icon

Zasnúbenie v 18 - aký je váš názor?

19. júl 2021

Ahojte chcela by som sa Vás spýtať aký máte názor na zasnúbenie v 18 rokoch. Priatel ma 20 rokov. S priateľom som rok aj 3 mesiace ,myslite ze je to ešte skoro? Jeho rodičia sú už pripravený na zasnubenie ale moji mi vravia ze je to ešte skoro ale ja už na milión percent viem ze chcem byt s nim.

danieladeley
19. júl 2021

Ja nechapem vobec vyznam zasnubenia sa, ak je svadba v nedohladne alebo v dohlade niekolko rokov. Naco to je dobre?

dskjhfdlkdjhl
19. júl 2021

Chodis na gymnazium, zrejme budes chciet ist studovat, zivot sa Ti este moze velmi otocit aj v takom smere ako su vztahy. Ja by som sa v takom mladom veku do nicoho nehrnula.

annamalaga
19. júl 2021

Finančne zabezpečený živnostník v 20 rokoch klobúk dolu. A keby ste dakde odišli bývať do iného mesta? Nedá sa to? Rodičia ti chcú dobre, ale zase takto sa starať deťom do vzťahu je troska už nad čiaru. Len prosím ťa školu si dorob. A potom sa zamestnaj. Neuvažujete ešte nad svadbou ste mladi. Priateľ nech šetrí peniažky a potom si niečo spoločne môžete kúpiť. Svadba dnes ti nezaručí šťastný manželský život .spolužiačka sa po ročnej známosti vydávala a po roku je už rozvedená. Zistila , že inak je to chodiť spolu a inak už žiť spolu. To sú dve rozdielne veci

autor
19. júl 2021

@janka_23 no nenechám sa komandovať rodičmi to určite nie. No keby som mala tu možnosť a mat spoločné bývanie s priateľom tak isla by som do toho .

zuzka1117
19. júl 2021

A čo plánuješ po skončení gymnázia? Chces ísť na vysokú školu? Mne to osobne príde veľmi skoro, v tomto veku by si si mala užívať život, samozrejme aj s priateľom, ale príde mi zbytočne hneď robiť zásnuby. Veď sa lubte, všetko ostatné príde časom, hlavne ty dostuduj, to je teraz najdôležitejšie. Ja netvrdím, že vám to nevyjde v budúcnosti, sama som so svojim manželom vlastne už od svojich 17 rokov, ale najskôr sme si spravili skoly, niečo sme spolu precestovali, našli si prácu, neskôr začali spolu bývať a až potom sme riešili zásnuby a svadbu ( vlastne až po 10 rokoch ), aj ako manželia máme pekný vzťah, teraz už máme deti, ale nič nam neušlo, práve naopak . Nikam sa neponahla,prajem veľa šťastia 🙂

janka_23
19. júl 2021

Však sa dohodni s priateľom a porieste si spoločne bývanie. Nič zložité to nie je keď hovoríš ze je zabezpečený.

autor
19. júl 2021

@danieladeley tak u nás je zvykom sa najprv zasnubit až potom svadbu :D

autor
19. júl 2021

@galganka no ano najprv treba školu dokončiť

autor
19. júl 2021

@dskjhfdlkdjhl no práveže neláka ma VŠ, nie kvôli priateľovi. Už by som sa chcela niekam zamestnať, poprípade ist na nadstavbu alebo nejaký kurz si spravit

janka_23
19. júl 2021

Z gympla bez VŠ, bez praxe si nejakú prácu budeš hľadať velmi ťažko

autor
19. júl 2021

@annamalaga moj priateľ má doma dielnu a tam pracuje, ano šetríme spolu už peniaze ,svadba by este určite nebola ,len zasnubenie. Dokončím školu to je prvoradé. A ano... moji rodicia su taký , viem ze mi chcú len dobre ale ano montujú sa nám do vzťahu a dávajú nám hranice.

danieladeley
19. júl 2021

no u nas je zvykom sa zasnubit, lebo par chce svadbu. Nie sa zasnubit a mat svadbu o 10 rokov ;) Sama pises, ze zasnubime sa, ale svadba nebude. Potom naco to zasnubenie?

elizabet173
19. júl 2021

nerozumiem zmyslu zasnúbenia sa, ak svadbu zatiaľ neplánujete. Či si myslíš, že by ti rodičia potom dovolili s ním bývať? Veď ak je finančne zabezpečený, tak by to nemal byť problém. Ak ti môžem poradiť, neviaž sa v 18 žiadnymi zásnubami. Ľúbiť sa môžete aj bez nich, v 18 sme si všetky mysleli, s tým, ktorého sme vtedy ľúbili, to bude naveky. Čas ukázal, že sa to stalo len zriedkakedy. Skús aj tú VŠ, neurobíš, nevadí, svet sa nezrúti, ale nedaj sa obrať o tých pár rokov super zážitkov, srandy, aj keď niekedy stresy ako delo pred skúškami. Z gymnáziom máš veľmi malú šancu na dobrú prácu. Máš čas, nežeň sa do žiadneho zasnúbenia, ani do práce, ešte sa v živote narobíš dosť.

rivini
19. júl 2021

Cize po rodicoch ta bude zivit hned muz....Nemas zaujem byt najprv sama financne nezavisla, predtym, ako sa vydas? A neplanujes studovat, ked si na gympli? Ak ano, kto ti bude to studium financovat, muz, rodicia, svokrovci? Nejaku lepsiu pracu s gymnaziom bez vysky najdes asi tazko...nemas v tomto smere ziadne ambicie? A viete uz, kde budete byvat? Kto vam bude svadbu financovat?

rivini
19. júl 2021

Este mi napadlo-pises, ze si sama kupujes veci, ktore potrebujes...zo zarobku z brigady predpokladam, ze tak max. oblecenie, drobnosti, kozmetiku. Pred svadbou by bolo fajn vyskusat si platit aj vlastny najom, stravu, poistenie a nemusiet sa supnut hned od rodicov k muzovi, v horsom pripade k svokre. Ale to je len moj nazor...

