icon

Zdá sa vám, že MK ide dole vodou?

10. jún 2021

Aj vy máte taký pocit? Mám tu účet dobré 2 roky, no keď porovnám aké veci sa vtedy riešili a aké dnes tak rozmýšľam, že si deaktivujem účet. Kedysi čas strávený tu mi niečo dal do života, čo sa týka produktov, výchovy, receptov, zdravia.... ale teraz pod každou druhou diskusiou sú hádky, nerešpektovanie názoru a otázky autora diskusie, všetci najradšej by len moralizovali...

monka105
10. jún 2021

Toto sa mi už tiež nie raz stalo 😂 moralistiek na každom rohu desať a potom sa tu samé pýtajú také hlúposti, že človeku až rozum zastane.

zuzanka.zuzu
10. jún 2021

je ti jasné, že všetky tu práve moralizujete o tom, ako nemáte rady moralizovanie ostatných? 😀 a mimochodom, pôsobíš na mňa dosť povýšenecky

deti95060810
11. jún 2021

ani nie... ja sa tu nehádam. napíšem svoj názor a viac nečítam. Však každý môže mať svoj názor či?
Skôr ma vytáča ten dobrák z MK čo opravuje nadpisy na témach - ten sa musí nudiť...😉

jana_eyre_2
11. jún 2021

Téma o moralizovani moralizovanim 😅

Ja sa vždy snažím slušne a aj tak sa nájdu ženy čo ich moje názory urazia.. často aj vysvetlím v zátvorke prečo niečo píšem.. (napr. Aj prvá veta má byť vtip, možno trocha na zamyslenie, či baby čo "nadávajú" na dobu tiež nemoralizuju 😉)

Povazujem to za nevýhodu písaného, nevýhodu čítania v rozculeni, či citlivom rozpoloženi a nevýhodu rozdielnych pohľadov.. aj nejlepsie napísaný príspevok si každý môže vyložiť podla svojho pohladu..

Prvý nick som mala od roku 2011 a druhý od roku 2019 a nemám absolútne pocit že by sa tu niečo zmenilo k horšiemu.. ženy boli a budú vždy rovnaké, budú rovnako rozdielne ako aj vždy boli a tak budú aj diskusie rovnako smerovať..

Len tak mimochodom, raz som čítala že diskusia sa vždy odvíja od pár prvých príspevkov.. ak sú urážlivé, celá diskusia sa bude uberať hádkami.. ak sú pozitívne, ak by sa neskôr aj objavili urážky, tak diskusia bude miernejšia.. čo som si odsledovala, je to úplná pravda.. a netreba zabúdať, že aj autor si svojimi urazenymi odpoveďami bohuzial diskusiu nasmeruje zlým smerom.. totiž - každý kto má odvahu založiť tému, mal by byť uzrozumeny, že v téme zaznie veľa rôznych názorov a netreba to brať hneď útokom..

senta_sofia
11. jún 2021

Ja som tu 11 rokov a mne sa zda, ze sa kultura diskusii trosku posuva. Ale mozno je to tym, ze za tu dobu uz viem, kam kliknut, ze kde bude teatro a kde bude normalna konverzacia. V tom case tu bolo dost silne protiockovacie hnutie, to, co sa teraz diskutuje ohladom covidu mi pride slaby odvar toho, co sa tu dialo kvoli ockovaniu deti a MMR vakcine.

natyreggae
11. jún 2021

@kikaaa444 presne tak.. tiež sa mi niečo podobné stalo😂a keď si dovolíš mať iný názor ako majú ostatný ale nikomu ním neubližuješ tak už si tu najhoršia a mala by si sa dať liečiť😂😂😂👌👌👌👌

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
luciannka83
11. jún 2021

Ved sledujem len to co ma zaujima a nestracam tu zbytocne cas.

