Zaujíma nás ešte vojna na Ukrajine?
Baby rozmýšľame este nad tou vojnou na Ukrajine ? Čítate aktuálne dianie ? Mňa to stále nejak sužuje keď čítam čo sa deje a že Putin už ma v hlave vojnu s NATO. Kedy tomu už bude koniec boze
@stanulienkat Nevracajú? Vážne?
Tak to ja mám potom asi halucinácie keď môj známy sa domov vrátiť chce a aj sa vráti.
Ich výrobky mám doma už dobrých 25 rokov aj xy ďalších ľudí.
A ľudia by tam aj išli žiť, ale kedže majú záväzky tu tak nejdú nikam.
V žiadnej krajine to nie je jednoduché sa len tak zobrať a odísť.
A píšem ja niekde, že je mega super úžasné, že ich rusi napadli? Píšem to niekde? Lebo nech čítam ako čítam tak žiadnej vojny sa nezastávam.
@medda_beda keď mi nájdeš päť debilov, ktorí by odišli dobrovoľne žiť do Ruska, tak sa ozvi. Pozerala som nejaké štatistiky za posledné roky tam odišlo žiť okolo 300 Slovákov a 10 tisíce az statisice na ten hnusný západ.
@lucy_ms Mne to vysvetľovať nemusíš ja mám informácie priamo od ukrajincov takže ja nepochybujem o tom, že na Donbase dochádzalo k zverstvám tak isto ako nespochybňujem napadnutie Ukrajiny-Ruskom.
@stanulienkat Ja nikde netvrdím, že západ je hnusný 🤷.
@stanulienkat Vpád vojsk Varšavskej zmluvy na čele so Sovietskym zväzom.
Áno demokratický svet potrebuje policajta,keď je ľudstvo tak zverské, ovplyvniteľné. A radšej tiež budem ,, okupovaná" USA,ako vygumovanym, ožratým Rusom. A keď si to vyžaduje situácia,na diktátorské režimy treba len päsť, tam dohovor nefunguje.
@zahrajzlato Mne to s úsmevom na tvári hovorila ukrajinka ako tam nabehli žoldnieri na žiadosť vlády.
Takže asi to vymýsel nebude keď to potvrdzujú ukrajinci.Aj ďalší ukrajinec mi to potvrdil a povedal, že nič z toho by sa diať nemalo.Môj rodinný príslušník tak isto a bol znechutený.Zároveň si tak isto nemyslí, že vpád Rusov je ok.
@zahrajzlato Máš pravdu média sú dôveryhodnejšie ako ľudia ktorí tam žili.
@medda_beda práveže na SK, a aj v celej EU, môže žiť kto chce ako chce a kde chce....
O to môže bežný Rus len snívať...
@zahrajzlato Tak potom je to tu také isté na prd keď sa tu môžu diať takéto veci.
@medda_beda ja mám kamarátku aj Rusku aj Ukrajinku, rozdiel nevidím a sme si kultúrne tak blízke, že nevidím ani žeby som sa ja od nich nejak líšila. Preto som nikdy nechápala tu nadradenosť Slovákov voči Ukrajincom, ktorí si chodili na Slovensko privyrábať a Slováci mali pocit, že sú niečo viac a Ukrajincov považovali za spodinu. Teraz sa to samozrejme otočilo, lebo media im “vysvetlili”, aký majú mať k ním vzťah, tak si ľudia zrazu idú nohy dolamať, aby im pomohli.
Nenávisť voči Rusom ako tak chápem hlavne u staršej generácie, boli to naši okupanti, to sa nezabúda, ale ja osobne nedokážem prechovávať nenávisť voči jednotlivcom, len preto, lebo patria k nejakému národu.
Kolega chodil ukrajinským utečencom, ktorí sa dostali do Kanady tlmočiť, prevažovali 2 typy. Prachači, ktorí využili šancu legalne sa dostať do Kanady, tí za cash kupovali hneď nehnuteľnosti a potom vypočítavci, ktorí zistili, že Kanada až taká štedrá nie a všetko je tu drahé, tak to zbalili a odišli nazad na Ukrajinu. Áno, na Ukrajinu, niektorí povedali, že skúsia ešte Nemecko, tam vraj poskytujú vyššiu podporu. Známy ma manželku z Ukrajiny, z Kyjeva, brali sa pred nejakými 2-3 rokmi (počas covidu), po vypuknutí vojny sem chceli dostať jej rodinu, odmietli, všetci ostali tam.
