icon

Dali by ste dieťaťu rovnaké meno ako švagor?

Včera o 11:40

Dobrý deň. Máme takú dilemu s mužom. Veľmi sa nám páči meno pre chlapca rovnaké, ako má manželov brat. Ja s tým nie som úplne stotožnená, lebo tým pádom by mali rovnaké meno aj priezvisko. Aký máte na to názor ?

Strana
z3
anonym_843d0e
Včera o 11:41

@anonym_autor ak by som mala dobrý vzťah tak áno , ak blbý tak nie

anonym_e9cf16
Včera o 11:44

nedala by som

anonym_3991f5
Včera o 11:48

Mame rovnaku situaciu😂🙈, jedno z maaala muzskych mien, kt sa mi pacilo.. ale nedam ho.

anonym_ee0147
Včera o 11:50

My sme to zvazovali, ale prislo nam to blbe, oni mali po nas o pol roka mat syna a zobrat im tu moznost dat mu meno po otcovi bolo blbe a druhy svagor ma tiez pekne meno, ale oni maju len 1 dieta a to dievca. V buducnosti vraj neplanuju druhe, aj byvaju v zahranici, ale stale je to blbe. Dali sme ine meno teda.

anonym_9c008b
Včera o 11:50

@anonym_autor dala by som. Vas syn bude mat vlastny zivot, co je na tom ze jeho ujo sa vola rovnako. Nemusia sa ani len stretavat co ty vies kam vas zivot vobec dostane.

anonym_d55be9
Včera o 11:52

no a čo,že sa bude volať rovnako? Môj otec sa volá rovnako ako sa volal jeho otec,a v tradícii pokračuje otcov synovec a teraz už aj synovcov syn.

anonym_2eee32
Včera o 11:52

@anonym_autor nie nedala by som

anonym_1fee64
Včera o 11:53

@anonym_autor toľko originálnych pekných slovenských mien a napriek tomu budú tí ľudia dávať tie isté dookola Jakubko Samko Noel Max Leo … vsak preboha otvor kalendar a najdi nieco zaujimave. Ani po švagrovi ani po nikom …Jedinečného človeka porodíš a dáš mu meno ktoré bude mať škole v škôlke ďalších 5 v triede ….

anonym_1fee64
Včera o 11:53
@anonym_d55be9

no a čo,že sa bude volať rovnako? Môj otec sa volá rovnako ako sa volal jeho otec,a v tradícii pokračuje otcov synovec a teraz už aj synovcov syn.

@anonym_d55be9 a co ste Habsurgovci? Vsak to je neoriginalna gadžovina

anonym_ccf0dd
Včera o 11:54

Určite by som nedala. Keby mali iné priezviská ešte by som možno rozmýšľala ale takto rozhodne nie.

sara07
Včera o 11:54

nie
pretože ked budu starší budu chciet si založit napr men@gmail.com
môžu nemusia si ich pliect atd ..
ked je otec/syn tam sa to da ošetrit str, /ml
ale tu to ako ošetríš ktorý je ktory

guiseppinka
Včera o 11:58

Ako ma meno? Nemozes dat napr nejaku verziu - Michal - Michael? Ze formalne budu mat ine mena?

o__o
Včera o 11:59

Nedala.. urcite sa najde este aspon 1 meno, ktore by sa vam pacilo

anonym_af02cd
Včera o 12:00

@anonym_autor Chces mat druhu verziu Georga Windsora?

thereisabear
Včera o 12:01

Podľa okolností. Vzala by som do úvahy aj jeho názor, možno by sa aj potešil. Tiež aj či ho plánujete volať rovnako napr. Juraj - Juraj alebo rôzne, Juraj - Jurko.

kessica87
Včera o 12:03
@anonym_1fee64

@anonym_autor toľko originálnych pekných slovenských mien a napriek tomu budú tí ľudia dávať tie isté dookola Jakubko Samko Noel Max Leo … vsak preboha otvor kalendar a najdi nieco zaujimave. Ani po švagrovi ani po nikom …Jedinečného človeka porodíš a dáš mu meno ktoré bude mať škole v škôlke ďalších 5 v triede ….

@anonym_1fee64 je náš 6 miliárd na svete a čo,že je 5 Jakubkov a 3 Samkovia v triede? Keď sa to tým rodičom páči tak je to ich vec. Náš je Jakubko po mužovi a nikdy som si to nespájala s tým, že je veľa Jakubkov až ľudia ako vy to mali potrebu riešiť..... Čiže tento názor mi už začína trošku liezť nervy.

anonym_ea8802
Včera o 12:07

Toto sa nerobí. Nejde o to, že sa budú volať rovnako ale o to, že možno bude chcieť dať švagor meno svojmu synovi po sebe a to by boli dvaja bratranci obaja menovci a ich starí rodicia by mali dvoch vnukov Jankov alebo Miškov..
Mňa by nahnevalo, keby chcem dat dievčatku meno po sebe a dá si ho moja predtým sestra - zvlášť, ak by to bolo bez opýtania, či ho náhodou neplánujem dať ja. Tým pádom by som ho ja už nedávala aj keby som chcela aby sa tak moja dcéra volala. Podľa mňa každý má právo si pomenovať dieťa po sebe a nemala by ho predbehnúť žiadna švagriná, pokial o to svoje meno svojmu dieťaťu ma niekto záujem. Takže radšej sa opýtať jeho na názor - možno sa poteší a možno povie, že to meno chce použiť o rok on.. Ale sto ľudí sto chutí a čakám hejt za tento názor.

