Zaplatili by ste 3 € za domácu buchtu?
Ahojte 😊,
zaujímalo by ma, čo si myslíte – dali by ste za domácu buchtu 3 €? 🍰
Ja viem, že to môže znieť trochu viac, ale je úplne čerstvá, domácou rukou vyrobená a z kvalitných surovín. Stojí podľa vás tá cena za dobrú buchtu?
@anonym_autor Autorka, tiež tu čakám už cez 4 strany na skonkretizovanie otázky...😉 Ako aj niektorí ďalší prispievatelia. Aká buchta? Pečená, parená, aká náplň, aká veľkosť/gramáž; ak parená, tak len čistá, bez ničoho? Aký región? Ty ich predávaš/chceš predávať, alebo si niekde takú kúpila/nekúpila kvôli cene/veľkosti...? Veľa informácií chýba v úvodnom príspevku, aby bolo možné relevantne odpovedať.
Existuje buchta za ktorú by som bola ochotna dať 3€? Určite áno. Ale či by to bola zrovna tvoja netuším lebo pod slovom buchta si každý muze predstaviť úplne niečo iné.
Chodim si do jednej kaviarne kupovať skoricoveho kysnuteho slimáka so slanym karamelom a pekanmi a stojí asi 3,50€ ale to je porcia ze potom už nemusím ani obedovať a náplne je tam poriadne naložené. Akože ak máš namysli nejakú kysnutu buchtu so slivkovým lekvárom o takej priemernej veľkosti tak to vôbec 😁
baby predpokladam , ze slecna/ pani pise o velkej buchte, takej ako je "buchta chopok", nie ze muz si do roboty zoberie 5-6 buchiet ..... z plechu, kde ich je naukladanych 30ks.
ze ta takuto v pohode ludia zaplatia aj 6-7€
@lucik194 ak to je taka buchta aku dala tato autorka, tak ano. Ak to je nejaka obycajna siska, tak nie.
@karolinakr však to je choré 🤦♀️
@venusa85 u nas v BA predavali langoš na vianočnych trhoch za 9€, ked si vezmeš, tam maš 10g muky, z 1€ kila muky spraviš 10 langošov, z 10kg 100ks, čiže za tu cenu 9€ by mal mat 90langošov a on ti preda jeden
@karolinakr za 0.50 centov som mal obloženú mäsovú bagetu na raňajky a do 0.80€ by mi ju aj ráno doviezli pred hotel, bez mäsa len bageta, omeleta a zelenina vyšla za 0.35€
ale nebolo to na Slovensku 🙂
@maranco a kde ti doniesli až pred barak bagetu za 0.80centov? To muselo byt v USA alebo Poĺsku 😀
@venusa85 u nas v BA predavali langoš na vianočnych trhoch za 9€, ked si vezmeš, tam maš 10g muky, z 1€ kila muky spraviš 10 langošov, z 10kg 100ks, čiže za tu cenu 9€ by mal mat 90langošov a on ti preda jeden
@karolinakr niektorí "podnikavci" už nevedia co pýtať. Ja chápem, že všetko zdražuje, aj zarobiť chcú, len ci by oni sami toľko dali...
@anonym_autor na dovolenke som videla 14 euro za hakuske, co ty na to?
@anonym_autor aka buchta, toto je tak vseobecna otazka.
Za parenu velku buchtu , nedomacu, das na lyzovacke min.11e. Prave sme sa o tom v robote vcera bavili.
Nie, upiekla by som si za plech doma. Kto piecť nevie, možno kúpi
3 eur za buchtu z pekarne kedykolvek. V BA napriklad v takom kruhu kupis aj za 7 😀
Ale 1,50 za buchtu z lidla nikdy, to radsej nic 🫢
na Pohode som dala 4€/ks za buchtu zo Zbojske, kupila som dve, zdalo sa mi to teda dost aj ked boli vyborne
@anonym_autor na dovolenke som videla 14 euro za hakuske, co ty na to?
