Zomieranie 40-ročných ľudí
Normálne sa obávam 40ky. Za posledný mesiac v mojom okolí zomreli 4 ľudia čo mali málo cez 40, bez zdravotných ťažkostí, vážnych diagnóz. A teraz ešte aj Heriban. Tiež málo po 40ke.
Čo sa to deje??? 😰😰
@luccija Veď práve. Každý zvysoka kašle na nejaké preventívky, však nikomu nič nie je, až kým ho zrazu neklepne. A keď poviem, že chodím pravidelne na preventívky, tak som označená pomaly za hypochondra. 😁
v minulosti sa to dialo skôr pre nedokonalú diagnostiku, dnes vďaka medicínskemu pokroku vieme predlžovať život, žiaľ uponáhlaný život, stres, nervy, nekvalitná stravu a možné predispozície vedú aj ku skorším úmrtiam, dovolím si zacitovať môjho nebohého starého otca lekára, ktorý už v 80 r. 20 st. povedal: „Mestá sú plné dymu. Z lietadiel ich nevidno, potraviny sú plné chémie. Ľuďom sa sťahujú cievy. Mizne manuálna práca, pohyb sa stráca, robota ubíja nervy. Začína sa boj ľudstva o zdravie. ...."
@divokykonik no idem sa ja objednať hneď na preventívku, pre istotu po prvé a po druhé, preplatia mi dentálnu 😉.
@rawmamka ja poznám dosť zdravotníkov, ktorí majú aj opačný názor
@kvetinka75 Ja poznám len dvoch, ale samozrejme akceptujem aj ich názor, aj keď rozhodujúca je pre mňa väčšina. V tomto prípade išlo skôr o to, že poučovať niekoho, kto v tejto oblasti pracuje, má vzdelanie a najmä skúsenosti je pre mňa naozaj cez čiaru.
@makakova Zbytočne sa rozčuľujes a hadas s ľuďmi ktorí majú jediný správny názor a akékoľvek pomyslenie že niečo z toho čo považujú za konšpiraciu by mohla byť pravda ich desí. Vezmi si koľke roky trvalo kým ľudia uverili že fajčenie je škodlivé, že nadmerné opaľovanie môže spôsobiť rakovinu kože, transmastne tuky choroby srdca? Možno tiež treba aspoň 20 rokov aby sa potvrdilo či vírus a jeho časť použitá vo vakcíne narúša schopnost buniek opravovať DNA a tak predchádzať vzniku rakoviny alebo akú paseku lipidove častice robia v tele.
@rawmamka ja som očko ale akceptujem aj opačný názor pokial to nie je fanaticky podávané alebo mi niekto povie že moje deti / vnúčatá budú mat vďaka tomu 4 nohy a 2 hlavy . Keď sa viem s niekym rozumne o tom pobaviť - nemám problém . Je mi jedno či sa niekto dal / nedal očkovat . Videla som pomer a rozdiel v priebehu a to mi nikto nevezme .
@kvetinka75 Zjavne poznáš tú menšinu... Je veľmi zaujímavé, ako avntivax vždy poznajú dvadsať lekárov, čo bolo prepustených z nemocnice, lebo odmietli "tajiť pravdu", 50 mŕtvych, čo umreli deň po očkovaní, 115 ľudí, čo majú po očkovaní vážne následky a 200, čo sa neočkovali (z toho 100 nad 60 rokov) a mali covid bez príznakov... len to akosi nesedí so štatistikou.
Bez zdravotných ťažkostí umrieš leda tak pri nehode. Však on zomrel na zástavu srdca. To, že on o žiadnej diagnóze nevedel, neznamená, že ju nemal. Koľko "zdravých" ľudí už umrelo.
@annm81 no ja viem iba o dvoch , ktorí zomreli do rána po očkovaní. A či poznám menšinu alebo väčšinu. Každý je presvedčený o svojej pravde. A vieme veľmi dobre v akom stave je naše zdravotníctvo a ako sa niektorí lekári snažia liečiť, alebo skôr neliečiť. A ako sa predpisujú rôzne lieky a kombinácie. Nie jeden pacient chodí roky po lekároch a nevedia mu pomôcť. Až si nakoniec nejako pomôže sám alebo mu pomôže rada druhých. Kamarátka bola na operácii chrbtice -spackaná operácia, musela ísť inan a znova si všetkým prejsť. A tiež verila lekárom. Veď majú vzdelanie, prax v odbore. No, smola. To ,že niekomu zoperujú iné koleno, oko .... čo tam po tom nie? Aj tí pacienti verili....
@kvetinka75 ty ale nevies, ci by bez ocko tiez neumreli do rana. Mozno na druhy den. Len akurat sa smrti trafili do ockovania, tak to zvalili na ockovanie.
