Koľko peňazí dať na svadbu s ubytovaním?
Ahojte chcela by som sa opýtať ideme mojej kamarátke na svadbu. Chodili sme spolu na VŠ inak sa nestretávame. Ale teda sme v kontakte často. Zabezpečila nám aj ubytko. Neviem koľko dať do obálky. Rozmýšľam 100-150€ 2 dospelý. Neviem či je to ok? Vykrucanku mať nebude.
daj koľko možeš. keď 150, tak 150
@biba_18 rozmýšľam lebo už 100€ som dala za šaty ktoré mi nadiktovala aké si musím kúpiť (farbu), cesta je to okolo 120 km. Priateľ je momentálne bez prace. Najlepšej kamarátke som dala 100€ minulý rok ale to som ešte nerobila a nebola to taká poriadna svadba. Čaká nás aj naša svadba tiež budú mať z našej strany zabezpečené ubytko.
Ak môžeš, daj 150. Ak nemôžeš, daj koľko vieš.
Ale inak ubytko pre svadbu, ktorá je 1-1.5 hodiny cesty je za mňa zbytočné platiť (ak tam nemáte plány potom na ďalší deň). Zbytočné výdavky pre všetkých.
Ale inak ubytko pre svadbu, ktorá je 1-1.5 hodiny cesty je za mňa zbytočné platiť (ak tam nemáte plány potom na ďalší deň). Zbytočné výdavky pre všetkých.
@vkatush tak mne sa o 4 rano nechce ešte hodinu a pol soferovat domov a ak aj piť budeme tak nás nemá kto domov odviesť🤗😁
@vkatush my sme mali ubytko a to sme boli v meste, odkiaľ s mužom pochadzame a 90% hostí tiež. Nie je to zbytočnosť ale pohodlie.
Vzhľadom na to, že tvoj muž je bez práce, tak 100€.
Ja by som dala 150 euro, 50 euro navyse ta nezruinuje, idete dvaja, aj ked chces citat odpovede, ze 100 staci.
Daj kolko môžeš.muz je bez roboty...primerane, aby ste vy mali..ale uprimne nerozumiem požiadavkám nevesty na tvoje saty. Akože si neuvedomuje ze aj to su extra výdaje pre teba?
Daj kolko môžeš.muz je bez roboty...primerane, aby ste vy mali..ale uprimne nerozumiem požiadavkám nevesty na tvoje saty. Akože si neuvedomuje ze aj to su extra výdaje pre teba?
@lasona No asi poziadavku na farbu.. Saty sa daju kupit aj za tretinu. Ja tu budem asi jedina, kora si mysli, ze 200 je uplne minimum za par 😳?
@lasona No asi poziadavku na farbu.. Saty sa daju kupit aj za tretinu. Ja tu budem asi jedina, kora si mysli, ze 200 je uplne minimum za par 😳?
@anonym_56a350 Tiež by som dala 100 na osobu. Keď je to aj s ubytovaním.
@anonym_autor a bude vám to ubytko ta kamoska platiť? Lebo ja som uz bola aj na svadbe, kde si každý platil ubytko sám.
@anonym_56a350 nie nie si jedina, len tuto autorka to nechce citat, lebo uz dala za saty, lebo muz je bez roboty, cesta 120 km🧐
Ja by som dala 150 za osobu, kedze je to aj s ubytkom. Ale min. tych 100.
@catherin4 Tiez by som pozrela kolko cca stoji dvojpostelova izba a tolko by som dala navyse k daru. Ja zvyknem davat 100-150 eur za osobu. Ak ma niekto 100 eur na saty, ma podla mna ma aj na primerany dar. Samozrejme nie je to povinnost davat. Ale ja by som sa od hanby prepadla, ze este na mna budu svadobcaniandoplacata a pricom chcem, aby si nieco do zivota kupili. Minimalne, to hovorim minimlane je len za jedlo a pitie utrata 50eur.. ak autorka ide s partnerom a budu tam aj spat, bolo by ferove dat primerany dar. Alebo ucast odmietnut, ked je na tom tak zle financne.
Ja nechápem toto predbiehanie kto koľko dal do obálky. Ani toto nechápem že niekto robí svadbu aby vytiahol peniaze z ľudí , zvlášť ak su u niektorých hostí menšie príjmy keď je jeden nezamestnaný.
