy kuchara a casnika???nemozes porovnavat buchtu na Chopku s buchtou v tvojom pekaci 🙂
@elizabet173 ale to nie je len o nakladoch/surovinach, ak myslis to.
@osky presne
To je ako s tym sitim softshelliek, ze "kto sije softshellky za rozumnu cenu"? Nozik sa mi vo vrecku otvara.
A peciem tiez, kvaskove veci, a napriklad taky chlieb som este neupiekla zakazdym taky, aky by som si predstavovala, vianocka sa mi viac menej dari stale chutna. Ale je za tym naozaj drina, nielen tie suroviny, ako muka, voda, rasca, sol...🙃
Ja ti tie 3 eurá pošlem na účet, keď ju sem konečne odfotíš. Lebo sa tu 3 strany dohadujeme ani nevieme o čom. 😁
@anonym_autor
V tatranských chatách,kde všetko vynesie nosič aj tri...🤭
@anonym_autor Podla mna je to vela, ale tu v BA su ceny aj vyssie, manzel minule kupil bratislavsky rozek tusim za 3.50.
@marianarem bratislavske rožky su predražene aj na vianočnych trhoch, pritom su chutne a rada by som ich jedla
@anonym_autor ta buchta ma byt aká, lekvarova, maková, či? Lebo ja za 3 eurá upečiem celý plech 😄

Inac mna stale prekvapuje, ako vsade citam, ze ludia za taketo remeselne pekarenske vyrobky odmietaju platit, "ake je to drahe, to si uz radsej kupim lacnejsie alebo upeciem doma"...no a potom napr. v nasom meste (male mesto) su asi 3 taketo remeselne pekarne s takymito cenami, no a oni su stale preplnene, kto tam potom chodi 😅? Jednu mame skoro pred bytom a teda uz rano plna cela terasa 🤷. My si tam kupime nieco naozaj iba raz za cas, ked dostaneme velmi chut, kedze ich produkty su fakt velmi chutne, ale normalne sa nam uz stalo, ze mali dokonca aj povypredavane nase oblubene kusky 🫣.
Takze ocividne je dopyt na taketo pekarne, aspon ja to takto vnimam, hlavne posledne roky... U nas v meste dve z tychto pekarni otvorili posledne dva roky.
@oceanahory vsetci ostatni, co nie su na rodicaku a nemaju cast piect pekac buchiet a kadecoho a prekladat 20x cesto na bagety atd. Je to pekne, ale toto ledva stihas aj popri rodicaku. Ako uplne uprimne, ludia radi jedia sladke a pecivo celkovo a nemaju cas to robit. Ja som nadsene doma spravila kadeco a to musi byt za den zjedene, Inak to uz nema ten punc cerstvosti. Cize bud mam na to doma vela obecenstva, alebo to kupim. Syn miluje donuts, stoji u nas ten donut lepsi 4 eura. Kupim to, lebo fakt neviem co by som robila s dalsimi 15 donuts. Aj formu na ne mam, ale pre jedno dieta sa to neoplati.