Ako sa vyhnúť vysokým nákladom na svadbu?
Má niekto pocit, že pri svadbe sa človek stáva doslova „bankomatom“? 😅
Čím viac sa blíži termín, tým viac zisťujem, že všetko stojí násobne viac len preto, že je to na svadbu.
Teraz riešim oblek a úprimne ma zaujíma – kupovali ste ho, alebo prenajali?
Neľutovali ste potom tie peniaze za niečo, čo ste mali na sebe jeden deň?
@renoroxx222 kup oblek taky, ktory budes nosit na plesy, pohreby, do divadla...
A ked uz teraz ujukas co vsetko stoji, tak to sa tes na cas ked sa bude kupovat kociar a ostatne prislusenstvo k dietatu
Tak zrovna u muža je oblek vec, ktorú keď vyberie vhodne, tak ho môže využívať ešte dlho a na veľa iných príležitostí, poriadny, kvalitný, univerzálny oblek považujem za jednu z tých lepších investícií... šaty predražené by som ľutovala, tam som na cenu pozerala
Svadba je taká drahá akú si ju urobíš
muzm kúpil skvely oblek za 100€ cca pol roka pred svadbou vo výpredaji
Ked nemas na banany, nekupuj si opicu ...
@renoroxx222 zoberte sa na pláži pri mori, tam netreba ani oblek.
Mimochodom nechápem čo riešiť. Sme s mužom zobratý 25r za tú dobu si ten oblek obliekol niekoľko krát. Takže treba si vhodne vybrať je kľúčom k šťastiu
Ja sa citim ako bankomat na vela svadbach ako host, ked mladomanzelom dam peniaze do obalky a potom si este na drzovku pytaju viac pri redovom tanci.
Tak my sme mali oblečenie na svadbu recyklované, ja som mala biele šaty s kvetinovým vzorom už odpredtým a muž mal oblek a košeľu už odpredtým. Aj popolnočné šaty som si vzala už predtým použité na svadbu kamarátov. Detto topánky. Nové sme kupovali akurát dve kravaty. Šaty mám dodnes a stále sú mi dobré aj po viac než 15 rokoch.
To sa vola inflacia zivotneho stylu - lifestyle infaltion
Kolko televizorov si kupili tvoji prarodicia a kolko ty?
Kde dovolenkovali nase stare mamy a kde my?
Kolko aut bolo v rodine nasich starkych a kolko v nasich?
Ake svatby mali oni a ake my? Mala tvoja babka na svatbe dj, vizazistku? kadernicky? hotel pre hosti? svedske stoly? folklorny subor?
Cena je potom rozdiel kolko %z ich prijmu im ostalo na odlizenie bojom a kolko ostava nam.
tak si kup tesilak za 60 € a máš vybavené
vlna a kvalitne šitie niečo stojí,
alebo si kup latku a uši si oblek ,však to len tak spichneš za večer
sice okradneš štát o dph a iné položky ale to bude v pohode
uvedom si že z každého vyrobku je dph, ten čo vyraba musi platit odvody a dane , poplatky ,náklady hore ......
nie je to len o tých predajcoch že nevedia čo rohami
Tak my sme mali oblečenie na svadbu recyklované, ja som mala biele šaty s kvetinovým vzorom už odpredtým a muž mal oblek a košeľu už odpredtým. Aj popolnočné šaty som si vzala už predtým použité na svadbu kamarátov. Detto topánky. Nové sme kupovali akurát dve kravaty. Šaty mám dodnes a stále sú mi dobré aj po viac než 15 rokoch.
@anonym_663483 odpredtým? to je čo za spotvorené slovo?
@anonym_663483 odpredtým? to je čo za spotvorené slovo?
@anonym_45e960
Z nejakej diery patvar 🤣
Tiež kukám čo za novotvar😯😅😅
Odzajtra
Odvčera
Odpredtým
😆
Ja som mala pozicane saty zo salona a muz si oblek kupoval za 18r ho uz obliekol vela krat,na ine svadby,krstiny,pohreby.Pouziva len tento jeden na vsetko.
Takze nie neolutovali sme to.
Tal oblek kúpiš aj za 150 ale aj za tisicmpj brat si minulý rok oblek kúpil, vyšiel ho komplet 150e, bude ho mať oblečený aj tento rok na mojej svadbe....môj si kúpil oblek za 1000 keďže mal už špeciálnejsie požiadavky čo sa materiálu a farby týka. A svadba tiež výška poplatkov záleží od požiadaviek.
Ale súhlasím že vo veľa veciach stačí napísať svadobné a už to má 100perc prirazku
Moja dcéra to vedela, preto tam,kde nemusela, nedavala slovicko svadobný. Tak ušetrila na ucese, aj na kytici. Toto slovo násobne zvyšuje ceny.
Ano. Ked spomenieš svadba , cena ide nahor. Muž mal oblek, co mal doma, nekupoval iný. Niektoré veci su úplne zbytočné.
