Malá svadba iba s dvoma svedkami a bez rodiny
Čaute žienkyy budeme mať v októbri svadbu len o 2 svedkoch potom reštaurácia, nechcem tam ani jednu rodinu (mám na to svoje dôvody) chcem kľudnu intímnu svadbu. Len chcem pekné šaty niekam sa ísť s malým nafotiť na pamiatku a dosť, a chcem sa spýtať keďže budeme mať takúto svadbu treba dať aspoň rodine výslužku? Alebo netreba? Fakt neviem ako to chodí alebo aspoň im dať oznámenie že sme sa brali?
Výslužka sa dáva zo svadby (oslavy sobáša), zábavy, hostiny ktorá nasleduje po sobáši.
Ty budeš mať sobáš, právny akt uzavretia manželstva.
Rozhodla si sa pre mini svadbu tak načo nejakú vysluzku ? Úplne zbytočne mi to príde
Na taku svadbu sa nehodi vysluzka.. nic by som nedala.. neskor len povedala, ze ste manzelia, to je vsetko
Akú výslužku keď nemáš svadbu ani koláče?
my sme poslali oznamenie po že sme sa vzali.
a inak nasa o dvoch svedkoch najlepsie rozhodnutie
Nechceš ich na svadbe a koláče by si im dala? To má aký význam?
Ale veď sa len pýtam vydávam sa prvý krát, ďakujem za odpovede niektoré tu aj z normálnej otázky urobíte ako by som sa pýtala či je na mesiaci život
Ale veď sa len pýtam vydávam sa prvý krát, ďakujem za odpovede niektoré tu aj z normálnej otázky urobíte ako by som sa pýtala či je na mesiaci život
@anonym_autor Lenže my nevieme dôvod, že budete len štyria. Od toho aké máte vzťahy záleží, ako sa voči nim zachovať. A to je rozdiel v odpovedi.
@anonym_autor Keď nechcete rodinu tak mi príde úplne odveci dávať koláče a posielať oznámenie. Iba vyhrotíš situáciu. To len oznámite"raz".
Tak záleží aký máte vzťah, ale asi zlý ak tam ich nechcete
Mne sa to zda ako pekny napad, ze by ste dali nieco s oznamenim 'PO' a vyslovene svadobne kolace by som nedala, ale pekne zakusky ku kave hej... predpokladam, ze todicov mas na mysli
Môj brat mal pred mesiacom takto svadbu. Len oni dvaja a svedkovia. Žiadne vyslúžil nedávali, nebol dôvod, ani sme o svadbe nevedeli. Oznámili nám to o týždeň neskôr na oslave 50ky.
@anonym_autor Tak ked sa na nich vyseres a na svadbu ich nezavolas tak naco vysluzku. To je este take kopnutie do mrtvoly
@anonym_autor máš svoje dôvody nechciet nikoho blízkeho na svadbe, tak ich maj aj pri oznamovaní svadby.
@anonym_autor a ešte, že výslužku 🙈
Vysluzku z coho chces davat?
@anonym_autor Rodina ani netusi ze sa v dany den beriete? Ak ste sa uz takto rozhodli a vylucili ju zo svadby, vysluzku by som im nedavala, ved nakoniec na posedeni v restauracii asi nebudete rozkladat nejake kolace. Urcite by som ale dala oznamenie po svadbe, ze ste sa vzali, ako je aj priklad hore. Ak by si mala v restauracii nejaku tortu, tak ked uz, zabalila by som z nej akoze vysluzku tym dvom svedkom. Teda predpokladam, ze ich pozyvate na ten obed.
Môj brat mal pred mesiacom takto svadbu. Len oni dvaja a svedkovia. Žiadne vyslúžil nedávali, nebol dôvod, ani sme o svadbe nevedeli. Oznámili nám to o týždeň neskôr na oslave 50ky.
@rachel36a A ako reagovali rodicia? Ja neviem ale ja uz ked by som sa rozhodla takto si spravit svadbu, tak by som to neoznamovala na 50-tke, oznamila by som to rodicom doma pri nejakej navsteve.
@rachel36a A ako reagovali rodicia? Ja neviem ale ja uz ked by som sa rozhodla takto si spravit svadbu, tak by som to neoznamovala na 50-tke, oznamila by som to rodicom doma pri nejakej navsteve.
@anonym_fe652a uplne v pohode ...teda jej mama....lebo otec a naši rodicia už nežijú....tak sa rozhodli, tak to mali...pri pripitku nám poďakovali že sme prišli, a oznámili, že okrem spoločného bytu a psa, uz majú aj spoločné priezvisko... bolo to komorné, maka oslava, len jej mama, dcéra, krstná s detmi a ja s rodinou
@anonym_fe652a uplne v pohode ...teda jej mama....lebo otec a naši rodicia už nežijú....tak sa rozhodli, tak to mali...pri pripitku nám poďakovali že sme prišli, a oznámili, že okrem spoločného bytu a psa, uz majú aj spoločné priezvisko... bolo to komorné, maka oslava, len jej mama, dcéra, krstná s detmi a ja s rodinou
@rachel36a Aha tak to je ine. Lebo ja som si predstavila velku oslavu 50 so sirokym pribuzenstvom a za ucasti rodicov z obidvoch stran.
@anonym_autor netreba

Mas dôvody,ze si rodinu vylúčila.Tak nerozumiem aké dôvody by ti kázali nosit vyslužky alebo oznamovať,ze si vydatá.Jedine mozno poslat oznamenia..od toho datumu sme rodina a vsetci sa volame Novákovi.Vysluzku urcite nie.