Znásilnené dievčatá v reedukačnom centre a štát nekoná
Je toto vobec mozne? Precitajte si blog Natalie Blahovej, poslankyne NR SR, co sa deje v nemenovanom reedukacnom centre v tychto chvilach na Slovensku ☹ Len pre silne povahy 😒
Nooo...zienky klud. Ci sa to niekomu paci alebo nie, kazdy ma na hlave masielko v tejto kauze. Od rodicov po ustav aaaaaz po novinarov.
Ved uvidime co nam prinesie tento tyzden
@lubkavargova1 Tak preco nadavaju na zneuzite deti???
Myslis, ze ked sa nase dieta ocitne v takomto obludariu, ze nevyuzije kazdu moznost na Jeziska? Lebo Jeziskom bol v tomto obludariu aj povolenie kontaktu s rodicom. Ak neposluchali, nevideli rodicov mesiace. Chlapci tam boli biti. Toto na resoc jednoducho nepatri. Ani bitka, ani chlast, ani sex.
No ved uvidime ako to je. vratia sa na SK a uvidime.
@salfusco - keby si mal 14+ dcéru s takým zážitkom, tak by si možno inak hľadel na vec. Mimochodom, zrejme nepoznáš Natáliu Blahovú - ja ju "poznám" ešte dosť dlhšie predtým, ako vstúpila do politiky. Ona sa takýmto zlyhaniam systému a pomoci obetiam systému (prevažne deťom) venuje už niekoľko rokov. Prípady medializuje len v prípade, že inej cesty pomoci proste niet. Roky to takto robí, len ako sa dostala do parlamentu, tak sú tieto "kauzy" viac viditeľné a vyznievajú spolitizovanie. Kto ju však pozná, jej prácu, vie, ako pracuje. A taktiež pozná štýl jej písania - lebo o mnohých prípadoch písala už dávno (pred rokmi) na svojom blogu. Má za sebou kopec ľudí, ktorým pomohla, zmenila život mnohým deťom, rodinám, bez medializácie, v podstate anonymne. A áno, teraz je zrazu mediálne známa, tak na ňu kukajú všetci ako na nováčika, ktorý sa chce priživiť. Málokoho vlastne zaujíma, kto ona je a čo robí, resp. čo robila pred vstupom do politiky. Predtým nemala tie páky na riešenie týchto vecí, ktoré získala práve vstupom do politiky. A ak ich má, som presvedčená o tom, že ich aj využije v prospech tých, ktorí to potrebujú (ako aj doteraz). A nie, nevolila som ju ani jej stranu. Len poznám jej blog a jej prácu a viem, čo má za sebou.
@zuzizu2 prepač,neviem sice na ktory prispevok reaguješ,ale ak na tento : "konkretne pre koho je to dolezite? Je to dolezite možno pre rodicov dotycnych zverenkyn a rodicov tych,ktorí v tom ustave su alebo by boli..pre nikoho ineho to "dolezite" nie je" ,tak som tych rodicov,ktorych sa to týka,alebo bude týkat vylučil.Neviem,tyka sa ta nejako tento konkretny pripad nejako?Ak nie,nerozumiem,preco by to zrovna pre teba malo byt dolezite.
Dam priklad:neplnolete dieťa sa opilo a alkohol sposobil jeho smrť.Dieťa nie je tvoje ani nikoho z tvojej rodiny.Vezme to niekto z poslancov a spravi okolo toho velke halo,pretoze je to protizakonne a v krcme alebo obchode je niekto za to zodpovedny,kto to sposobil.Tiež sa tento problem bude dotykat vsetkych a bude to dolezite pre teba,aj ked tvoj syn/dcera nepije a vieš o tom,že mu taketo nieco nehrozi?
takychto pripadov bolo vela,ale neviem,že by sa to riesilo na takejto urovni
@salfusco tu sa presne ukazuje lahostajnost niektorych ludi 🙂 ako sa ma to dotyka? my nevieme predvidat - nikto z nas. Nevieme ci niekedy sa do podobnej situacie nedostaneme. Ci nebudeme musiet riesit nieco podobne. Nie nechcem mysliet negativne, iba toto su veci o ktorych rozpravat treba aby sa dalo toho do buducna vyvarovat.
