Znásilnené dievčatá v reedukačnom centre a štát nekoná
Je toto vobec mozne? Precitajte si blog Natalie Blahovej, poslankyne NR SR, co sa deje v nemenovanom reedukacnom centre v tychto chvilach na Slovensku ☹ Len pre silne povahy 😒
mne ako matke a ucitelke, ktora sa moze podielat na poslani problemoveho dietata do takehoto zariadenia, mi dnes skutocne odlahlo, ze mame novy akceptovany sposob terapie - trestnym cinom - sexu maloletej s terapeutom
@avirka slečna nebola maloletá, ale mladistvá - to je rozdiel... druhá vec - nebola znásilnená, sex mala dobrovoľne, resp. za poskytnutie určitých výhod... dá sa predpokladať, že rovnaké výhody boli poskytnuté aj iným zverenkyniam a tie odmietli, keďže sa tu stále omieľajú len 3 či 4 dotknuté slečny...
netvrdím, že je to všetko chyba len dotyčnej slečny alebo jej matky, terapeut zlyhal na plnej čiare ako človek aj ako profesionál, o tom niet pochýb... zlyhalo zariadenie, sociálka... to nikto nepopiera...
ale slečna zas nie je také chúdiatko nevinné, ako sa nám to snaží podsunúť p. Blahová... a naviac - teraz ju zase politici zneužívajú pre svoje ciele... to už je len pomoc k normálnemu životu, ozaj...
No a keďže sa čím ďalej tým viac spomína v tomto prípade Smer, dotácie a podobné slovíčka, tak mne je celkom jasné, že akási zneužitá dievčina či tri je pre náš poslanecký zbor to najmenej podstatné...
@sara07 ona tých chýb urobila 786 ak nie viac...holt zlyhala rodina to v prvom rade a potom system....
@sissy27 sak hovorím....Bašternák už ,,netáhne,, Nicholsonova tiez nesplnila učel tak ide tak treba novu senzaciu...a to nie som volič sns, ale toto čo predvadzaju je jedine - vytlcť politický kapital...
@sardinka336
pokial sa s tymto nieco spravi, tak je mi (a myslim,mz e aj mnohym inym) uplne jedno, ze sa na tom niekto zvezie...
pochybujem, ze premerne inteligentny clovek bude vnimat skor politicku stranku veci, ako to, ze sa stalo svinstvo.
verte, nikomu z politikov toto plusove body neprida
@nyusika ak som si dobre pospájala všetky články, videá atď. tak v 14 začala fetovať, ale k styku s terapeutom došlo až keď mala 15, preto aj polícia trestné stíhanie zastavila... no a ako vidíš, tak rodičia si slečnu poriešiť nevedia... a to sú na ňu traja... ja nechcem obraňovať nejakého neukojeného chlapa - ale on dievčine niečo navrhol a ona súhlasila...nevydieral ju, nevyvíjal nátlak, nedržal ju nasilu... to mi ako zneužitie nepripadá...
v celom tom príbehu je príliš veľa nejasností a otáznikov, plus média nám podsunú len to, čo chcú...
iste, zlyhalo tu viacero faktorov, takéto veci by sa absolútne nemali stávať... ale ak už sa stanú, tak by v prvom rade mali byť riešené ako civilné záležitosti, nie ako politické kauzy... potom by som uverila tomu, že niekomu ide o dobro dievčaťa / dievčat, a nie o vlastné..
@nyusika vieš čo nesuhlasim v tomto...politici takto nepremyslaju to je naivna predstava. Taky Lipšic zastupoval otca toho odpojeneho chlapca tiez nie pre modre oči ale pre to lebo potrebuje propagandu. Moj bratranec zastupoval Zilavých čo im Zitny zabil syna...je to velka ,,reklama,, pre pravnika ak sa dostane k medializovaných pripadom...to len plebs si myslí ze tu ide o obet...ha ha...ako ide, ale iste nie len a len nezištne o nu.
@mamulka211 však si zisti prečo to stiahli a kto to stiahol a potom tu niečo rieš skús nie bulvár čitat pri hladaní
@sissy27 zneužil situáciu a jeho postavenie. To je problém. Tu sa nebavime o sebavedomej,bezproblemovej slecne z bezneho zivota,ktorej keby to navrhol,tak je to jej rozhodnutie, neovplyvnene jej históriou. On zneužil jej situáciu,v ktorej sa nachádzala,či uz mala 14,15,16. Aj keby mala 30,tak to on nesmie ani len navrhnúť. Ani len pomysliet,že by navrhol.
@sardinka336
ja netvrdim, ze to tak nie je...iba to, ze mne je jedno, kto sa tentokrat na kauze prizivi, ked bude vyriesena v prospech postihnutych.
nezijem v Slnieckove, je mi jasne, ze ziadner prasa nehrabe zadarmo...
