Znásilnené dievčatá v reedukačnom centre a štát nekoná
Je toto vobec mozne? Precitajte si blog Natalie Blahovej, poslankyne NR SR, co sa deje v nemenovanom reedukacnom centre v tychto chvilach na Slovensku ☹ Len pre silne povahy 😒
Kym sa nevyjadri aj urad soc.veci,tak nemoralizujte. Mozno je vsetko inac....
@mamulka211 Uplne inac to asi nebude.
@salfusco v tomto s tebou suhlasim,lebo som zazila stvanicu zo strany novinarov na clena rodiny,ale ak ide o zdravie,ci nebodaj zivot,tak tam netreba velmi otalat. Je lahsie napravit krivdu z falosneho obvinenia ako napravit tu krivdu na dusi po dalsim znasilneni (v pripade,ze by sa cakalo na sud)
preco je to cele ladene proti koliznej opatrovnicke? ta v tom ma asi najmenej viny, ako si to tak citam druhykrat. kazdy sa drzi svojich predpisov a zakonov, nesedi mi to, ze v dnesnej dobe internetu a informovanosti si nevedela najst info o ustave, ine matky maju podobne zazitky a nikde to neriesia? proste nieco na tom nesedi, je to pisane na city, nie na fakty. pani poslankyna... kolizny opatrovnik kona v zaujme dietata vzdy. to ze tam bude nejaky zhyraly chuj, ako s nou suvisi?? to existuje len jedna kolizna na oddeleni? ze jej ina neporadila nic? akoze neserte ma
@sasa1310 - keď nepoznáš Natáliu Blahovú, stačí si pozrieť jej blog a uvidíš, kto je - resp. čím sa roky zaoberá (už dávno predtým, ako sa stala poslankyňou). Nerieši vymyslené kauzy, ona reálne pomáha v tejto oblasti reálnym ľuďom, deťom, už niekoľko rokov. Ja som jej blog sledovala už dávnejšie, ešte ani v päte nebolo, že pôjde do parlamentu.
@evkasus ale moze byt...kolko rokov ma to dievca? 14,15,16? Kedy ta matka zacala akoze konat? Az ked jej dceru vzali do ustavu druhykrat? Alebo uz po tom,co ju nasla udajne polonahu v izbe ustavu na zemi? Kolko rokov malo dievca ked malo ten styk? Kolko rokov malo,ked to matka nahlasila? Nevieme nic. Ale moralizujeme...
@amyqce nuz cele je to Len o prachoch stat plati za take Dieta dost penazi plus su dotovane aj z inych projektov KDE prave uz davno ich napadali kvoli konflitu zaujmov a ak he dajme tomu v kraji pat zariadeni KDE mode Dieta ist a kolizna da do navrhu nestatne zariadenie takvpre koho to he vyhoda a prijem ono zopar skusenosti s koliznymi a bude to jasne ze zaujem dietata as I nebude to com savprimarne riadia
@mamulka211 Osobne si nemyslim, ze by Blahova sla do takeho risku, ze by napisala to co napisala, ak by nemala iste dokazy. Ktore ona sama spomenula v komentoch. Uplne by sa znemoznila.
Tiez sa spomina, ze TV sa kauzou z toho zariadenia isla zaoberat uz rok dozadu, ale vypovede potom stiahli. Boli tam udajne vyhrazky rodicom.
Vsetko sa da v tejto faze spochybnit. Ano. A osobne si myslim, ze ani urady z toho nebudu chciet vyjst najhorsie.
Ale zbieha sa tu toho naozaj vela. A je to prilis silne na to, aby sme sa tvarili ze si treba nechat odstup, kym sa neskonci vysetrovanie.
@charity - ver tomu, že reálne niekedy nemáš šancu dostať dieťa z miesta, kde mu je ubližované (podobne to platí v prípade, keď jeden z rodičov psychicky manipuluje - týra dieťa, a Ty mu ho musíš napriek tomu pravidelne odovzdávať na základe rozhodnutia súdu, napriek tomu, že toto riešiš prostredníctvom psychologických posudkov, ktoré to dokazujú, napriek tomu, že o tom vedia sociálne pracovníčky, súdy sa "schválne" naťahujú) - zákonnou cestou. Inak je to klasifikované ako únos - za to Teba ako matku budú stíhať a dieťa Ti odoberú. Jedine že by si s tým dieaťom ušla do krajiny, ktorá nemá so SR zmluvu o vydávaní zločincov - doslova. Je to slovenský absurdistan - hlavne, že všetko je v záujme dieťaťa. A nie, v takýchto prípadoch si ako rodič absolútne bezmocná, častokrát aj s najlepším právnikom v meste. Bojuješ proti systému, kde jeden kryje ruky druhému, kde ide o všetko, len nie o deti. A ver tomu, že Ty ako rodič nič nezmôžeš, musíš hľadať len zákonné cesty, musíš mať obrovské šťastie na ľudí, ktorí sa v systme vyznajú tak dobre, že vedia pomôcť, alebo mať také kontakty či prachy, ktoré Ti dokážu pomôcť. Keby som nemala blízku osobu, ktorá rieši niečo podobné len v bledomodrom (nejde o spor so ariadením), tak by som neverila, aké to je doslova zúfalé so systémom.
