icon

Mám prijať pozvanie na svadbu bez manžela?

3. júl 2026

Žienky, asi sa len potrebujem vyventilovať... sesternica bude mat svadbu, tak rozdavali pozvanky. Svadba je v susednom state, aleznacna cast rodiny nevesty aj zenicha, plus kamarati. My mame 2 deti, aj som bola prekvapena ze nas chcu pozvat, ale tesila som sa. Dnes sme sa sttetlu a pozvali MŇA na svadbu, ale len mna. Vraj z kapacitnycb dovodov len mna, nie deti ani manzela. Chapem, ze svadba je nakladna a casto aj dost obmedzena, ale je mi velmi zvlastne a aj smutne, ze len mna. Ostatok ide s manzelmi/manzelkami, partnermi atd, ale ja mam ist sama. Odmietla som, lebo je mi to neprijemne.... Keby povedali ze bez deti, tak este ako tak ok, to viem ze robia a to by som asi pochopila.Ale bez manzela mi je to zvlastne ist, moj brat ide so zenou (a to su manzelia 3 roky, ja som s muzom 13). Zachovala som sa podla vas hlupo a nevdacne? Mam vycitky z toho celeho, ale prislo mi to luto..

Strana
z2
danielahamar
3. júl 2026

Je to úplne ok

anonym_23e003
3. júl 2026

Preco inych partnerov pozvala a tvojho nie? Divne.. Ja by som takto nesla

alickapusinka
3. júl 2026

nie ja by som bez manžela nešla a prerušila s nimi kontakty.To ako mala môjho muža sestra svadbu a sme spolu 22 rokov.A jeho pozvala a mna nie.

anonym_1f32a4
3. júl 2026

chapala by som ak by nepozvala deti ale manzela? keby to bol priatel ok ale uz je to manzel .. ak mali dobre vztahy tak by som nesla.... proste je to partner ... ale ak je medzi nimi nieco tak kaslat na manzela isla by som sa zabavit a aspon by som mala vyriesene aj deti a ich opatrovanie

biba_18
3. júl 2026

mňa by to prekvapilo, zamrzelo a rovnako by som to odmietla - a aj by som povedala, prečo odmietam - zvlášť, keď tvoj brat je pozvaný s manželkou…

anonym_1f32a4
3. júl 2026

btw aj by som jej napisala-sorry ale deti chapem no manzel je mojou sucastou uz 13 rokov a kedze iny maju polovicky a mne si ju zakazala tak si uzi svadbu ,ale pozvanie odmietam - s osobnych dovodov .. snad sa ti nestane nieco podobne alebo vies co? snad zazijes nieco podobne aby si pochopila

anonym_09f740
3. júl 2026

uff to je riadne divne, bez deti uplne chapem ale bez manzela a najma ak ostatni idu v pare ? co na to tvoji rodicia oni idu ? a mas aj surodencov ich pozvali v pare ?

pochopila by som to ak by to bola tvoja kolegyna. aidete len neskor ako kolegovia skupina inak je to no go

anonym_09f740
3. júl 2026

nesla by som je to od nej neslusne take pozvanie

anonym_caf765
3. júl 2026

@anonym_autor uplne v poriadku, neprijala si pozvanie ja by som urcite urobila to iste

lenka7477
3. júl 2026

ani ja by som nešla sama bez muža

autor
3. júl 2026

Dakujem vam za podporu. Tiez by som to chapala keby bol pozvany kolektiv - spoluziaci z vs, kolegovia atd, tam je kolektiv bez partnerov ok. Takto som bola napriklad spoluziacke, sli sme partia spoluziakov a partneri nas vsetkych boli doma. Ale toto sme rodina, ostatok ide s rodinami. V konflikte s mojim muzom nie som ani ja a ani oni, je pravda ze sa stretavame pomenej lebo ziju uz v inej krajine, ale vztahy boli dobre. Segra ide sama, ale ona nema priatela vobec, brat ten je pozvany so zenou (su manzelia o 10 rokov kratsie ako my). Deti nam ma kto postrazit, tam problem nie je. Kazdopadne dakujem za nase postrehy a pohlad. Asi som sa len potrebovala z toho vyrozpravat, lebo ma to zamrzelo. Moji rodicia a aj bracho ostali prekvapeny tiez...

biba_18
3. júl 2026

ak by to urobil moj brat, že jedno dieťa by pozvali s partnerom a druhé bez partnera, asi by som žhavila linku hneď ako by som sa to dozvedela 😏

anonym_10db42
3. júl 2026

@anonym_autor Je dobrým zvykom, že manželia chodia spolu na spoločenské podujatia a rodinné oslavy Nečudujem sa,ze bez manžela ísť nechceš ,ja by som tiež nešla.

anonym_09f740
3. júl 2026
@anonym_autor

Dakujem vam za podporu. Tiez by som to chapala keby bol pozvany kolektiv - spoluziaci z vs, kolegovia atd, tam je kolektiv bez partnerov ok. Takto som bola napriklad spoluziacke, sli sme partia spoluziakov a partneri nas vsetkych boli doma. Ale toto sme rodina, ostatok ide s rodinami. V konflikte s mojim muzom nie som ani ja a ani oni, je pravda ze sa stretavame pomenej lebo ziju uz v inej krajine, ale vztahy boli dobre. Segra ide sama, ale ona nema priatela vobec, brat ten je pozvany so zenou (su manzelia o 10 rokov kratsie ako my). Deti nam ma kto postrazit, tam problem nie je. Kazdopadne dakujem za nase postrehy a pohlad. Asi som sa len potrebovala z toho vyrozpravat, lebo ma to zamrzelo. Moji rodicia a aj bracho ostali prekvapeny tiez...