@anonym_36c203 myslis halusky, alebo rakuske buchty? 😁
@maranco a kde ti doniesli až pred barak bagetu za 0.80centov? To muselo byt v USA alebo Poĺsku 😀
@karolinakr juhovýchodná Ázia
5-stranova diskusia a ja stale cakam na to, kedy nam tu autorka prispevku napise, o co sa vlastne jedna. Ake buchty, kde to bude piect/varit, aky ma celkovy podnikatelsky plan.
@bludna Kde v BA maju buchtu za 7e? 🤔 To snad ani v Yeme.
@iwesska makovnik za 8, chlieb za 12
ale aby sme boli spravodliví, nie všetci su žobraci a verim tomu, že je dosť Slovakov, čo si to može dovolit
robia v zahraničnej firme, na vysokom poste, podnikaju atd...ten ani nezisti, že mu dvadsiatka vypadla z vačku
Ja som včera zaplatila v Starbuckse v Bratislave za dve kávy 12.60€..
toto si dám zarámovať, pamätný deň
🙂
@karolinakr Aj mne sa to zdá nehorázne, aj my sme dali toľko za dve kávy v Starbuckse, ktoré kvalitou určite nestáli za to a to nebudem ani hovoriť o tom, že stoly sú tam večne špinavé, sedačky pooblievané.
Radšej si idem sadnúť o kusok ďalej na kvalitnú kávu.
Inak autorka dá otázku do placu a viac sa neozve 😀
@anonym_autor ja nemám rada ak zvyšuje niekto ceny kto robí veci z domu a nemá pritom žiadne odvody ale zvýši lebo všetko ide hore...
@karolinakr Aj mne sa to zdá nehorázne, aj my sme dali toľko za dve kávy v Starbuckse, ktoré kvalitou určite nestáli za to a to nebudem ani hovoriť o tom, že stoly sú tam večne špinavé, sedačky pooblievané.
Radšej si idem sadnúť o kusok ďalej na kvalitnú kávu.
Inak autorka dá otázku do placu a viac sa neozve 😀
@anetka34 🙂 mozno už tu buchtu zjedla!
teraz važne, ked som bola v Londyne, čo je drahe mesto samo o sebe, aj tam sa mi zdal Starbucks drahý, kavy v tomt čase 4- 5£, sem tam som si tam dala za 3.50£, aj vtedy to bol pre mňa výstrelok, uprednostňovala som Costa Caffe za 2€, ale tie ceny šli pomaličky hore
Ked som videla v Eurovei tie ceny 5-6-7 € za kávu, k tomu slovenskè platy, ostala som s otvorenými ústami, som sa čudovala, že niekto pričetný je ochotny tieto ceny platit..Vzdy ked som v Eurovei, maju tam plno, chapeš to? Nejake prevadzky skrachuju, dojde sem Starbucks a Mint, čo ozaj predava tu buchtu za 5€ a kavy za 6.50€ ĺudia sa idú potrhat...toto je nejake zvlaštne slovenske vnimanie reality
Dobre riaditel Slovnaftu, čo zarobi 10 000 lavou zadnou, nech tam vysedáva denne, ale obyčajní ĺudia? Fak nechápem
@anetka34 🙂 mozno už tu buchtu zjedla!