@evkasus ja osobne nedavam ruku do ohna za nikoho. To dievca s tym chlapom sulozilo,aj podla policie aj mimo ustavu...cize tam slo o dobrovolny sex a ze si vybrala kur..ika,co ju nakazil...no....
@amyqce - raduj sa a ďakuj Bohu alebo tomu, v koho veríš, e nemáš skúsensoti s kolíznymi opatrovníčkami. Ak natrafíš na takú, ktorá robí len to, čo musí, tak máš smolu proste. Dodržuje literu zákona, ani v päte nemá dieťa a jeho záujmy, len si odsedí svoje. To je slovenská realita.
Mimochodom, to isté, len v bledomodrom, sa predsa dialo v prípade Lucky, ktorú našli mŕtvu v byte v BA - tie rok dieťa nechýbalo nikomu. Tiež to bolo hlásené na sociálke susedmi, a kto to riešil? Až keď našli mŕtve dievčatko, ak zrazu hurá. A aha, nič, absolútne nič sa nezmenilo v tomto štáte.
@mom311 kazda matka si do krvi brani svoje dieta, ci by bola alebo nebola dcera k...a. zase nemusime tvrdit, ze si za to moze sama, to urcite nie, ale kolizny opatrovnik ma co, slepo verit matke a rozbit tam dvere aj s policajtami? a potom by vyslo najavo, ze to bolo uplne inak? to, co sa stalo napr. s odobratym dietatom v skole pocas vyucovania. to je sposob, aky matka chcela a by urobili? vrazit tam len tak a zobrat ju prec? ked maju sudny papier uplne iny? bohuzial, tak to tu funguje. papier je viac ako realita. si myslis, ze sa nedeju ine svinstva? ze, co kolizna, ked ma podnet na sexualne zneuzivanie, leti helikopterou so swat teamom a zatknu pol rodiny? toto su moc haklive veci, nie je to jednoduche, ukazat len tak na niekoho prstom. ja nahodou o praci koliznych opatrovnikov viem az moc. velakrat maju zviazane ruky. velakrat im ludia klamu. vzdy niekto chce, aby boli na niekoho strane - matky, ci otca, babky, ci ustavu, aby sa o kazde dieta zaujimali a starali, ich pracu si neviete ani predstavit niektore. ak sudom prevzala za nu zodpovednost, tak to by som brala, ze sa ma starat a zaujimat poriadnejsie. vela veci chyba do skladacky tohto pribehu, je to ucelovy clanok.
@mamulka211 dobrovolne ako dobrovolne. Vies ako lahko je taketo dieta manipulovatelne a vydieratelne? Ked mas sikovneho manipulatora,ktory potom bude tvrdit,ze sak ona to sama chcela,tak kto jej uveri. A ak ju k tomu niecim aj vydieral,tak nemala sancu. Ona nebola vo velu,aby sa dokazala slovne branit a nebat sa vydierania,aj ked mozno islo o hlupost. Ved kolko je tu na MK dospelych zien,ktore si nevedia dat rady s manipulatormi a nasilnikmi?
@mamulka211 - dievča malo 14 rokov, je to tam napísané. Že dotyčný "terapeut" sa vyhovoril, že nevedel, že má 14. Mimochodom, aj keby to dievča robilo "dobrovoľne", on je predsa dospelý chlap, terapeut, ktorý má mať rozum a nemá čo spávať so svojou zverenkyňou, a tom teda riadne mierna, lebo ma to vytočilo. Ani keby mala 15, 16, 20, 25 atď., nemá si čo on s ňou vôbec začínať - aj keby to ona sama chcela. Existuje predsa nejaká morálka či etika v takýchto prípadoch, preboha, sú na to nejaké pravidlá aj čo sa týka pracovno - právnych vzťahov na pracovisku. Terapeut si namá čo začínať všeobecne s klientom, ani dospelým. Preboha, to už je aká zvrátenosť doby sa vôbec zamýšľať nad tým, že koľko malo ZNÁSILNENÉ DIEŤA rokov, keď akože spávalo s terapeutom?
