icon

Zrušenie zmluvy so Slovakia Energy

natynka128
6. mar 2013

Ahojte mamičky, chcela by som sa na vás obrátiť s mojim problémom. Nič príjemné a sama nechápem, ako som niečo také mohla urobiť, keďže zvyknem byť v takých veciach dosť opatrná. V skratke, včera som podpísala zmluvu s tými idiotmi zo Slovakia Energy, kde ale figuruje meno mojej mamy, keďže je majiteľkou bytu, ale môj podpis. Potom som sa spamätala, lebo som si o nich ponachádzala samé zlé veci, chcela som to zrušiť, volala som tam a mám zo zákona právo do týždňa bez udania dôvodov zrušiť zmluvu. Dnes som to bola poslať, doporučene, aby som si bola istá, že to prevzali. Obávam sa toho, lebo oni sa majú vyjadriť do 30 dní a určite ma nechajú čakať celú dobu a aby ma dovtedy neodpojili od našich dodávateľov VSE. Má nikto podobné skúsenosti? Resp. vie mi pomôcť nejaká mamička právnička? Ďakujem pekne.

keishaaaa
9. júl 2014

Nedávno som sa dozvedela, že niekto v MOJOM mene podpísal zmluvu, o ktorej som nevedela. Takže zmluva bola na moje meno, avšak ja som ju NEPODPÍSALA. Automaticky, ako som sa to dozvedela, som poslala výpoveď zmluvy. Namiesto toho, aby si prešetrili osobu (ich zamestnanca), ktorá túto zmluvu uzavrela, pretože si nepýtala občiansky preukaz a podpísala zmluvu s niekým, kto vystupoval v mojom mene, si dovolili poslať mi pokutu viac ako 100 eur? Takže ja ani o ničom neviem, NA ZMLUVE NIE JE MôJ PODPIS, a oni pošlu pokutu mne? Ževraj nedošlo k ničomu, čo by ma oprávňovalo ukončiť zmluvný vzťah? Myslím, že fakt, že som s nimi nepodpísala zmluvu, ale niekto iný vystupoval pod mojím menom ma oprávňuje ukončiť zmluvný vzťah, bez toho aby som im musela čokoľvek platiť. Takže to znamená, že zmluva je neplatná. Napisala som im nech si skontroluju podpis na zmluve a na žiadosti o ukonceni, ktorú som im poslala, kde je môj podpis overený. Ako je vôbec možné, že ich pracovník si nepýtal občiansky preukaz a podpísal zmluvu s hocikým? K osobným údajom vôbec nie je ťažké sa dostať, takže si MAL preveriť či som to naozaj ja. A teraz na základe pochybenia ich pracovníka si pýtaju peniaze odo mňa? Od tejto spoločnosti co najďalej a ani sa nepozriet tym smerom kde su!!!!! Ked som im tam volala udajne som im neposlala overeny podpis, zevraj to ma byt od notára!!!! A nie od mesta, kde mi podpis normálne overili a vypýtali si občiansky (narozdiel od slovakia energy). Ale nie, tieto individua to potrebuju od notara.... Som zvedava kto mi toho notara preplati!!!!!!!

olivka84
10. júl 2014

@natynka128 ahoj prosim ta ako si dopadla s tym odtupenim od zmluvy mne sa prave stalo to iste za priatela som podpisala zmenu dodavatela vyzera to ze moj podpis je neplatny ale v zse mi odporucali aby napisal odstupenie pre istotu. tak sa na seba hnevam ze som sa nechala takto dobehnut aj v zse hovorili ze presne tak ako mna uz nachytali vela ludi. co si im napisala v tom liste a nechala si si aj kopiu alebo len listok s posty? aj ti nieco poslali nejake potvrdenie o zruseni zmluvy?

lucy174
10. júl 2014

Asi pred hodinkou mi na dvere zaklopal jeden mladík s tým, že odpisuje elektrinu a plyn. A ja že ok, môžte odpísať. Potom z neho vyšlo, že mi ide ponúknuť nižšiu elektrinu a plyn len nech ukážem nejaké zúčtovanie. Tak som mu ukázala, keďže som žila v domnienke, že je to náš dodávateľ energií VSE. Bolo mi to po čase nejaké divné a tak som sa spýtala, že z akej spoločnosti je. A on mi ukázal, že zo Slovakia energy. Tak som mu hneď povedala, že ja podpisovať nič nebudem. Najprv povedal, že nemusím nič podpísať a ešte raz som mu to zopakovala a on, že musím podpísať a zo spoločnosti mi zajtra zavolajú, že ako som s ním ako predajcom bola spokojná (na tom formulári bolo napísané Rámcová zmluva o poskytovaní služieb, takže by som bola v riti,keby som to podpísala). Ale nakoniec som ho zrušila s tým, že chcem ostať v serióznej firme a nie prejsť spoločnosti ako bolo Energetické centrum (po kúpe bytu sme až po vyše pol roku mohli prejsť na súčasného dodávateľa, keďže predchádzajúci majiteľ ich mal). A ešte bol múdry, že budem platiť o 30 eur viac ako u VSE. Takže baby, zatvárajte dvere pred takými predajcami....Slovakia energy kúpila Energetické centrum, čiže to sú tí istí PODVODNÍCI.

