Zaujíma nás ešte vojna na Ukrajine?
Baby rozmýšľame este nad tou vojnou na Ukrajine ? Čítate aktuálne dianie ? Mňa to stále nejak sužuje keď čítam čo sa deje a že Putin už ma v hlave vojnu s NATO. Kedy tomu už bude koniec boze
@zahrajzlato Podľa teba je každý troll kto nemá za potrebu byť agresívny.
@zahrajzlato Aspoň nepíš hlúposti.
Aj tu je cenzúra.Neviem kde si bol posledné 2 roky.
Áno, už niekoľko rokov, od kedy začali strieľať ľudí na Donbase. Ale až tak ďaleko vidí naozaj málo ľudí, lebo veď v médiách ide len Rusko zaútočilo (a to nepopieram). Ale kto vtedy pomáhal so zbierkami pre ľudí, pre deti na Donbase? Málo kto, lebo veď to bolo ďaleko a nepísalo sa o tom 24/7.
@mircalla Bola si len v Bukurešti?V každom meste je väčšinou bordel a chaos.Kolegyňa navštevuje pravidelne Bukurešť a nezdieľa tvoj názor, že úplne všade je len bordel.
Bratislava sa mne osobne nepáči, ale mne sa všeobecne mestá nepáčia nech vyzerajú akokoľvek.Aj Bratislava aj každé mesto má svoje miesta ktoré sú pekné, ale nebudem sa tváriť, že sme lepší od iných krajín.Prírodu máme nádhernú.
Poznám osobne aj rusa aj ukrajincov.Ukrajincov mám v rodine.A nikto z nich nešíri toľko nenávisti ako Slováci.Sú to všetci veľmi milí ľudia.
Nikto nešíri toľko nenávisti ako matky a otcovia na MK.
Tvoj slovník je hodný tvojho zmýšľania.Vyjadruj sa prosím na úrovni.Takto sa rozprávaj so svojím mužom keď ti to toleruje.
@lucy_ms Na Donbase sa nedialo nikdy nič.
Nevidíš to? Mne ukrajinka povedala, že tam dobehli žoldnieri vôbec nič nezatĺkala a tu ťa budú presviedčať, že to vlastne ani nie je pravda.Ani masaker v Odese nie je pravda.
Tam sa vlastne nikdy nič nedialo.
@medda_beda Ano, bola som v Bukuresti. Nehovorim, ze sa mi nepaci - ale je tam ozaj bordel (pytala si sa v com sme lepsi).
Teraz ja (opat zopakujem niektore otazky).
Ty si bola v Bukuresti?
Ako dobre poznas Bratislavu?
Kde kontretne na Slovensku nie su splachovacia zachody?
Bola si v Rusku - kde konkretne?
Ja mam precestoavych cez 50 krajin, tazke rada by som vedela (kedze fundovane komentujes), ci mas vlastnu skusenost
@zahrajzlato Vieš čítať s porozumením?
Obsahujem vari niekde nejaký režim?
Dezinformácie sa aj k nám dostávajú. Nie sme tomu rezistneni a so slobodou slová to nemá nič spoločné.
@medda_beda Pripadne keby si nam dala tip na nejaku rusku dedinu, kde je ovela lepsie ako na celom Slovensku, ako pises....Staci jedna dedina, ktoru si navstivila.
Zopakujem: na Slovensku nemame podla teba jedinu reprezentativnu vec.
Mne raz niekto múdry povedal,že ak chceš počuť od Rusa pravdu,musí mať aspoň 2 promile ,čo je u nich hladina v norme 🤭
@medda_beda Mýliš sa, rusi sa zo zahraničia nevracajú domov. Kto z rusofilov ide do Ruska na dovolenku, alebo tam žiť, kto si kupuje ich výrobky?? Nikto a nikto by tam žiť ani nechcel ísť, lebo sa im dobre vykrikujú tie sprostosti z toho zlého západu v blahobyte. A áno ukrajinci sem chodili už pred vojnou. Ale nikto nepíše, že sa tam mali skvele. Je tam chudoba, slabe platy. Chodili sem pracovat. A nikto ich v rodnej domovine nebobombardoval, nikto im nechcel zobrať územie, nikto ich neznásilňoval,
nevraždil .....až Putin.
