Je normálne zakázať partnerku na svadbe?
Ahojte, potrebujem radu. S priateľom sme spolu 2,5 roka, máme stabilný vzťah. Keď sme boli spolu nejakých 10 mesiacov, bola som pozvaná na svadbu jeho tety, tak som s ním šla. V lete bude mať svadbu jeho bratranec, s ktorým sa aj osobne poznám. Povahovo sme si moc nesadli, ale máme neutrálny vzťah. Je rovnako starý ako môj priateľ a jeho partnerka je o 8 rokov staršia ako on. Priateľ mi povedal, že jeho bratranec ma chcel pozvať ako partnerku môjho priateľa, ale jeho nastávajúca s tým nesúhlasí a je vrcholne proti tomu, aby som bola na ich svadbe, pretože ona ma osobne nepozná a nevidí dôvod, prečo by mala platiť navyše za osobu, s ktorou nič nemá. Priateľ je z toho na prášky, pretože nevie, čo tam bude sám robiť. A ja neviem, ako sa mám zachovať a či mi má vadiť, ak tam pôjde bezo mňa alebo nie. Mňa to samozrejme veľmi mrzí, ak sa to nezmení, ale neviem, aký postoj mám zaujať aj voči priateľovi. Ďakujem za každé rady.
ja by som priateľa netlačila do toho aby tam bezo mňa nešiel - ale na druhej strane ak by mňa vlastný bratranec volal na svadbu bez frajera - nešla by som - a povedala by som aj dôvod…
to že ťa nevesta nepozná nie je dôvod vás dvoch brať ako pár… oni nie sú kamaráti z detstva alebo z partie, sú rodina…
Ale tak hadam je to svadba aj toho bratranca a on ta predsa pozna.
Kazdopadne, je to zvlastne, ale ked ta nepozyvaju, neurazila by som sa. Je to ich vec
@anonym_80a238 ale ked aj nevesta nepozna, no a? Ja som tiez vsetkych nepoznala osobne, niektorych z videnia a niektorych vobec, ale bolo by mi trapne nepozvat partnerov...manzel si pozval kamarata a jeho frajerku som nepoznala a moja sestra mala vtedajsieho frajera na nasej svadbe, bol to taky trtko, chvilu po tej svadbe sa s nim rozislaaj tak, nepoznala som ho moc, videla som ho len na fotkach a potom tesne pred svadbou, ked spolu prisli zo zahranicia. Ale boli spolu ako par, tak sme ho pozyvali. Mne to pride slusne takto.
Mne by to bolo jedno, ja osobne svadby aj tak nemusim.usetris na satach, ucese, dare. A plus nemusis ju volat ani ty na vasu svadbu😀takze usetrite zas😀
@anonym_autor to ako sa zachová priateľ už je na ňom, ja by som tam už ani nešla, nepchám sa, kde ma netreba
@anonym_347288 Vidis a su ludia, ktori svojich partnerov lubia a aj tak ich s radostou odprevadia na dovolenku/svadbu/party s kamosmi a este im popraju nech sa zabavia 😀
Ved to co popisujes je strasne divne.
@anonym_f6fc63 ja to neodsudzujem ,, ale ako píšeš ty že party, dovolenku atď - je úplne niečo iné ako svadba . Trosku popremyslaj neviem kto si co si ako žiješ ale podlaa toho aké máš názory na isté veci podľa mňa to není až také ružové.
To, že sa vám to obom nepáči je v poriadku. Rozhodujúca je ale jedna vec - snáď má nevesta sväté právo mať na svojej svadbe len toho, koho sama chce. Je to jej deň, jej (možno) jediná svadba v živote a naozaj tam nemusí pretrpieť nikoho, koho tam nechce. Priateľ nech ide sám, veď tam bude s rodinou, nebude to tak, že by tam nikoho nepoznal. A ak nechce, nech nejde, to je zase na ňom ako sa rozhodne.
Keby sa to stalo mne, že moju partnerku niekto nepozve, nejdem ani ja. Vyriešené.
@anonym_8459d6 jeden normálny.
Tak v prvom rade, ak toho bratranca poznáš a on vie že ste spolu neni tyzden, jemu to malo byt blbe prvému. A mal si dupnut a povedať že keď idu ini partneri, prečo ty nemozes aj keby to mal platit len zo svojho. Už keď ma s tvojim partnerom tak dobrý vzťah že sa poznajú od malicka. Medzi Vami to je ako vážne? Partner spomínal aj svadbu a budúcnosť? Z nevestinej rodiny sú rovnaké pravidlá- frajerky ostávajú doma??
