icon

Ako rozdielne vnímajú svadbu ženy a muži?

18. jún 2026

Casto si vsimam aj tu na MK, ako zeny pristupuju k druhym zenam, ked sa spomenie tema svadba. Ked som mala 30 a s manzelom sme vtedy chodili 3 roky, tiez som neustale pocuvala, ze na co cakame a preco sa este neberiete a podobne reci. Vzdy to bolo len od ZIEN. Potom boli debaty o tom, ze asi si ma nechce vziat a ja som potom ten tlak prenasala do nasho vztahu. Pritom uplne zbytocne, uz sme manzelia a jedine, co vtedy branilo svadbe bolo to, ze partner vtedy sluzil v inom meste a ked sa mu podarilo dostat na utvar blizsie domovu, tak sa vsetko pohlo dopredu. Pride mi absurdne, ako sa tu niektore predbiehate v tom, ktora viac dodrbe zenu. Preco to robite? Muz mi vcera ukazoval skupinu, ktoru ma s kolegami z utvaru a jeden bol akurat na rozlucke so sloboodou cez vikend, tak im posielal fotky. Muzi si tam z toho robili srandu, ze ktory nestastnik sa dostal do chomuta a podobne srandicky. Tu, ked nejaka zena pride s tym, ze je este len partnerka, hned je onalepkovana ako ta, co si ju nechce vziat, nelubi ju a pod. Pritom je to len vas nazor a nie fakt. Preto mi pride absurdne, ako to tu s istotou pisete, ze je to urcite pravda. A toto sa deje aj v realite. Len zeny riesia temu svadby, staraju sa, rypu a pod. Vcera ta konverazacia u muza ma len utvrdila.v tom, ake su zeny zle a zakerne voci druhym zenam. Co je velmi velmi smutne

Strana
z2
autor
18. jún 2026
@chocolatebox

@anonym_d912b7 a s témou ma tvoj príspevok co? 🙂 pointa je, ze žena môže chcieť čokoľvek a žiť svoj život akokolvek, ale nebudem sa vysmievať druhej ak to ma ona inak. To je take rozmýšľanie jak zo základnej školy. A nebudem sa tváriť ze ja som niečo viac len preto, ze mi niekto navliekol prsten, dupľom vtedy, ked mam doma chlapa za ktorého by iná nedala 5 korún. Ale sak hlavne, ze som vydata a “na poriadku”.

@chocolatebox velka pravda. Ale toto milovana zena nikdy druhej zene nepovie. A mozu sa tu tvarit neviem ako dolezito. Kazdy pricetny clovek vie, ze mikovany clovek rozdava lasku dalej. A ten nemilovany rozdava zlo, nepokoj a chaos. Ja by som si nikdy nedovolila tvrdit cudzej zene, ako jej chlap caka na lepsiu, lebo si ju nevzal :D ved to je taky hnus. Rada by som videla dotycnu a jej uzasne manzelstvo, ktore je do oci bijuce zrejne nefunkcne, ale v jej ociach to aspon ospravrdlnuje tym, ze vsak potom naco by si ma bral? Keby si nebol mnou isty.

biba_18
18. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_d912b7 z tvojich slov citim velku nadradenost, ktora z niecoho prameni. Snazis sa kazdeho oresvedcit, ze s titulom manzelka, si pre spolocnost nieco viac. Ale preco mas taku potrebu nadradzovat sa a ponizovat tym ine zeny a ukazovat prstom, ze aha, ja som vydata, lebo moj muz si je so mnou isty a ty si len priatelka, lebo ta nechce a caka na inu :D ty ako mozes hovorit zabdruhych ludi, co citia? to ako keby sme kazdy rozchod zvalovali na neveru. Ze ludia sa rozchadzaju len preto, lebo si boli neverni. Mas take vyjadrenia, postoje a nazory, ako keby si absolutne nepoznala ludi :D nie, muzi sa nezenia aj pre dalsiich x inych veci, ako lennto, ze dotycnu zenu nechcu. Moze to byt strach, pocit zavazku, strary slobody, nedoststicne zazemie, financie, kludne to je velakrat aj preto, ze sam je z rozvedenej rodiny a vie, co to obnasa. Nesnaz sa tu vtlacit inym zenam svoje presvedcenia, ktore su len tvojim zrkadlom

@anonym_autor si to vystihla, citujem tvoje slová: "strach, pocit zavazku, strary slobody, nedoststicne zazemie, financie, kludne to je velakrat aj preto, ze sam je z rozvedenej rodiny a vie, co to obnasa" 😒
a preto sa tomu vyhýba, lebo bez papiera nemá ten pocit závazku a straty slobody a je slobodný ako vták... veď presne o to ide 😒 na papier nemá odvahu, bez papiera do toho ide aj bez zázemia alebo financií ...
veď celý čas tu ide o to ... 😒

autor
18. jún 2026
@doriiis

Lebo proste ženy na koni vedia a basta. Ja sa nechcem vydávať a nechceš vedieť akými diagnózami, prognózami a ortielmi ma tu už potitulovali.
Proste sa na tom zasmejem a idem žiť ďalej svoj život.