@amyqce ja ich pracu nespochybnujem a suhlasim v tom,ze to nie je vzdy lahke ,ked kazda strana tvrdi ine. Ale bohuzial ako uz pisali vyssie baby,tak mozno male % to robi tak,aby to bolo v zaujme dietata. Ja som pracovala s detmi so zdravotnym postihnutim a vela z nich bolo z katastrofalnych rodin,takze viem ako to tam "nefunguje". Ale aj tak si myslim,ze nazvat ju ´k...´ a pritom o nu cely rok nezakopnut,tak to nesvedci o jej profesionalite.
@katrinka8 ale on uz potom nebol terapeut,oni ho vyhodili..no a ze sa schadzali mimo ustavu a ona teraz ma kolko rokov? Od 15 je jednoducho mimo zakona a ma sa sama rozhodovat s kym pojde...Teraz moze mat aj 16...kto vie,ako dlho sa to taha...
@mamulka211 je trochu absurdne si mysliet, ze by matka podavala jedno trestne oznamenie za druhym len tak, z dlhej chvile
„Jej dcéra má zakázané návštevy a cez bránu k nej nikoho nepustia. Resocializačné stredisko neposkytuje matke žiadne informácie a odmieta komunikovať s matkou. Rovnako s matkou odmieta komunikovať aj poverená pracovníčka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (UPSVaR).“ Aj toto o niecom svedci...
Markíza dne prišla so zásadnou informáciou, že približne pred rokom začala s prípravou reportáže o veľmi podobnom prípade zneužívania maloletých dievčat v rovnakom resocializačnom zariadení v Galante.
Reportáž vtedy neodvysielala, dnes vysvetlila prečo. Podľa slov moderátorky Zlatice Puškárovej lebo „náhle klienti zmenili svoje stanovisko a všetko popreli. Po medializácií poslankyňou Bláhovou nás opäť kontaktovala matka jedného z dievčat." Matka dnes vysvetlila, že reportáž stopla, lebo sa jej vyhrážali. Markíza dnes odvysielala túto reportáž, kde priniesla výpoveď nielen 14-ročnej Natálie, ale pravdeodobne aj ďalších dievčat.
Redaktorka Markízy Kristína Kövešová, ktorá reportáž pripravovala, zároveň povedala, že aj jej sa vyhrážali - v samotnom zariadení: „Vo vnútri boli traja ľudia, ktorí sa mi vyhrážali, že ma ako novinárku zničia. Ukázali mi vyhlásenia, v ktorých klient a údajný svedok tvrdil, že som ich podplatila a naviedla na výpovede," povedala.
@mamulka211 - normálny súdny človek nezneužije dieťa s psychickou traumou, dieťa, ktoré samé nevie, kto je, dieťa, ktoré je takto poznačené životom, dieťa ktoré si prešlo peklom - nezneužije, nezmanipuluje, nebude s ním spávať, nebude ho ďalej ničiť. On ako terapeut (hoci aj ako bývalý) by mal byť človek, ktorý ju mal chrániť, mal jej pomôcť - mal ju liečiť, mal liečiť je zranenú dušu, mal jej pomôcť násjť správny sme v živote. To, čo urobil, je svinstvo. Nechutné svinstvo. Zneužil svoje postavenie a to, že "už ho vyhodili a stretávali sa mimo ústavu" ho absoltne neospravedlňuje. Znásilnil ju aj v ústave, však to am bolo hneď v úvode, že prišla domov a plakala, že ju znásilnil terapeut. A potom sa s ním stretávala ešte, keď ho vyhodili a dobrovoľne s ním spávala? ... Je to neospravedlniteľné.
@katrinka8 no bohuzial...takto to vyznelo, co sa policia vyjadrila,ze dalsi skutok uz bol spachany mimo ustavu...sa zalubila mozno
@mandala77
tato pani zakladatelka?
http://www.aktuality.sk/clanok/371877/galantske...
Tiez som za prezumpciu neviny. Moze klamat matka, moze klanat dcera, mozu klamat v centre... Len si prajem aby sa to spravodlivo vysetrilo. A aby nam neklamali o vysledku vysetrovania.
Zrovna som sa k tomu článku dostala a ja to asi nejdem ani čítať. 😒
to dievča ak bolo znásilnené tak rozpráva o tom bez náznaku emócie, ktorá k tomu patrí. Znásilnenie je traumou a nie nejaký príbeh, o ktorom rozpráva s ľahkosťou a bez náležitej emócie.

stale plati prezumpcia neviny,pokial nie je niekto pravoplatne odsudeny