Tiramisu na oslave narodenín 🍾
Ake ohlasy mas na mysli?
Aj keby idem ku kamoske na oslavu 40tky a ma tam napecenu bublaninu a na vrchu ceresnami "vyukladane" cislo 40, vobec nic by som si o tom nepomyslela a dala by som si kolac, rovnako ako kusok torty ci tiramisu... Ale tak ja neriesim velmi taketo prkotinky, ved kazdy tak, ako sa mu paci...
Ved si daj co chces, ked je to tvoja oslava. Chces tiramisu tak si to to daj. Len ja si neviem predstavit to naberanie z takejto hlbokej misy ako je na obrazku.
tiež nie som prieberčivá. čo dajú to zjem a idem domov. Neriešim že prečo nie je taký zákusok ale úplne iný.
biela torta na svadbe? možno pekné ,ale to ma ani nenapadlo. My sme mali tmavú.
Ja si to tiez veru na svadbe predstavit neviem, aj ked to teraz v poslednej dobe vidam pomerne casto 🙂 Neviem, podla mna to nie je ono. Tiez som asi stara skola 😇 nevadi mi to. Ale tak ked uz sa tak nevesta so zenichom dohodnu, tak preco nie, ved je to ich den, ich vec 🙂
ja mám rada tiramisu, ale toto by sa mi trošku hnusilo - hrabať sa v tom spolu s xx ďalšími, čo si do toho omočia prsty, rukávy, obliznú... a ešte sa s tým bude asi aj dosť plytvať - ľudia majú tendenciu nabrať si vrchovato a potom to nechať tak.
Za mna radsej tiramisu do malych poharikov ako toto - par ludi si naberie a ostane to ako taka grcka rozmocena.. a uz si to ludia nebudu chciet nabrat.. aj to nabrate bude take negustiozne..
Asi fakt radšej na tacke. Z tohoto to bude problem naberať a keď pomeru z vrchu ten spodok uz bude vyzerať nevabne.
No neviem ak pekne niekto nakrája/naservíruje, tak ok. Ale keby v tom každý hrabal, ja by som si nedala. Prešla by mi chuť.
Mne sa to náhodou veľmi páči, kľudne ísť naberačkou naberať do tých poharov. Originálny nápad, ale neviem prečo tu niektori splietajú o svadbe.
my mavame domace tiramisu snad na kazdej oslave, aj na okruhlych, vsetci to mame radi. ale robim vzdy do malych poharikov, mam na to kupene zo skla, nie plast. toto mi pride velmi neprakticke. aj pohariky sa daju pekne nazdobit.
je to druh zakusku ,kt nie kazdy ma rad.. takze za mna nie .. ale ak das na vyber aspon 2 druhy tak preco nie
Tiramisu ok ale pekne naservirovane. A nie ze sa kazdy hrabe v jednej mise. Vsetko bude spinave a bude to vyzerat hrozne.
Vždy keď robím na nejakú príležitosť tiramisu, tak má úspech, samozrejme musí byť dobre spravené... ale preferujem buď jednotlivé porcie v malých pohárikoch alebo normálne nakrájané a naservírované na tanierikoch, ak veľmi trváš na tomto, tak by som volila naberačku, nie naberanie priamo pohármi, to som zažila raz toto leto na svadbe (nie namiesto torty), všetko a všetci boli upatlaní... a tiež by som určite dala aj alternatívne zákusky, pokiaľ nepoznáš dobre chute hostí, lebo nie každý má rád kávové veci...
Ked to uz chces vo velkom, tak na to treba plytsiu misu, aby si vedela delit jednotlive porcie. Lebo do hlbokej musis ist naberackou a bude to fakt negustiozne vyzerat. My sme to raz mali na firemnej akcii, ta misa alebo bola relativne plytka s velkym objemom, cize tam sa hrablo takou velkou lyzicou a pekne si vedela porcie oddelit.
ja mám rada tiramisu, ale toto by sa mi trošku hnusilo - hrabať sa v tom spolu s xx ďalšími, čo si do toho omočia prsty, rukávy, obliznú... a ešte sa s tým bude asi aj dosť plytvať - ľudia majú tendenciu nabrať si vrchovato a potom to nechať tak.
@sissy27 naberať bude čašník, nie 5ti ľudia...
Mne sa to náhodou veľmi páči, kľudne ísť naberačkou naberať do tých poharov. Originálny nápad, ale neviem prečo tu niektori splietajú o svadbe.
@katkazatka tiež nechápem, jasne píšem na 40 ku... 😃 Ale niektoré, komentáre úplne od veci...
Tiramisu ok ale pekne naservirovane. A nie ze sa kazdy hrabe v jednej mise. Vsetko bude spinave a bude to vyzerat hrozne.
@michaelam2 naberať bude čašník, nikto sa nebude hrabať... Ani v torte sa nehrabe🙄
@19ivet19 to je jedno, kto to bude naberat. Ak bude ta misa hlboka, tak jednoducho to bude cele rozbrblane. To nemozes mat ako na obrazku taku hlbociznu misu, lebo na spodku to budes mat cele premocene a na vrchu ked bude brat, tak ludia nebudu mat rovnomerne porcie, co sa tyka vsetkych casti, aby kazdy dostal piskoty, krem aj vrchne kakao.
