icon

Ísť na svadbu bez partnera?

12. sep 2026

Sesternica ma pozvala na svadbu, ale len mňa. S partnerom sme spolu už pár rokov a normálne ho všetci poznajú, tak ma to dosť prekvapilo.
Trochu mi je blbé ísť sama. Šli by ste? Dá sa zabaviť aj takto, bez partnera?

Strana
z2
biba_18
13. sep 2026
@anonym_930c05

@2691 lakome? kedysi sa brali skor nez po par rokoch chodenia..ved ty si pozvi koho len chces..

@anonym_930c05 teda ja keď som najmladšia (napríklad), budem chodiť na svadby sama a mne už prídu na svadbu všetci aj s deťmi. tak?

opica_skorica
13. sep 2026
@anonym_f36d7c

Ja by som kludne sla. Ved som sesternica a nie sestra. Ja mam 14 sesternic a ak by som mala kazdeho pozyvat aj s partnerom, plus este bratrancov s partnerkami, tak by som si svadbu ani dovolit nemohla. Za mna je to uplne v poriadku aj takto pozvat a aj ist sama. Tiez by mi vobec nevadilo, ani kebyze partnerov bratranec pozve len jeho. Existuju na to aj kapacitne a financne dovody. Niekto moze chciet len malu svadbu, alebo aspon nie svadbu o 150tich ludoch. A to sa neda, ak pozvem celu siroku rodinu.

@anonym_f36d7c presne.

2691
13. sep 2026
@anonym_f36d7c

Ja by som kludne sla. Ved som sesternica a nie sestra. Ja mam 14 sesternic a ak by som mala kazdeho pozyvat aj s partnerom, plus este bratrancov s partnerkami, tak by som si svadbu ani dovolit nemohla. Za mna je to uplne v poriadku aj takto pozvat a aj ist sama. Tiez by mi vobec nevadilo, ani kebyze partnerov bratranec pozve len jeho. Existuju na to aj kapacitne a financne dovody. Niekto moze chciet len malu svadbu, alebo aspon nie svadbu o 150tich ludoch. A to sa neda, ak pozvem celu siroku rodinu.

@anonym_f36d7c to by už nebola svadba, ale čisto rodinná záležitosť. Bez priateľov, bez cudzích svedkov.Inak vypočítavosť.

2691
13. sep 2026
@anonym_e28cec

@anonym_autor isla by som nie je to manzel takze neozakavala by som automaticky pozvanku aj prenho. Navyse ak sa novomanzelia nepoznaju alebo sa par krat pozdravili a vymenili par formalnych viet tak je pochopitelne, ze ho nepozvali jednoducho je to cudzi clovek pre nich za ktoreho by museli platit.

@anonym_e28cec nie je to cudzí človek, lale by za neho museli platiť 🤮

2691
13. sep 2026
@anonym_930c05

@2691 lakome? kedysi sa brali skor nez po par rokoch chodenia..ved ty si pozvi koho len chces..

@anonym_930c05 čo s tým má teória, že kedysi sa brali skôr?....

anonym_930c05
14. sep 2026
@2691

@2691 Ty si fakt divna. Radsej si na svadbu pozvem kamaratov a ked budem chciet, tak ich partnerov ako druha sesternice. Ak by bol manzel, tak by to bolo ine, pozvala by som ich oboch. Takto je to pre mna cudzi clovek. A co s tym ma, ze kedysi sa bravali skor? No ze predtym bol bud manzel alebo nebol. Aby sa niekto niekolko rokov s niekym "testoval" nebolo zvykom. Bud sa lubime a vezmeme sa alebo nie si pre mna dolezity.

anonym_e28cec
14. sep 2026
@2691

@2691 podla mna je ako keby to bola svadba surodeca ok, beriem, ze sa mozno videli castejsie napr oslave narodenin rodicov, sviatky alebo obycajnenj navsteve na nedelnom obede... a vtedy by to bolo divne ale so sesternicou sa kludne mohol vidiet raz alebo ani raz v zivote. Takze nevidim dovod pozyvat.

biba_18
14. sep 2026
@anonym_e28cec

@2691 podla mna je ako keby to bola svadba surodeca ok, beriem, ze sa mozno videli castejsie napr oslave narodenin rodicov, sviatky alebo obycajnenj navsteve na nedelnom obede... a vtedy by to bolo divne ale so sesternicou sa kludne mohol vidiet raz alebo ani raz v zivote. Takze nevidim dovod pozyvat.

@anonym_e28cec a stretnú sa na babkinej 60-ke a jeeej, ty si kto? aha, ten frajer čo síce spolu už 5 rokov žijete, ale na svadbu sme ťa nepozvali lebo medveď? 😒 resp. ani nie, lebo veď ho poznajú ... 😒
no tak bude svadba o 1/2 roka - tak to už bude ok zavolať aj sesternice manžela...
alebo sa nezoberú vôbec, ale budú mať spolu 2 deti, hypo, ostanú spolu do smrti, no ale niee, na rodinné oslavy chodiť nebude, lebo nie sú zobratí ... divné toto ...

anonym_7a3d34
14. sep 2026

Išla by som a príde mi to úplne normálne. Dnes každá osoba na svadbe stojí extrémne peniaze, každý si veľmi dobre rozmyslí koľko ľudí pozve.
Ty si rodina tak ťa pozvala, nie si ale taká blízka rodina by ťa pozvala aj s partnerom.

sense
14. sep 2026
@biba_18

@anonym_e28cec a stretnú sa na babkinej 60-ke a jeeej, ty si kto? aha, ten frajer čo síce spolu už 5 rokov žijete, ale na svadbu sme ťa nepozvali lebo medveď? 😒 resp. ani nie, lebo veď ho poznajú ... 😒
no tak bude svadba o 1/2 roka - tak to už bude ok zavolať aj sesternice manžela...
alebo sa nezoberú vôbec, ale budú mať spolu 2 deti, hypo, ostanú spolu do smrti, no ale niee, na rodinné oslavy chodiť nebude, lebo nie sú zobratí ... divné toto ...

@biba_18 tak mne pride cez pozývat bratrancov a sesternice ešte aj s rodinami s ktorymi sa vidim raz za niekolko rokov. To keby mam kazdu pozývat tak ma vyjde svadba cez 50tis. Toto su podla mna take pozvania "Lebo sa to patri"

biba_18
14. sep 2026
@sense

@biba_18 tak mne pride cez pozývat bratrancov a sesternice ešte aj s rodinami s ktorymi sa vidim raz za niekolko rokov. To keby mam kazdu pozývat tak ma vyjde svadba cez 50tis. Toto su podla mna take pozvania "Lebo sa to patri"

@sense možno nemali pozvať ani ju v taký čas ... ak by to malo byť len preto že sa patrí ...

sense
14. sep 2026
@biba_18

@sense možno nemali pozvať ani ju v taký čas ... ak by to malo byť len preto že sa patrí ...

@biba_18 tiež si myslím, lebo toto na také pozvanie vyzerá.

lindusss2016
14. sep 2026

@anonym_autor nesla by som bez neho. Nie preto, ze sa bez neho nezabavim, ale je to totalne neuctive voci nemu, ked uz patri do tvojho zivota a ona ho odignoruje.

Strana
z2