icon

Martinus: Zažite knižné putovanie naplno

zuzula777
4. mar 2024

Zakladám tému na pomoc s udalosťou od Martinusu 🙂 každoročne sa na to teším 🙂

Prvá postava ľahučka - uhádnuteľná z prvej indície 🙂

april171
10. mar 2025

@marrs aj ja, toto sa mi doteraz nikdy nestalo. Nedokážem asi ani trafiť správnu sériu kníh 😁, nakoľko je to veľmi plodná autorka podľa toho, koľko kníh mi našiel Google.

demografka
10. mar 2025

@april171 @marrs ako pisu baby vyssie v nazve serie je kvet (ruza) a dajte si vyhladat mapu z knihy (mne naslo aj ked som pouzila nazov 2.dielu) a na severozapade to miesto je

yena13
10. mar 2025

Dnesna hadanka ma v nazve iba 4 cislice a.priklad z napovedy je symbolom toho,ako moc dokaze pokrutit pravdu. Autor je Brit

brendaa
11. mar 2025

Dnes to išlo ľahko, autora poznám 😁

lulu0123
11. mar 2025

Ano,suhlas.Tieto starsie knihy sa hadaju lahsie.Vcera to bolo tazke.

barillaveronika
11. mar 2025

Dnes to bola ľahká kniha a súhlasím tie staršie knihy a klasiky sa hádajú ľahšie 🙂

kikikat
11. mar 2025

Ja neviem či len ja mám taký pocit,ale keď uhadnem na prvý pokus tak je to také nezáživné

michellemary
11. mar 2025

@kikikat ja som z opačného tábora, mne sa vždy uľaví. 😂

kikundela
11. mar 2025

Môžte poradit prosím

10zabka
11. mar 2025

@kikundela dnešný názov knihy je rok, oko Veľkého brata ťa vidí, autor Brit

viky7
11. mar 2025

@kikundela mne pomohla napoveda ze velky brat ta vidi ... plus ten priklad.... nezalezi aka je skutocna pravda, ale co ma byt pravda ...

niky7777777
11. mar 2025

Dnes ľahučké, na prvú šupu, krásna šifra.

michala.s
11. mar 2025

Dnes som to dala okamžite len podla obrazku

niky7777777
11. mar 2025

@barillaveronika Ani by som nepovedala, že staršie. Minulý týždeň bola nová česká autorka, nič z jej kníh som zatiaľ nečítala a uhádla som to tiež hneď, lebo bola dobre spravená tá šifra, hneď mi to evokovalo les v dome a iba som to dala do vyhľadávača. Alebo keď bola tá séria romantických kníh, tiež som žiadnu z nich nečítala a dala som to na prvú dobrú, ale bolo to veľmi dobre spravené, že to proste človek našiel, resp. registroval z kníhkupectiev. A bola tam aj slovná šifra ako tretia nápoveda, takže keby niekto stále nevedel, dal by si to spojenie do googlu a už to má. Pri tých fantasy knihách je to ťažké preto, že sa nepýtajú na autorov či knihy, ale na miesto. A kto nemá rád fantasy, tieto knihy obchádza. Nehovoriac, že nemajú nejaká rozpoznateľné obálky (ako tá spomínaná minulotýždňová romantická autorka, či aj dnešné dielo). Keď prechádzam okolo fantasy oddelenia, to je všetko na jedno kopyto obrazovo, buď sú tam draky, elfovia, škriatkovia, sexi ženy, meče, ohne, proste nič, čím by sa jeden autor odlišoval od druhého.

marrs
11. mar 2025

Dnes pohoda. 💎

tinika
11. mar 2025

@viky7 vdaka pomohlo nemala som ani sajnu :D a včera mi o tej knihe kamos hovoril haha ta som sa zasmiala dobre

kittykat22
11. mar 2025

Mna by uprimne zaujimalo, ako sa vam podari z prveho obrazku zistit odpoved. Dufam, ze studujete kriminalistiku, praujete pre policiu, statnu spravu alebo na migracnom, pripadne robite v sluzbach sukromneho detektiva. Prisaham, ze vas je na nieco ine skoda 😂

martinkakontova
11. mar 2025

@kikundela ďakujem pomohlo

kvetka22
11. mar 2025

Dnes je to zase ľahké 🙂 môj obľúbený film

papalini
12. mar 2025

Je to žena, inicialky sedia

miskasiska
12. mar 2025

Dneska fakt ľahučké 🙂

lulu0123
12. mar 2025

Dnes super,presne.Dnes by som ani dalsie napovedy nedavala zatial.Rozmyslajte o filmovej postave plus indicie na obrazku,Londyn,vino,cigarety.Inicialy sedia.

stvura
12. mar 2025

dnes je to jasne, len nechapem preco to museli spotvorit s "ova"

anega79
12. mar 2025

jej moja oblubena postava, tie inicialky pomohli

michala.s
12. mar 2025

@stvura ďakujem za tuto napovedu, ja som to stale pisala bez ova

kat_
12. mar 2025

@stvura ja som dala bez ova a zobralo mi to

brendaa
12. mar 2025

Teraz som sa k tomu dostala, dnes ľahučké a mám ju rada😊

dada2610
12. mar 2025

Ja sa vôbec nechytám, prosím viete dať ešte nejaké napavedy? 🙏 Ď.

kikikat
12. mar 2025

@dada2610 podľa indícií, v prvej sú iniciály a v druhej sa spomína dennik

kate_cs
12. mar 2025

@kittykat22 ja dávam väčšinu úloh hneď po polnoci 😀 keď som tie knihy reálne prečítala, stačí naozaj len pohľad a viem.