@sissy27 - Tebe to nepripadá ako zneužitie, keď to človek "ponúka" osobe, ktorá je psychicky labilná, v zariadení, kde sa má liečiť z psychických rán života? Je to dieťa, preboha, zranené životom (aj keď ona sama to možno tak nevníma a cíti sa byť dospelou a neviemakou). To bolo zneužitie - dieťaťa (aj keď už možno nie pod zákonom, ako sa hovorí), ale rozhodne to bolo zneužitie - trestuhodné zneužitie postavenia na chorom, labilnom človeku (lebo bežnou teenagerkou so zdravým sebavedomím a dušou v poriadku to dievča rozhodne nebolo). Ako by bola napr. poznačená smrťou rodičov a chodila by k psychiatrovi alebo psychológovi, a ten by ju v takom stave "prehovoril" k sexu a ona by tvrdila, že ju zneužil, , tiež by sa verejnosť na to takto pozerala? Len preto, že má celý príbeh pozadie drogovo závislej baby, budeme sa tváriť, že si za to môže sama alebo že jej to nebodaj nevadilo a nie je tým poznačená? Asi by nevyplakávala matke doma na Vianoce, že bola znásilnená, keby jej to nevadilo. Je to obyčajný zranený človek, zničené dieťa, ktoré proste len potrebuje pomoc a nie odsúdenie. Na jej duši sa podpísali mnohí, ktovie, či sa z toho všetkého niekedy vôbec dostane v poriadku. Je smutné, že DOSPELÍ takéto niečo dopustia a je smutné, čo mnohé matky dokážu vypustiť z úst.
@sardinka336 to máš pravdu,že to robia pre publicista,ale v konečnom dôsledku pomôžu a to je asi lepšie,ako by si len prihrievali polievocku tlacovkami a vyjadreniami a nic konkrétne by pre tu osobu neurobili. Účel svati prostriedok sa vraví.
@nyusika vždy je to ovela zlozitejšie ako si myslíme...mne osobne az tak nie je jedno kto sa na tom prizivi lebo to v buducnosti podpori extremizmus aj v parlamente.
@salfusco on ju fyzicky nasilu nenútil, nedržal... ona sama sa vyjadrila, že sa dohodli pri cigaretke (jej vlastnými slovami - išli sme von na cigu a potom som sa s ním vyspala) ... že v zariadení ako takom bola nie dobrovoľne, to je druhá vec, ale tiež za to nemôže ten terapeut...
@nyusika ešte raz a pomaly pre teba - nie raz som sa vyjadrila, že on ako terapeut aj ako človek zlyhal na plnej čiare, o tom netreba diskutovať... ale neznásilnil ju, ako bolo pôvodne povedané... a takýchto dezinformácií a poloprávd je tam viacej...
@mom311 aj pre teba zopakujem - prvé informácie od p. Blahovej boli o tom, že dotyčná bola znásilnená - nie, nebola, to je fakt, pre teba možno nepodstatný, pre orgány činné v trestnom konaní áno... nie, nezastávam sa ho - zlyhal on, zlyhalo zariadenie, ústav, štát, rodičia... skrátka všetci, každý svojou troškou prispel...
ja sa len snažím zdôrazniť to, že verejnosti boli podsunuté veľmi skreslené informácie a určite to nebolo za účelom záchrany nevinného dievčatka... ale ako vidím, zabralo to na mnohých 🙂
a nie, nezastávam sa a ani neospravedlňujem nikoho...
@mom311 a čo prosím ta pre nu urobia? Vyuziju a odhodia ako špinavu handru...uz davno mohli pre nu niečo urobit ved je to stary priapad. Prečo to neurobili? Lebo z toho nemali čo vytlct? Prečo teraz? Lebo sa im to teraz hodi do kramu...
Ja som citala aj dnesok....je to cele na grc.
@sissy27 no ak sa za znásilnenia považuje len to,že kricis,kopes a skriabes,tak áno,znásilnena nebola. Ak sa vzdala,rezignovala a poddala,tak to uz sa za znásilnenia nepovažuje? Sú aj obete znásilnenia,ktoré sa nebrania,či uz zo šoku,strachu alebo akýchkoľvek iných pocitov a emócií. Napriek tomu je to vždy znásilnenia.
pre matku to znasilnenie zrejme bolo, lebo si neviem predstavit, ze by sa 14-rocne problemove dieta "pochvalilo" svojej matke tym, ze sa vyspala so svojim terapeutom, to by si nechala pre seba
@mom311 z právneho hľadiska tam rozdiel je, predpokladám, že aj trestná sadzba je iná... a ona sa nevzdala, nerezignovala, nepoddala - ona obchodovala... ale opakujem - neobhajujem jeho konanie, nekydám na ňu, ale jednoducho nejaká p. Blahová či iní politici nech riešia fakty... nemôže povedať "došlo k znásilneniu" a obviniť z toho niekoho, keď sa taký skutok nestal, preboha...už len preto, že takéto trestné oznámenie bude zastavené / zrušené, samozrejme problém sa nevyrieši, ale "kampaň" niekomu pomôže, že? (a nebude to slečna natália)... nemôžem ísť na políciu a povedať "ukradli mi", keď v skutočnosti neviem kam som to dala, nie? a najnovšie Borisko si ide prihrievať polievočku a vyzývať ľudí pomaly k lynčovaniu?? On?? naozaj práve on?? to neviem či sa mám smiať alebo plakať...

@sara07 matka tej znasilnenej to pred rokom riesila s redaktorkou z markizy, boli podane aj dve terstne oznamenia.
sama matka vsak vtedy zmenila vypoved a trestne oznamenia boli stiahnute.