icon

Na svadbu nechceme pozvať partnerov kamarátov, ktorých nepoznáme

24. nov 2025

Ahojte v priateľom mame v lete svadbu, finišujeme zoznam hostí obaja sme sa zhodli na tom ze nechceme pozvať +1 partnerov kamarátov ktorých nepoznáme/videli sme sa raz. Ja si z kamarátov pozivam len 3 kamošky všetky už vydate tam to beriem automaticky, priateľovych kamarátov co majú rodiny berieme tiež automaticky aj tých čo partnerky dlhšie poznáme...ale ma troch kamošov co nemaju stály vzťah, furt majú iné dievča a ja takých ľudí čo nepoznám na vlastnej svadbe nechcem ani snúbenec vlastne. Svadbu si platíme my a budeme mat 60 hostí, jeden kamarát to zobral v pohode tí dvaja tak ze no okey...neviem mam sa cítiť zle keď nechcem na vlastnej svadbe ľudí čo ani poriadne nepoznám ?

anonym_967e6b
24. nov 2025

Bola som v lete na svadbe kamarátke zo strednej, poslala nám pozvánku k svadobnému stolu pre 1osobu bez účastí rodinných prísluśníkov v zátvorke aj bez detí. Najskor šok, ale bola to jej svadba a bolo treba rešpektivať že si tam ľudí navyše neželá, ani deti.
Kto chce pochopí a kto nie tak poďakuje a nepríde.

amdornik
24. nov 2025
@konikkon

@amdornik jeden náš kamarát si ako doprovod zobral pre nás úplne cudziu babu, ktoru sme v živote nevideli. Oni si na našej svadbe tak sadli a tak sa zabavili, že o 3 roky sme tancovali na ich svadbe a ešte aj v ich svadobný deň spomínali, že na našej svadbe to pre nich všetko začalo. Druhý kamarát mal na našej svadbe dlhoročnú partnerku, ktorú sme poznali. Oni sa pár mesiacov po našej svadbe rozišli. On má už novú partnerku, s ktorou stavajú dom a plánujú si založiť rodinu a tamta baba z našej svadby je už pre nás aj neho úplne cudzí človek. Taký je život.

@konikkon veď presne...

really8
24. nov 2025

Nesla by som ti na svadbu. Co tam mam akoze robit? Vtierat sa nejakemu inemu pariku? Dufat ze nejaky stary ujco ma zoberie zatancovat? Keby som single a su tam ini single ludia budiz. Ale ako zadana. To si nechaj taku svadbu a usetri stovku.

anonym_4a1e72
24. nov 2025

Za mna je ok, ak si ako buduci mladomanzelia urcite vopred podmienky a oznamite ich hostom/hostkam dostatocne vopred, nie tyzden pred svadbou. Mojmu snubencovi sa pred 2 rokmi stalo, ze jeho dobry kamarat, ktory sa zenil, tak najprv, ze nepozyva partnerky kamaratov, lebo maju okresany rozpocet (pritom svadba bola na zamku😂😂), potom vzislo, ze niektore su pozvane a niektore nie. Nakoniec na svadbe boli vsetky okrem nejakych 2-3 vratane mna…To sme sa s vtedy snubencom zhodli, ze sa zachovali ako totalni degeši. Ale nie kvoli tomu, ze som nebola pozvana - to mi bolo sum a fuk, ale kvoli tomu, ze nedali ani poriadne vediet, ako to maju (viacerym hostom) - az na poslednu chvilu, ciste zmatky.

A inak, je pravda, ze ak nepozvete partnerky, je vysoko pravdepodobne, ze nepride ani host sam, lebo sa nebude mat s kym bavit. Ale na druhej strane, je to vasa svadba, vy mage byt stotozneni s tym, ako bude ten den vyzerat, takze ak ste sa vy zhodli, ze to chcete takto, tak si to tak urobte.😊

tiezjedna
24. nov 2025

@anonym_autor nemusíš sa vôbec cítiť zle... Zle by sa mali cítiť kamaráti, ktorí nemajú ani toľko chochmesu, aby im samotným došlo, že ich fešandy na svadbu nepatria...

biba_18
24. nov 2025

@tiezjedna prečo tie fešandy na svadbu nepatria?

anonym_22373b
24. nov 2025

Bude ti vadiť ak ti traja kamaráti neprídu? Ak nie, tak je podľa mňa všetko v pohode. Ak ti to vidí, tak potom ste ich partnerky mohli pozvať tiež, lebo možno oni sa tiež cítia blbo(ako by ste sa vy cítili keby neprišli). Ale je to na vás.

anonym_1b164e
24. nov 2025

To robite cirkus kvoli 3 osobam? Boze. Ked sa teda tak trasiete o tie 3 stovky, tak zruste radsej celu svadbu, to vas vyjde najlacnesie. A snubenec ocividne taky isty ako ty....no nasli ste sa.

