Xiaomi Portable Electric Air Compressor 2 pre auto pneumatiky?
rozmyslam nad nim do auta aby som nemusela vzdy hladat kompresor na pumpe. len neviem ci realne zvlada aj bezne pneumatiky alebo je to skor na bicykel a mensie dofuknutie
zvladne s tym niekto bez problemov dofukat aj cele koleso?
Kompresor je super vec. Ja co zbieram sroby a klince vsade kde idem nedam na neho dopustit. S prazdnou pneu na benzinku nezajdes. Ja mam kompresor priamo v aute od vyroby ako rychloopravu defektu, mam k nemu aj tmel, ale ten som este nepouzila. Zakazdym stacilo koleso dofukat a zajst do servisu, dokonca 25 km a v pohode.
Kedze kompresor mam, tak nejdem kupovat druhy. Ale ak by som isla kupovat druhy - urcite by som kupila taky, co ma akumulator a zaroven aj kabel do auta. Akumulator casom straca energiu, ak sa nepouziva a pravidelne nedobija, moze sa stat, ze ta necha v stichu. Pokial mas kabel, auto dofukas.
@anonym_autor radsej vygoogli solidny na 12V z CL zasuvky auta (Car Lighter = autozapalovac, niektore auta maju tuto zasuvku aj vzadu, niektore aj v kufri). Bude fukat dlhooo (auto maj nastartovane na volnobeh, ked fukas, aby si si nevybila startovaci akumulator), ale pomaly nafuka. Ich problem je okrem hlucnosti aj zohrievanie sa - nesmu bezat dlhsie ako XY minut - to bude v manuali, alebo priamo na nom napisane.
@anonym_autor Nedávno tu už bola téma na taký kompresor. Tu si prečítaj moju odpoveď:
Ja mám takúto sadu, kompresor je do autozapaľovača a fúkanie trvá dosť dlho, ale funguje mi to už skoro 15 rokov (tú lepiacu hmotu som zatiaľ použil len raz, kompresor používam často):
https://www.pneusvet.sk/polo-automaticka-opravn...
(popis v tom e-shope si nevšímať, link je len pre ilustráciu, ktorý presne produkt, teraz už čo som videl, sú na trhu novšie verzie)
@anonym_autor V druhom aute mám taký klasický kompresor na autozásuvku a veruže už som ho využil. Z nejakého dôvodu mi sčasti vyfučalo koleso. Nebol to defekt, trochu vzduchu tam bolo, ale k pumpe by som nedošiel. Síce to trvalo asi 10 minút, ale dofúkal som.
Je to vec, ktorú 10 rokov možno nebudeš potrebovať. Ale ak ju nebudeš mať, môže prísť situácia, že si povieš, že "teraz by sa mi hodila". Za 20 € by som na tvojom mieste do auta nejakú dal.
Ako casto dofukujes ? Urcite nie castejsie, ako tankujes.
Obsahuje to akumulator, ktory to bude startnut. Za mna nezmysel.
@patrike
prave preto sa pytam 🙂 na pumpe mi to nevadi, skor som chcela mat nieco v aute keby bolo treba dofukat cestou alebo ked budem niekde kde kompresor nie je. ale ten akumulator je dobra pripomienka, nad tym som nerozmyslala.
@patrike
prave preto sa pytam 🙂 na pumpe mi to nevadi, skor som chcela mat nieco v aute keby bolo treba dofukat cestou alebo ked budem niekde kde kompresor nie je. ale ten akumulator je dobra pripomienka, nad tym som nerozmyslala.
@anonym_autor Kup si velku pumpu na bicykel a s tym dofukas aj auto a budes uplne nezavisla na akumulatore v kompresore alebo v aute. Nema sa tam co pokazit, neprehreje sa to, len sa trochu narobis.
Xiaomi ma tie cisla uvedene priamo pri tom modeli, takze sa to neda hadat. Rozsah je 0,2 az 10,3 bar (3 az 150 psi) a rezim pre auto ma prednastavene 2,5 bar s moznostou posunut to v rozsahu 1,8 az 3,5 bar. Tlakom to teda na bezne osobne pneumatiky ma s velkou rezervou, na tom to nepadne.
Podstatnejsia je vydrz. Bateria ma 2000 mAh (14,4 Wh) a Xiaomi uvadza, ze na jedno nabitie a pri teplote okolo 25 stupnov dofuka az desat pneumatik rozmeru 205/55 R16 z 2,0 na 2,5 bar. To je presne ten pripad, co si popisala nizsie, teda dofuknut cestou. Uplne prazdnu pneumatiku toho isteho rozmeru nafuka z nuly na 2,5 bar za asi osem minut, takze aj defekt zvladne, len to nie je nic rychle.
Madeincssr ma pravdu s tym zohrievanim a plati to aj tu. Xiaomi ziadny limit nepretrziteho chodu k tomuto modelu neuvadza, takze pri defekte by som po kazdom kolese aj tak dal pauzu. A katarinaba ma pravdu aj s vybijanim baterie, len tento model sa dobija cez USB-C, cize sa to da riesit tak, ze ho mas doma pri nabijacke a do auta ho das, len ked ides na dlhsie.
Dve cisla, ktore sa pri tychto kompresoroch prehliadaju: presnost senzora je plus minus 1 psi, takze to neber ako presne meradlo tlaku, a hlucnost je pod 80 dB na meter, co je pri osmich minutach dost. Vazi okolo pol kila.

Ako casto dofukujes ? Urcite nie castejsie, ako tankujes.
Obsahuje to akumulator, ktory to bude startnut. Za mna nezmysel.