Ako rozdielne vnímajú svadbu ženy a muži?
Casto si vsimam aj tu na MK, ako zeny pristupuju k druhym zenam, ked sa spomenie tema svadba. Ked som mala 30 a s manzelom sme vtedy chodili 3 roky, tiez som neustale pocuvala, ze na co cakame a preco sa este neberiete a podobne reci. Vzdy to bolo len od ZIEN. Potom boli debaty o tom, ze asi si ma nechce vziat a ja som potom ten tlak prenasala do nasho vztahu. Pritom uplne zbytocne, uz sme manzelia a jedine, co vtedy branilo svadbe bolo to, ze partner vtedy sluzil v inom meste a ked sa mu podarilo dostat na utvar blizsie domovu, tak sa vsetko pohlo dopredu. Pride mi absurdne, ako sa tu niektore predbiehate v tom, ktora viac dodrbe zenu. Preco to robite? Muz mi vcera ukazoval skupinu, ktoru ma s kolegami z utvaru a jeden bol akurat na rozlucke so sloboodou cez vikend, tak im posielal fotky. Muzi si tam z toho robili srandu, ze ktory nestastnik sa dostal do chomuta a podobne srandicky. Tu, ked nejaka zena pride s tym, ze je este len partnerka, hned je onalepkovana ako ta, co si ju nechce vziat, nelubi ju a pod. Pritom je to len vas nazor a nie fakt. Preto mi pride absurdne, ako to tu s istotou pisete, ze je to urcite pravda. A toto sa deje aj v realite. Len zeny riesia temu svadby, staraju sa, rypu a pod. Vcera ta konverazacia u muza ma len utvrdila.v tom, ake su zeny zle a zakerne voci druhym zenam. Co je velmi velmi smutne
Zeny nie su zle a zakerne voci inym zenam. Asi len ty sa takymi obklopujes
@bg92 napísať takýto blud zrovna na MK kde sú niektoré zeny úplne špiny je fakt bizar 😂
@anonym_autor 1. Po rozchode je chlap okamžite slobodný a má možnosť nového života. Žene zostanú na krku deti a jej možnosti sú obmedzené po každej stránke.
2. Väčšinou sú chlapi tí, čo lepšie zarobia. Ženy, najmä tu, sú často hlúpe a lenivé a pracujú za minimálnu mzdu, takže manželstvom len získajú. Napríklad, mnohé by sa k vlastnému bývaniu bez muža nedopracovali nikdy.
3. Chlap sa k svojim nemanželským deťom po rozchode nemusí ani hlásiť, zaplatí alimenty a padla, často ani jeho blizke okolie netuší, že nejaké deti má. Žena má naveky nálepku slobodnej matky a to je nelichotivý titul aj dnes. A o jej deťoch každý vie.
Čiže, nejde o zdrb, ale o dobré rady. Je len na Tebe, či si schopná to pochopiť alebo sa len zdúvať a urážať.
@anonym_autor
@anonym_autor 1. Po rozchode je chlap okamžite slobodný a má možnosť nového života. Žene zostanú na krku deti a jej možnosti sú obmedzené po každej stránke.
2. Väčšinou sú chlapi tí, čo lepšie zarobia. Ženy, najmä tu, sú často hlúpe a lenivé a pracujú za minimálnu mzdu, takže manželstvom len získajú. Napríklad, mnohé by sa k vlastnému bývaniu bez muža nedopracovali nikdy.
3. Chlap sa k svojim nemanželským deťom po rozchode nemusí ani hlásiť, zaplatí alimenty a padla, často ani jeho blizke okolie netuší, že nejaké deti má. Žena má naveky nálepku slobodnej matky a to je nelichotivý titul aj dnes. A o jej deťoch každý vie.
Čiže, nejde o zdrb, ale o dobré rady. Je len na Tebe, či si schopná to pochopiť alebo sa len zdúvať a urážať.