@19ivet19 za mňa dosť neefektívne, aby jeden človek stál nad kýblom tiramisu a naberal, ale tak ja ho platiť nebudem 😀 alebo bude šanca na tento dezert len na pol hodinu a kto nestihne tak má smolu? nech sa na to pozerám ako chcem, z každej strany mi príde lepšie mať proste naporcované tiramisu v miskách a každý si vezme rovnakú porciu vtedy, kedy má chuť. A presne ako bolo spomenuté - ak to má byť takáto hlboká misa, tak z toho po pár nabratiach bude neforemná masa. Aspoň toto by som prehodnotila, nech je to len tak vysoké, aby jeden rez / porcia nabrala všetky vrstvy.
@19ivet19 to je jedno, kto to bude naberat. Ak bude ta misa hlboka, tak jednoducho to bude cele rozbrblane. To nemozes mat ako na obrazku taku hlbociznu misu, lebo na spodku to budes mat cele premocene a na vrchu ked bude brat, tak ludia nebudu mat rovnomerne porcie, co sa tyka vsetkych casti, aby kazdy dostal piskoty, krem aj vrchne kakao.
@muchotrafka298 ja som sa pýtala ci mal niekto tiramisu, spravia mi ho ci v mise ci na plechu...
@19ivet19 za mňa dosť neefektívne, aby jeden človek stál nad kýblom tiramisu a naberal, ale tak ja ho platiť nebudem 😀 alebo bude šanca na tento dezert len na pol hodinu a kto nestihne tak má smolu? nech sa na to pozerám ako chcem, z každej strany mi príde lepšie mať proste naporcované tiramisu v miskách a každý si vezme rovnakú porciu vtedy, kedy má chuť. A presne ako bolo spomenuté - ak to má byť takáto hlboká misa, tak z toho po pár nabratiach bude neforemná masa. Aspoň toto by som prehodnotila, nech je to len tak vysoké, aby jeden rez / porcia nabrala všetky vrstvy.
@sissy27 nechápem čo píšeš, stal nad kyblom a naberal...a akú pol hodinu?
Ja si to naberanie predstavujem, ze mi naberackou da hrudku tej tiramisu hmoty. Nemusi to byt apriori neesteticke. Mozno ako somloy halysky. Za mna originalne a normalne mi ta misa urobila chut.
@sissy27 nechápem čo píšeš, stal nad kyblom a naberal...a akú pol hodinu?
@19ivet19 veď sa pozri na tú fotku čo si dala. To tiramisu je v hlbokej mise, mne to proste evokuje kýbel (vedro). Nedá sa z toho nabrať pekný, rovnomerný kúsok, to sa dá len po okrajoch, v strede to bude hrozné. A neviem aká je tvoja predstava - prinesie sa takto tiramisu v obrovskej mise a čašník tam bude stáť a naberať. Ale čo ak niekto nemá chuť práve vtedy, ale dal by si možno o dve hodinky? Bude tam ten čašník stáť nad tým celý večer kým sa to nezje? Alebo bude mať vyhradený čas, kedy hostia môžu dostať porciu? Alebo teda misa tam bude stále ale čašník bude k tomu behať na zavolanie?
Akože na efekt je to super, ale jednoducho mi to príde nepraktické.
@19ivet19 veď sa pozri na tú fotku čo si dala. To tiramisu je v hlbokej mise, mne to proste evokuje kýbel (vedro). Nedá sa z toho nabrať pekný, rovnomerný kúsok, to sa dá len po okrajoch, v strede to bude hrozné. A neviem aká je tvoja predstava - prinesie sa takto tiramisu v obrovskej mise a čašník tam bude stáť a naberať. Ale čo ak niekto nemá chuť práve vtedy, ale dal by si možno o dve hodinky? Bude tam ten čašník stáť nad tým celý večer kým sa to nezje? Alebo bude mať vyhradený čas, kedy hostia môžu dostať porciu? Alebo teda misa tam bude stále ale čašník bude k tomu behať na zavolanie?
Akože na efekt je to super, ale jednoducho mi to príde nepraktické.
@sissy27 ved tam moze byt naberacka a kazdy sa obsluzi. Pekna gula, alebo polgula.
@sissy27 ved tam moze byt naberacka a kazdy sa obsluzi. Pekna gula, alebo polgula.
@katkazatka to už som spomínala vyššie - na môj vkus trošku nechutné. Vieš ako to bude vyzerať po 10 samoobslužných nabratiach?
Ved si daj co chces, ked je to tvoja oslava. Chces tiramisu tak si to to daj. Len ja si neviem predstavit to naberanie z takejto hlbokej misy ako je na obrazku.
@muchotrafka298 predsa veľkou servírovacou lyžicou

áno, akurát minulý mesiac mala tak kolegyňa, "krájali" to priamo tými pohármi - proste to len do neho nabrali (mali to ale inak, taká veľká tácka, takže sa to pekne dalo) a bolo to super 🙂