elfuego
26. júl 2014

AHOJTE CHCELI BY SME SA PODELIŤ SVAMI O NÁZOR NA SLOVAKIA ENERGY..ASI TAK PRED ROKOM A POL SME SA NECHALI PRESVEDČIŤ ABY SME PREŠLI OD ZSE ENERGIE DO SLOVAKIA A TERAZ KED MI PRIŠLO VYÚČTOVANIE TAK MI SKORO OČI VYPADLI KOĽKO PEŇAZÍ NÁM VRÁTILI FAKTÚRY SU ZROZUMITEĽNÉ A NAOZAJ SME ŠTASTNÝ ŽE SME VYMENILI TÝCH HNUSNÝCH NEMCOV O KTORÝCH SME ANI NEVEDELI ŽE NÁM FAKTURÚJU ELEKTRIKU.JE TO UŽASNÉ ŽE SA KONEČNE NIEKTO NAŠIEL KTORÉHO BY SME NAZVALI PRIEKOPNÍK V OBLASTI ENERGII..môŽEM LEN ODPORUČIŤ DAJTE SI TO AJ VY A PODPORME NAŠU SLOVENSKÚ EKONOMIKU...

samo_blaho
26. júl 2014

nesranduj: "Slovakia Energy je 100% vlastnená spoločnosťou Bohemia Energy, ktorá začala svoje obchodné aktivity na českom trhu v roku 2005 dodávkami pre prvých firemných klientov."

kiki68
26. júl 2014

ludia zlati, tieto spolocnosti sa budu dufam na trhu likvidovat,aspon tak sa to predpokladalo. Ja som robila v energetike par rokov a naozaj je dobre ostat u tradicneho dodavatela oproti tymto pofidernym spolocnostiam.
Problem je,ze oni sa zameriavaju hlavne na babicky a deduskov,co o tom nic nevedia a tym ludom nabulikaju,ze nech len podpisu. Dalsi problem nastava vtedy ak tieto firmicky skrachuju, lebo tam niekto iny prebera dodavku poslednej instancie. Mojej svokre sa inak predstavili,ze su to ludia z elektrarni, takze ona si myslela,ze idu neico tiez merat,robit. Samozrejme zo SK elektrarni nikto nikomu chodit domov nebude, podobne ako vam nezaklope na dvere sam riaditel SEPS, lebo naco by vam niekto lozil domov z prenosovky. Okrem toho som sa najviac bavila,ked mi zaklopala dievcina,co lanarila ludi do Energetickeho centra a ani netusila,kto je ich riaditel vlastne...ale zmluvne pokuty davaju strasne radi,ked sa ludia od nich chcu odhlasit. Inak na ZSE , SSE a VSE su z toho ludia tam nestastni,lebo riesit tieto prechody ludi, neprajem to nikomu, zabera to vela casu a tieto male spolocnosti to radi natahuju cele to jednanie. Cize nakoniec ma ten,kto z Vas ma aj tak najmensi uzitok ( lebo ste velmi malinky odberatelia nezaujimavi) s tymto najviac prace. Lebo velke firmy maju pravnikov a nepojdu len tak do zmluvneho vztahu s niekym,kto im zaklope a povie,ze im prisiel zmerat aky maju odber. 😉

zuzulienkaaaa
26. júl 2014

hmm...ak si človek prejde všetkými komentármi, zistí, že tí spokojní zákazníci slovakia energy sú novo prihlásení a pridali 1-2 príspevky, aj to do tejto diskusie...nehnevajte sa, je to priehľadné, účelové a neviem kto by vám to uveril...
kiež by ľudia mali normálne svedomie...

danka418
4. aug 2014

dakujem ludia sa vaše príspevky o tom aky su to fakt klamari a predstavuju sa ze su zo stredoslovenskym elektrarni aj nas oklamali teda mojho priatela a dufam ze odstupenie od zmljuvy prebehne bez nejakych problemov ak nie tak im to nedarujem taka som vytocena...

tarra6
5. aug 2014

@elfuego
Firmu Slovakia Energy vlastnia českí podnikatelia Hana a Jiří Písaříkovi.
Českí podnikatelia držia v Česku väčšinový podiel v alternatívnom dodávateľovi elektriny a plynu, spoločnosti Bohemia Energy entity.