@renoroxx222 tak šaty by som nekúpila lebo tie si dá človek len raz. Manžel oblek kúpil a využil ho už viac krát odvtedy čiže aj nemáš oblek kúp si. A áno, svadba je drahá záležitosť
@renoroxx222 oblek? Vsak si kup nadcasovy, keby manzel nepribral, tak na poslednu svadbu, co sme isli, nemusel ziadny iny kupovat, lebo by mu bol dobry ten jeho svadobny. Tmavo sivy, s jemnym pasikom. To je kludne aj na svadbu, aj na pohreb, na krst a vselico mozne, niekedy v lete si dal len nohavice a koselu, na menej formalne udalosti. Horsie to maju v tomto zeny, stale nejake ine saty treba. Aj postava sa zenam viac meni. Tehotenstva, porody a casto, ked aj schudne po porode, tak ostanu sirsie boky, a uz vela veci nesedi.
Neviem, co nad tym ujukas, fakt.
No ved a ked kupujes oblek, tak kto musi vediet, ze ide o svadobny? 🫣😅. Ak nechces neviem aky speci...co asi nechces...muz kupoval v predajni Adam, ci ako sa to volalo, v Tescu. A super.
Tak mi napadlo trosku pofantazirovat. Predajna s oblekmi, visi tam na vesiakoch 200 roznych oblekov, vojde zakaznik, predavac sa ho spyta ako mu pomoze a po odpovedi, ze pan hlada svadobny oblek, rychlo obieha cely obchod a meni cenovky na vsetkych oblekoch za drahsie, lebo pan ide kupit svodobny, treba ho zdrat...🙄 Ked pan nejaky kupi a zavru sa za nim dvere, tak zas vrati stare cenovky...
Tak mi napadlo trosku pofantazirovat. Predajna s oblekmi, visi tam na vesiakoch 200 roznych oblekov, vojde zakaznik, predavac sa ho spyta ako mu pomoze a po odpovedi, ze pan hlada svadobny oblek, rychlo obieha cely obchod a meni cenovky na vsetkych oblekoch za drahsie, lebo pan ide kupit svodobny, treba ho zdrat...🙄 Ked pan nejaky kupi a zavru sa za nim dvere, tak zas vrati stare cenovky...
@anonym_fd6281 líčenie, účes, torta, kvety a výzdoba, fotograf, kameraman, tieto veci naozaj rastú na cene s prívlastkom svadobný, zrovna obleku sa asi táto veta v príspevku úplne netýkala, aj keď nájdeš aj také obleky, ktoré sú vyslovene označené ako svadobné
ako ušetriť na svadbe? nebrať sa a ušetríš aj za rozvod
@renoroxx222 veď si kúp pekný klasický obleč, ktorý bude mať premiéru na svadbe a potom ho bežné využijem na iné príležitosti. Mali sme svadbu v rodine a ženích si kupoval oblek v Poľsku. No nie preto, že cenovo vyšiel menej, ale žiaden čo tu skúšal mu nesadol. A topánky mu už automaticky doladili v predajni oblekov.
Tal oblek kúpiš aj za 150 ale aj za tisicmpj brat si minulý rok oblek kúpil, vyšiel ho komplet 150e, bude ho mať oblečený aj tento rok na mojej svadbe....môj si kúpil oblek za 1000 keďže mal už špeciálnejsie požiadavky čo sa materiálu a farby týka. A svadba tiež výška poplatkov záleží od požiadaviek.
Ale súhlasím že vo veľa veciach stačí napísať svadobné a už to má 100perc prirazku
@sense môj muž potreboval oblek, stále nič mu nesedelo a nakoniec sme vybrali to, v čom sa cítil dobre a pohodlne, normálny klasický oblek, cena 249 €. Je s ním veľmi spokojný a mení len košele a kravaty či motýlika 👍.
@anonym_fd6281 😲😲😲🫣
@renoroxx222 všetko treba kupovať univerzálne, co ešte ďalej výnosis. Ci uz oblek alebo aj saty pripadne topánky. A co sa tyka ostatného, tak základ je, kde a akú svadbu chcete mať. Pokial niekde na zámku, tak sa priprav na desattisice. Co pokial nie si za vodou, je naozaj uplne zbytocne.
Pekná svadba vie byť aj v kulturaku alebo reštaurácii. Inak čoraz viac sa mi paci myšlienka garde party po svadbe vonku na záhrade
Mas práve, ze je to drahe vsetko ale co narobis, svadba nikdy nebola lacna zalezistost. My sme akurat vcera kupili oblek, so vsetkym komplet, kosela, topanky, kravata, opasok, ponozky, obal. 1075 eur ako nic 😯 No ale rak je krasny, z kvalitneho materialu a este ho urcite vyuzije na ine prilezitosti.

@renoroxx222 kazdy to berie inak, okrem toho je najpodstatnejsie asi to aby si nezainvestoval zbytocne.