@kvetinka75 Možno je každý presvedčený o svojej pravde, ale rozhodne pre tú svoju "pravdu" nemá každý relevantné argumenty, že? A myslíš, že tí tvoji údajní známi zdravotníci, čo majú opačný názor patria k tým, čo "liečia, či skôr neliečia", "operujú zlé koleno" a "predpisujú rôzne kombinácie liekov", alebo nie?
@stanulienkat to nevie nikto. Ale asi tiež nie je bežné že 40 ročný človek, ide večer spať a ráno sa už nezobudí nie? Ak ako sa môžeš toto pýtať, druhý sa môže: ako vieš že by nežila ešte ďalej? Nevieš
Ľudia zomierali vždy.. aj mladí, život je krehký.. preto by sa mohol každý k druhému chovať tak, akoby ho videl posledný krát, lebo riziko je každý deň u každého človeka.. ak by ľudia na to mysleli možno by k sebe boli milší..
Moja mama zomrela ako 50r.. bolo to takmer pred 20timi rokmi.. môj otec sa síce dožil 73r ale ako 45r dostal silnú mozgovu porážku a už to nikdy nebol on.. môjho muža otec dostal prvy infarkt ako 37r.. mohla by som pokračovať s vymenuvavanim, ale k ničomu to nevedie.. jednoducho život je krehký a treba ho žiť dobre, kým sa dá..
@annm81 no určite nikto z nich neoperoval niečo, čo nemal - omylom.
A neviem, ci si tu vsetci uvedomuje, ze sme po pandemii Covidu a prekonanie Covidu sposobuje zmeny v cievach. Takže zvýšenú úmrtnosť môžeme pripísať aj tomuto. Nech sa páči, rozhovor s doktorkou, ktora sa tomu venuje: https://doktormafilipa.podbean.com/e/nevysvetli...
@kvetinka75 A ty ich poznáš tak štatisticky významné množstvo, že si trúfaš robiť závery, aké robíš... vždy ma udivovalo, koľko známostí majú konšpirátori v každej jednej oblasti života...
@annm81 aký záver som ja spravila? Kde prosím ťa. Ja píšem, že presne ti nikto nepovie, a že sa nedá dokázať či má alebo nemá s tým súvis vakcína. Čo tu splietaš. A málo je prípadov, kedy prišlo o život dieťa, žena, muž , či už počas operácie alebo kvôli zanedbanej starostlivosti? Zase sa netvárme, že všetci chcú spasiť svet a robia to čo majú a pre pacienta sú ochotní spraviť všetko.
@miskaska akékoľvek ochorenie môže spustiť hocičo. Takže je jasné že aj covid.
@kvetinka75 no vidis...ja neviem, ci by prezila, ale ty uz vies, ze zomrela kvoli ocko.
Životný štýl. Veľmi.vela spraví. To či niekto ma alebo nemá.nejake ochorenie je ťažko.povedat. 40tnik skôr ma ako nemá, len o tom nevie. Kopa ani an preventívne nechodí...lekárov ignoruje... ja poznám 2 40tnikov, vysoký tlak, cholesterol, lieky neberú, nelieči, neriešia. Po diagnóze aj k Dr prestali chodiť.
K tomu veľa jeme, veľa stresujeme, alebo príliš športujem alebo vobec nie. Všetkého veľa škodí... neskorý odchod domeochodku podľa man tiež veľa.urobi, ja vidím na mame a jej kolegyni ach, proste nevládzu ten psychicky tlak už, pracovné nasadenie. Rovnsko tak muzi, mame aj kolegu po 60tke... uz nema take.nervy na tuto.stresovu rychlu dobu...
Je mi.to.luto, babky išli do dôchodku sko 54rocne... našli brigády, užili si vnucence a žili si pekne dlho a v kľude...
Smutno mi je na duši dnes...😕...z Dana
Žil krátko, ale plno.
Beriem si príklad.
@kvetinka75 ale ja hovorím o Covide a je dokazané, že sposobuje problémy s cievami. A mali sme tu pandemiu.

@makakova A to tvoje očkovanie je nejako cielene zamerané na vyvražďovanie 40tnikov? Ak sa dieťa dožije roku života, pravdepodobnosť úmrtia významne klesá až do puberty, potom sa zasa dvíha a rovnomerne rastie s vekom. (Úmrtnosť 40tnikov je porovnateľná s úmrtnosťou detí do jedného roka - a takých nie je zďaleka nula, tam za to tiež môže očkovanie?) Inak, kde vlastne máš nejaké podklady o tom, že úmrtnosť sa nejako zásadne zvýšila po zavedení očkovania, ktoré máš na mysli? Lebo dáta o nadúmrtnosti sú k dispozícii - a drastický nárast úmrtí sa globálne prejavil ešte pred očkovaním. Teda? Máš nejaké iné čísla, či len táraš?