Koľko peňazí dať na svadbu s ubytovaním?
Ahojte chcela by som sa opýtať ideme mojej kamarátke na svadbu. Chodili sme spolu na VŠ inak sa nestretávame. Ale teda sme v kontakte často. Zabezpečila nám aj ubytko. Neviem koľko dať do obálky. Rozmýšľam 100-150€ 2 dospelý. Neviem či je to ok? Vykrucanku mať nebude.
@catherin4 Tiez by som pozrela kolko cca stoji dvojpostelova izba a tolko by som dala navyse k daru. Ja zvyknem davat 100-150 eur za osobu. Ak ma niekto 100 eur na saty, ma podla mna ma aj na primerany dar. Samozrejme nie je to povinnost davat. Ale ja by som sa od hanby prepadla, ze este na mna budu svadobcaniandoplacata a pricom chcem, aby si nieco do zivota kupili. Minimalne, to hovorim minimlane je len za jedlo a pitie utrata 50eur.. ak autorka ide s partnerom a budu tam aj spat, bolo by ferove dat primerany dar. Alebo ucast odmietnut, ked je na tom tak zle financne.
@anonym_56a350 myslím,že pri dnešných cenách 50 e nepokryje jedlo a alkohol
@anonym_56a350 myslím,že pri dnešných cenách 50 e nepokryje jedlo a alkohol
@anonym_64495a Bohuzial nie.. suhlasim
Robili sme svadbu pred ôsmimi rokmi, a už vtedy stala jedna osoba takú stovku (len pohostenie vyšlo na cca 55 a keď som tam započítala fakt, že všetko, tak to v pohode vyšlo na tu stovku). Mám tomu rozumieť tak, že akože sa patrilo, aby nám dali sto/osoba (to je akože vstupné) a plus ešte navyše (ako dar), no a keďže svadba bola na východe, tak plus redovy? Tak keď toľko stal človek na našej svadbe pred pomaly desiatimi rokmi, tak teraz .mam.pocitat so sumou 200 eur/dvaja, plus redovy aspoň 50, či? Plus teda ešte dať, neviem, sto, či tiež dvesto ako dar? Ja by som možno aj vážne zvážila takú pozvánku slušne odmietnuť..
@oblecenie99 Však jasné. Snáď nebudeš niekoho hostiť zadarmo. Ty si vymyslíš svadbu, k nej všetky tie srandičky okolo a hostia predsa musia vedieť, čo sa patrí a pekne si pohostenie zaplatia.
Premýšľam, či takto kalkulujú i pri oslave narodenín, menín. Ale keď čítam koňa, je mi jasné, že áno. Pravidelne sú tu okolo Vianoc témy, kto koho deťom za koľko kúpil, a ze si vôbec dovolil niečo kúpiť a nepýtal sa, či nedal rovno peniaze. Smutné.
@oblecenie99 Však jasné. Snáď nebudeš niekoho hostiť zadarmo. Ty si vymyslíš svadbu, k nej všetky tie srandičky okolo a hostia predsa musia vedieť, čo sa patrí a pekne si pohostenie zaplatia.
Premýšľam, či takto kalkulujú i pri oslave narodenín, menín. Ale keď čítam koňa, je mi jasné, že áno. Pravidelne sú tu okolo Vianoc témy, kto koho deťom za koľko kúpil, a ze si vôbec dovolil niečo kúpiť a nepýtal sa, či nedal rovno peniaze. Smutné.
@abbey1 Teraz sa tu zhrrrkli vsetky lakome zeny... este raz opakujem ani 50 eur a asi ani 100 eur na osobu nestaci pokryt beznu spotrebu na beznej svadbe, nic okazale, taka bezna slovenska svadba.. ved stuzkova pre tvoje dieta, kde ste 3, stoji bezne 500 eur. Ten dar nema pokryt ziadne naklady, ale kedze ide o udalost vacsieho spolocenskeho vyznamu, na organizacii tejto udalosti si niekto dal velmi zalezat - aby tam bolo krasne, dobre jedlo, zakusky, napoje, zabava do rana, vsetci krasne obleceni - dar 50 eur na osobu je trapny. Ale kedze si evidentne lakoma a materialistka, tazko ti vysvetlit, rob ako doteraz - svadobny dar, ktory das cca raz za 3 roky niekomu asi tento svet nespasi, ale verim, ze ta lakomost a nastavenie sa nesie celym tvojim zivotom a to uz je smutnejsi pribeh..

len aby o par rokov na tu svadbu aj niekto prisiel...ked sa tu to tak rozpocitava.