icon

Ženy na Modrom koníku

18. aug 2022

Na MK som pomerne krátko, nemala som sem dôvod chodiť, vedela som, že niečo take existuje, ale to bolo všetko. Začiatkom tehotenstva prišli otázky, najorv som bola len tichý sledovatel, aká porodnica, aký bol pôrod, aká výbavička, aké plienky atd…Moja prvá otázka v živote bola ohľadne kolíkov dieťaťa, lekárka radila vydržať, max kúpiť probiotiká. Čo som aj urobila, ale nejak to neprechádzalo, tak som sa opýtala tu. Z 70% sa ozvali mamičky s podobnými príbehmi, ako ja zvyšných 30% mamičky dokonalých babatiek, ktoré spinkajú, kakajú, papáju a ani o nich nevedia. Tých 30% má akurát tak deprimovalo, písali mi, že či nemáme lekára keď sa pytam na MK(hahahha) a že robím určite niečo nesprávne, keď ich deti koliky nemali a moje ma….ak mali potrebu pisat, budiš. Každý si môže napísať. Druha otázka bola asi po pol roku, ohľadne baby plávania, kde v okoli BA chodia mamičky 🙈 a to ste mali vidieť. Strhla sa spúšť, akú som v mojom živote nikde nezazila. K téme sa ozvalo 30% a zvyšných 70% sa do mna doslova pustilo…Že som nezodpovedná matka, že mám sedieť na zadku a neohrozovat zdravie syna, že toto sú výmysly mamiciek, čo nemajú nič na práci a vymýšľajú a mnoho iného, že sa o pár mesiacov budem pýtať na MK, ako vyliečiť dietatu pleseň a iné múdrosti 😁Ja som nevedela, ako sa volam, aj som sa smiala, ale aj si poplakala. Na plávanie som šla aj tak. Tretia otázka bola ohľadne spánku…a tam to dopadlo podobne ako pri prvej otázke, 70% k veci a 30% len ženy ktorým spinkajú deti od narodenia atď. Ale aj tam sa našla hŕstka žien, čo dokázala na moju otázku reagovať posmešne, bolo to len za účelom výsmechu. Prečo sa nájdu take ženy, v reálnom živote mám asi šťastie, s niečim takým som sa teda ešte nestretla. Ale na nete, keď si večer z nudy len tak občas dám otazky a čítam, napíše nejaká zufala zena, možno sa chce len vyrozprávať a vypustiť myslienky do éteru a tie komentáre má zakazdym vždy dostanú, preco sú tie komentujúce ženy take presvedčené, že to, čo si myslia oni je správne? Určite sa aj pod týmto príspevkom nájde niekto, je to v pohode, ale tieto zeny zničili pojem Modry konik…už chápem to pretáčanie oci pri spomenutí že som na Modrom konikovi niečo videla. Večer si rada precitam aj vase skúsenosti 😁

Strana
z2
rachelkk
18. aug 2022

@vroni každá téma čo sa týka muža ... Rozvod ,rozved sa , rozvod a potom kúpiť Rožky ísť ... Rozvod a dnes robím rezne s ryžou ... 😄😄😄

vroni
18. aug 2022

@rachelkk, ale tak zase uznaj, nie je chlap, nie je problém (s chlapom) 🤣
Ale keď čítam témy, ako mam dve, tri, štyri, osem detí s mužom, ktorý má bije, pije, trhá mucham nožičky, tak si hovorím, preboha prečo. To nie je ani na rozvod, to už je na zbavenie svojpravnosti. Tej ženy. A môžeš jej to napísať? No môžeš, ale budeš na necitlive hovädo a anonymky ta roznesú na kopytách, aká si harpia. Tak si vyber, no.. 🤷‍♀️

rachelkk
18. aug 2022

@vroni trhá mucham nožičky ...😄😄😄 My by sme si rozumeli ..

autor
18. aug 2022

@amelia89 presne toto! Včera som nakukla do tej témy mamičky chlapcov alebo take niečo, a autorka naoisala niečo, aspoň ja som to pochopila s humorom o silných ženách a našli sa, čo nepochopili 🙈 presne môj príspevok či s plávaním, kolikami alebo spankom. Ak sa raz matka pýta, čo pomohlo deťom na koliky je odveci, aby nejaká zena písala, “podľa mna kojis zle, alebo nedavas dobre odgrhnut dieťa, ja som kojila a moje deti nikdy nemali koliky” ku*va, ked nemali, tak nepíš 🤷‍♀️😁 to iste v téme matky chlapcov a plna rit mamiciek s dievčatkami, proste nechápem. Ja ked nemám vlastnu skúsenost a nieje otázka k téme, ktorej som súčasťou proste nereagujem. Nechápem to naozaj.

autor
18. aug 2022

@h2 neviem to nijako nájsť, zrejme som vypla upozornenia alebo zmazala cely príspevok. Ako by som to mohla nájsť?