@anonym_autor
@anonym_d912b7 👍
@anonym_autor
@anonym_autor mne sú cudzie ženy úplne u zadku, nech si každý robí ako uzná za vhodné aj s tými pre a proti ako píše @anonym_d912b7
@anonym_autor
@anonym_d912b7 nie, nie sú to dobre rady je to obyčajne honenie si ega lebo jarmila z horných lefantoviec vydatá za Joža z konca ulice (ktorú si ju zobral lebo už čakala decko a “patrilo by sa”) si mysli ze je niekto, lebo je manželka. Pričom častokrát majú presne tieto ženy manželov o ktorých by normálna žena s troskou ucty k sebe v živote nezakopla.
Dobrá rada sa da napísať aj normalne a nie tak, ako to predvádzajú dotyčné v diskusiách.
Hlavne, že su v manželstve ale ziju tak otrasne životy v manželstvách, s blbcami, egoistami, bez lásky, so spolubyvajucim, s divadielkom navonok.Lebo deti, majetok, pes, macka…. čoby ľudia povedali.Zasekli sa v minulom storočí, musia suchat nohami s blbcom, egoistom bez lasky ale hlavne, že som v manželstve.
Lebo nemáš chlapa, nemáš pravdy
To radšej doživotne sama ako sa utrapiť v nešťastnom manželstve aj keď som stastne vydatá 20 rokov
Len tu sa práve vyvyšujú a správajú nadradene práve tie v tých otrasných manželstvách keď sa to da tak nazvať lebo poznam i tu niektore, sice v “manzelstve” ale so spolubyvajucim😁
@anonym_autor je to tym koho mas okolo seba, s kym sa stretavas... ja nic take nepozorujem. Skor naopak, v okoli co su zadane baby "late twenties" tak naopak, chcu si este uzivat, cestuju, zurkuju a nezenu sa do "svadba-hypo-deti". A dokonca sa aj rozchadzaju s muzmi kde sa to ocakavalo a najdu si ineho.
Ja som 50+ a ked som sa v 24r vydavala tak som tesne stihla nebyt stara dievka 😀(od 25r). Nelutujem, s muzom sme spolu od 20r a stale sa lubime. Dcera ma 26 a vobec nevyzera ze by isla do nejakeho vazneho vztahu. Skor naopak, chce si uzivat. A s nou kopec jej rovesnicok. Co mam najblizsie kamaratky o dost mladsie ako ja, tak prve deti mali po 30 a 33r.
Dnes mam pocit ze je uplne ina doba. Vsetko sa to nejako posunulo a zacina sa mi zdat ze coraz viac mladych okolo 25-30 ani nechce byt vo vaznom vztahu, ze su to len komplikacie a vecne kompromisy. Ze radsej psa ako deti, a radsej slobodu ako partnera.
Hlavne, že su v manželstve ale ziju tak otrasne životy v manželstvách, s blbcami, egoistami, bez lásky, so spolubyvajucim, s divadielkom navonok.Lebo deti, majetok, pes, macka…. čoby ľudia povedali.Zasekli sa v minulom storočí, musia suchat nohami s blbcom, egoistom bez lasky ale hlavne, že som v manželstve.
To radšej doživotne sama ako sa utrapiť v nešťastnom manželstve aj keď som stastne vydatá 20 rokov
Len tu sa práve vyvyšujú a správajú nadradene práve tie v tých otrasných manželstvách keď sa to da tak nazvať lebo poznam i tu niektore, sice v “manzelstve” ale so spolubyvajucim😁
@anonym_58b244 ak niekoho nepoznáš osobne, tak podľa toho, čo tu kto popíše ťažko všetko veriť. Niektoré si žijú na sociálnych sieťach svoje iné životy
@anonym_d912b7 nie, nie sú to dobre rady je to obyčajne honenie si ega lebo jarmila z horných lefantoviec vydatá za Joža z konca ulice (ktorú si ju zobral lebo už čakala decko a “patrilo by sa”) si mysli ze je niekto, lebo je manželka. Pričom častokrát majú presne tieto ženy manželov o ktorých by normálna žena s troskou ucty k sebe v živote nezakopla.