teraz važne, ked som bola v Londyne, čo je drahe mesto samo o sebe, aj tam sa mi zdal Starbucks drahý, kavy v tomt čase 4- 5£, sem tam som si tam dala za 3.50£, aj vtedy to bol pre mňa výstrelok, uprednostňovala som Costa Caffe za 2€, ale tie ceny šli pomaličky hore
Ked som videla v Eurovei tie ceny 5-6-7 € za kávu, k tomu slovenskè platy, ostala som s otvorenými ústami, som sa čudovala, že niekto pričetný je ochotny tieto ceny platit..Vzdy ked som v Eurovei, maju tam plno, chapeš to? Nejake prevadzky skrachuju, dojde sem Starbucks a Mint, čo ozaj predava tu buchtu za 5€ a kavy za 6.50€ ĺudia sa idú potrhat...toto je nejake zvlaštne slovenske vnimanie reality
Dobre riaditel Slovnaftu, čo zarobi 10 000 lavou zadnou, nech tam vysedáva denne, ale obyčajní ĺudia? Fak nechápem
@karolinakr Kde v Londýne si si dala Costu za £2? jedine na benzínke z automatu...aj tam stála viac ako £2 🤔 žila som tam dlho a do Costy som chodila ale nikdy tam takú lacnú kávu nemali...
Ukáž foto aká buchta . Popripade pri niečom až vidíme aká je veľká. . Potraviny niekedy nie su všetko záleží od veľkosti
@karolinakr Kde v Londýne si si dala Costu za £2? jedine na benzínke z automatu...aj tam stála viac ako £2 🤔 žila som tam dlho a do Costy som chodila ale nikdy tam takú lacnú kávu nemali...
@earlgrey prosim ťa, ked stala 2.20£ tak ma budeš teraz presviedčat, že nie..aj ta išla hore, ale ceny mala priaznivé oproti Starbucks vždy
@anonym_autor ja nemám rada ak zvyšuje niekto ceny kto robí veci z domu a nemá pritom žiadne odvody ale zvýši lebo všetko ide hore...
@melli88 sa cudujes ze niekto zvysi ceny co robi z domu? No a tomu sa naklady nezdvihli? 😁 vsak potraviny isli hore. Ingrediencie do kolacov, plnky, ovocie… strasne to islo za tie roky hore. Ja sa divim tym zenam, ze to stale robia. Ale hlavne isli hore vsetky restiky, cukrarne, a toho podla mna absolutne nepomerne k zvyseniu cien vstupnych surovin
5-stranova diskusia a ja stale cakam na to, kedy nam tu autorka prispevku napise, o co sa vlastne jedna. Ake buchty, kde to bude piect/varit, aky ma celkovy podnikatelsky plan.
@muchotrafka298 nenapise nic, kdeze 😁
@anonym_autor ja by som kupila, kedze ich doma nerobim a keby som si spocitala svoj cas a energiu, tak by ma to stalo este viac. Ak je to kvalitny vyrobok z dobrych surovin, tak to kupim a usetreny cas venujem detom/sebe/muzovi/praci…
Mna zaujima ale zlozenie vyrobku, lebo nie vsetko domace znamena aj dobre, ludia bezne pouzivaju inferiorne ingrediencie pri peceni ako margarin, dzem kt ovocie videl minimalne, klietkove vajicia a podobne.
@anonym_autor hmmmmm, aaa čo tak dve domáce buchty za 4,60? Ale môj muž by kúpil, on vraví, že aspoň by ochutnal, aké sú aj za tie 3 € 😉🫣
baby predpokladam , ze slecna/ pani pise o velkej buchte, takej ako je "buchta chopok", nie ze muz si do roboty zoberie 5-6 buchiet ..... z plechu, kde ich je naukladanych 30ks.
ze ta takuto v pohode ludia zaplatia aj 6-7€
@lucik194 no za takúto parádu by som neváhala ani ja dať aj 9 €. Som myslela, že klasickú parenú, či pečenu buchtu. Také niečo je už iny level 👍.

@kiki68 ja nerobím doma buchty na predaj, ale pre vlastnú potrebu/jedenie. Ale tie 3€ za kus by som nedala, neexistuje. Budem hnusná, ale to fakt úplný lenivec musí byť, čo toľko dá. Presne minulý týždeň sme robili, z 2 kg múky, vyše 70 vyšlo a bolo nás dosť a dobre sme sa najedli. Takže neviem ci sa niekto dospelý naje z 1 buchty
@venusa85 to maš 210€