Je normálne zakázať partnerku na svadbe?
Ahojte, potrebujem radu. S priateľom sme spolu 2,5 roka, máme stabilný vzťah. Keď sme boli spolu nejakých 10 mesiacov, bola som pozvaná na svadbu jeho tety, tak som s ním šla. V lete bude mať svadbu jeho bratranec, s ktorým sa aj osobne poznám. Povahovo sme si moc nesadli, ale máme neutrálny vzťah. Je rovnako starý ako môj priateľ a jeho partnerka je o 8 rokov staršia ako on. Priateľ mi povedal, že jeho bratranec ma chcel pozvať ako partnerku môjho priateľa, ale jeho nastávajúca s tým nesúhlasí a je vrcholne proti tomu, aby som bola na ich svadbe, pretože ona ma osobne nepozná a nevidí dôvod, prečo by mala platiť navyše za osobu, s ktorou nič nemá. Priateľ je z toho na prášky, pretože nevie, čo tam bude sám robiť. A ja neviem, ako sa mám zachovať a či mi má vadiť, ak tam pôjde bezo mňa alebo nie. Mňa to samozrejme veľmi mrzí, ak sa to nezmení, ale neviem, aký postoj mám zaujať aj voči priateľovi. Ďakujem za každé rady.
Som jediná, ktorá tu zaregistrovala, že len budúca "pani bratrancová" sa šprajcla?? Ona platí celú svadbu zo svojho?? Snáď má k tomu povedať čo aj budúci manžel... Mne sú takíto mojkovia, ktorí sa nechajú zašliapať do zeme úplne smiešni😉
@anonym_eb0927 modrokoníkovské je skôr radšej neísť na svadbu ak nemôžem dať aspoň 500€, lebo by som sa hanbila... nám sa náklady nevrátili, keďže svadba bola malá a veľa vecí má rovnakú sumu, či tam bude 20 alebo 120 ľudí a nemenila by som nič... táto diskusia však nie je o peniazoch, autorka pozvanie nedostala, takže nemusí rozmýšľať, koľko dať do obálky, čiže je úplne zbytočne nad tým polemizovať a riešiť to tu...k pôvodnému komentu, jednoducho by mi bolo trápne sa doprosovať pozvania, s tým že si to zaplatím
@anonym_e46f87 sorry ale nie je normalne natrepat sa 5 ludia a dat ako dar 50€ ako to tu uz bolo viac krat prezentovane - a to isli aj s detmi, aj ked si to mladomanzelia nezelali, lebo vsak deticky si to uziju. By som sa fakt hanbila ist takymto sposobom. A kedze nevesta pozna svojich ludi tak pozyva fakt len tych najnutnejsich. Bratranec je rodina, bratrancova frajerka nie.
@anonym_autor nekazte si vy dvaja vzťah , zato , že Vás nepozvali ako pár , na partnerovom mieste by som nešla ani ja na svadbu , neviem čo by som tam robila celý čas sama
Za "usetrene" na dare satach kadernicke by sme sli s priatelom niekam na vikend.
Je slusnost pozyvat ludi ako par, ak rodinny prislusnik ma partnerku.
Tato nevresta bude ludom este aj pohariky pocitat.
@anonym_e46f87 sorry ale nie je normalne natrepat sa 5 ludia a dat ako dar 50€ ako to tu uz bolo viac krat prezentovane - a to isli aj s detmi, aj ked si to mladomanzelia nezelali, lebo vsak deticky si to uziju. By som sa fakt hanbila ist takymto sposobom. A kedze nevesta pozna svojich ludi tak pozyva fakt len tych najnutnejsich. Bratranec je rodina, bratrancova frajerka nie.
@anonym_eb0927 My dávame vždy 100-150€ na osobu, ale keby niekto z mojich najbližších nechcel prísť na moju svadbu, len kvôli tomu, že si nemôže toľko dovoliť, tak by mi to bolo veľmi ľúto... ale opakujem, toto s touto diskusiou nemá nič spoločné
Ked sa tak rozhodli, nic s tym neurobite, musite to len akceptovat. A uz sa vy dohodnite ci pojde priatel sam alebo vobec. Zas zalezi, aky je typ, ci sa rad bavi a uzije si to s rodinou alebo nema rad taketo akcie a bez partnerky to len presedi. Asi si az taki blizki s bratrancom nebudu, ked ste sa za 2 a pol roka nestretli. A ked vy budete mat svadbu, tiez ich nepozvite nech je to fer 😀
Za "usetrene" na dare satach kadernicke by sme sli s priatelom niekam na vikend.
Je slusnost pozyvat ludi ako par, ak rodinny prislusnik ma partnerku.
Tato nevresta bude ludom este aj pohariky pocitat.