cyberk
24. nov 2025

Nezabudni, ze aj ty si raz bola ta, ktora bola s bf len 3mesiace. Tiez by sa ti pacilo, keby ho pozvali na svadbu a teba brali len ako taku ehm, s ktorou sa aj tak rozide skor ci neskor? ;) daj tym vztahom sancu, neodpisuj tie frajerky len preto, ze si myslis, ze si nieco viac lebo ste spolu uz dlhsie...

anonym_5d993d
24. nov 2025

Ak by si ma pozvala na svadbu bez môjho partnera, s poďakovaním by som odmietla a neprišla. Čo by som tam robila sama? ako by som šla domov? svadbu budete mať v lete (!) títo kamoši budú s kočkami už rok. Dovtedy je čas spoznať sa s nimi. Ak by sa náhodou rozišli, potom budeš riešiť počet o mínus jeden. Beztak sa počet hostí stabilizuje posledný týždeň. Ja som bola pozvaná na svadbu manželovho kamoša z VŠ aj s mojou dcérou. Vtedy sme spolu randili štvrtý mesiac, a práve na tej svadbe ma predstavil svojej partii. Prijali ma aj s dcérkou, dokonca sa pri nej prestriedali a my sme si mohli spolu zatancovať. Sme spolu už vyše desať rokov a partia sa stretáva dodnes už aj s deťmi.

anonym_7ab009
24. nov 2025

Mne to pride zvláštne .... ved su spolu a zabavia sa dobre s niekým koho dobre poznajú. To ti az tak vadia tie osoby? Ako sa chces potom s nimi stretávať potom?

anonym_3041de
24. nov 2025

@anonym_autor ked budu sladaky, s kym budi tancovat? Chalani bez partneriek vacsinou robia bordel.. Nevedia sa sprvat. 😀ja by som pozvala partnerky...

anonym_5d993d
24. nov 2025

Keby sa o týždeň jeden z nich ženil a teba by nepozval, lebo ťa jeho nastávajúca nepozná a nechce tam cudziu ženu, bola by si s tým ok? nevadilo by ti, že tvoj partner pôjde sám? a išiel by bez teba vôbec?

bielasovicka
24. nov 2025

To asi takí veľkí kamoši nebudete, keď ani ich partnerky nepoznáte. 🤔. Tým pádom ich nepozvete.
Mimochodom, na svadbu sa pozýva 1+1.

anonym_6f9123
24. nov 2025

@anonym_autor strasne vela ludi, fuu, to by som nedala... Ale je to vasa svadba... Kamoska ma volala na svadbu, ale ani , ani ta druha sme frajerov nebrali, ta dalsia, jej partnera nevesta poznala, tak ta si ho vzala. Ja som to neriesila. Svadby nemusim, najedla som sa, v ramci moznosti som sa zabavila a sla domov.

petronelag
24. nov 2025

Ja by som sa ich radšej opýtala, či chcú prísť na svadbu aj so svojimi priateľkami, lebo potom sa tam nebudú mať s kým baviť. +-2 ľudia, to nezaváži.

anonym_68fd9e
24. nov 2025
@hoffmanka

Vaša svadba - vaše pravidlá. Ak s tým nebudú súhlasiť, tak majú smolu 😉

@hoffmanka smolu? Niekto svadby neznáša a teší sa z každej, na ktorú nemusí ísť - ja. Ale chápem, ako si to myslela

majka99999
24. nov 2025
@konikkon

@amdornik jeden náš kamarát si ako doprovod zobral pre nás úplne cudziu babu, ktoru sme v živote nevideli. Oni si na našej svadbe tak sadli a tak sa zabavili, že o 3 roky sme tancovali na ich svadbe a ešte aj v ich svadobný deň spomínali, že na našej svadbe to pre nich všetko začalo. Druhý kamarát mal na našej svadbe dlhoročnú partnerku, ktorú sme poznali. Oni sa pár mesiacov po našej svadbe rozišli. On má už novú partnerku, s ktorou stavajú dom a plánujú si založiť rodinu a tamta baba z našej svadby je už pre nás aj neho úplne cudzí človek. Taký je život.