brenda14
19. aug 2014

No ludkovia, poprosím aj ja o pomoc a radu.
klientkou Slovakia Energy som bola od roku 2008. Zmluvu som uzavrela na dobu určitú na 2 roky.
Prvý rok prebehol v pohode. Problémy začali, ked si tento dodávatel svojvolne a bez dôvodu navýšil mesačné splátky - dohody o platbách takmer o 80%.
Výpoved som dala podla zmluvy v dostatočnom predstihu - doporučene. Taktiež som išla do SSE osobne sa prihlásiť do BB. Pani pri okienku mi povedala, že sa to nedá a že si mám žiadať Potvrdenie o ukončení od Slovakia Energy. Po niekolkonásobných telefonátoch s odkazovačmi mi po písomnej výzve doklad o ukončení zmluvy bol doručený 21.4.2010 a na potvrdení mi oznamujú, že moja zmluva bola ukončená k dátumu 31.3.2010!!!!!!!!!
Osobne som toto potvrdenie bola na druhý den zaniesť do SSE a pracovníčka sa ma spýtala či máme odmontovaný elektromer, povedala som že nie, tak sa len zasmiala a povedala, že to pošle do Žiliny, nech si to riešia a že mi zmluva príde poštou.
Aké bolo moje prekvapenie, ked mi Slovakia Energy posielala dalšie Dohody o platbách......
Mali na to nárok, ked so mnou ukončili zmluvný vzťah???
SSE mi poslali zmluvu až od 1.7.2010!!!!
som si vedomá, že som v období od 31.3. do 1.7. el. en. odberala, aj som ju chcela uhradiť a preto som žiadala doporučeným listom Slovakia Energy o skutočnú vyučtovaciu faktúru. Názov tam aj bol, ale presne sedela na jeden cent na sumu zálohových platieb, ktorú som platila pol roka dozadu.
A to ani neviem či bez platnej uzatvorenej zmluvy majú na to nárok. Už ma rieši vymáhačská spoločnosť z Brezna, teraz si s nimi dopisujem.
Vie mi niekto poradiť či majú na tie tri mesiace nárok ??? Niekde som čítala, že tá vyúčtovacia faktúra by mala zohladnovAť skutočnú spotrebu a nie zálohové platby.

Ďakujem

zuzajo
26. aug 2014

Moju staru mamu a dalsie jej dve starsie susedy odzubali, ze nejde o zmenu spolocnosti, iba o zmenu nazvu!!!

zuzajo
26. aug 2014

V Ramcovej zmluve SE, s.r.o. na poslednej 12. strane sa nachadza Formular na odstupenie od zmluvy a na str. 9 samotna zmienka o tejto moznosti do 14 pracovnych dni.
http://www.slovakiaenergy.sk/res/files/doc/ramc...

zuzajo
26. aug 2014

@zuzulienkaaaa niekedy si takyto idioti myslia, ze sme naozaj vsetci padli na hlavu!!!! :D

zuzajo
26. aug 2014

@keishaaaa nikto!

zuzajo
26. aug 2014

@yessinka1 ....a pravopis moja??? kedze tu vsetci neinteligentni a znudeni volaju do prazdna!....

memena
27. aug 2014

@juraj09 je na ich internetovej stránke,ale aj ked už viazanosť skončila,pýtajú neoprávnene poplatok 120E,za ukončenie,čo nechápem,za aké ukončenie?ved viazanost bola dodržaná a po nej si možete ísť kam chcete,napr.lacnejšiemu dodávateľovi,bolo by dobré ich nahlásiť ŠOI,ale na ich stánku sa neviem dostať,budem skúšať,musia prešetriť každý podnet

memena
27. aug 2014

@zuzajo nezastupujete náhodou Slov.Energy?ked ich tak zaujato bránite?veď na Slovensku sú nové spoločnosti a majú lepšie ceny,po ukončení viazanosti má každý právo prestúpiť ku konkurencii,bez akýchkoľvek poplatkov!treba ich riešiť cez ŠOI,podvodníkov.....

zuzajo
1. sep 2014

@memena Asi treba pozornejsie citat a vediet komu som na aky ohlas reagovala! Vobec ich nebranim!!!! Oklamali aj moju staru mamu! Vraj musi podpisat novu zmluvu, lebo spolocnost iba "zmenila nazov"!!!! A takychto podobnych odr...cov, telemarketingy, nutene reklamy a inych neferovych otravovacov mam uz dost..

memena
1. sep 2014

@zuzajo na Slovensku je veĺká škoda,že obyčajného človeka sa nikto nezastane,vačšinou nemá na právnika a tak to radšej vzdá.Hoci existuje ŠOI,ktorá naháňa drobných podnikateľov,kt.buzeruje do omrzenia . Veľkých podvodníkov ignoruje,alebo je za tým niečo iné?prečo ich nikto nepotrestá?a skúste napísať podnet na stránku ŠOI,doteraz som neprišla na to ako to urobiť!Nežijem na Slovensku,tak to možem spraviť len elektronicky!Ale ako?Veď ma to nepustí,jedine napísať do novín,potom sa o to hádam niekto začne zaujímať....