Co sa tyka toho ze "aj ked tvoj syn/dcera nepije a vieš o tom,že mu taketo nieco nehrozi?" naozaj si myslis ze nehrozi? chapes ze proste ty nevies s kym dieta pride do kontaktu, kto ho na co nabalacha a velmi rychlo moze padnut ku dnu a ani nevie ako???
@zuzizu2 to nie je o lahostajnosti..ale mam pocit,že ludia vždy vo zvysenej miere riesia problemy,kauzy inych ludí,vždy sa staraju do druhych,aj ked to nie je ich naplnou,miesto toho,aby sa starali a riesili svoje vlastne problemy,svoj vlastny život.Vyjadriť suhlas alebo nesuhlas,pokial to ludia potrebuju vyjadriť, je v poriadku,ale riesiť to a aby sa ma to dotykalo...no neviem,mne to príde zvlaštne 😒
Uf,mňa šokuje, ako tu mnoho ľudí zaujalo postoj, že vlastne o nič nejde, že slušných deti a ľudí sa to netýka. Vie niekto z nás, čo sa môže v našich životoch udiať? Naozaj sme si tak istí, že my "slušní" nikdy neskončime v nejakom sociálnom zariadení? Alebo naše deti? Stačí vážny úrad, choroba, rodinná tragédia, škaredý rozvod.
Naozaj ideme obhajovať ľudí, ktorým je zverené odkázané dieťa, nevladny človek, či starec?
Naozaj si myslíme, že sa takéto veci stávajú len ľuďom, ktorí si to zaslúžia?.A kto a čím si to zaslúži?
Ach jaj ludia...padaju tu uz tazke slova. Uprimne, radsej si pockajme na vyjadrenie dotycnych. Sama som zvedava kolko sa prizna a co dalej vyplava na povrch. Su tu dva tabory. Jeden ja za a ide lyncovat (prosim, tak zodvihnut zadok spred MK a ist pred brany do Galanty) a druha skupina je skepticka chce viac dokazov...
Tam kazdy zlyhal na celej ciare. Od rodiny po policiu, socialku, lekarov az po redaktorov.
Ano, kazdy zlyhal.
No a bud to dopadne dobre, alebo potopi aj sam seba...nie som sympatizantka ziadnej politickej strany, ale takto si predstavujem pracu politikov. Nie, pisanie blogov, nie vypisovanie statusov na FB ale doslova a dopismena BOJ. Ako to robi pan Lipsic, je to jeho vyjadrenie:
KAUZA ZNEUŽÍVANEJ NATÁLIE
Od včera mi viacerí z Vás písali, aby som sa pozrel na prípad maloletej Natálie, ktorá bola zneužívaná v resocializačnom zariadení v Galante. Dnes som mal stretnutie s viacerými rodičmi dievčat, ktoré sú v tomto zariadení, a rozhodol som sa prevziať právne zastupovanie rodičov Natálie.
Z ich výpovedí vyplýva obraz hrôzy. Obraz systémového zneužívania detí, ktoré boli alebo sú drogovo závislé. Vyspelosť spoločnosti sa meria podľa toho, ako sa správa k tým najbezbrannejším. Drogovo závislé deti patria do tejto skupiny. Zastaviť trestné stíhanie zamestnanca resocializačného zariadenia, ktorý údajne "nevedel", že Natália ešte nemá 15 rokov je absurdné. Maloletí sú pritom pred sexuálnym zneužívaním v takýchto zariadeniach chránení do 18 rokov (§ 202 Trestného zákona).