3petka
19. júl 2021

Podľa mňa to vôbec nerieš zásnuby vôbec nič neznamenajú, prsteň sa dá vrátiť kedykoľvek. Resp. svadbu môžete mať aj o 10 rokov. Uži si to a kašli na ostatných...

vamajka
19. júl 2021

neter v maji zmaturovala a v septembri sa vydavala ako 18-r. tehotna nebola

betty_image
19. júl 2021

Prosím vás, zásnuby ešte neznamenajú, že človek nemôže študovať VŠ a že automaticky do mesiaca bude svadba a splodené dieťa. Áno, je to skoro, ale moji rodičia sa brali po pol roku a sú spolu 25 rokov. Potom máš páry, ktoré spolu chodia 6 rokov a nakoniec to nedospeje ani do svadby. Treba žiť podľa seba, samozrejme, aj do vzťahov patrí racionalita, ale ak by ťa aj priateľ požiadal o ruku, to neznamená, že teraz budeš žiť už len pre vzťah, prestaneš študovať a ostatný svet mimo vzťahu skončil.

betty_image
19. júl 2021

@3petka Presne, úplne výstižné.

elizabet173
19. júl 2021

@betty_image máš pravdu, ale aký zmysel vidíš v zásnubách v jej veku, keď svadbu neplánujú?

number19
19. júl 2021

Mas 18. Mas seba a svoj zivot, preco to zakopat v nejakom zasnubeni a manzelstve. Zi si so svojou laskou, ale predovsetkym zi najpr sama so sebou.
Nemas ziadne ine ambicie, len zasnubenie ( a predpokladam potom hned svadba)?
Boze, mlade damy sa zobudte...
Na SK su zasnuby dost oficialna vec aj za pritomnosti rodicov, je to taky mensi zavazok, ak neplanujete nic viac...je to voci nim dost divne...zbytocne teatro.

dskjhfdlkdjhl
19. júl 2021

Keby si chodila na nejaku odbornu skolu, tak by az tak nevadilo, ze uz nechces po maturite studovat. Ale chodis na gymnazium. Aby si raz v tom manzelstva netahala za kratsi koniec, ak budes nezamestnatelna.

oli18
19. júl 2021

@elizabet173 pre stredoskolacku je zasnubenie prestiz pred jej spoluziakmi a kamatmi. Znamena to, ze oficialne ma status buducej manzelky, kdezto jej mnohe spoluziacky nemaju ani frajerov. V pripade maturantky mi to pride skor detinske.

number19
19. júl 2021

@oli18 Pre stredoskolacku je zasnubenie prestiz? O tom som ja nikdy nepocula.
V mojom stredoskolskom veku bola prestiz sa dostat bud na vysku, alebo si hned najst job a financne fungovat...

oli18
19. júl 2021

@number19 no vidis, zase si sa nieco nove dozvedela😂

number19
19. júl 2021

@oli18 Dozvedela som sa dalsie nove sklamanie....ale ak taky zivot ma pre teba zmysel, hned ako je mozne sa na niekoho zavesit (vacsinou v takom veku bez vlastnej identity) tak mas co chces...predpokladam...

galganka
19. júl 2021

@oli18 toto tiež počujem prvy raz. Popravde, vacsina spolužiačok to neriešila, pár si ich myslelo, že sa musím vydávať... ale prestíž???

betty_image
19. júl 2021

Čo ja viem, v tak mladom veku to môžu byť ešte len také milé teen zásnuby, svadbu neplánujú, ale ak ti priateľ z lásky kúpi prsteň ( keby bol povedzme aj úplne z bižutérky ) a ty ho z lásky k nemu budeš nosiť, nevidím v tom zásadný problém. Časom uvidíš, ako to vyjde, či vám to vydrží, prídu potom reálne zásnuby, priateľ ti časom kúpi povedzme prsteň s diamantom a začneme plánovať svadbu. Užívajte si lásku, budujte si svoje vlastné životy a jedno, či budeš alebo nebudeš mať prsteň na ruke.

dskjhfdlkdjhl
19. júl 2021

Inak, zaujimave je, ze sex ano, ale spolocne byvanie nie. Takze ziadne take, ze hlboko veriaci, iba uplne obycajni pokrytci. To, ze by spolu byvali, to by sa nedalo pred dedinskymi klebetnicami utajit😉

dnld
19. júl 2021

@brita7777
@janai1
@maminkadeticiek
@janai1
@janka_23

To fakt? Dospele matky/ženy radia mladým nech najprv žiju s partnerom a až tak uvidia či je ten pravý? A kde su tie hodnoty ktore mali naše mamy a babky? Vzájomne pochopenie, úprimna láska? Toto čo vy tu radite je čiste sebectvo. Nečudujem sa, že manželstva sa rozpadavajú. Nemá ich čo držať keď mladým sa toto hovorí. Radšej mlčte ako toto radiť.