A baby, nemusite sa o mna naozaj báť, neskončila som na antidepresívach z tých troch príspevkov, ani má to po nociach ďalej netrápilo 😁 ja mám osobný život naozaj nadherný, milujem moju rodinu a môj život. Sme zdravi a teraz nosím pod srdcom ďalšie bábätko, takže som oprášila profil. Zijem reálny život, a áno niekedy mám proste potrebu si poplakať. A nehanbím sa za to, niesom z kameňa. Nerevem od rana do večera ani pre kadejakú blbosť, ale keď mi k príspevku o plávaní písalo pár žien, že kvôli takým ako ja je korona a že hazardujem zo zdravým maleho mala som dosť, možno hormóny z kojenia. Neviem 😁 a na plači nevidím nič zlé, je to môj filter a ide sa ďalej. Tento príspevok som napísala len kvôli jednej veci, aby som sa presvedčila, že to nevidím len ja tak. A ako pozerám je nás tu viac podobne zmýšľajúcich 🍀 Teším saaaa
@zojazoja
@zuzana212722
@zlomika

amelia89
18. aug 2022

No presne tak. Ako ja napisem zufala nevyspata nestastna do skupiny ze co robit ked dieta nespiiiiii ani za nic,popisem svoj problem a potom: no neviem,moj spi 8 hodin cez den a 10 v noci. a ja 👀👀👀👀 dakujem ze sa citim ze som v tom uplne sama a mam chut sa zabit😂😂😂😂 to len taky priklad. Sama to nechapem ze preco maju taku vnutornu potrebu pisat vzdy a vsade ale tak je to len internet,nie je to realny zivot 😊

zuzanockamt
18. aug 2022

Autorka:
Netreba si to tu pripúšťať. Skôr sa tu dá len zabaviť nad ľudskou hlúposťou. Rady a prínosné info sú tu v malom zastúpené. Som tu registrovaná už 14 rokov a vtedy v začiatkoch to tu bolo úplne iné.

autor
18. aug 2022

@amelia89 presne toto, presne toto! Ja som tiež hľadala kadejaké príbehy ako sa zlepšil spánok, že sa možno niečo priučím a našli sa take, čo proste museli komentovať, že im spia deti od narodenia celu noc. Mala som aj takú známu, rovnako staré deti narodené. Po pôrode sme si začali pisat, čo a jak to zvládame. Ona mala dievčatko ja chlapca. Moj mal koliky, ja sama na vsetko(mamka nebola zdravotne ok, svokra musela byt v práci a muž pomáhal, ale tak muz no 🙈) ona v generačnom dome so svokrou a švagrinou, ani nevedela že má dieťa a mne šla vypisovať, ako si neviem zariadiť čas s novorodencom, že ona ani nevie, že má dieťa a že nemám kojiť, no kukala som jak puk a Už šla papa, takýchto necitlivých ľudí proste človek nepotrebuje😁 ja som asi viac empatická, ja keď je zlá situácia snažím sa človeka ukľudniť a nie mu hodit ešte viac na ramena

jonki
18. aug 2022

Tak ono na normalnu otszku normalna odpoved. Ja aj rada poradim ked sa niekto pyta. Ale niekedy tie otazky-to clovek uvažuje ci to len nejake inteligentne predškolské dieta nepísalo, co uz vie ako tukat po pismenkach.
A otzky typu-zajtra je vsetko zavrete-je statny sviatok- ale neviete nahodou ci merkurymarket v ziline nebude otvoreny? Popripade ine velmi lahko vygooglitelne otazky. To potom mne napada otazka co zapĺňa tu dutinu v hlave ci pri tej bielej farbe sa najdu aj nejake fliacky sivej alebo proste nula.

Ano dojcenie je extra tema-do tych sa veru neradno pustat…

babydesire
18. aug 2022

Len jedno - NIKDY ZA ZIADNYCH OKOLNOSTI NESPOMINAJ ZIADNEMU LEKAROVI ZVLAST GYNEKOLOGOVI A PEDIATROVI ZE SI NA KONIKOVI - strapnis sa,,je to diskusne forum, ktore ich vytaca,lebo si tu baby pisu aj medicinske otazky a odpovede, nazory a vies kafrat sa neodborne odbornikovi do remesla je sabotaz,fraska,vrazda.... povedz,ze ktosi mi vravel... pocula som,ze... a pod.

babydesire
18. aug 2022

Ako niektore komenty ci prispevky su divne, niektore prehnane kriticke (priznsm obcas som aj ja,ale xnazim sa byt empaticka, citliva)... ved to ze tu 16tka napise ze je asi tehu este neznamena ze ju budem kritizovat..ved kruci nal preto je tu !!! Kolko je takych co to taja a potom to zle nedobre dopadlo ! A my zeny sa potrebujemd rozpravat a vyrozpravat a postazovat a opisat svoje privehy,,na to je tento Kon !!! No nie 🙂 ?
A samozrejme "milujem" vsetky tie "mne sa to nikdy nestalo/nestane" som bez chybna..tieto nikdy nesexovali bez ochrany, nikdy nemali viac ako jefneho parnera (maju pri sebe xy rokov jedneho partnera uz od puberty aj snim prisli o panenstvo), nikdy nedali dietatu po zadku (jezis sak to je tyranie), nikdy neriesili spory v rodine, priatelstve, vztahu, kolektive...atd..vsetci sme ludia a vsetci mame zle dni, zle nalady, citime hnev,zlost,frustraciu, stratime nervy, mame obcas smolu,natrafime na zlych ludi, ale len malokto to vie priznat,a tie co to priznaju su hejtovane..dnedny svet - svet "(ne)odvaznych" zien

Strana
z2