Aké nezvyčajné mená ste dali svojim ratolestiam a prečo?
Violetta... Meno vyberal jej tatino (američan) a ja som nadmieru spokojná <3 Najprv boli všetci proti a teraz že aké krásne meno... :D
Ja mam troch synov .... Viktora , Alexeja a Leonarda 🙂 Nie sú to síce až tak nezvyčajné mená , ale tiež nie sú bežne používané ....
@eliniatko ja som Rebecca Sarah a môj brat je Daren😊 Mamine sa páčia zahraničné mená😃👍🏼
@eliniatko poznám rodinu, kde je dedičné meno pre chlapca Ferdinand (Nandy) a zas v ďalšej rodine sa tatino aj syn volajú Gejza (Gege). Mimochodom, keď som bola malá a v kalendári som si prečítala meno Gejza, myslela som si, že je to ženské meno (hehe, tá Gejza). 🤣🤣 Ešte poznám Olympiu, volajú ju Olga. No a čerešnička na torte- čítala som v kalendári starých slovenských mien- ženské meno Kunigunda... Inak, dcéra je Ľubica (Ľubka, Ľubinka-klasické, ale v súčasnosti zriedkavé meno) a syn Branislav (Braňov tiež veľa nepoznám). Vybrali sme mená, ktoré boli bežné v našom detstve.
My máme doma Kvida. Ešte sme uvažovali nad menami Kazimír (nepáčilo sa babkám) a Klaudius (tu sa mi nepáčil význam mena). Keby bola baba tak je Karla 🙂
@maskotka812 monika je pekne 😀 a nebude ich vela. Mne je zle ked pocujem mena ako Sofia Nela alebo Adela
Ja som toho nazoru ze na Slovensku po slovensky...takze moje trojicky Adelka Hanka Jakub....a neviem preco ale ako jedinej v tom obdobi sa ma sestricka co nahlasovala na matriku spytala ci nechceme zdrobneliny....takze baby maju rodne listy tak ako som vyssie napisala
my sme dali dcerke meno Caroline 😍 chcela som velmi Karolinku,ale muz chcel netradicne,zahranicne meno a tak toto bol kompromis a velmi sa nam to paci. syncek bol jasny hned, vola sa Sebastian
My nemame nejak nezvycajne mena (Dorota a Lujza) ,ale je ich malo.Siroko daleko su nase jedine.Vo vybere este boli Rita,Ida a chlapci by boli urcite Eduard ,Henrich.
@carmenuska Lujza susedka mala, Ida sesternica 🙂 svet je maly 🙂 Inac Eduarda navrhujem aj ja mojmu chlapovi, ale odmieta (neznesie Chmelara a je tam silna asociacia 🙂🙂🙂 Ale Henrich je tiez paradne - asi napisem na zoznam. Mame priezvisko, ku ktoremu potrebujeme "silne" meno 🙂
Známeho mladší syn sa volá Jerguš 🙂, iný má syna Eliáša. My sme dali dcérke meno Hannah. Mne sa páčia aj slovanské mená, ale muž má nemecké priezvisko, tak to nepasuje k sebe.

@yanni aj Antónia je prekrásne a naozaj klasika a pritom tak nezvyčajne v dnešnej dobre ;)