@natalka13 A keby aj počítala, je to JEJ SVADBA. Ak chce svadbu, kde bude počítať hosťom poháriky, má na to plne právo.
Na svadbu sa vzdy pozyva plus 1, ide o slusnost kedze je to spolocneska udalost kde sa tancuje a zabava. Ja som na svadbu pozvyala +1 aj single ludi, chcela som aby sa v dany den citili dobre a zabavili sa. Aby som sa o niekoho priatelke vyjadrila tak, ze je cuzdia a odmietam za nu platit? Tato nevesta je teda ocividne z ineho sudka.
Ja by som na mieste tvojho priatela nesla a vybafco (bola som sama na par svadbach ked som bola single a nenavidela som to). Ziadne teatro by som vsak okolo toho nerobila, koniec koncov je to ich svadba a mozu si robit co chcu a pozvat koho a ako chcu, je to uz ich vizitka.
A bratranec nech sa nevyhovara na buducu manzelku, je to aj jeho svadba preboha
@natalka13 A keby aj počítala, je to JEJ SVADBA. Ak chce svadbu, kde bude počítať hosťom poháriky, má na to plne právo.
@enmery Nie je to JEJ svadba, je to ICH svadba a ak sa bratranec iba nevyhovára, že on ju pozvať chcel a len nevesta je proti, tak by mal mať aj on právo do toho niečo povedať a myslím, že k tomuto smeroval ten komentár... ale áno, na konci dňa by som sa do toho nestarala, poslala partnera nech sa zabaví a rešpektovala bez zbytočných emócií ICH rozhodnutie
Niektore zeny si myslia, že musia byt všade strčené.A čo keď pojde tvoj frajer sám, ci ho musis mat pod kontrolou aby tam po nejakej nekukal?Ze čo tam bude robiť? Tvoj frajer je tiež cudak, keď sa nevie zabaviť so svojou rodinou na svadbe.Je uplne normálne byt pozvaný na svadbu bez frajerov/frajeriek
Ale tak hadam je to svadba aj toho bratranca a on ta predsa pozna.
Kazdopadne, je to zvlastne, ale ked ta nepozyvaju, neurazila by som sa. Je to ich vec
@anonym_eb0927 My dávame vždy 100-150€ na osobu, ale keby niekto z mojich najbližších nechcel prísť na moju svadbu, len kvôli tomu, že si nemôže toľko dovoliť, tak by mi to bolo veľmi ľúto... ale opakujem, toto s touto diskusiou nemá nič spoločné
@anonym_e46f87 tak ale nevesta ma pravdepodobne dost ludi pozvanych a ak ma urcity rozpocet tak sa proste rozhodla tak aby jej to vyslo. S tym navrhom, ze im daju dobry dar - ako je to sice nadsazka, ale pokial zakladatelka nevie alceptovat, ze nevesta robi svadbu pre tolkych ludo pre kolkych je to schopna zaplatit tak pokial ju to tak strasne stve aj s priatelom tak jej ma navrhnut, ze ich dar pokryje ich menu a este im aj ostane na vlastny dar - pokial to nechce urobit tak im ostavaju len dve moznosti - nech ide priatel a zabavi sa alebo nech ostanu doma a bodka
Tak asi som jediná, ktorú by to fakt zamrzelo, že nie som pozvaná ako partnerka svojho priateľa, s ktorým som 2,5 roka? A veru by som bola sklamaná, ak by bezo mňa šiel. A nie, priateľa nedržím na krátko, bežne ide von s kamarátmi. Ale svadba je spoločenská udalosť, kde chodia poväčšine páry, teda ak majú partnera. A s bratrancom sa autorka pozná...
Podľa mňa mal už partner zoznámiť svojho bratranca so svojou priateľkou a povedať mu, že prídu buď spolu, lebo on sám nepríde.
Veď nech ide len na obrad a hotovo
Dnes je už všetko možné.
Kamoška bola na svadbe, kde bol zákaz deťom a partnerom, len manželia mohli ísť ako pár.
Treba to rešpektovať, je to ich svadba.
Ich svadba, ich pravidlá. Tvoj priateľ má právo pozvanie prijat a akceptovať že bude sám. Ale samozrejme môže aj pozvanie odmietnut. Nie je povinnosť pozvanie prijať ak nesúhlasí s požiadavkami
Mne to príde čudné. Ste spolu 2,5 roka..nie pár mesiacov. Ty si už súčasť jeho rodiny. Bratranec ho volá a teba by mali zavolať tiež ako jeho partnerku. A že nepoznáš jeho budúcu? Však by ste sa zoznámili..my keď sme pozývali na našu svadbu, tak každý si bral aj partnera a veľa som ich ani nepoznala..a neprišlo mi to divné...však ani jeho celú rodinu nemusí poznať celú...ja by som na mieste partnera,išla iba pozrieť a urobila si potom program s tebou.. treba si nájsť priority.