Čo sa týka životnej úrovne v Rusku, podľa kamarátky , ktorej sa tam presťahovali rodičia pred necelými 20 rokmi z Kirgizstanu, lebo tam už bolo pre Rusov ťažké fungovať, to je celkom ok. Rodičia majú byt (nie v Moskve) a na nejakom vidieku majú chatu, kde majú záhradu, žijú z dôchodkov a predávajú prebytky zo zahrady, žije sa im tam dobre a nechcú sa presťahovať k dcére do Kanady. Až teraz tu čítam, že v Rusku nemajú normálne WC, iba v Moskve, no budem sa jej musieť popýtať, ako to tam vyzerá, či je to pravda.
@zahrajzlato tak ti poviem, väčšina starostov je už nezaradených a keď dakedy behali na škodovkach,mali odrazu na mercedesi,to ešte v roku 2017 😉. Chvíľu sa to ,,priškrtilo" ale oni sa teraz , ešte, znovu zaradia 🤭😁
A potom,ze su rakoviny. Naco sa zaoberas vecami,ktore neovplyvnis? A necitaj media.Tí pisu len to,co chcu,aby sme si mysleli. Ziadna vojna nebude
Každý jeden ovplyvní niekoho, vidíme,koľko sa zrazu objavilo ,,cervikov na tyčinke" od testu 🤭. Keď mi to vtedy povedala mama,div ma šľak netrafil, aká hlúposť,aká debilita 🤭😁
Hlavne netreba zabudat na to, ze standartne media ukazuju len vybrane veci, cize je dost mozne, ze mnohi ani netusia, co sa kde dialo a deje.
@egonsk neakceptujem žiadne okradnutie o územia. Ale ak chceš byt taký spravodlivý tak daj Kosice Maďarom, vezmi si zakrapatsku Rus od Ukrajiny, Sudety Nemcom tretinu Poľska Bielorusku atd atd. Alebo prečo nevziat celé Slovensko a nedať ho Maďarom? Chapeš to? Ak chceme mier tak sa nemajú posúvať hranice. Aké ma právo Putin brat Ukrajinu? A mimochodom, ak si nezachytil v Ruskej televízii, tak Putin chce mat pod kontrolou aj východoeurópske krajiny. A my namiesto aby sme podporovali Ukrajinu kvôli vlastnej bezpečnosti, tak ešte ju podkopavame politicky.
@rebrambora hlavne "neštandardné" médiá ukazujú len vybrané veci. A ti chudáci, čo ich sleduju, už vôbec nevedia čo sa deje....
@slovakboy tiež nechápem,že sa niekto nájde, ktorý odsudzuje a dehonestuje slovami krajinu,ktorá sa len bráni. Keby sme to boli my,zasa sa uklonime a čušime?!
@zuzanazu85 Ak chces byt okupovana americanmi, precitaj si nieco o historii Filipin, ako ich dostali z druheho najbohatsieho azijskeho statu do jedneho z najchudobnejsich 🙂
Ukrajina je stara tema momentalne fici Izrael 🤷♀️
A Filipíny majú koho za prezidenta? Či šamana? Či aky majú typ vládnutia?
@zuzanazu85 Milióny nevinných zavraždených obyvateľov Iraku sú určite USA veľmi vďační, že im chceli pomôcť.
USA je skutočne tá pravá krajina, ktorá má niečo riešiť niekde v zahraničí.
Nedokážu si vyriešiť vlastné problémy s chudobou, nezamestnanosťou, degradáciou školstva, nefungujúcim sociálnym a zdravotným systémom.
Myslím v dnešnej dobe. V minulosti sa upalovali aj čarodejnice 😁
@egonsk az na to, ze sa nas riadne tyka, co bude s Ukrajinou, kedze mame spolocne hranice. zvlastna logika.
@abbey1 a div sa svete,Irak ma modernú USA vojenskú techniku. Veď aj atomovky zhodili,ale predsa im to už Japonci nevycitaju. Prečo asi...

Počul niekto o Srebrenici? Tam to západ odflakol,nezapajal sa. Ako to dopadlo?