mladena
11. jún 2021

Ahojte, ja tu bežne doma nechodím, ale mám nudnú prácu na recepcii a tak zavítam vtedy pravidelne, inak myslím si, že aj táto téma je tak trochu zbytočná, ako podporovať sa v tom, že fórum ide dolu vodou, napriek tomu som sa rozhodla reagovať kvôli takým ženám ako je napr.
@jana_eyre_2- nepoznáme sa a ja tu píšem málokedy, ale čo si všímam, je dobré, že sú tu dlhodobo takéto ženy ako si napr. ty, nikdy som nevidela, že by si prešla do rýpania či nejakého povyšovania a napriek tomu si úprimná a rada si čítam tvoje názory a sledujem aj tvoj vzťah s manželom, ak už niečo spomenieš či už o vašom zoznámení, povahe a podobne. A je tu aj viacero úprimných žien, takže nie je to tak zlé.
Napriek tomu píšem veľmi málokedy a naposledy som sa už rozhodla asi vôbec nereagovať, keď v nejakej téme o masturbácii dvojročného dieťaťa som len jemne spomenula, že dieťa iba spoznáva vlastné telo a nepovažujem to za vyslovene sexuálne, nehľadala som od nikoho podporu a nepotrebovala reakciu, ale samozrejme nejaká pani mi uštipačne napísala, že ma poučí o tom, že dieťa ma klitoris. To už mi prišlo naozaj zle a pomyslela som si, že keby to napísal chlap videla by som v tom dosť nechutnú súčasť pedofílie.
Povedala som si, že to fakt nestojí za to reagovať v témach, ktoré nie sú aspoň neutrálne.
Inak niektoré premúdrele buchty tu..... nechcem označovať. Hrôza. Ale myslím si, že to bolo dosť podobne aj v minulosti, len s menšími obmenami.
No všetkým pekný deň 🙂

mladena
11. jún 2021

A smola je aj to, že niekedy niekto niečo napíše, ale druhý to pochopí inak ako to myslel 🙂 Je to nevýhoda, že do písmen sa nedá niekedy všetko vyjadriť presne tak ako by sme si predstavovali alebo ako by to naše srdce chcelo podať keby mohlo 🙂

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
heln
11. jún 2021

@elementissa napisala som, ze to bola posledna kvapka k odchodu...... toho bolo ovela viac a povedala som si ze si nebudem na mk zrat nervy a vobec mi tych 9 rokov nechybal, ale otehotnela som a mala som problemy s placentou a zaraza ma ze som sa tu dozvedela viac o probleme, nez len vseobecne informacie z odbornych clankov.
V com vidim problem je to, ze malo kto dokaze akceptovat protichodny nazor. Napriklad poviem, ze som za ockovanie, tak sa nestane to, ze by povedali ok, je to tvoj nazor respektujem, ale strhne sa lavina hadok a mnozstva argumentov z jednej ci druhej strany.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
11. jún 2021

@mladena ďakujem, potešila si ma 🙂

korra
11. jún 2021

Toto najdes aj na inych sietach, forach...net je carovny v tom, ze sa mozes "odprezentovat" akokolvek, na nete mozes zit aj zivot, aky v skutocnosti nemas, je anonymny (zvacsa)...problemom "pisaneho" je, ze sa obtiazne vyjadruju emocie, podtext, ironia. Co som si vsimla, vela takych urazaciek, osocovaciek, resp toho negativneho vychadza z nepochopenia. V nejakom clanku som sa docitala, ze pri osobnom rozhovore sa sustredujeme na slova len z 10%, zbytok je rec tela, gesta atd...dalsia vec, pri tom pisanom sa clovek snazi nejako strucnejsie opisat problem, niektorej sa podari vystihnut podstata viac, niekomu menej, je to v poriadku. Vidime len velmi kratky "vysek", cize na nejake to komplexné posudzovanie chybaju "data"...za seba, reagujem len v tenavh, ktore ma zaujmu, alebo mam pocit, ze viem niecim konstruktivne prispiet, som samozrejme pripravena aj na mozne nepochopenie, iny nazor, pohlad. Nenasiera ma to, lebo v tom nevidim vyznam...jednoducho to zakceptujem ako je. "Smrdim" tu cca od 2013/2014, mala som obdobia, kedy som tu bola kazdy den, aj kedy som sem 2-3 mesiace ani nenadzugla...nasla som tu vela zaujimaveho, vtipneho, aj absurdneho..sustredujem sa na prve dve uvedene...uz som asi aj dost stara, na nejake to odsudzovanie...lebo chlieb lacnejsi nebude 🤔🙂