ja som s partnerkou 7 mesiacov a jej bratranec (zenich) prezmenu mna nechcel na svadbu. vadilo mu ze v poberte som mal kratky vztah aj sexualny s jeho nastavajucou. je to
uz 12rokov
@anonym_eb0927 pre Boha, ja som tiež pozyvala bratrancov bez partneriek (mám ich 8 kusov, sedeli chalani spolu a total sa zabavili, keďže sú rozlietaní a bežne sa v plnom počte nestretávajú) a neviem si predstaviť, že niekto z nich za mnou príde s takýmto finančným kalkulom 🙄… Sála nie je nafukovacia a omnoho radšej sme si tam pozvali o XY blízkych kamarátov viac, nez keby sme tam mali baby, ktoré sme dovtedy ani nepoznali poriadne… Kebyže mi ktokoľvek z bratrancov odmietne účasť kvôli svojej frajerke, neurážam sa, rešpektujem, no na môj postoj a zasadaci poriadok by to vplyv nemalo.
Aj teraz sa občas stane, že niekde pozvú môjho muža samého - mame (aj) odlišný okruh kamarátov. Som s tým totálne ok.
A napr jeden moj bratranec pozval na svoju svadbu len mna a môjho muza. Môjho brata, teda svojho bratranca, nie. Brat to nebral nijako tragicky pokiaľ viem (starsia generácia samozrejme mala pripomienky).
Ja si myslím, že je normálne, že ma to trocha zamzrelo, ale doprosovať sa samozrejme nebudem, aspoň budem vedieť, koho mám resp nemám pozvať na svoju svadbu. Každopádne mi len prišlo zvláštne pozývať každého s partnerom, ale mňa jedinú nie. Oni si ako bratranci sedia super. Nevesta nevidela ani môjho priateľa, a aj tak ho pozývajú, pretože ako ste viaceri napísali je to ICH svadba. Nevesta má len nejaký neviem aký problém s pozvaním mňa. Partner je typ, ktorý na diskotéky a tak nie je, čiže to tam sám celé presedi a bude sa nudiť, preto som napísala, že je z toho “ na prášky “.. Ďalšia vec, jeho teta ma pozvala a tiež sme sa nepoznali a spoznali sme sa až tam, a boli sme spolu len 10 mesiacov, nie 2,5 roka ako teraz. Len mi to prišlo zvláštne, samozrejme priateľovi dusno robiť nebudem keď on za to nemôže. Postoj som myslela v zmysle, že či mi ma vadiť ak pôjde sám alebo nie, že ako by ste sa zachovali niektoré z vás. 😇
Na svadbu sa vzdy pozyva plus 1, ide o slusnost kedze je to spolocneska udalost kde sa tancuje a zabava. Ja som na svadbu pozvyala +1 aj single ludi, chcela som aby sa v dany den citili dobre a zabavili sa. Aby som sa o niekoho priatelke vyjadrila tak, ze je cuzdia a odmietam za nu platit? Tato nevesta je teda ocividne z ineho sudka.
Ja by som na mieste tvojho priatela nesla a vybafco (bola som sama na par svadbach ked som bola single a nenavidela som to). Ziadne teatro by som vsak okolo toho nerobila, koniec koncov je to ich svadba a mozu si robit co chcu a pozvat koho a ako chcu, je to uz ich vizitka.
A bratranec nech sa nevyhovara na buducu manzelku, je to aj jeho svadba preboha
@bg92 možno majú preňho družicu... 😅😁
Ja si myslím, že je normálne, že ma to trocha zamzrelo, ale doprosovať sa samozrejme nebudem, aspoň budem vedieť, koho mám resp nemám pozvať na svoju svadbu. Každopádne mi len prišlo zvláštne pozývať každého s partnerom, ale mňa jedinú nie. Oni si ako bratranci sedia super. Nevesta nevidela ani môjho priateľa, a aj tak ho pozývajú, pretože ako ste viaceri napísali je to ICH svadba. Nevesta má len nejaký neviem aký problém s pozvaním mňa. Partner je typ, ktorý na diskotéky a tak nie je, čiže to tam sám celé presedi a bude sa nudiť, preto som napísala, že je z toho “ na prášky “.. Ďalšia vec, jeho teta ma pozvala a tiež sme sa nepoznali a spoznali sme sa až tam, a boli sme spolu len 10 mesiacov, nie 2,5 roka ako teraz. Len mi to prišlo zvláštne, samozrejme priateľovi dusno robiť nebudem keď on za to nemôže. Postoj som myslela v zmysle, že či mi ma vadiť ak pôjde sám alebo nie, že ako by ste sa zachovali niektoré z vás. 😇
@anonym_autor a keď tvoj priateľ vie, že všetci ostatní sú pozvaní s partnermi, len vy nie, nijak to bratrancovi nekomentoval? Lebo mohol.sa hneď ozvať. A teda je len na ňom,či tam sám chce ísť. Napr.keby to bolo opačne, že mňa by pozvala sesternica a môjho partnera nie (ostatných s partnermi áno), tak by som to odmietla.