@doriiis TOP 😃 ja by som chcela byt splachovacia :D a zavidim v dobrom zenam, ktore ziju s lahkostou a vedia odoalkovat kazdeho :D

autor
18. jún 2026
@biba_18

@anonym_autor si to vystihla, citujem tvoje slová: "strach, pocit zavazku, strary slobody, nedoststicne zazemie, financie, kludne to je velakrat aj preto, ze sam je z rozvedenej rodiny a vie, co to obnasa" 😒
a preto sa tomu vyhýba, lebo bez papiera nemá ten pocit závazku a straty slobody a je slobodný ako vták... veď presne o to ide 😒 na papier nemá odvahu, bez papiera do toho ide aj bez zázemia alebo financií ...
veď celý čas tu ide o to ... 😒

@biba_18 ale to je v poriadku. Ja len reagujem na vyjadrenia, ze chlap si nevezme zenu len preto, ze ju nema rad, nechce ju a caka na lepsiu. Ja pisem, ze to absolutne s tym suvis mat nemusi

biba_18
18. jún 2026
@anonym_autor

@biba_18 ale to je v poriadku. Ja len reagujem na vyjadrenia, ze chlap si nevezme zenu len preto, ze ju nema rad, nechce ju a caka na lepsiu. Ja pisem, ze to absolutne s tym suvis mat nemusi

@anonym_autor to že nemá gule prijať závazok je pre mňa asi z rovnakého súdka 😒

chocolatebox
18. jún 2026
@doriiis

Lebo proste ženy na koni vedia a basta. Ja sa nechcem vydávať a nechceš vedieť akými diagnózami, prognózami a ortielmi ma tu už potitulovali.
Proste sa na tom zasmejem a idem žiť ďalej svoj život.

@doriiis hej, tak sa na tom zasmejes ze mas potrebu na 20 stranách šikanovať zenu ktorá chce svadbu. U teba je jasne ze robíš akurát tak z núdze cnost, ale dobre, internet znesie.

doriiis
18. jún 2026
@chocolatebox

@doriiis hej, tak sa na tom zasmejes ze mas potrebu na 20 stranách šikanovať zenu ktorá chce svadbu. U teba je jasne ze robíš akurát tak z núdze cnost, ale dobre, internet znesie.

@chocolatebox ... Tak určite. Ako povies. 🤷🏻‍♀️

chocolatebox
18. jún 2026
@doriiis

@chocolatebox ... Tak určite. Ako povies. 🤷🏻‍♀️

@doriiis nezabudaj ze všetko co napíšeš je ľahko dohľadateľne ;) želám pekny deň plný sebaklamu

doriiis
18. jún 2026
@chocolatebox

@doriiis nezabudaj ze všetko co napíšeš je ľahko dohľadateľne ;) želám pekny deň plný sebaklamu

@chocolatebox ... Ježiš to fakt??? 😱 Ale hľadať sa ti nechce, všakže? Aj tebe pekný, slnečný deň. 😀
Nato,že máš mesiac starý nick toho vieš až až.Takze niekto,kto už bol,nemal a je tu zas?

chocolatebox
18. jún 2026
@doriiis

@chocolatebox ... Ježiš to fakt??? 😱 Ale hľadať sa ti nechce, všakže? Aj tebe pekný, slnečný deň. 😀
Nato,že máš mesiac starý nick toho vieš až až.Takze niekto,kto už bol,nemal a je tu zas?

@doriiis samozrejme ze sa mi nechce hľadať rok či dva starú diskusiu, nefandi si. Každopádne hovienka podobného typu píšeš často takže kto si chce nájsť, ten si nájde 🙂
Zabávam sa tu roky ;)

anonym_53ae00
18. jún 2026
@doriiis

@doriiis cize keby ta muz poziadal o ruku, ty odmietnes?

moonlight1210
18. jún 2026

@anonym_autor pozri, obe skupiny maju to svoje. Podla toho, na co je ktore pohlavie citlivejsie. Logicky to za tie stotisice rokov odpozorvali a vyvinuli si na to techniky.

Takze zeny do seba ryju emocionalne, lebo to je ich zranitelne miesto.

Chlapi sa medzi sebou deptaju psychicky porovnavanim, zhadzovanim a hadzanim vyziev, nech druhym dokaze, ze vydrzi. A ze si svoju poziciu v hierarchii uznania zasluzi.

Obe skupiny su ten iny druh deptania a rytia viac imunne.

Takze ked chlap zacne do zeny drbat tym, nech mu dokaze, ze je lepsia, udeju sa dve veci, ktore vyplyvaju jedna z druhej. Najprv sa zena zacne snazit mu to dokazat, potom ju to urazi a nastve a otrci mu prostrednik. Pripadne mu to da vyzrat.
Nezlozi ju psychicky. Nachvilu ano, potom ale pride ta faza nasratia a ma chlapec po chlebe. A ano, niektore citlivejsie zeny sa zlozia. Ale vacsina nie. A niektore dokonca preskocia fazu jedna a idu rovno do fazy nastvania sa, co si to vobec dovoluje ju porovnavat.

Naopak, ked by zena skusala chlapa zlomit emocionalne, vacsina by na to extra nereagovala. Nie je to pre nich az tak dolezite ako pre zeny. Niektori muzi sa pri niecom takom rozlozia na prvocinitele, to ano. Ale vacsina nie.

A obe skupiny preto na to druhe pohlavie pouzivaju tu ich slabinu.
Muz sa snazi zasiahnut zenine emocie, ked jej chce zamerne ublizit. Zena si zas rypne do jeho ega.

Takze - muzi nie su lepsi a zeny nie su horsie. Obe skupiny maju vycibrene na svojich druhov tie spravne zbrane.
Aj muzi ti povedia, ze v kolektive medzi nimi to vie byt pekne drsne a je to stale taky skryty vnutorny boj kto z koho. Neustale sa snazit si udrzat poziciu v hierarchii, lebo ako psy vo svorke sa stale nenapadne pokusaju a podrypuju a vsetci zvedavo cakaju, kto zavaha, zavravora a prepadne sa o priecku uznania nizsie.

Strana
z2