icon

Zneužíva susedka parkovanie pre ZŤP osoby?

30. júl 2024

Susedka ma drahé BMW, do prace nechodí pretože nepotrebuje. Čo ma zlosti je že auto dava na miesto pre vozíčkarov. Nikdy v živote do auta jej nenastupoval nikto zo zdravotným postihnutím. Minule boli na návšteve našich susedov známi, ktorí majú reálne chorého v rodine a zastavili na parkovacie miesto. Do predu na okno dali že majú preukaz. Susedka im povedala aby preparkovali auto🤦‍♀️ že je to jej miesto aj keď len vybavene. Ostala som v šoku lebo ľudia majú reálne problémy a musia hľadať inde miesta a tato kráľovná si chodí kade tade a vie že na “jej” miesto nikto nezastaví. Chore a som nazlostena že takto takito sprosti ľudia berú chorým miesto. Ako by ste reagovali? A tu už nejde o to, že sa človek nemá starať. Ale keď raz vidím, že je zdrava, nikdy nikto nenastupoval do auta chorý tak ako. To je už cez hranu

Strana
z3
lucylaw
30. júl 2024

@hefo Nemusí,napríklad v Petržalke už upustili od toho,že tam musí byť aj značka auta,moja mama to už má bez značky a napriek tomu to miesto patrí jej a keď jej tam niekto zastane,môže volať políciu a žiadať uvoľnenie miesta..

alickapusinka
30. júl 2024

ak robi nejaký bordel to je len napomenutie ale postaviť a zaparkovať na zťp bez preukazu je veľmi výsoka pokuta nebavili by sa s ňou.

petrao2
30. júl 2024

A co brani inym si rezervovat miesto?
Nie každý na to ma ale stazovat sa vie kazdy hlavne ked vidi benefity inych ale vlastne si nevybavi
A to 1 miesto ktore ma ona rezervovane nezachrani vsetkych invalidnych alebo inak chorych susedov

abbey1
30. júl 2024

Tak teba s deťmi netrápi, že jazdí opitá, teba trápi jej parkovanie.
Tak buď sú ľudia už úplne sprostí, alebo, aké prekvapivé, ďalšia falošná diskusia

lakebabe
30. júl 2024

@mamamasama tipujem ze pani bude mať Sklerozu multiplex alebo čosi podobneho typu, vtedy ten človek vyzerá pri chodzi niekedy ako opitý. To len takéto jednoduché tvory ako táto tu nemajú zkade vedieť 🤦‍♀️

basulaak
30. júl 2024

@belasy_motylik parkovaci preukaz som myslela. Preto nam to hlava tiez nebrala. 🙂🥴

autor
30. júl 2024

No nič baby 🙂 ako čakala som, že niektoré nepochopíte ale že budete tak prízemné, však
@lakebabe tak to je už desivé 🤣 spochybniť, že niekto pije 🤦‍♀️ to asi môže len človek ktorý pije alebo ktorý robí vedome zlo a ide a ide nasilu

januska12323
30. júl 2024

Namiesto písania kktin na koňa volaj políciu keď sa ti zdá, že neoprávnene využíva miesto. Keď ju vidíš nastupovať do auta opitu dupľom, to ti nevadí, že aj vďaka tebe môže niekoho zabiť?

lakebabe
30. júl 2024

Ja len dúfam ze ty si troll a ktosi sa nudi, lebo človek ako ty je už moc 🤦‍♀️

30katrusa40
30. júl 2024

Poraď susedovi aby išiel na mestský úrad a požiadal si o parkovacie miesto. Na základe preukazu by to malo ísť. A bude to miesto len pre neho.

dota6
30. júl 2024

Vypisovať komentáre s kadenciou samopalu to áno, ale zobrať telefón a zavolať políciu, tak to už nie :D
Veď buď občianka poriadna. Na takých ako ty, stojí slovenský národ. Vďaka Bohu, že Vás máme a že máte oči na stopkách. :D

zuzanita1609
30. júl 2024

@lakebabe a ja si myslím,že je to reálne, pretože sú aj tieto prípady,keď sused vie o tebe viac,než ty sama o sebe 🤭😁.

lakebabe
30. júl 2024

@zuzanita1609 ja viem byvala som kedysi v paneláku v meste a takýchto mentálnych atletov tam bolo pár. Takého suseda dostať to je radosť.
Až na to ze keď sme tam mali suseda s nejakým postihnutím sme mu radi pomohli s hocičim a nie ze sme udavali za parkovanie🙈

sissy27
30. júl 2024

že ty nevidíš nastupovať nikoho s postihnutím bmw neznamená, že nemá všetko v poriadku ošetrené (zťp, parkovací preukaz). zťp totiž neznamená automaticky len vozíčkar, aby to bolo očividné.
Ono vieš, je kopec diagnóz, ktoré proste voľným okom nevidíš. Ale chápem, serie ťa, že suseda nemusí pracovať (alebo možno má kvôli svojej diagnóze problém sa zamestnať) a vozí sa v bmw.
Škoda, že závisť nie je diagnóza na zťp, už si mohla mať celé parkovisko len pre seba.

zuzanita1609
30. júl 2024

Závisť ako diagnóza a z nej zaobstaraný preukaz ZŤP ....😀. To by Slovensko nedopadlo dobre 🤭.

belasy_motylik
30. júl 2024

Parkovací preukaz má, čiže je oficiálne ZŤP s diagnózou kde vznikol naň nárok, čiže môže parkovať na akomkoľvek mieste označenom pre ZŤP, čiže absolútne nechápem čo sa tu rieši. A áno, aj ZŤP osoby môžu byť objektívne fyzicky plne mobilné a funkčné. A áno, aj ZŤP osoby môžu piť alkohol. Ak vidíš že sadá za volant pod vplyvom alkoholu, čiže spôsobuje všeobecné ohrozenie a vieš na100% že je to tak, tak to môžeš v tej danej chvíli riešiť, inak z toho vyjdeš aj pred policajtami rovnako ... ako tu.