@anonym_347288 A ty si z ktoreho storocia prisla? 😀
@anonym_f6fc63 toto není o storočí ale o vzájomnom respekte voči partnerke a partnerovi , no mnaa keby niekto pozval a povedali by že príď ale sama bez nej/neho tak môj milí bud ma berem sním alebo snou a keď nie Pál do p.. , ja svoju ženu ľúbim tak bud snou. Alebo bez nej určite nie , neviem a ani nechápem ako môžete takto rozmýšľať.. potom preco sa ľudia rozchádzajú, podvadzaju , a co ja viem co ešte,, tak bud mam vzťah normálny otvorený to myslím tak ze proste žiadne tajnosti a nicc také podobne ani ze sak to je jeho jej telefón preco. By
Som mala pozerať, omg však keď netajis nič tak si ho popozeraj co len chceš.. ale chápem toto je už akože od veci ale tak to už chodí a tak to je .
Keby sa to stalo mne, že moju partnerku niekto nepozve, nejdem ani ja. Vyriešené.
@anonym_autor a keď tvoj priateľ vie, že všetci ostatní sú pozvaní s partnermi, len vy nie, nijak to bratrancovi nekomentoval? Lebo mohol.sa hneď ozvať. A teda je len na ňom,či tam sám chce ísť. Napr.keby to bolo opačne, že mňa by pozvala sesternica a môjho partnera nie (ostatných s partnermi áno), tak by som to odmietla.
@huxy neviem, či komentoval alebo nekomentoval, popravde som sa ho to ani nepýtala, ale povedal mi, že sa mu to nepáči, ale keď bol s ním od detstva skoro vždy, je mu blbé neprísť. Taká je to dosť komplikovaná situácia by som povedala. Lebo nechcela by som aby nešiel keď sa poznajú fakt “ od narodenia “.. ale zasa sa mi nepáči ani to, žeby tam šiel bezo mňa, keďže možno budem jeho budúca manželka, tým pádom by som mala byť prioritou. No ťažko povedať
@anonym_f6fc63 toto není o storočí ale o vzájomnom respekte voči partnerke a partnerovi , no mnaa keby niekto pozval a povedali by že príď ale sama bez nej/neho tak môj milí bud ma berem sním alebo snou a keď nie Pál do p.. , ja svoju ženu ľúbim tak bud snou. Alebo bez nej určite nie , neviem a ani nechápem ako môžete takto rozmýšľať.. potom preco sa ľudia rozchádzajú, podvadzaju , a co ja viem co ešte,, tak bud mam vzťah normálny otvorený to myslím tak ze proste žiadne tajnosti a nicc také podobne ani ze sak to je jeho jej telefón preco. By
Som mala pozerať, omg však keď netajis nič tak si ho popozeraj co len chceš.. ale chápem toto je už akože od veci ale tak to už chodí a tak to je .
@anonym_347288 Vidis a su ludia, ktori svojich partnerov lubia a aj tak ich s radostou odprevadia na dovolenku/svadbu/party s kamosmi a este im popraju nech sa zabavia 😀
Ved to co popisujes je strasne divne.
@huxy neviem, či komentoval alebo nekomentoval, popravde som sa ho to ani nepýtala, ale povedal mi, že sa mu to nepáči, ale keď bol s ním od detstva skoro vždy, je mu blbé neprísť. Taká je to dosť komplikovaná situácia by som povedala. Lebo nechcela by som aby nešiel keď sa poznajú fakt “ od narodenia “.. ale zasa sa mi nepáči ani to, žeby tam šiel bezo mňa, keďže možno budem jeho budúca manželka, tým pádom by som mala byť prioritou. No ťažko povedať
@anonym_autor presne takto sa na to.pozeram aj ja. Škoda,.že jeho"rodina" ťa nepovažuje za jeho budúcu manželku. Akoby ťa nechceli medzi seba prijať a aj to by ma mrzelo.
@anonym_eb0927 ale co Ty furt mas s tymi 50 eurami, nikto tu o peniazoch ani nehovori v suvislosti s povodnou temou.

Zažila som niečo podobné, tiež sme boli spolu možno 2r, keď sa ženil manželov (vtedy ešte priateľov) bratranec. Na svadbu som ja pozvaná nebola. Muž šiel, bol tam asi do deviatej a potom prišiel za mnou. Rovnako sa aj mne vydávala sesternica, myslim, ze o rok neskor a muza mi za partnera nepozvali. Bola som tiez do 21-22.00 a odisla som.