Ja som robila svadbu a pozvala ľudí z rodiny preto aby tam s nami boli , nie preto aby som z nich vytiahla peniaze. Ani som neočakávala a ani neriešila kto mi koľko dal do obálky. Ani redovy tanec sme nemali o pol noci kde sa vlastne ťahajú ďalšie peniaze od ľudí. Niekde sa ešte aj počas hostiny zvyknú robiť zbierky na papučky a podobné veci...
Čo je vykrúcanka? Myslíš redový tanec?
@anonym_56a350 ja si tiež myslím. My sme dávali 150 + na vykrucanku pred 3 rokmi (kedy bolo aj všetko lacnejšie) a nakoniec sa mi to zdalo aj málo. A to nám neplatili ubytko ani nezabezpečili dosť ďaleký odvoz domov (ako sme to napr robili my).
@autor koľko dávajú ostatné kamošky? Za mňa je nutné minimum koľko dať cena, ktorú ja stojím mladomanželov - napríklad my sme platili za našich hostí 40e na osobu pred pár rokmi + ubytko niektorým + pre každého takú tu minidrobnost, vyslúžky atď a každý nám dal oveľa viac, než ,,nás stál." To je podľa mňa fér. Pokiaľ nedáš aspon takúto sumu, nedá sa to nazvať darom. Ale isto ma tu niekto zhejtuje za toto. A tým, že nebude mať ani vykrucanku tak určite dať viac. Presne ako píšu vyššie, šaty sa dali kúpiť aj za 50 a radšej dať im viac.
A to nemyslím ako kritiku ale dobrú radu, nech sa nehanbíš potom dodatočne. My sme dávali kamoške z výšky 150 s mužom a potom mi bolo aj trápne, že sme nedali viac, keď sme sa bavili s ostatnými babami o tom a oni dali viac. Teba 50e nezruinuje a budeš mať kľud. Že tvoj muž nerobí? Hádam nežijete od výplaty do výplaty, inak by si na tu svadbu ani nešla.
Okrem toho - hlúpo povedané - veď ona ti to vráti. Píšeš, že aj teba čaká svadba, tak predpokladám, že keď jej ty dáš 200, ona tebe nedá 100. Proste daj teraz ty, potom dá ona.
@anonym_56a350 minimum sa podľa čoho nastavilo?
Každý dáva podľa svojich možnosti. Snáď nepozývam ľudí na svadbu len preto aby som zarobila.
My keď sme mali svadbu tak ľudia dávali rôzne dostala som aj 100€ za štyroch ľudí ale ani mi by má nenapadlo niečo na to povedať a vlastne si ani nič nemyslím ludia dávajú ako môžu.
otázka je ci ubytovanie iba zabezpečila alebo ho aj zaplatila? potom sa rozhodni
Ja nechápem toto predbiehanie kto koľko dal do obálky. Ani toto nechápem že niekto robí svadbu aby vytiahol peniaze z ľudí , zvlášť ak su u niektorých hostí menšie príjmy keď je jeden nezamestnaný.
Ja som robila svadbu a pozvala ľudí z rodiny preto aby tam s nami boli , nie preto aby som z nich vytiahla peniaze. Ani som neočakávala a ani neriešila kto mi koľko dal do obálky. Ani redovy tanec sme nemali o pol noci kde sa vlastne ťahajú ďalšie peniaze od ľudí. Niekde sa ešte aj počas hostiny zvyknú robiť zbierky na papučky a podobné veci...
@anonym_feb74b ja zas nechapem ako niekto nevie nasporiť na svad.dar pričom o svadbe vie niekolko mesiacov dopredu..ja davam relat.veľa,lebo chcem a nie je to nijake predbiehanie o sume
No ale saty si si ozaj aj lacnejsie mohla kupit ked len farba mala byt daná. To uz bolo tvoje rozhodnutie. Ja by som tych 150e dala urcite
Ludi na svadbu pozývame preto, že ich tam chceme mať lebo ich mame radi. A nie pre peniaze ktoré nám dajú do obalky.
Ešte to tu rozpocitavate ze minimum koľko sa dava,.....panebože
Dala by som 200€ aby som vyrovnala náklady ktoré mali.
