Je normálne zakázať partnerku na svadbe?
Ahojte, potrebujem radu. S priateľom sme spolu 2,5 roka, máme stabilný vzťah. Keď sme boli spolu nejakých 10 mesiacov, bola som pozvaná na svadbu jeho tety, tak som s ním šla. V lete bude mať svadbu jeho bratranec, s ktorým sa aj osobne poznám. Povahovo sme si moc nesadli, ale máme neutrálny vzťah. Je rovnako starý ako môj priateľ a jeho partnerka je o 8 rokov staršia ako on. Priateľ mi povedal, že jeho bratranec ma chcel pozvať ako partnerku môjho priateľa, ale jeho nastávajúca s tým nesúhlasí a je vrcholne proti tomu, aby som bola na ich svadbe, pretože ona ma osobne nepozná a nevidí dôvod, prečo by mala platiť navyše za osobu, s ktorou nič nemá. Priateľ je z toho na prášky, pretože nevie, čo tam bude sám robiť. A ja neviem, ako sa mám zachovať a či mi má vadiť, ak tam pôjde bezo mňa alebo nie. Mňa to samozrejme veľmi mrzí, ak sa to nezmení, ale neviem, aký postoj mám zaujať aj voči priateľovi. Ďakujem za každé rady.
@anonym_autor Pozri no, svadba je drahá a chcú minimalizovať počet hostí. Naozaj bez teba nebude vedieť priateľ čo tam bude robiť, čo je tvoj cecok? Proste treba sa pozrieť racionálne na to že ťa tam nechcú kvôli financiám a partner sa hádam bude mať o čom baviť so svojou rodinou a poradí si aj bez teba či? Teda by som nebola ako malé trucovité decko čo nedostalo hračku na pieskovisku v podobe zábavy na svadbe a podporila priateľa nech ide ak ho pozvali...
@marsmykkok Nechoď, ak Ťa nepozvali. Tvoj priateľ keď chce ísť, ok. Ak s bratrancom nemá extra vzťah na jeho mieste by som nešla. Ich by som na svoju svadbu nepozvala.
nevesta platí aj za hostí zo ženíchovej strany?
Keď budete mať svadbu vy, tiež pozvete len bratranca bez ženy? Veď ty ju nepoznáš, tak načo ju budeš pozývať.
V minulosti takto nešiel so mnou bývalý, boli sme v tom čase krátko asi rok a ešte ho nik skoro nepoznal, dnes som rada, že on mi nedával hlúpe podmienky a mohla som ísť aj bez neho, dnes už je bývalý. Rodina ostáva často dlhšie než vzťahy. A keby to bolo naopak tiež pošlem priateľa sa zabaviť a maximálne prídem po 22h doniesť kvet a zablahoželať. 🙂
V minulosti takto nešiel so mnou bývalý, boli sme v tom čase krátko asi rok a ešte ho nik skoro nepoznal, dnes som rada, že on mi nedával hlúpe podmienky a mohla som ísť aj bez neho, dnes už je bývalý. Rodina ostáva často dlhšie než vzťahy. A keby to bolo naopak tiež pošlem priateľa sa zabaviť a maximálne prídem po 22h doniesť kvet a zablahoželať. 🙂
@mimka1402 Opravujem, teraz až čítam že len ty jediná nejdeš...To som nevidela. To je pre mňa iná situácia. A určite by ma to mrzelo. V mojom prípade bola na svadbe len úzka rodina a manželia, či dlhoročni partneri.
Ale bratranec vie rozprávať takže asi to nebude len o neveste. Ak áno, chudák.😀
Zas, keď šlo o väčšie svadby vždy volali nás 1+ a to sme boli spolu naozaj krátko a nepoznala som ani rodinu ani nikoho. 🙂
Na Slovensku ma dosť prekvapilo keď som sa dozvedela že sa zvlášť pozýva na obrad a zvlášť k stolu, a ešte viac že nie je automaticky že ide aj partner, prípadne detí ak su 🤷. Príde mi to veľmi netaktne a neslušné nepozvať partnera na takú spoločenskú udalosť aj keby ste len týždeň bolí spolu. Keď niekto to robí z ekonomickeho dôvodu, tak nech nerobí radšej oslavu.
@anonym_autor presne toto zažila moja kamarátka. Keď sa ženil jeden syn v rodine. Jej už muž bol pozvaný ona nie. Keď sa oni brali tak ich nepozvala ani rodičov ani tých čo sa vtedy brali. Povedala že sa na nich môže vykašľať.😅
@anonym_autor
Tvoj priateľ by tam bez teba nemal ísť.
Ty máš byť u neho na prvom mieste, ty si jeho budúca žena.
@zmrzlinka2021 v podstate súhlasím, záleží či ide o veľkú svadbu a či je vhodné prísť bez doprovodu, aj aký majú vzťah a ako dlho sa poznajú, či ide o rodinu alebo kolegu.
Rešpektujem rozhodnutie nevesty, ale je mi čudny prístup ženícha.
Na Slovensku ma dosť prekvapilo keď som sa dozvedela že sa zvlášť pozýva na obrad a zvlášť k stolu, a ešte viac že nie je automaticky že ide aj partner, prípadne detí ak su 🤷. Príde mi to veľmi netaktne a neslušné nepozvať partnera na takú spoločenskú udalosť aj keby ste len týždeň bolí spolu. Keď niekto to robí z ekonomickeho dôvodu, tak nech nerobí radšej oslavu.
@priscilla07 tak toto tu ani nepis. Le o tu žiaľ prevláda názor, že je to vec mladomanželov, ako sa rozhodnú.

@anonym_autor no ak kamarat chce vas pozvat oboch, moze si tu jednu osobu doplatit... inak uzasnu zenu si berie :DDD nie je co dodat...
Ak nie, rozhodnutie ci ist, neist by som nechala na partnerovi.. v konecnom dosledku moze ist na obrad, pripadne sa najest, a moze ist domov, nie je povinne aby tam ostaval sa "nudit". usetri na dare... :D