Dobrá rada sa da napísať aj normalne a nie tak, ako to predvádzajú dotyčné v diskusiách.
@chocolatebox Pre Aničku je takýto Jožko výhra. Sú rovnakí a patria k sebe. A Anička v tom manželstve určite netrpí viac ako keby bola sama s deckom azylovom dome a žobrala tu na poplatky za škôlku a pýtala oblečenie pre dieťa, ako sa tu často deje.
Inteligentná, zabezpečená žena si nájde seberovného a vydá sa. Nepoznám takú ženu, ktorá by snívala o kariére slobodnej matky, večnej priateľky, čakateľky a družky... Najmä, ak už má alebo chce mať dieťa. Mimochodom, to slovo družka sa mu vždy spája práve s nízkymi spoločenskými vrstvami. Keď to v tv povedia, vzápätí ukážu jednoduché bytosti, často aj pod vplyvom alkoholu.
Ked si neuhnala nejakeho muza do manzelstva, nemas BSM ako svoju jedinu istotu a nemas aspon jedno dieta, si nula medzi medzi zasluzilymi stastnymi manzelkami a nasobnymi matkami (cim viac deti, tym je podla seba xkrat hodnotnejsi clovek), ktore uz dosiahli hlavny ciel svojho zivota. 🙂Svadba je absolutny top highlight zivota, kym ona nepoda ziadost o rozvod, ze takto si manzelstvo nepredstavovala.
@anonym_58b244 lenže autorka píše nie o ženách ktoré nemajú muža a žijú samé ...
Áno, hlavne tu na koni, ak je nejaká téma, kde žena spomenie, že má priateľa, nie manžela, tak sa hneď rieši hlavne to, prečo nie je vydatá a téma, prečo založila tú diskusiu je zrazu úplne nepodstatná 🙂
Lahko pochopitelne, pre slusne povedane "socialne slabsie", je manzelstvo aka taka istota a tie tlaky a sparanie sa v cudzich zivotoch beru ako spestrenie pri umyvani podlahy v dedinskej Jednote, kde robia za minimalku.
Najviac to tu schytavaju zeny, ktore cakaju babo s partnerom a este nie su zobrati. Lebo to isto si ju nikdy nezoberie a ostane sama na dieta. To je proste tutovka 🤣🤣🤣
Autorka, ja sa ti divim, ze sa niecim takym vobec zapodievas. Nejake reci anonymnych zien mam totalne u prdele. Vlaste aj tych neanonymnych, co ziju okolo mna. Nech si kazdy zije ako chce, ci s papierom alebo bez, je to ich volba. My sme tiez zili dlho bez papiera, tiez som pocuvala reci, ze si ma nikdy nevezme - pritom nikto nevedel, ze som 3x odmietla jeho ziadost o ruku, lebo sa mi nechcelo organizovat ziadnu svadbu. Vzali sme sa, az ked som otehotnela, lebo vtedy mi to prislo uz blbe odkladat dalej. Proste pre urcite zeny je tazke pochopit, ze nie kazdy sniva o svadbe.
A ja napisem od veci. Aka tu bola vcera diskusia s muzom? Precitala by som si.
je mi úplne jedno, ktorá sa kedy, kde, ako a za koho vydá. či sa vydá, či sa vydá iba na cestu... ja len, že teraz si aj ty trošku ohováračná, škatuľkuješ, riešiš... inak, keď sa stretneme nejaká partia, tak nás ani nenapadne riešiť, či sa niekto ide vydávať, alebo čo, max. jedine, že by nás chcel niekto pozvať na svadbu, to sa neodmieta 🙂
@galganka koho ohovaram prosim ta?
