icon

Znevýhodnení chlapčekovia. Čo vy na to?

mili
29. máj 2010

Zdravím všetky maminy, tehulky aj ostatných členov, ktorí majú i nemajú podobný názor ako ja v tom, že pre dievčatká je všade lepší výber ako pre chlapcov. Doma mám už dcérku a bola aj je to radosť ísť pre ňu nakupovať. Keď vojdem do obchodu a prechádzam okolo tých krásnych, milých ale hlavne plných regálov dievčenského oblečenia od výmyslu sveta, a chlapčenského oblečka je tam sotva v troch radoch... je mi to troška ľúto. Podobne je to aj s menami. Dievčenské by som si bybrala hneď ale pre synátora mi to akosi nejde. Viem, že to záleží hlavne od vkusu, ale aj tak mám pocit, že chlapčekovia sú v tomto troška znevýhodnení.

Strana
z2
bzuco
1. jún 2010

bambi - no ale predsa len tá Kitty je milšia ako spiderman....

pipera
1. jún 2010

ja mam dievca, ma 8,5. mala vyrastla a teraz je s nou velky problem, v jej velkosti su veci s prepacenim ako pre male prostitutky. vyzyvave oblecenie, nic pohodlne. syn ma 5, toho je radost obleikat. od mala nosi kosielky, nohavice, frajerske riflicky, vesticky. najmladsia ma 6 mesiacov. ked jej idem nieco kuoit tak je to bud ruzove,alebo nepohodlne. a to kupujem veci v hm, ca, next.

bzuco
1. jún 2010

pipera - no to ano s tými vecami pre malé školáčky 😒 - presne si to vystihla 🙄

diddi
1. jún 2010

ja vacsinou nakupujem v zare.....tam veru ruzova nefici!....ani barbie,ci kitty

pipera
1. jún 2010

@bzuco ako vidim,aj ty mas rovnako staru dcerku. to je hrozne, detske oblecenie uz nechcu a v ich velkosti uz vlastne ani nieje a minisuknicky a vystrihy po pupok..... no hroza.

bzuco
2. jún 2010

@pipera
presne - oblečenie, z ktorom vyzerajú ako mladé pipky 🙄 , dokonca vulgárne 🤐

bzuco
2. jún 2010

ale myslím, že veľa záleží aj od štýlu matky....sú také, čo si dieťa doobliekajú a myslia si že je to najnovšia moda...ale že 8-9 ročné dievča vyzerá ako slečna z E 55 , to im nevadí
som minule na MMB videla jednu fotku - asi 6 ročné dievča v koženej bunde, tričko nad pupok, legíny, štucne, šatka okolo krku, dobre že dredy nemalo vo vlasoch - tak s takým zjavom svojej dcéry by som sa teda nechválila

viem, že sa chcú už aj ony obliekať moderne, ale odtiaľ-potiaľ 😝

kofa
11. jún 2010

@bzuco -súhlasím a potom sa čudujeme aké sú tie deti vyspelé.
Rodičia - tlačia deti k tomu, aby boli "in"- lenže zabudnú ,že ich oberajú o detstvo. 😠

ichbinich
11. jún 2010

Neviem, ci je toho menej pre chlapcov, ja som zatial nasla dost (pre polrocne babo) 😉
Co mne lezie na nervy, je to striktne delenie chlapec a dievca. To je vo vacsine obchodov prva otazka. Preco by chalani nehohli nosit cervenu a dievcata modru alebo zelenu? Nechapem... A tie strihy alebo motivy su tiez rozdelene na pohlavia, casto skoda... Neutralne veci sa tazko hladaju.
Ale ked mam na vyber prasiatkovo ruzovu a nebickovo modru, tak kupim tu modru...
V dievcenskych oddeleniach treba inzulinovu injekciu a v chlapcenskych ghost busters na tie prisery...
V H&M-ku maju ale uz par mesiacov body a tricka pre babatka a male deti v roznych farbach a bez potlace: od bielej cez zltu, zelenu, fialovu az po tmavomodru vela farieb. Dufam, ze to ostane a rozsiria ponuku...

bzuco
11. jún 2010

@ichbinich
do roka sa dá, ale ja má prosblém na 2-3 roky zohnať niečo "normálne"

ichbinich
11. jún 2010

@bzuco:
hej, to som si uz vsimla, star wars, spiderman a pod.... teda nic pre deti. Preto dufam ze H&M rozsiri tu ponuku tych neutralnych veci... inak budem travit viac casu chodenim po obchodoch 😉

daducha
11. jún 2010

ahojte,

tak ja mam dvoch chlapcov a nebyt Nextu tak netusim kde nakupujem 😒 .Do 9 mesiacov sa daju krasne vecicky nakupit aj v Tescu, no cim su starsi tak tym je to horsie.Ale na vonku a do skôlky tam viem nakupit aj ked su starsi.V H&M im neviem vybrat nic, z macka Pu mam husiu kozu a ani kvalita nic moc , to este v C&A je to obcas lepsie.U nas teda vedie Next .
A suhsim s tym, ze pre dievcatka je väcsi vyber, ja mat dievcatko, tak muz si môze hladat druhe zamestnanie 😀 😀 😀 .
Este su pekne veci v Coccodrile, no to v KE nemame ☹

luciferova
11. jún 2010

tiez ficime na nexte, alebo objednavam od jednej baby z mmb aj pre kamosky.
coccodrillo ma pekne veci, ale kvalita ma neohurila... Tesco moc nekupujem, lebo to by som moje dieta kludne mohla zamenit za ine, nakupuje tam cele mesto, lebo inde sa ani moc neda. 2 obchody s predrazenymi polskymi handrami...

bzuco
23. jún 2010

luciferova
ja dosť nakupujem tesco veci - cherokee a nemám pocit, že by v nich chodilo celé mesto 😝
next ma teda vôbec neohúril, nevravím, že nemajú pekné veci a príde mi predražený - teda aspoň ten, čo predávajú na MMB
možno keby mi to mal kto nakupovať priamo v UK tak ano, ale takto sú to vyhodené peniaze podľa mňa. nedám za rifle pre dieťa 30 eur.
ešte že existujú bazáriky 😎
a pravdu povediac - HM sa mi kvalitou páči podstatne viac ako next

Strana
z2