Stretli ste sa už s tým, že po svadbe muž prijal priezvisko ženy?
Ahojte, stretli ste sa už s tým, že po svadbe muž prijal priezvisko ženy?
Mám syna z predchádzajúceho vzťahu, ktorý nesie moje priezvisko. Môj budúci manžel ho berie ako vlastné dieťa, majú medzi sebou krásny vzťah a syn ho dokonca oslovuje „ocko“.
Pôvodne som si po svadbe chcela nechať svoje priezvisko a pridať aj manželovo. On však prišiel s návrhom, že by sme mohli mať všetci moje priezvisko, aby sme boli jednotná rodina, a vraj by mu vôbec neprekážalo zmeniť si ho. Vraj by sme to mali jednoduchšie aj keby sme časom mali ďalšie dieťa.Zaujíma ma, stretli ste sa už s niečím podobným? Ako to vnímate? Ďakujem
V jednom z regiónov je celkom časté priezvisko Konečník, tam si to chlapi v dospelosti menili, buď po manželkách alebo matke za slobodna. A tiež cigáni ktorí mali aj čisto cigánske priezvisko, vzali si priezvisko po manželkách ktoré tak nezneli.
Obe moje sesternice-navzajom sestry sa vydali za mužov, ktori prevzali ich meno 🙂. Ale úprimne? Ludia sa z nich smejú.
@anonym_autor môj kolega má priezvisko po manželke. On sám navrhol manželke a ona sa potešila
Mám viac mužov, čo si zobrali manželkine priezvisko, alebo si každý nechal svoje rodné. Žiadna senzácia, nikto sa nad tým nepozastavoval. Ich vec. Mali rôzne dôvody.

Nechapem co riesi autorka
Bud rada a spokojna a neries somariny
Stovky zien by ti to zavideli tak vypni internet a venuj sa muzovi