icon

Nemám koho pozvať na svadbu

14. feb 2026

Ahojte, môj priateľ začal hovoriť o svadbe a ja sa toho desím. On má väčšiu rodinu, chcú pozvať ujov, tety, sesternice, kamošov. Ja som už sirota, so sestrou nie som v kontakte už dlhšie roky, mám dve kamošky. Jedna ma 4 deti, pomerne malé za sebou a povedala, že by mi prišla max zagratulovať na obrad. Druhá kamoška by možno prišla s manželom, ale kvôli dlhodobým zdravotným problémom by tam bola max dve hodiny.Aj to závisí, aký bude mať deň. Moja širšia rodina, sestrenice, bratranci - nevidela som ich cez 30 rokov. De facto ja nemám koho pozvať. V práci mám jedného kolegu a jednu kolegyňu. Nie sme si nijako blízki, nekupujeme si ani darčeky, nestretávame sa v súkromí. Môj priateľ by tam pozval kolegov z práce, z minulej práce, kamošov z detstva, z klubu futbalového, no má toho kopec.

Ak by sa svadba konala pred 15 rokmi, bolo by to ešte inak.
Mal niekto z vás svadbu, kde nemal nikoho? Alebo že dvoch hostí?

Strana
z3
anonym_c38214
15. feb 2026
@anonym_autor

@zuzubb007 ale takú svadbu chce aj môj priateľ, a samozrejme, aj ja som o takej snívala, len som nerátala pred rokmi s tým, že tam nebudem mať nikoho.

@anonym_autor nič sa nedeje, budete mať riadnu svadbu, ty si pozvi aspoň tie dve kamošky (aj keď sa zdrzia kratko), akurát budete na hostine sedieť všetci spolu,.. bola som na klasickej svadbe, asi 60 hostí...nevesta nemala nikoho, pretože bola cudzinka, jedináčik.. . Nerieš to a uži si svadbu.

anonym_3566f2
16. feb 2026
@svetlonos

@anonym_autor
skus navrhnut snubencivi, aby ste sa vzali len s dvoma svedkami, klidne cudzimi na urade a chodte na svadobnu cestu. Potom sa kludne vezmite v kistole s rodinou veselicou = svadbou 🙂 Ty si vas den dokonale uzijes aj s dovolenkou a uvysok bude iu ako bonus.

@svetlonos
@svetlonos nechapem preco jej radite aby sa vzali lrn o dvoch svedkoch na dovolenke ak on ma velku rodinu kamaratov a znamych ktorych ma rad a maku dobry vztah tak to jednoducho ppklada za dolezite aby boli s nimi aj v ich dolezity den svadby. Preco tu radite ze ma si ona do toho dupnut a zakazat mu? Ak sa maju radi je to medzi manzelmi a oslava manzelstva a nrmoze mu zakazat rodinu kamaratov o akom kompromose tu splietate. Kompromis je dohoda nie ze ona povie ked ja nemam nikoho nech je fer ani ty? Aj ked ma a urobi ho to stastnym a tym aj ju ked prijme jeho rodinu kamaratov na svadbu . Viem o com hovorim tiez som sa vydavala ako sirota a ja som ani svokru neznasala no za to sme mali krasni veselu svadbu vytancovani do rana skvela zabava.

anonym_3566f2
16. feb 2026

Pisete ze on za to moze ze si robi po svojom a vola velku partiu ...ano su ludia ktori maju vela kamaratov a rodiny a na tu svadbu sa tesia ak na to financne maju preco nie! Dokonca tu niekto splieta ci nebral na to uver to mi odpalilo dekelt 🫣😃 ak sa venuje vela cinnostiam a ma rodinu partiu a chce velku svadbu na 99%na tu svadbu ma! Ja byt na mieste autorky a toto citat tak ma viac ako polovica rad zlozi

anonym_3566f2
16. feb 2026

Autorka uzi si svadbu s velkou rodinou ked sa mate radi sobas je cisto vas a ak sa budu s vami tesit aj hostia a budu pri vas ludia kt.pre tvojho manzela nieco znamenaju je to vzacne dnes su ludia sebecķi a zakerni tak si vaz ze mate vela ludi pri vas a vobec nevadi ze je to z jeho strany budte hlavne spolu stastni aj v ten svadobny den 🥂🍀

anonym_5a692a
16. feb 2026

@anonym_autor ja som sa vydávala ako sirota. K oltáru ma viedol otec mojej spolužiačky. S nikým z rodiny nie som v kontakte. A poviem ti to takto, ja viem, že to má byť tvoj deň. Aj bude. Teba si berie a jeho rodina je už aj tvoja rodina. Predpokladám, že všetci vedia, že nikoho nemáš. Tak to nesil. Veď tam budeš mať novú rodinu, nových kamarátov. A áno, presne viem, ako sa cítiš. Prešla som si rovnakými pocitmi aj ja.

