Zlo v Prahe spôsobilo tragédiu s 11 obeťami
... vedela som, ze to bude zle, podla prvých správ, ale 11 obetí... 💔
Už ich 15, je mi smutno a to ešte dopekám koláčiky. Nejako ma prešla chuť. Celé zle, práve pred najkrajšími sviatkami v roku. Veľa ľudí už nikdy nebude mať rado Vianoce.
Poniektori tu - vy nie ste ludia - vy ste hyeny!
Ziadna ucta k tym nebohym obetiam, idete sa tu dohadovat, nadavat, tahat sem politiku...
OV, nech odpocivaju v pokoji
@queen_mary pokiaľ k životu potrebuješ pocit nenávisti, nájdi si iný web a nechaj mk. V tomto fóre sme síce trochu odbočili, ale ide v ňom o neopísateľnú tragédiu mnohých rodín v Čechách. Ak som si nevšimla, prepáč, ale nejako mi ušlo tvoje vyjadrenie súcitu či už s obeťami alebo pozostalými.
@andigab "najhoršie, že nás obyčajných týmto rozoštvávajú"
Nie, najhoršie je, že "vás obyčajných" oblafla a ovládla ruská propaganda tak, že vás využíva ako užitočných idiotov na ďalšie šírenie svojich klamstiev. Tie kecy "ako vojna na Ukrajine začala dávno pred vstupom ruskej armády" (začala ruskými "dovolenkármi") napcháte ešte aj do témy, ktorá s Ruskom a Ukrajinou nemá absolútne nič spoločné. Tvoje znalosti o neexistencii gulagov (=trestaneckých pracovných táborov) v komunistickom Československu a ďalšie bludy len tragicky podčiarkujú všetky tvoje nazory... Ale hlavne, že k téme masovej streľby v Česku, kde začneš šíriť nenávistné príspevky, si povzdychneš, ako zlé je rozoštvávať ľudí...
Ah bože, keď som na začiatku diskusie spomenula, že toto je už druhá mimoriadne tragická udalosť v Prahe za posledných pár dní, ani na um mi nezišlo, že by to mohlo súvisieť. Všetci tak nejak logicky predpokladali, že najskôr pôjde o popravu ako nástroj pomsty... a nakoniec to možno spolu súvisí. Hrôza, ako jeden jediný blázon dokáže obrátiť totálne naruby život obrovského množstva ľudí, ktorí mu nikdy nič nespravili...
No a vyzerá to tak, že mu prišijú aj vraždu otca a bábätka v Klanovickom lese. A nemusia riešiť.
@777januska777 no nepresvečila si ma, že bloger nejakým spôsobom dehonestoval obete len preto, že poukázal na inú krajinu. Nie je žiadnym tajomstvom, že v USA sa streľba na školách vyskytuje až príliš často. Podľa mňa je to spôsobené príliš ľahkým prístupom k zbrani vo veľa štátoch a totálne nepochopiteľnému laxnému prístupu ich majiteľov k ich zabezpečeniu najmä pred deťmi. Ale nedehonestuje to ani obete, ani samotnú krajinu. Je to bohužiaľ holý fakt a nič s tým nespravíme, na to majú páky iní.
@andreatytler je to obrovská krajina, to je fakt. Ale zarazilo ma, keď som pozerala štatistiku, akú to tam má stúpajúcu tendenciu. Skoro každý deň je v jednej škole streľba. Hrozivé 😱
@lilope presvedčiť som ta nemusela, je to vidieť akým smerom sa začala vyvíjať diskusia. Baby sa už hádajú a dotahuju. Stačilo dat taky komentár a už to ide, každý začne obhajovať svoj pohľad a už je to zas a znovu konflikt. Práve pri takejto obrovskej tragédii by sme sa mohli zastaviť a nerozoberat to co rozoberali v každej jednej diskusii.
Je to tak smutné 😥 o tej v Rusku som ani nevedela, prvé čo mi napadlo, že Breivik 2, aj on svoje myšlienky vypisoval niekde na net, ale to som nevedela ešte o tom Rusku a tej mladej. Hrozné, strašné 😥
@777januska777 nemyslíš si, že diskusia sa začala vyvíjať nechceným smerom práve po tvojom komentári? Mne to tak jednoznačne vychádza. Nič zlé nenapísal. Niekedy je lepšie si radšej zahryznúť do jazyka než hneď za každú cenu kritizovať a hodnotiť druhých, nemá to význam.
Tu sa ani nedá o čom diskutovať. Všetci s zhodneme, že je to hrozná tragédia. Môžeme vyjadriť úprimnú sústrasť, čo je tu aj tak zbytočné keďže je mizivá šanca, že si to nejaký pozostalý prečíta a už len dúfať, že medzi obeťami nie je žiadny Slovák a že už nikto ďalší nezomrie.