zuzajo
1. sep 2014

@memena Zatial sme poslali Odstupenie od zmluvy (do 14 dni ma na to obcan zakonne pravo), uvidime aka bude odozva...

memena
2. sep 2014

Určite vám príde pokuta 120E,aj ked je to nezákonné,donútia vás to zaplatiť a potom sa vraj možete súdiť,ja som zmluvu ukončila pred mesiacom,po ukončení viazanosti a Sl.Energy nám poslala šeky na ďalšieho pol roka,a ukončenie vobec neakceptuje,ale ja sa raz na stránku ŠOI dostanem 😝 ,alebo ked prídem domov,dám to televízie

luckanitra
5. sep 2014

@ala7782 a keby to nezaplatim tak čo? tiez nam dosiel deaktivačny poplatok 120€.. a pritom ked volali, mamina sa na to pytala ze či bude platit pokutu aj po roku keby odide a povedali jej ze nie.. takze nerozumiem prečo teraz ked sme od nich VOBEC neodberali ani elektriku ani plyn neodoberali, mali sme teraz od septembra, zrusili sme to v lehote 14dni platit pokutu...

ala7782
5. sep 2014

@luckanitra neviem mne vraveli ze ak to nezaplatim suma sabude postupne navysovat
.Treba ist za pravnikom nech sa nato pozrie.Ja som rusila zmluvu bohuzial po lehote ale na zaklade toho ze mimeboli schopny za dobu 3 mesiacov poslat ziadne vyrozumenie a dotycny pan ma oklamal ze stale zostavam v ZSE ze oni k nim patria.No boli ochotny mi pokutu vratit ak zostanem u nich.

dohna
5. sep 2014

@ala7782 tak dnes sa niečo takéto stalo aj mne že som s nimi podpísala zmluvu, ihneď som vypísala hormulár na zrušenie do 14-tich dní, myslíš že mi aj tak príde pokuta za zrušenie tých 120€ ? :(

ala7782
6. sep 2014

@dohna Pokial si ju zrusila do 14 dni nemaju narok ziadat pokutu.Je to tam v zmluve pisane ze do 14 dni mozes odstupit.A ak ten termin nestihnes vymahaju 120€.Podla mna je to okradanie ludi.Lebo 120€pytat ako pokutuje dost vela nakolko sme od nich este nemali poskytnute ziadne sluzby.

luckanitra
6. sep 2014

no aj sa chystam za pravnikom v pondelok, mamina mi hovorila ze to uz bolo po čase 14 dni nakoniec, ale ved sme od nich nič nebrali, ani kilovat tak nechapem začo to chcu... lezie mi to na nervy a dokonca nam to prislo ze za plyn a kedze sme rusili aj elektriku, pride dalsia pokuta? dufam ze nie kedze to bola jedna zmluva na to a aj na to...
@ala7782

ala7782
6. sep 2014

@luckanitra ved aj ja som rusila az po termine a to preto lebo mi za 3 mesiace neboli schopny poslat potrebne podklady na platenie a zmluvu.A ked som tam volala odbili ma ze sa to stale riesi.No a potom ked mi dosla ta pokuta ma soklo ze splatnost bola hned nasledujuci den po doruceni.Tak som tam volala a som im povedala co som mala na srdci.Este som sa nestretla s tym aby niekto poslal nieco na zaplatenie a aby bola splatnost do nasledujuceho dna.

luckanitra
6. sep 2014

@ala7782 no aspon si mala nasledujuci den splatnost ale nam prisla splatnost den pred, čize nam deaktivačny poplatok prisiel 5.9 a splatnost bola 4.9....v pondelok chceme behnut za pravnikom čo nam povie, ak to bude treba zaplatit, no nič ine nespravime..
a myslis ze ta pokuta este pride aj za elektriku? to nevies?

ala7782
6. sep 2014

@luckanitra No tak to je ozaj sila.Ze den predtym.To netusim pokial to bola jedna zmluva na elektrinu a plyn tak by mala byt len jedna pokuta.Ja som mala len elektriku.Snad pochodis lepsie ako ja.

luckanitra
6. sep 2014

@ala7782 ved to aj dufame, len kedze tam bolo pisane ten deaktivačny poplatok za plyn, tak ich hadam nenapadne riesit aj elektriku...Ak to maju dve fakturantky na starosti, tak je aj mozne ze pride aj dalsia faktura... zmrdi jedni :( človek sa da oklamat a potom to takto dopadne...