@anonym_autor a co rodicia a brat na to povedali ? ja by som na ich mieste (rodicov) hned volala svojmu surodencovi ze co je vo veci
a tiez by som zvazila to vobec tam ist na ich mieste

anonym_09f740
3. júl 2026

cize oni ti to povedali osobne do oci, ze len ty a ty si odmietla a oni co na to ? bola tam len sesternica a ty ?

anonym_cf8770
3. júl 2026

@anonym_autor na ich mieste by som sa hanbila ako pes

lukbe
3. júl 2026

Ak je to tak, dobre si urobila.

anonym_1705b1
3. júl 2026

Išla by som bez muža, keby ostatné sesternice a bratranci boli bez manželov/ manželiek. Ak by som ale bola pozvaná jediná s touto podmienkou, odmietla by som.

muchotrafka298
3. júl 2026

Ja by som odmietla, ked by som vedela, ze ostatni su pozvani s niekym a ja mam ist sama. A velmi dobre by som si premyslela, ako sa budem k dotycnej v buducnosti chovat.

euka210
3. júl 2026

@anonym_autor zachovala si sa uplne spravne. Mali vas pozvat ako manzelsky par, sama by som nesla ani nahodou.
U nas sme pozyvali aj svagrovu priatelku.

sissy27
3. júl 2026

@anonym_autor ak by aj ostatni boli pozvani bez manzelov, tak chapem a isla by som. Rovnako chapem pozvanie bez deti, a ako-tak pochopim aj pozvanie bez frajera (teda ked nie su oficialne manzelia). Ale toto - vyzera, ze vas tam nechceli vobec a vyriesili to takto, lebo ratali s tym, ze odmietnes. Ja by som sa rovno spytala, aky ma sesternica problem s tebou alebo tvojim muzom, lebo neverim, ze jedno miesto pri stole sa nenajde…
Ale teda nesla by som, ani keby dodatocne doplnili pozvanie. A to som z tych, ktori si myslia, ze manzelia nemusia byt vzdy a vsade nonstop spolu, ale toto je naozaj od sesternice divne.

anonym_1b698b
3. júl 2026

@anonym_autor nie nešla by som a snáš dôvod netreba hovoriť.. nie je to ok, manžel je moja súčasť, čiže, tým , že si to odmietla, sa nema prečo uraziť

nekonecna_katastrofa
3. júl 2026

@anonym_autor pochopila by som ešte pozvanie bez detí, ale bez dlhoročného partnera/manžela nie. A najmä keď ostatní z rodiny idú aj s polovičkou.
Samozrejme, ak sa jedná o svadbu kamošky/kolegyne a ideme ako partia, tak fajn, ale v tomto tvojom prípade by som odmietla a aj by som povedala dôvod.

sense
3. júl 2026

Nie je povinnosť prijať pozvanie, takže nemaj výčitky.

oblecenie99
3. júl 2026

Odmietla by som.

anonym_918893
3. júl 2026

Zachovala si sa správne. Keby bez detí, pochopím. Keby bez partnera/partnerky/manžela/manželky ale VŠETCI, tak pochopím. Ale len ty bez manžela? Tak to sa pochopiť nedá, zachovala si sa správne, nemaj výčitky. A čo tvoj muž? Ako to vzal on?

michaela329
3. júl 2026

@anonym_autor tiež by som odmietla, no ak naozaj idú všetci ostatní aj s partnerom, asi by som sa opýtala, prečo reálne môjho nepozvali - lebo tam asi bude dôvod.

anonym_dcc8b2
3. júl 2026

Keby mám ísť na svadbu tak aj s mužom a deťmi .Bez muža pochopím ak snim majú nejaký problém ale bez detí to už vonkoncom nie.Ak si nevážia moju rodinu,moje deti tak si nevážia ani mňa .Nemáš mať prečo výčitky a dobre že si odmietla

anonym_548900
3. júl 2026

Asi to brali tak, ze vy dve so sestrou mate ist spolu, ze ved aj sestra bude sama. Ale je to divne, ked brat je pozvany s manzelkou.

anonym_118630
3. júl 2026

Nech sa oni hanbia, co po tebe chceli.. 🙈akoze, s kym by si tancovala? Mozu mat nieco proti nemu? 🤔

Strana
z2