@anonym_autor
@anonym_d912b7 a po rozvode to nehrozi? Nechapem tejto odpovedi :D vsak aj rozvedeny chlap sa moze kedykolvek zdekovat a zena ostava sama :D
@anonym_autor a na to si len teraz prišla, že ženy sú zákerné a zle? Opravím ťa, ľudia celkovo sú zakerní a zlí a aj muži. Možno menej ohovárajú, ale zato dokážu byť inak zlí zakerní a nebezpeční. Treba viac vnímať realitu aj medzi riadkami a nielen len falošné úsmevy. Isté ľudia sa dokážu aj dobre správať, bohužiaľ nie trvalo, len niekedy 🫤
@anonym_d912b7 a po rozvode to nehrozi? Nechapem tejto odpovedi :D vsak aj rozvedeny chlap sa moze kedykolvek zdekovat a zena ostava sama :D
@anonym_autor Svadba je prvý test, či to muž so ženou myslí vážne, preto sa jej chlapi tak bránia. Žiadny sa neožení, ak má pochybnosť, že toto nie je tá pravá, že možno stretne lepšiu... Dieťa jej však pokojne urobí, keď ho žena chce, dieťa totiž pre muža záväzok nie je. Len taký vedľajší produkt vzťahu, na ktorý sa dá zabudnúť. A z manželstva sa oveľa ťažšie odchádza ako zo vzťahu, ktorý je voľný. A spoločnosť to tiež tak vníma, hoci sa dotknuté ženy snažia prezentovať to rovnako.
Ale je to na každého rozhodnutí. Život si môže každá žena zničiť svojim vlastným spôsobom.
@anonym_autor Svadba je prvý test, či to muž so ženou myslí vážne, preto sa jej chlapi tak bránia. Žiadny sa neožení, ak má pochybnosť, že toto nie je tá pravá, že možno stretne lepšiu... Dieťa jej však pokojne urobí, keď ho žena chce, dieťa totiž pre muža záväzok nie je. Len taký vedľajší produkt vzťahu, na ktorý sa dá zabudnúť. A z manželstva sa oveľa ťažšie odchádza ako zo vzťahu, ktorý je voľný. A spoločnosť to tiež tak vníma, hoci sa dotknuté ženy snažia prezentovať to rovnako.
Ale je to na každého rozhodnutí. Život si môže každá žena zničiť svojim vlastným spôsobom.
@anonym_d912b7 Na rozvode nie je nič ťažké, ak obaja súhlasia, záležitosť podania návrhu a jedného pojednávania na súde
@anonym_autor iné ženy... čo pekné si za posledný napr. týždeň povedala inej žene? alebo o inej žene bársjakému pohlaviu?
@galganka tak u mna si na zlej adrese. Ja svoje kamaratky, maminu, svokru, sestru, kolegyne stale chvalim. Toto mi pride od teba take, ze nemam co k teme, tak aspon si do teba kopnem. Moja diskusia je o tom, ako zeny prehnane reaguju na temu svadby a ty mi tu pises o chvaleni druhych zien :D pritom so mnou nezijes, ale pises, ako keby si bola moj duch a stala mi za zadkom 24/7 a vedela, co ja robim a ako sa spravam :D
@anonym_d912b7 toto je tiez take konstatovanie zalozene na nepravdach a sama to dobre vies 🙂 potom by neboki ziadne rozvody, utekanie za milenkami. Hned v mojom blizkom okoli. Chlap sa ozenil a do troch rokov sa uz rozvadzal kvoli inej. S nou zije uz 15 rokov a bez sobasa a maju ze mega pekny vztah. Mne to skor pride len vyjadrenie od zien, ktore su same neiste svojim manzelstvom, ale sa tym len chlacholia, ze vsak ak by ma nemal rad, tak by si ma nevzal. Toto je velka nepravda. Poznam viacerych takych, co boli tyzden pred svadbou a zaroven udrziavali vztah s milenkou. Potom ako vyvsetlis zitie dvoch ,,single' ludi bez svadby a aj napriek roznym krizam su stale spolu? A nie, nie su to ziadne skarede trosky, ktorych nikto nechce :D mam pocit, ze si veeelmi kratkozraka a zijes vo svojej realite, ktoru sinsinsama vytvorila, ale so skutocnym pestrofarebnym zivotom to nema nic spolocne
@chocolatebox Pre Aničku je takýto Jožko výhra. Sú rovnakí a patria k sebe. A Anička v tom manželstve určite netrpí viac ako keby bola sama s deckom azylovom dome a žobrala tu na poplatky za škôlku a pýtala oblečenie pre dieťa, ako sa tu často deje.