Vyjadrenia kompetentných (vrátane V. Tomanovej), že išlo o "dobrovoľný" sex svedčia o nepochopení celej situácie. Snažia sa navodiť dojem, že drogovo závislé dievčatá sú promiskuitné. Ale neboli zverené do resocializačného zariadenia, aby boli chránené? Aj pred životom, ktorí viedli na ulici? A nie preto, aby bola ich životná dráma zneužívaná zamestnancami inštitúcie, ktorá ich má liečiť.
Zdá sa, že príbeh Natálie nie je v Galante vôbec ojedinelý a k sexuálnemu zneužívaniu prichádzalo opakovane. Kto týchto ľudí kryje? Cez vládne dotácie sa zariadenie dostávalo k stovkám tisíc eur. Prepojenie na Úrad vlády už zverejnili viaceré médiá.
Včera som v televízii videl "zásah" dvoch letne oblečených policajtov v Galante. Zaklopali na dvere resocializačného zariadenia a odišli. Kompetentní sa nechcú vyjadriť, lebo je vraj víkend. V prípade Igora Matoviča mal R. Fico tlačovky v piatok, aj v sobotu. "Korunný svedok" tejto kauzy bol ešte cez víkend na NAKA vypočutý. V prípade Filipa Rybaniča robila NAKA úkony aj v noci z piatka na sobotu. Podobne tomu bolo v prípade prokurátora V. Špirka.
Kto tu kryje podozrenie z rozkrádania verejných zdrojov na prevádzkovanie "domu hrôzy", kde dochádza k systematickému zneužívaniu maloletých?
Tento prípad nemôžeme nechať len tak. Aj naše deti sa môžu dostať na šikmú plochu drogovej závislosti a budeme potrebovať pomoc - nie zneužívanie a zastrašovanie. V tomto prípade už bolo príliš veľa ľudí zastrašovaných - od rodičov začínajúc po novinárov končiac. Takže už stačilo.
Minule som tu písal, že nemôžem prevziať ďalšie prípady právneho zastupovania, lebo časovo to už je nad moje možnosti. Tu sa ale inak nedá. A rád využijem aj pomoc mladších kolegov, ktorí mi napísali, že by mi radi pomohli. Veľká vďaka za to. A nevzdávajme to.
tento prezliekač kabatov urobi hocičo aby sa zviditelnil....na Gorilu sa uz zabudlo a zrazu je to samaritan...hnus...
@lubkavargova1 - konkrétne proti čomu bojuje? Lebo tu ide o systémové chyby,
Ja uz niektorych ludi nechapem. Stale sa stazujeme, ze politici nic nerobia. A ked konecne robia tak kazdeho jedneho z nich za to odsudime.
Ak si budu takouto pracou nahanat volicov tak len dobre. Ved to od nich cely cas chceme.
Keby sa ktorykolvek a z ktorejkolvek strany do toho pustil tak mu iba vytkneme, ze si nahana hlasy?
Zobudme sa.
Diskusia - konfrontacia - riaditel vs poslankyna: http://www.tyzden.sk/spolocnost/34430/kde-je-pr...
A teraz pani zakladatelka. Vobec nevstupuje do diskusie len nam tu hadze linky. Je to pokus o novinarcinu alebo cielene rozduchavanie ohna???

@charity táto slečna podľa vlastných slov dala s dotyčným cigaretku na balkóne či vonku a potom sa vrátili do izby a vyspala sa s ním, lebo jej sľúbil výhody... žiadny alkohol, žiadny tramal... to, čo sa údajne odohralo na chate, sa týkalo iných osôb...
ale áno, stačí, aby v bulvári dali na titulku "znásilnenie", to sa lepšie číta, predáva, bude na tri dni o čom... a potom po milej Natálii ani pes neštekne...
a Borisko keď chce byť taký chlap a otec, tak nech robí aj niečo iné ako vypisovať statusy na fb... keby mu tak strašne záležalo na tej dievčine, tak sám pôjde a vybaví si to s riaditeľom a ostatnými vlastnými rukami... ale čo by si on svoje ručičky špinil, keď môže len takto, nie?