anonym_056756
16. feb 2026

@anonym_autor no tak nebudes mat nikoho, no a ? ved jeho rodina budu aj tvoji znami uz. PRedpokladam, ze v beznom zivote si v pohode s tym, ze nemas takychto ludi okolo seba, preco zrazu treba pozvat desiatky ludi? popravde mam to roky takto podobne, a to aj rodinu mam, ale nestretavame sa, nemala by som potrebu ich ani volat na svadbu a neriesim, ze partnerovej rodiny je "vela okolo". Ved uz to bude aj tvoja rodina. A popravde, na x svadbach som bola a zeby si nevesty extra uzivali rodinu a posedenia, nemozem povedat.. ide sa podla planu, maju toho od rana az az.
Urcite ale ak by som ja nechcela velku svadbu, tak mi je jedno ci chce jedineho syna rodinka riadne "odsvadbovat", je to aj moja svadba a ak nechcem mat 100 hosti, tak nebudem :D predpokladam, podla pisaneho, ze nie ste 20rocniaci, ktorym rodina diktuje co mate robit. Urcite netreba utekaat na samotu a neviem kde, ale primerane aby obom bolo prijemne a nebola to len povinnost.

maja22
16. feb 2026

@anonym_autor Svadba je udalosť, o ktorej má každý človek svoje predstavy. Ty si smutná z toho, že na túto udalosť nemáš koho pozvať, nemáš to s kým prežívať, tešiť sa v kruhu rodiny a priateľov. Je to pochopiteľné, že ťa to mrzí a najmä, ak si o veľkej svadbe snívala už od detstva… Ale! Toto bude jedinečný deň pre teba a tvojho snúbenca! Teš sa z toho, že nebudete sami dvaja, ale budete obklopení ľuďmi, ktorých má rád tvoj priateľ a ktorí majú radi jeho. On nemôže za to, že ty nemáš taký okruh ľudí a ty to zasa ber z tej lepšej stránky - budeš mať s kým svoju radosť a svoj deň zdieľať. Vychutnaj si ho, teš sa z neho, rozdávaj úsmevy, komunikuj s tými, ktorí prídu a užívaj si to. Nezmeníš to, že teraz nikoho okolo seba nemáš, ale môžeš zmeniť svoj pohľad, svoje nastavenie a premeniť smútok na radosť. 😉

margaretka
16. feb 2026
@maja22

@anonym_autor Svadba je udalosť, o ktorej má každý človek svoje predstavy. Ty si smutná z toho, že na túto udalosť nemáš koho pozvať, nemáš to s kým prežívať, tešiť sa v kruhu rodiny a priateľov. Je to pochopiteľné, že ťa to mrzí a najmä, ak si o veľkej svadbe snívala už od detstva… Ale! Toto bude jedinečný deň pre teba a tvojho snúbenca! Teš sa z toho, že nebudete sami dvaja, ale budete obklopení ľuďmi, ktorých má rád tvoj priateľ a ktorí majú radi jeho. On nemôže za to, že ty nemáš taký okruh ľudí a ty to zasa ber z tej lepšej stránky - budeš mať s kým svoju radosť a svoj deň zdieľať. Vychutnaj si ho, teš sa z neho, rozdávaj úsmevy, komunikuj s tými, ktorí prídu a užívaj si to. Nezmeníš to, že teraz nikoho okolo seba nemáš, ale môžeš zmeniť svoj pohľad, svoje nastavenie a premeniť smútok na radosť. 😉

@maja22 lepsie by som to nenapisala, presne s tebou suhlasim

margaretka
16. feb 2026

@anonym_autor prajem krasny svadobny den a stastne manzelstvo

Strana
z3