Zomieranie 40-ročných ľudí
Normálne sa obávam 40ky. Za posledný mesiac v mojom okolí zomreli 4 ľudia čo mali málo cez 40, bez zdravotných ťažkostí, vážnych diagnóz. A teraz ešte aj Heriban. Tiež málo po 40ke.
Čo sa to deje??? 😰😰
Vidis, a neni tak davno, aj 70 rokov dozadu, to bolo bezne, ze sa v takom veku zomieralo. Dokonca si mohla byt rada, ked si sa tolko dozila.
@kvetinka75 Môj muž má teraz stretávku po 30 rokoch a naposledy keď mali stretávku, tak z 30 študentov mali za sebou onkologickú liečbu 4. Medzitým im dvaja spolužiaci zomreli na kardiovaskulárne problémy a zrejme pribudli viacerí onkologickí pacienti, aspoň podľa toho, čo si zatiaľ medzi sebou písali kto príde, kto nie a prečo. Je to neskutočné, že z 30 teraz príde niečo tesne nad 20, ktorí sú zdraví a to nemajú ešte ani 50tku.
Po Covide je vyššie riziko na infarkt.Kolko ľudí si dá spraviť preventívne sono ciev vedúcich do mozgu, aj zo stavu sietnice pri očnom vyšetrení vie lekár povedať či sú zanesené cievy.Ludia sú tuční, keď idem po ulici je viac tučných ako normálnej postavy.Plus kde je fajčenie, žiadny šport, strava ako pre baníkov a ľudia sedia 8,5 hodina na zadku v kancelárii.Nespotrebovany cukor sa ukladá vo forme tuku do ciev.Nicime sa to je vsetko
Veď len tu na MK koľko mladých žien berie lieky na vysoký tlak a ten poškodzuje cievy
@rawmamka ja by som tiež mohla vymenovávať koľko ľudí v živote (okolo mňa) už riešilo onkologické problémy a to od 10-50 rokov. Deti, mladí ľudia, A to nie len za posledné roky ale za 20 rokov. Tkže vždy to bolo, len nie každý o tom vedel. Teraz zase čo mám okolo seba - muži po 70ke rakovina prostaty. Minimálne 5 takých poznám.
A ,,vďaka,, životnému štýlu bude toho viac a pri mladších. A to nehovorím o tlaku, cukrovke a pod.
@eliska13 presne tak, veľa ľudí ani nevie že má problémy, až kým sú neni v pokročilejšom štádiu.
@makakova nič si z toho nerob. Len dokázať sa to nedá, to je to. Je to tvoj názor. Mohlo to spôsobiť aj očko ale aj nie.
Nemyslím si, že by práve teraz bola nejaká vlna zomierania 40-tnikov. Ak máš viacero takých prípadov v okolí, je to len náhoda.
@kvetinka75 jasné ze... Ale ze je na tento názor taka cenzúra je do oci bijuce a doooost zaujímavé
@makakova mozno preto, ze nikto nie je zvedavy na stupidity a sirenie neoverenych informacii.
@kvetinka75 Aj ja si myslím, že ľudia zomierali vždy aj mladí, aj deti, aj starí... len krátke obdobie bolo, keď sme si zvykli, že sa v rodinách oslavovali 80tky, 90tky ..... a teraz sme prekvapení, že ľudia zomierajú aj oveľa skôr a nečakane, ešte s nezaopatrenými malými deťmi. Kedysi však ľudia po 40tke mali už dospelé deti, pomaly sa z nich stávali starí rodičia. Preto je dnes šok, že odišiel "mladý, nemal ani 50"..... Áno, je to skoro, ale mladosť by som definovala inak. Len sme si zvykli ako ľudstvo na to, že mať malé deti po 40tke je ok, veď počítame s tým, že žijeme do 80tky úplne v pohode. Ale posledné roky začínajú ukazovať, že to tak v pohode nie je a ani bežné to už nebude.
@makakova
@hiro
Ved to. Antisystemovi si mylia demokraciu s tym, ze demokracia je system, kde vsetci su povinni dodrziavat pravidla, ale oni nie. Ani v demokracii nie je vsetko dovolene. Kradnut, vrazdit, podvadzat, zavadzat,... Diktatury toto maju "vyriesene", hodia do basy, koho chcu a nelamu si hlavu so zakonmi. Strach uz potom zapcha ludom huby sam.