@zuzanazu85 vymenuj kolko krajin zrovnal so zemou ten Rus a kolko krajin napadlo Usa pod zamienkou sirenia demokracie
@medda_beda ešte som chcela-madari neprišli na tankoch ako rus. To nebola okupácia to bolo pridelenie určiteho územia, na základe medzinárodných dohôd. Máš trošku pomotané pojmy. Nemyl si sprostého, primitívneho, vulgárneho rusa s kultúrnymi ľuďmi. Maďarsko je jeden kultúrny národ, aj keď máme s nimi históriu takú, akú máme. Neprirovnávaj k tomu zdegenerovanému, prepitému rusovi normálneho člena Európskej únie lebo je to dehonestácia kultúry, rozumu a slušnosti. Takže áno, do Maďarska chodím veľmi rada.
@katulienkax nemusí,v každej vojne je stále jeho zbraň .
Čiže ani bojovať nemusí.
@fauko No ty si tu chýbala s tvojimi svetovymi elitami, hoaxami, Serešom a čaputovou...😁
@zahrajzlato cenzúra nie je len to, že ti nedovolia vyjadrovať minoritný názor na MK, cenzúra je aj to, aké informácie sú podávané v mainstream médiách, zväčša sú len z jedného typu zdroja, ich účelom je, aby si si vytvoril žiadaný názor.
Načo čítať nosu klamstiev, naše médiá klamú, ruské médiá klamú, môžeme sa do umoru hádať kto klame viac. V objektívnosť čínskych a US médii verí snáď len úplný blázon. Indické boli možno objektívne na začiatku konfliktu, čo sa stalo odvtedy vieme. Pravdu povedia len ľudia čo sa im odtiaľ podarilo ujsť a tie príbehy sú tak desivé že sa modlis aby si nikdy nezažila to čo oni.
@mircalla Prečo by som ti ja mala písať odkiaľ pochádzam keď to nemám v profile? Ja to tu uvádzať nechcem, ale budem sa ti snažiť odpovedať.
Pochádzam z oblasti kde je dosť bezdomovcov, asociálov, spoluobčanov a kde trvá 25 rokov kým sa niečo posunie.
A samozrejme cestujem a preto nemám pocit, že by sme boli v niečom lepší.Všade je niečo čo sa mi páči aj nepáči, ale už keď len si porovnám zapadákov dediny v Rumunsku tak sú na tom otrochu lepšie.
Do Bukurešti chodí kolegyňa takže informácie mám.Mne sa však mestá nepáčia.
Kde nie sú splachovacie záchody? Za každou dedinou v osade a dosť dedín napríklad ešte nemá kanalizáciu.
Bratislavu som navštívila, nepáči sa mi.Máloktoré mesto sa mi páči.Skôr sa mi páči staré mesto v každom meste.Keď to vezmem ako celok tak nech sa na mňa hnevá kto chce tak mne to tu príde ešte dosť pozadu na to aby sme sa chvastali nad každou krajinou.To neznamená, že tu nič nemáme, ale trochu skromnosti by nezaškodilo.
A ty si bola v Rusku?
Keď tvrdíš opak?
Lebo táto diskusia je asi zbytočná.Ja mám informácie od rusov ako sa tam žije a od Slováka.
Keď sa mi podarí túto krajinu navštíviť tak ti napíšem svoj názor.
Tak isto mám informácie aj o ukrajine aj o chudobných oblastiach aj o krásnych miestach.
@zahrajzlato Áno je. Aj keď v minulosti bol demokrat, len zistil, že to nie je populárne a väčšiu voličskú základňu nájde medzi dezolátmi. Ma taktiku ako Fico a Putin -agresívna, populistická kampaň, hrajú na národnú nôtu a žerie ich veľká časť dezolátov. Hrajú sa na kamarátov Ruska, ale jediné čo dokážu,je rozkrádať peniaze Európskej únie.
@mircalla @zahrajzlato @medda_beda čítali ste niekedy Minské dohody? Sú to medzinárodné zmluvy, ktoré popisujú situáciu, o ktorej hovorím a ktorej splnenia boli garantované SŠA, Francúzskom, Nemeckom a Ruskou federáciou. A Minské dohody boli medzi Ukrajinou a republikami Donbasu.

@januarova A nemôže si každý žiť tak ako chce a kde chce?
Keď Slovák odíde do zahraničia na nejaký čas tak to znamená, že svoju rodnú zem nemá rád a nevráti sa domov?
Odísť na západ je jednoduchššie a aj Rusi sa vracajú domov.
Tak isto sú aj Slováci ktorí odišli do Ruska.
Keď je ukrajina taká skvelá tak prečo ich tu bolo kvantum už pred vojnou?
To sú také hlúpe otázky.Všade na svete aj v Rusku sa nájdu vecí ktoré by človeku vyhovovali aj také čo by mu nevyhovovali.
A kedže som žila v zahraničí tak viem, že nikde to nie je ideálne