Život bez auta
Poznáte rodiny ktoré nemajú auto? Je v dnešnej dobe “divne” ak nemáte auto? Reagoval na vás niekto prekvapene keď zistil že nemáte auto?
my máme, ale dlho sme nemali a teda divné mi to nebolo, dalo sa nám chodiť vlakom, autobusmi a nebol to problém, ale potom ako sa malá narodila a chceli sme aj na výlety a tak viac chodiť, tak sme si kúpili
Kým sme bývali v meste v pohode som fungovala bez auta. Teraz sme sa presťahovali na dedinu kde chodí pár spojov denne aj to s prestupom alebo s exkurziou po všetkých okolitých dedinách, takže miesto 15 minútovej cesty autom je to 45 minút v autobuse 😂 poznám aj takých čo tvrdia, že im auto netreba, ale koľko dajú za taxík, to by dali aj za benzín, poistky atď... Prípadne keď niečo potrebujú, tak je to samé dones mi, potom si aj po to príď, veď choď o hodinku neskôr a rovno aj mňa vezmeš + x takých situácií 🤦♀️ takže za mňa ak sa niekto rozhodne, že auto nechce/nepotrebuje, nevidím na tom nič divné ak je človek samostatný
ano ... existuju... a ano da sa... ale vzhladom na praktickosť, je lepšie bývať niekde v meste, kde fungujú služby. :D Inak musíš zapojiť aj známych :D
Ja osobne si uz nedokazem predstavit zivot bez auta. Auto pre mna znamena slobodu. Kedy chcem,idem niekam a nemusim sa obzerat po spojoch alebo zhanat odvoz,taxi a podobne. Nepoznam ludi bez auta,ale urcite taki su. A nepride mi to divne. Kazdy zije tak ako mu vyhovuje.
@simca06022011 ono jeto na SK celkovo divne. Ja v praci najazdim vela KM, ale nemozem ist so sluzobnym autom domov a kedze mam pohyblivu pracovnu dobu, tak jak debil musim prist na svojom a to necham "niekde"..
Nijak sa nedalo dohodnut. Chcela som, ze podla knihy jazd mi budu strhavat benzin so mzdy, len nech nemusim futrovat doma auto iba na cestu do prace a z prace. No prdlajz! Fungovalo to mesiac a 23.12. 16:30 mi povie, ze nechaj auto na firme. Slovenski podnikatelia maju fakt pocit, ze ich vsetci okradaju. No ja fakt nechapen ci si mysli, ze cez vianoce budem jazdit dakde tisice km a potom dam stocit km a aj keby... 🤷
@nwnw skor sa im s tym nechce papierovat
Nemame auto od decembra a je to dakedy hrozne. Na jednej strane ušetríme mesacne 400-500e, na druhej ziadne vylety...max ku našim a to trvá 5 hodín vlakmi namiesto 3 autom.na nákup chodi väčšinou len muz keď ide z roboty firemným, ja by som uz chcela ist na nákup zeminy a kvetov a nemám ako.
Záleží kde a ako,žiješ.
My sme dvaja dospelí s rôznou pracovnou dobou na opačnom konci mesta a manžel máva pohotovosť musí byť do par minut v robote. Auto je nutnosť. V našom prípade dve, keďže kým je v práci, ja sa presuvam s deťmi kade tade (plávať napríklad). Ale často s kočíkom využívame autobusy/vlaky.
Väčšinu roka (keď ideme sami, do prace a pod), chodíme na motorkách. To šetrí čas absolútne najviac.

Mne tiez nepride divne, ak niekto auto nema... Casto je to kvoli ziv. stylu.. Ked byvam v centre vacsieho mesta s vybornou dostupnostou verejnej dopravy a katastrofalnymi moznostami parkovania, je to viac menej aj zbytocne auto mat...
My sme bez auta strateni... Vlastne uz s jednym autom mame logistiku v keli.. Ale byvame v dedine, kde bus chodi par x denne a to nie su ziadne lazy, kedze okresne mesto mam 15 min autom.. 😁
Samozrejme by sa to dalo bez auta prezit, ale asi by som si musela najst vypomoc k detom, lebo by sme ich nestihali - skolka, skola a na kruzky by sme mohli uplne zabudnut (to uz nie, ze nepohodlne, ale z casovych dovodov uplne nezlucitelne s dopravou u nas..)
Ale priznavam, ze mna skor prekvapi, ak niekto nema vodicak..