@makakova mylis si demokraciou a anarchiou.
A mylis si zdravy usudok a kriticke myslenie s debilitou.
Chápem ta, ja som sa tak zhrozila pred par mesiacmi, za týždeň umreli tri 30 ročne ženy, jedna mala 29 a dve 30, jedna na zlyhanie orgánov a tie ďalšie dve neviem, normálne mi bolo z toho zle, sama mam 32! Môj muž prekonal v 32 infarkt, keby nie lekára, čo mu robil EKG dva dni po sebe, lebo prvý deň sa mu niečo nezdalo, tak išiel aj druhý deň, tak by som bola 28 ročná vdova! A tiež mu dovtedy nič nebolo, potom mu zistili ze ma vysoký cholesterol a upchatu hlavnú cievu co vedie k srdcu a nie, nieje vôbec tučný, aby si niekto nemyslel, že ma 100 kg! Ma niečo cez 75kg, športovec! Pokiaľ človek fakt nechodí po lekároch, nemá preventívky, tak si môže myslieť, že je hocijako zdravý, nemusí to byť pravda 🤷♀️
@stanulienkat prečo? Mám názor na to že očkovanie proti kovidu bolo zlo... A v podstate nikomu neprispelo nijak 😀 takže je to jedna z možností, prečo sa ľuďom zastaví srdce v mladom veku napríklad... Alebo môžu mať ine komplikácie..mame v rodine par ľudí, ktorí boli do očkovania úplne fit a po nom sa im spustili zdrav. Problémy ktoré riešia doteraz... A to je realita. A niesom sama,kto to vidí... Ale tato realita sa vam nepáči,lebo ste zaslepení a naivní..
@stanulienkat ta druha veta je úplne výstižna pre typy ludi ako si ty... ☹️
@makakova niektori ludia maju nazor, ze Zem je plocha a tiez sa tvaria, ze su normalni. A aj poznam par blbcov, co sa neockovali, dostali kovid a zgegli.
Ale nikde netvrdim ze ocko nemoze mat vedlajdie ucinky-tak ako vsetky ine lieky na svete.
@stanulienkat to je zbytočne s nimi aj riešiť 🫠
@makakova lenže toto sa nedá nijako dokázať a v tom to je. Či by to bolo tak aj pred tým ťažko povedať. Kamarátkinmu mužovi sa z ničoho nič spustila cukrovka. 35 ročný bez očkovania. KEby bol očko, hneď by to bolo z cukrovky. Mužovi, svokre, zhoršili sa chronické ochorenia - obidvaja očko. Ale s vekom to už ide. No ako dokážeš čo bolo z očkovania alebo či k tomu očko prispelo? Mňa teraz z ničoho nič začali bolieť svaly a pod pravou lopatkou ma pichá pravidelne. Som neočko. Keď dostanem infarkt smola. V poslednej dobe sa mi aj zrak zhoršil. Čomu to mám pripísať ja ako neočko? Toto sú všetko také dohady
@makakova Cista statistika. Ockovanie nebolo povinne, vacsina ludi si ho dala dobrovolne. Pred 2 rokmi ludia umierali ako muchy, dnes je covid vypada to, ze minulost. Celosvetovo zomrelo na covid plus minus 6,8 mil ludi pri populacii sveta 7,8 miliardy aj to hlavne kvoli globalizacii, cestovaniu a lietadlam, kedysi na take epidemie zomreli stovky milionov ludi pri ovela mensej zaludnenosti. Aj vdaka ockovaniu sme z toho vyviazli este lacno, okrem tych mrtvych samozrejme, tym uz nikto nepomoze.
Uz sa asi (nastastie) nedozvieme, kolko mrtvych by bolo bez ockovania a bez lock downov. A dezolati potrebuju nove a nove temy, o par rokov aj zabudnu, ze bol nejaky covid. Pridu nove zarucene konspiracne temy.
Každý vie prečo, len si to nechcú ľudia priznať. Viac sa k tomu nevyjadrujem!!!

To že ma špičkový životný štýl , neznamená , že nemá nejaké skryté ochorenie o ktorom nevie ani on sám .