Inteligentná, zabezpečená žena si nájde seberovného a vydá sa. Nepoznám takú ženu, ktorá by snívala o kariére slobodnej matky, večnej priateľky, čakateľky a družky... Najmä, ak už má alebo chce mať dieťa. Mimochodom, to slovo družka sa mu vždy spája práve s nízkymi spoločenskými vrstvami. Keď to v tv povedia, vzápätí ukážu jednoduché bytosti, často aj pod vplyvom alkoholu.
@anonym_d912b7 a s témou ma tvoj príspevok co? 🙂 pointa je, ze žena môže chcieť čokoľvek a žiť svoj život akokolvek, ale nebudem sa vysmievať druhej ak to ma ona inak. To je take rozmýšľanie jak zo základnej školy. A nebudem sa tváriť ze ja som niečo viac len preto, ze mi niekto navliekol prsten, dupľom vtedy, ked mam doma chlapa za ktorého by iná nedala 5 korún. Ale sak hlavne, ze som vydata a “na poriadku”.
@anonym_d912b7 z tvojich slov citim velku nadradenost, ktora z niecoho prameni. Snazis sa kazdeho oresvedcit, ze s titulom manzelka, si pre spolocnost nieco viac. Ale preco mas taku potrebu nadradzovat sa a ponizovat tym ine zeny a ukazovat prstom, ze aha, ja som vydata, lebo moj muz si je so mnou isty a ty si len priatelka, lebo ta nechce a caka na inu :D ty ako mozes hovorit zabdruhych ludi, co citia? to ako keby sme kazdy rozchod zvalovali na neveru. Ze ludia sa rozchadzaju len preto, lebo si boli neverni. Mas take vyjadrenia, postoje a nazory, ako keby si absolutne nepoznala ludi :D nie, muzi sa nezenia aj pre dalsiich x inych veci, ako lennto, ze dotycnu zenu nechcu. Moze to byt strach, pocit zavazku, strary slobody, nedoststicne zazemie, financie, kludne to je velakrat aj preto, ze sam je z rozvedenej rodiny a vie, co to obnasa. Nesnaz sa tu vtlacit inym zenam svoje presvedcenia, ktore su len tvojim zrkadlom
Lebo proste ženy na koni vedia a basta. Ja sa nechcem vydávať a nechceš vedieť akými diagnózami, prognózami a ortielmi ma tu už potitulovali.
Proste sa na tom zasmejem a idem žiť ďalej svoj život.
Tiež neznie fajn ako si robili srandu, ktorý nestastnik sa dostal do chomúta
Co je na tom vtipné?alebo zábavné?

je mi úplne jedno, ktorá sa kedy, kde, ako a za koho vydá. či sa vydá, či sa vydá iba na cestu... ja len, že teraz si aj ty trošku ohováračná, škatuľkuješ, riešiš... inak, keď sa stretneme nejaká partia, tak nás ani nenapadne riešiť, či sa niekto ide vydávať, alebo čo, max. jedine, že by nás chcel niekto pozvať na svadbu, to sa neodmieta 🙂