@lilope Nehody, pri ktorých dieťa pri hre zastrelí seba, alebo niekoho iného (najčastejšie matku, či súrodenca) sa tam tiež stávajú - nie sú v štatistike hromadných strelieb, ale je to tragédia, ktorá sa deje pomaly každý druhý-tretí deň. Pre nás nepredstaviteľné, bohužiaľ, pre veľkú časť americkej populácie nie sú tieto prípady dostatočne vážny dôvod k tomu, aby svoj postoj k zbraniam zmenila.
@20erika07 napr. aj ten dement, co pred rokom zabil 2 ludi na Zamockej, tak aj ten vypisoval na net a sympatizoval s Rusmi.
Svet sa zbláznil,z ľudí sa stávajú zvieratá,vo zvieratách vidíme ľudí. Lietame do vesmíru,mobily nám ovládajú domy, prácu, životy,ale zaujímať sa, opýtať sa ,,Ako sa máš? Cítiš sa dobre? sa akosi stalo niečo nedosiahnuteľné, zbytočné 😢. Hrôza...
@chodec15 ani, aktuality... zozer info aj s navijakom, mojtyboze...
2,5 mil. krajina vyhlasuje vojnu 50.mil, a uss za oceanom... ano,pane ministŕe😅
Vytiahnes z kontextu nejakú parciálnu lokotinu a rajtujes tu na tom... KEby Slovinsko dnes vyhlásilo vojnu Poľsku, co by si si pomyslel, určite by si sa vylakal❗▪️
Potom akú megazradu vykonal dánsky kráľ, keď osobne vítal Hitlera, aby ušetril Dánsko bombardovania... Zamyslel si sa nad kompromismi a lavirovanim, aby v 1939 prežili?
Kritická se situace ukázala v noci ze 14. na 15. března 1939. Hácha byl pozván do Berlína, sám si však myslel, že bude s Hitlerem projednávat otázku Slovenska, který den předtím vyhlásilo samostatnost. Hácha do Berlína cestoval vlakem a Hitler na něho udělal psychologický nátlak. Podél celé železniční trati nechal Hitler shromažďovat branou německou moc, aby Háchu vystrašil, což se mu dokonale podařilo. Hitler Háchu přijal v jednu hodinu v noci a oznámil mu, že v šest hodin překročí říšské vojsko hranice. Hitlerův křik a výhružky byly na mírného a mezinárodní právo uctívajícího Háchu příliš, nicméně co měl dělat?😁 Když se mu nepostavil Beneš po Mnichovu, teď na to nebylo ani pomyšlení. Druhý den byl vytvořen Protektorát Böhmen und Mähren. 17. listopadu 1939 nechal Hitler zavřít veškeré české vysoké školy, za každého zraněného Němce nechal ▪️popravit 3 vysokoškolské předáky▪️ a zatknout větší počet študent.
Len ty si tam chýbal, zo svojim hrdinstvo, holými rukami by si šiel proti Reich.
Alebo bud rad, ze sa môžeš dnes na sme rýpať vo Ficovi a novej hviezde mediálneho poľa Marek... XY... Po Davidovi Strakovi a Karolíne Farskej, nový idol N.
@andigab vieš prečo ľudia s opacnymi názormi ako máš ty "kopu ako o život?" Lebo ako jediní si uvedomujú, že o ten život naozaj ide. A že názory aké máš ty a tebe podobní sa podieľajú na takýchto tragédiách. Preto žiaden normálny človek nebude reagovať pokojne na tieto dristy čo bez rozmyslu produkujete. Všetci normálni ľudia, keď si čítajú tie konšpirácie, tak musia zahoriet spravodlivým hnevom. Oprávnene. Vieš ako sa hovorí - keď to nejde po dobrom, tak to pôjde po zlom..ale s vami to bohužiaľ nejde nijak. Výsledok je 17 mŕtvych študentov. Ľudia, ktorí sú podľa teba "agresívni" si v skutočnosti ako jediní uvedomujú vážnosť situácie a vy si naďalej pokojne idete svoje ako keby sa nič nedialo. Pritom sa toho deje viac než dosť a vy si to stále neuvedomujete. Potom plačte, keď vám niekto oprávnene nalozi. A keď si myslíš, že tu sa na teba útočí, tak choď tie svoje názory povedat rodičom tých 17tich mŕtvych deti..potom uvidíš čo je agresivita. Keď ich deti zomreli kvôli proruskej propagande a vymývaniu mozgov. Choré.
Strašná tragédia.. človek sa teší že ide konečne domov po započtoch, skúškach domov a toto sa stane… choré…človek aby sa bál ešte chodiť aj do školy…
Ked som to zachytila na ceskych portaloch, tak som neverila, co to citam. Co sa to preboha v Cechach deje. Tolko nestastia naraz.
A ti rodicia, co uz zajtra cakali deti doma na Vianoce… To sa neda ani popisat.
A teraz sa zda, ze on bol zrejme vrah i toho babatka s otcom.

@chodec15 vidis to, nasa vlada kasle na skolstvo, a velmi dobre vie preco. Uz to tu mame.