@konikkon ano, suhlasim.
Autorka, mali sme manzelovho kamarata s dlhorocnou frajerkou, uz su rozideni davno (svadba pred 14 rokmi). A moja kamaratka tam bola s cudzim chalanom, robil jej plus 1, nic napokon z toho nebolo. Si myslis, ze pozeram na foto po 14 rokoch a lutujem, ze nas tito 2 ludia stali 100 eur navyse? 🙄 Pravdupovediac, ani si nepamatam, ako sa volaju, hlavne, ze bolo s kym tancovat a vsetci sa zabavili. Svadba vas vyjde kolko? 5 tis., 10 tis., viac? Uz by som tie 3 stovky ozelela.

betulinka1
24. nov 2025

@anonym_autor ak tam mas baby bez partnerov, tak by som nepozvala. Maju sa s kym zabavit. Ale ak tam budu len oni 3 bez partnerky, tak to uz by mi bolo luto aby sa nezabavili. Alebo im navrhni, nech baby pridu potom okolo osmej deviatej. To uz mas vonku švédske stoly a traja ludia naviac sa stratia. Nam tak prisli susedia a bola super zabava.

anonym_5d993d
24. nov 2025
@betulinka1

@anonym_autor ak tam mas baby bez partnerov, tak by som nepozvala. Maju sa s kym zabavit. Ale ak tam budu len oni 3 bez partnerky, tak to uz by mi bolo luto aby sa nezabavili. Alebo im navrhni, nech baby pridu potom okolo osmej deviatej. To uz mas vonku švédske stoly a traja ludia naviac sa stratia. Nam tak prisli susedia a bola super zabava.

@betulinka1 trošku blbé, aby sa chalani venovali na svadbe osamelým dievčatám, keď majú doma svoje kočky. Tebe by nevadilo, že tvoj partner ide na svadbu bez teba a pretancuje noc s inou ženou?

michaela329
24. nov 2025

@anonym_autor tak môj muž si chodili s kamarátmi len oni, bez žien a partneriek - nikto to nebral tragicky. Vôbec by som sa nad tým nezamýšľala.

anonym_61013b
24. nov 2025

Tiež by som nešla na takú svadbu, vždy je lepšie keď máš na takej akcii nejakého parťáka a do obálky dajú chalani peniaze aj za ich partnerky, ak ti ide hlavne o toto....

lienka.7
24. nov 2025

@anonym_autor svadba je spoločenská udalosť, na kroru sa chodí v páre. A je uplne jedno s kým daná osoba príde. Je to iba na nej. Verím, že aj tebe sa toto raz stane, že ta nezavolaju ako manželku. A nie preto, žeby ta nepoznali, ale preto, že za 20 rokov keď sa pozrie nevesta na fotku si povie, ze kto je táto, s ktorou je už dávno Ivo (meno vymyslene) rozvedený.

anonym_b5b2d0
24. nov 2025

@anonym_autor ti chalani budu mozno aj radi, ze mozu ist bez partnerky. Mne bolo vrcholne neprijemne, ked som s niekym chodila 2 tyzdne a on alebo ja sme museli ist na svadbu a mala som ist s prakticky cudzim clovekom. Nie, dobre robis. A dobre aj pre nich.

really8
24. nov 2025
@anonym_b5b2d0

@anonym_autor ti chalani budu mozno aj radi, ze mozu ist bez partnerky. Mne bolo vrcholne neprijemne, ked som s niekym chodila 2 tyzdne a on alebo ja sme museli ist na svadbu a mala som ist s prakticky cudzim clovekom. Nie, dobre robis. A dobre aj pre nich.

@anonym_b5b2d0 ale oni ich vziat nemusia ak nechcu. Ak je pozvanka 1+1 nie je povinne niekoho vziat ale je to moznost. Tak co tu splietas toto🤦‍♀️

tiezjedna
24. nov 2025
@biba_18

@tiezjedna prečo tie fešandy na svadbu nepatria?

@biba_18 a prečo by mali? Ja by som tiež nestála o nejaké cudzie ženské na svadbe. Grilovačka v pohode, asi aj narodeniny by som skusla. Ale na svadbe sme tiež chceli len ľudí, ktorých poznáme a na ktorých nám záležalo.

biba_18
24. nov 2025

@tiezjedna tebe záleží na kamarátoch ktorým záleží na frajerkách 😏 že ty si ich tam nechcela je ok, ale nie je to pravidlo že tam nepatria…

natalka13
24. nov 2025

Ty si mozes pozvat koho chces, ale je to divne a neslusne pozyvat niekoho na svadbu bez partnera ak partnera ma

bonboniera
24. nov 2025

Ja absolútne nechápem tieto “a co tam ma sám robit” argumenty … vy by ste sa podaktorí asi bez partnera ani nevysrali. Či to na svadbach kam chodíte trávia ľudia čas výlučne poparikovani? Fakt nechápem. Keď chcem šesť hodín tancovať s niekým výlučne v pare idem na ples alebo ja neviem, na tanečný kurz a nie na svadbu. Bola som na x svadbách, aj bez partnera aj s a suverénne najväčší trapas bola svadba kde nasilu poparikovali single hostí.

bonboniera
24. nov 2025

Inak sranda jak v každej téme sa rieši ze keď nie si manželka nie si nič, ale pri svadbách je aj dvojtyzdnova frajerka najdôležitejšia osoba v živote muža ktorá by s nim mala automaticky chodiť na takú dolezitu udalosť ako je svadba a zároveň je jedno ze autorka bude manželkou lebo o par rokov nemusí byt 🥱