autor
11. jún 2021

Nechce sa mi tu označovať ale tie, ktoré si myslia, že táto téma je moralizačná tak by bolo vhodné pozrieť do slovníka, čo to slovo znamená... Táto téma je nič viac a nič menej ako MÔJ SUBJEKTÍVNY NÁZOR nie je tam ani 1 slovo moralizačné tak isto ako ani v 1 mojom komentári nepíšem ako by sa mal niekto správať. To, že sú tu hádky a nerešpektovanie názoru je fakt nie moralizácia. Moralizácia by bola keby som napísala nehádajte sa, rešpektujte názor druhých, správajte sa slušne, neurážajte sa, nenadávajte si, nezakladajte úchylné diskusie atď.

19mmm71
11. jún 2021

Tak keď kuknem diskusie mi to už dosť často príde že si ich niekto vymýšla a dobre sa tu zabáva...nechce sa mi veriť žeby ľudia tak zhlúpli...no a na stene si prejdem par stran a uživatelky si bloknem raz za dva t, to odblokujem a tak dokola aby sa mi tu nezobrazovali somariny

danielahamar
11. jún 2021

nie mk, ale ludia😉

zuzanka.zuzu
11. jún 2021

"Moralizácia by bola keby som napísala nehádajte sa, rešpektujte názor druhých, správajte sa slušne, neurážajte sa, nenadávajte si, nezakladajte úchylné diskusie atď." - mýliš sa, vtedy by to boli príkazy 😉
celkovo máš posunutý rebríček - za "môj subjektivny názor" považuješ bohapusté morazilovanie a povýšenecký postoj voči ostatným, ktorí s tebou nesúhlasia, za "moralizovanie" považuješ príkazy... ee mýliš sa a nepriznáš si to 😝

monka105
11. jún 2021

@zuzanka.zuzu Na čo je dobré takto to rozoberať a zas vyvolávať úplne zbytočnú polemiku? Autorka napísala, resp. pointa jej príspevku bola. že sa jej zdá, že úroveň na MK klesá. Buď súhlasíš alebo nesúhlasíš. Na čo ju tu chytáš za slovíčka? Cítiš sa po takomto jazykovom výklade lepšie? 😄

zuzanka.zuzu
11. jún 2021

@monka105 jaaaaaj prepáč, som nevedela, že toto nie je diskusia, tu môžeš len súhlasiť alebo nesúhlasiť 😲 v diskusnom fóre, však to dá logiku.... 🙄 ľudia otupjejavajú naozaj 😂

autor
11. jún 2021

Niekomu dávam mravné ponaučenia alebo posudzujem?

monka105
11. jún 2021

@zuzanka.zuzu veď diskutuj, ale k veci 😄😄 na čo tu ideš autorku poučovať o význame slova moralizovať, keď pointa tohto príspevku je úplne iná. Si sa chytila úplne nepodstatnej veci, aby si si mohla kopnúť. Dúfam, že sa cítiš lepšie. Presne takýchto žien sa týka jej príspevok.

autor
11. jún 2021

@monka105 ale tak aspoň viem, že nabudúce keď poviem napr. nemám rada fialovú farbu alebo mám rada zdravé jedlá alebo nemám rada BMW si budem musieť dávať pozor aby som niekoho svojim názorom nemoralizovala 😪