V každom prípade, pani nevesta by u mna na svadbe pozvaná nebola 😆
@anonym_autor neviem keď sniekym žijem už takmer 3 roky sme branybako pár a jeden má ísť na svadbu a druhý nie ja osobne by som nešla a ani môj manžel proste je to blbé keď chcú šetriť tak nech sa zoberú o dvoch svedkov a majú ušetrené ale nie toto.
Každý to berie inak- mne by sa nechcelo ísť s partnerom na svadbu, kde nepoznám nevestu. Ja som na svadbu pozyvala ľudí, ktorých sme mali/ máme radi a chceli sme, aby to bolo v rodinno-priateľskom kruhu. Pri pozeraní fotiek aspoň nemusím rozmýšľať, kto je ta slečna, ktorú som videla prvý a posledný krát v mojom živote a to na mojej svadbe. A inak, bola som aj na svadbe bez deti, lebo nás o to svadobčania požiadali z viacerých dôvodov a ani mi nenapadlo spochybňovať ich rozhodnutie.
@anonym_autor Je to ich svadba, mozu si pozvat, koho chcu. A tvoj frajer sa moze rozhodnut, ci tam chce ist, aj ked ty nepojdes Povinne to nie je hadam.
Áno, ženích a nevesta si rozhodujú, koho na svadbu pozvú. Ak robia malú rodinnú svadbu s posedením, nech partner ide a pár hodín sa zdrží. Ak robia veľkú svadbu a partner sa necíti komfortne ísť bez teba, nech im to tak tlmočí. Pokiaľ ste stabilný pár s vyhliadkami do budúcnosti, a oni robia veľkú svadbu, na mieste partnera by som išla s tebou na obrad, tam im zablahoželali a hotovo.
@anonym_00053b ale autorka pozná ženícha. a o tom sú vzťahy. nie aby ušetrila nevesta a nepozvala dlhoročnú priateľku pozvaného bratranca 😏 aké vzťahy chce mať ona s mužovou rodinou??
@anonym_autor "zasa sa mi nepáči ani to, žeby tam šiel bezo mňa, keďže možno budem jeho budúca manželka, tým pádom by som mala byť prioritou."... Koksoooo... Dievča... Priorita sa ukazuje úplne ináč. Ja som manželka, práve sme mali 11 výročie. Máme krásny vzťah. Ale absolútne by som nevidela problém, keby aj teraz niekto z manželovej rodiny mal svadbu, a z finančných dôvodov by mali menej hostí a nepozvali ma. My napríklad sme mali kopu ľudí z manželovej rodiny na svadbe, ktorí nás následne nepozvali, lebo my sme pozývali aj bratrancov a sesternice, aj s rodinami ak už mali. A keďže je manžel z veľkej rodiny, boli to desiatky ľudí. A mnohí z nich následne mali menšie svadby, pozývali si len súrodencov, priateľov... Úplne v pohode. Naše rozhodnutie bolo mať veľkú svadbu. Ale teda pointa - tebe nemá absolútne prečo vadiť, ak tvoj priateľ tam pôjde. Naopak, mala by si ho v tom podporiť, veď je to jeho rodina. Samozrejme, môžeš mu otvorene povedať, že ťa mrzí, že ťa nepozvali. Ale fakt nemáš žiadny dôvod, aby ťa mrzelo, ak tam pôjde. A k tým prioritám - to sa žije úplne ináč, v iných veciach, nie v tom, že ty si priorita, tak on tomu bratrancovi, s ktorým vyrastal, nepôjde na svadbu. Skús tento podcast Ako si nevziať teľa, zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. Tam je že čo si všímať, či druhý je schopný skutočnej lásky, či ťa naozaj miluje a si pre neho priorita. Skutočné veci, dôležité veci. https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-...
@anonym_autor vôbec to nerieš a neprežívaj to tak. Priateľ nech ide teda sám, veď tam bude široká rodina, určite to zvládne, Popraj mu príjemnú zábavu a hotovo.

Ak ťa nepozná, tak jedine to bude bratrancom, že si jemu nesadla a on ťa tam nechce, aj keď tvdia opak. Lebo ak raz niekoho nepoznám, nemám dôvod na to, aby mi ten človek vadil. A tvoj tam určite nebude sám sedieť, veď tam bude mať rodinu a neverím, že každý jeden člen rodiny bude na parkete celú noc tancovať. Nech ide, nech sa s rodinou zabaví.