icon

Ako sa vyhnúť vysokým nákladom na svadbu?

renoroxx222
30. máj 2026

Má niekto pocit, že pri svadbe sa človek stáva doslova „bankomatom“? 😅

Čím viac sa blíži termín, tým viac zisťujem, že všetko stojí násobne viac len preto, že je to na svadbu.

Teraz riešim oblek a úprimne ma zaujíma – kupovali ste ho, alebo prenajali?

Neľutovali ste potom tie peniaze za niečo, čo ste mali na sebe jeden deň?

Strana
z2
renoroxx222
autor
31. máj 2026
@anonym_504ca5

Mas práve, ze je to drahe vsetko ale co narobis, svadba nikdy nebola lacna zalezistost. My sme akurat vcera kupili oblek, so vsetkym komplet, kosela, topanky, kravata, opasok, ponozky, obal. 1075 eur ako nic 😯 No ale rak je krasny, z kvalitneho materialu a este ho urcite vyuzije na ine prilezitosti.

@anonym_504ca5 no ved to… ked som si pozeral tiež by ma to vyšlo cca. 1000 EUR…. Ja zas nechcem nejak lacny oblek alebo nejaký obyčajný aby hostia vyzerali lepšie než ja… veď to by bola totálna hamba… vom som aj požičovni v PN ale nemali tam dost veľký výber… viete o nejakej požičovni ešte ? Zapadne Slovensko ? Pezinok ani nespomínajte prosim to su hnusne palky na ten 1 den…

renoroxx222
autor
31. máj 2026
@minesasubu

Svadba je taká drahá akú si ju urobíš
muzm kúpil skvely oblek za 100€ cca pol roka pred svadbou vo výpredaji

@minesasubu to ste mali ale šťastie…

renoroxx222
autor
31. máj 2026
@anonym_07b08e

Ked nemas na banany, nekupuj si opicu ...

@anonym_07b08e 🤣🤣🤣 nie že nemám ale nedám kôli jednéj udalosťi… veď nedá sa požičiať niečo normalne ako aj svadobné šaty? Moja si požičiava za 500.- ale zas uplne perfektné na mieru ( ešte som nevidel ale ona je spokojna 😬)

anonym_e72d95
31. máj 2026

Muz si kupil cierny oblek, odvtedy ho mal pri niekolkych prilezitostiach, dokonca aj na pohrebe. Ja mam saty, jedny tie popolnocne som si nechala, ciernobordove, muzovi som dokupila kravatu a sme zladeni, plus mam este take ruzovofialove, tiez ma taku kravatu. Pred 15 rokmi, svadobne saty 200 eur pozicanie v okresnom meste. Mam velke prsia, dala by som aj 500 , keby mi dobre sedeli. Pani v salone uzasna, aj kabatik aj bizuteriu mi do toho dala. Topanky sme obaja kupovali nove. Dokopy to cca 5000 vyslo, mali sme 50 ludi, poprespavali niekolki na hoteli (co mali deti) a niektori po znamych, vacsina hosti bola z mojej strany, cize aj z mesta, kde bola svadba. Osobne som rada, ze svadba zbehla rychlo, druhykrat by som sa nedala ukecat, max. urad, rodicia a surodenci s rodinami. Stacilo by mi.

miui
31. máj 2026
@renoroxx222

@anonym_504ca5 no ved to… ked som si pozeral tiež by ma to vyšlo cca. 1000 EUR…. Ja zas nechcem nejak lacny oblek alebo nejaký obyčajný aby hostia vyzerali lepšie než ja… veď to by bola totálna hamba… vom som aj požičovni v PN ale nemali tam dost veľký výber… viete o nejakej požičovni ešte ? Zapadne Slovensko ? Pezinok ani nespomínajte prosim to su hnusne palky na ten 1 den…

@renoroxx222 aka si velkost? Ak standardna konfekcna tak super obleky ma Ozeta, vyber znaciek Peek and Clopenburg...a zas nemysli si ze niekoho bude zaujimat tvoj oblek, stredobodom pozornosti bude nevesta 🙂

mimikas
31. máj 2026

Je uplne jedno aka je svadba, dolezite je koho si beries. Svadba staci na urade, zivot po svadbe je to co je dolezitejsie. Mala svadba na urade staci ak nemate na velku nerobte ju, o 20 rokov si na svadbu nespomenies ale na to co ste prezili a aky zivot viedli budes mat na ociach stale.

anonym_f279ca
Včera o 11:44

Málo hostí, tortu, sladkosti si upiecť sami...

ankapal
Včera o 12:31

@renoroxx222 uprimne, svadbu by som spravila o 2 svedkoch. Hoci nie som vydata, ani sa nechcem vydavat v buducnosti, dnes je vsetko predrazene a pride mi to uplne zbytocne.

anonym_e9d8be
Včera o 12:45

@renoroxx222 ako sa vyhnut vysokym nakladom na svadbu? nekupovat zbytocnosti, dekoracie na 1 pouzitie, lebo tazko ich potom predas dalej. vala sa to po stoloch, zavadzia pri servirovani. oblek nepoziciavat ale kupit taky ze budes ho mat na x dalsich pouziti a nevesta saty z druhej ruky, nie kupovat nove ci pozicat v salone. vela neviest si kupi nove saty aj za 1000e a viac ale za tu cenu ich uz nepredaju, max za polovicu, a to je ako pozicovne v salonoch. potom ich este moze predat a tak ju nakoniec nevyjdu draho. darceky ako magnetky, mydielka pre svadobcanov nekupovat, aj tak polka to necha na stole a zvysni doma vyhodia. kyticu mozes povedat ze na narodeniny chces nejaku peknu nech ti pripravia, kvety vyberies ake, nepovies ze svadobna, to hned cena stupne o 100%

anonym_504ca5
Včera o 18:20
@renoroxx222

@renoroxx222 neviem o pozicovniach ziadnych, ja nie som zo zapadu... Jedine Bazos mi este napada pozriet alebo nieco take 😇

Strana
z2