No ale saty si si ozaj aj lacnejsie mohla kupit ked len farba mala byt daná. To uz bolo tvoje rozhodnutie. Ja by som tych 150e dala urcite
@ivik4 áno, zbytočne drahé saty
Najlepšie si zapísať koľko si jej dala do zošita a potom keď budeš mat ty svadbu tak sleduj či ti to do centu vráti a ak nie tak ju poohovaraj kade tade 😆 ešte ty budeš zla že si si drahé šaty kúpila, že nejdete vlakom alebo stopom aby ste ušetrili na ceste a ideálne radšej všetky peniaze daj jej lebo treba zaplatiť náklady o ktoré sa nikto neprosil. Daj tolko čo si môžeš dovoliť aj vzhľadom na vašu situáciu. Snáď nepôjdem do mínusu len aby ma ,,nehovorili”. Bud tam ideš preto že ta tam kamoska chce alebo preto aby si jej zaplatila jej výdavky…
sú 2 druhy ľudí ktorí robia svadbu - takí, čo prepočítavajú každý náklad a čakajú koľko sa im vráti s5 - a takí čo tých hostí chcú lebo ich majú radi a nechcú od hostí ani cent...
ťažko súdiť ako je na tom tvoja kamoška, my ju nepoznáme 😒
Ludi na svadbu pozývame preto, že ich tam chceme mať lebo ich mame radi. A nie pre peniaze ktoré nám dajú do obalky.
Ešte to tu rozpocitavate ze minimum koľko sa dava,.....panebože
@bielasovicka Ano, kazdy robi svadbu preto, lebo tam chce mat blizkych a uzit si den. Ale som sudna a viem, ze dnes je vsetko tak drahe a ked chcem na svadbu ist (nie je povinnost pozvanie prijat), tak si na tom dare dam zalezat. Lebo mam nevestu a zenicha uprimne rada a chcem, aby zacali svoj spolocny zivot jednoduchsie. Ak by som nemala na saty, cestu (20eur na pohonne hmoty 120km 🙄 - a to idu dvaja) a ani na primerany dar, tak slusne odmietnem. Hanbou by som sa prepadla.. nechapem ten pristup - ze nemali robit velku svadbu, ked na to nemaju a ked sa neuspokoja s malymi darmi. Ved ak by si "ty" tam neprisiel, tak je o malicko mensia 😁.
@anonym_56a350 vieš čo, tak ti poviem za seba - mám najlepšiu kamošku čo fakt nemá peniazov nazvyš. ak by mala prísť na synovu svadbu verím že by naškrabala nejaké prachy, ale ju by to veľmi zaťažilo. viem to. preto ak by som chcela by prišla (a viem že môj syn by veľmi chcel aby prišla) - zaplatila by som jej aj cestu z číny len aby prišla - a ona by nemusela dať ani cent ...
Daj koľko uznas za vhodné a je jedno či to bude 100 alebo 150. Mne osobne príde trochu cez diktovať farbu šiat, pretože nie každá farba každému sedí.
A za mňa kľudne takéto pozvanie môžeš aj odmietnuť, keďže sa nestretávate.
Pre mňa sú takéto pozvánky, len pozývam aby sa naplnil počet hosti
@bielasovicka Ano, kazdy robi svadbu preto, lebo tam chce mat blizkych a uzit si den. Ale som sudna a viem, ze dnes je vsetko tak drahe a ked chcem na svadbu ist (nie je povinnost pozvanie prijat), tak si na tom dare dam zalezat. Lebo mam nevestu a zenicha uprimne rada a chcem, aby zacali svoj spolocny zivot jednoduchsie. Ak by som nemala na saty, cestu (20eur na pohonne hmoty 120km 🙄 - a to idu dvaja) a ani na primerany dar, tak slusne odmietnem. Hanbou by som sa prepadla.. nechapem ten pristup - ze nemali robit velku svadbu, ked na to nemaju a ked sa neuspokoja s malymi darmi. Ved ak by si "ty" tam neprisiel, tak je o malicko mensia 😁.
@anonym_56a350 presne tak...ísť sa najesť,zabaviť a dať mladým 50 eur za 4 ĺudí,ale pritom makeup,kaderníčka a saty za pár stoviek ( na toto nasetrili,na dar už nie,zaujímavé) tak by ma hanba fackovala este 10 rokov pi svadbe
Čo je vykrúcanka? Myslíš redový tanec?
@anonym_dc62be co je to redovy tanec, myslis polnocny?😁😉

daj koľko možeš. keď 150, tak 150