30katrusa40
30. júl 2024

Aká vozickarka ty asi nemáš moc prehľad o tom čo znamená ťzp . A to že je tam znak ako postavička na vozíčku neznamená že osoba je na vozíku.

autor
30. júl 2024

@sissy27 🤣 ani ja nemusím pracovať 🤣 čiže buď okey 🙂

sissy27
30. júl 2024

no hej, tri malé deti na krku, tak možno ešte aj rodičák beží už 9-ty rok ako nič 😀
ale nemáš k tomu bmw a parkovacie miesto 😀 aj keď diagnózka by sa aj našla...

tetapetra
30. júl 2024

@autorka super,tak si sa pochvalila máš BMW a nemusíš pracovať 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻tak potom prečo to navažanie sa do susedy? Stačilo napísať len to🤷🏻‍♀️. Mám BMW a nemusím pracovať a teraz mi všetky zavidte

zuzanita1609
30. júl 2024

@tetapetra pretože tá susedka bola taká "chytrá" a zaobstarala si ešte aj parkovacie miesto 🤭.

tetapetra
30. júl 2024

@zuzanita1609 ok, tak ma aj lutujte 😉 lebo ma suseda prešťala. Je to už ok?😄

barcelona77
30. júl 2024

Iba by som ti chcela mila autorka povedat, ze tiez mam ZTP preukaz - akutna leukemia - a nie je to na mne vidiet, 2 roky som nosila na hlave parochne kym mi zacali rast vlasy.. Vela ludi co maju rakovinu maju ZTP preukaz a nie je to na nich vobec vidiet.. Netreba hned za to niekoho odsudit, ked ho ani dobre nepoznas.

svetlonos
30. júl 2024

No ty si sa ti vydarila teda. Pokial ma suseda preukaz "po znamosti" aj slak ta môže trafiť, nič neurobíš!
Ale teda neviem, lebo veeelmi ťažko ho získajú aj podaktorí s dg.
Napriklad môj ex mal ID od 28 rokov a kým mu ho dali, jednali s nim ako s kretenom, pritom mali všetky lekárske správy. A nemal ho na hlavu! Palilo mu to parádne, to mi ver.
Keby si ho videla, vysmiaty, šarmantný, vzdy mi dvere otváral a podržal. Tiez podľa tvojho metra vychcanec so ztp pi znamosti.
Trpel chronickymi bolestami a od dr mal predpísané okrem opiatov ešte xy iných liekov.
Mal dní kedy mu bolo lepšie až veľmi dobre. Inokedy nebol schopný vstať z postele inak ako po štyroch... To ale vonku vidno nebolo, v takých stavoch býval doma. A ta kombinácia liekov urobila na večer svoje! Hlavne ked mu dr dala liek, ktorý sa s tým jeho v nijakom prípade užívať nesmel.
Do dnes sa divím, ze ti policajti par krat aj u nás nezvonili... On nikdy nepil, leky musel brat denne.
Ti ľudia po liekoch vyzerajú casto ako opitý. Napr môj muž si dal atb, boli sme v nákupnom centre (inak celý deň spolu), zjedli obed, potom kolac kavu a zrazu sa postaví a začalo ho motať. Ešte aj hovoril ako pripity, pritom ma 2 metre a predsa ho to takto oblo. Nebyť celý deň s nim, fakt neverím ze nepil. A to len blbe atb pritom.
Ak si nikdy nič také nezažila, ťažko uveriť.
A ako som písala, ak má znamosti, nevyriesis. Tiez na mnohých ztp to nevidno, ze su fakt chori.

rozculena
Autor odpoveď zmazal
lalenka33
30. júl 2024

Máš BMW x6, nepracuješ (asi ťa živí štát, keď máš 3 deti), závidíš susede parkovanie na zťp mieste lebo ho má vybavené lebo neni na voziku. Sorry, ale si fakt taká hlupa, že nevieš, že ten vozik je len značka pre ztp a neznamena, ze ten clovek musi byt realne na voziku?

alenka58
30. júl 2024

verím, že je to čudné za okolností ktoré opisuješ, stretla som sa s tým že mali vybavené ZŤP akým spôsobom neviem, ja sama som ZŤP nemám pohybové postihnutie, využívam prekaz ZŤP na parkovanie, ale veľ X sa mi stane že je obsadené a preukaz v aute nie je, stalo sa mi aj to že sa susedia pýtali že čo mi vlastne je že mám preukaz, bolo im to podozrivé, no nechceli by moju diagnózu, môj preukaz si môžu overiť

letfenixa
30. júl 2024

@autorka a teraz si predstav, že tá suseda, pokiaľ má parkovaci preukaz ŤZP, má ešte aj dialnicnu známku zadarmo. To je čo?

jana_eyre_2
30. júl 2024

Poznám reálne troch ľudí, čo majú preukaz na aute a na ich vážne chorých deťoch postihnutie nevidno.. sestre tiež niekto nadával aká je arogantná keď sla so svojou dcérou na onkológiu.. 😒 takže to, že ty si myslíš že k nej nikto so zdravotným postihnutím nenastupuje, vôbec nemusí byť pravda..

Strana
z3