ketrin1984
Včera o 12:11

@anonym_autor
Si predstav situáciu u starých rodičov,že "Miško volal že príde." A VŽDY tam bude podotázka- "ktorý Miško" od Fera či od Joža? No celé zle ...A tých situácií bude habadej.

guiseppinka
Včera o 12:13
@ketrin1984

@anonym_autor
Si predstav situáciu u starých rodičov,že "Miško volal že príde." A VŽDY tam bude podotázka- "ktorý Miško" od Fera či od Joža? No celé zle ...A tých situácií bude habadej.

@ketrin1984 tak ale zase kym bude vnuk schopny zavolat, tak syn (svagor) bude mat uz zauzivanu inu prezyvku. Alebo vnuk bude mat

anonym_1f7527
Včera o 12:21

Nedala

janinah
Včera o 12:23

Dala.mame v rodine tri zeny rovnake meno aj priezvisko.privydali sa.nik to neriesi a vzdy ich vieme rozlišiť.

domkakvet
Včera o 12:23

@anonym_autor nedala by som.

ivik4
Včera o 12:24

Manzelov brat ? To v pohode, dala by som. Zas to tak neprezivam. Keby to bolo svagrove dieta tak to by som nedala

hedviga2
Včera o 12:26

@anonym_autor spomínam si ako sme dedovi nosili poštu na druhy koniec dediny. Oni tiež nám. Dnes to je ale iné. Ale ja by som nedala po rodičoch dieťatu meno.

anonym_1fee64
Včera o 12:26
@kessica87

@anonym_1fee64 je náš 6 miliárd na svete a čo,že je 5 Jakubkov a 3 Samkovia v triede? Keď sa to tým rodičom páči tak je to ich vec. Náš je Jakubko po mužovi a nikdy som si to nespájala s tým, že je veľa Jakubkov až ľudia ako vy to mali potrebu riešiť..... Čiže tento názor mi už začína trošku liezť nervy.

@kessica87 tak celkovo to meno Jakubko je podľa mňa otrasné aj to že podľa manžela čo je tvoj manžel nejaký monarch? prečo by sa malo decko volať podľa otca akože ? Alebo nemáte vlastné názory ženy že sa vám páči nejaké meno neverím že tvoj sen bol dat decku meno Jakub .. len ako hovorím presne tak je si novej škôlke štyria Jakubov traja Maxovia a dvaja Leovia. Moje dieťa má nádherné 2 mená podľa slovenského kalendára úplne mimo tohto všetkého ale keďže som trošku známejšia osoba nebudem to meno hovoriť pretože je naozaj jedinečne na celom Slovensku

kessica87
Včera o 12:31
@anonym_1fee64

@kessica87 tak celkovo to meno Jakubko je podľa mňa otrasné aj to že podľa manžela čo je tvoj manžel nejaký monarch? prečo by sa malo decko volať podľa otca akože ? Alebo nemáte vlastné názory ženy že sa vám páči nejaké meno neverím že tvoj sen bol dat decku meno Jakub .. len ako hovorím presne tak je si novej škôlke štyria Jakubov traja Maxovia a dvaja Leovia. Moje dieťa má nádherné 2 mená podľa slovenského kalendára úplne mimo tohto všetkého ale keďže som trošku známejšia osoba nebudem to meno hovoriť pretože je naozaj jedinečne na celom Slovensku

@anonym_1fee64 mne vôbec nevadí, že sa Ti meno Jakub nepáči to Ti neberiem. Mnohím ľuďom sa nemusí páčiť a naopak. Ale to, že nemáme vlastný názor lebo sme dali meno po otcovi to je už trošku cez, nemyslíš? Jakub je pre mňa nádherné meno a ako aj mnoho ďalších, čiže som s tým nemala problém. Možno by sa mi páčilo aj tvoje meno dieťaťa alebo nepáčilo, ale nikdy by som Ťa neriešila, že kvôli tomu alebo inému nemáš vlastný názor. Keď si "trošku známejšia" tak bude aj empatická.

mandzula
Včera o 12:33

Dala. Taketo veci ma nemozu obmedzovat, pokladam to za detinske. Budu to dve samostatne osobnosti, ktore snad nebude definovat to, ze maju s niekym rovnake meno.

anonym_a68dc2
Včera o 12:38
@anonym_1fee64

@anonym_1fee64 oh, 2 mena 😆 a znamejsia osoba...

ketrin1984
Včera o 12:41
@guiseppinka

@ketrin1984 tak ale zase kym bude vnuk schopny zavolat, tak syn (svagor) bude mat uz zauzivanu inu prezyvku. Alebo vnuk bude mat

@guiseppinka
Áno budú nútení dávať prezývky.Fakt super.Potom to vysnívané meno vlastne ani nebudú používať.

simona_307
Včera o 12:49

@anonym_autor Asi by som nedala. Ale viem, že sa to stáva. Napadol mi príklad, že moderátor Sajfa má dcéru Sáru a jeden z jeho bratov má dcéru s rovnakým menom.

Strana
z3