icon

Meno Alex

25. okt 2022

Baby možno zvláštna otázka , ale nevadí vam, že tak oslovujú aj dievčatá ? Premýšľam nad tým menom Alex, Alexander.

simona20201309
•
25. okt 2022

Mne sa to meno hodí oveľa viac pre chlapca. Takže pre chlapca podľa mňa veľmi pekne meno aj Alexander, Alex, Saša....

nikto2234
•
Odpoveď bola odstránená
•
pribinak
•
25. okt 2022

Tato téma tu bola aj včera, nie?

petamich
•
25. okt 2022

nie nevadi mi, ze tak oslovuju aj dievcata - ked je niekto Petronela a vsetci jej hovoria Nela, tak je to v poriadku ale ked je niekto Alexandra a chce nejaku nazvime to "skrateninu" tak Alex uz v poriadku nie je 🤷‍♀️ je to iba nahoda, ze existuje aj muzska verzia mena

anjelicek26
•
25. okt 2022

Ved ta intonacia je pre zenu a pre muza pri mene Alex uplne ina...aspon teda u nas v nemcine... Alexandra - Alex (predlzene A) a Alexander - Alex (kratke A)... nic to s nebinarnym nema, sama mam Alexandru a hovoria jej kamosky casto Alex, ved to je len skratena forma mena ako milion inych...

mistymay33
•
25. okt 2022

@nikto2234 to mas odkial, ze ked sa niekto necha oslovovat Alex, tak chce byt nebinarny? Alex je normalna skratka od Alexander alebo Alexandra. A dokonca je to aj normalne meno. Moze to byt ten Alex ale aj ta Alex.

aniele
•
26. okt 2022

Nebinárny/a 😀. Keď som mala 10 (pred 50 rokmi) a začali sme sa učiť v tretej triede ruštinu, dozvedela som sa, že domáce meno pre Alexandra (ale aj pre Alexandru) je tradične nielen Saša, ale aj Šura. Žeby boli v ruštine predbehli dobu a už pred stáročiami uvažovali o nebinárnosti?
@nikto2234
@autorka Už vo filme Flashdance (1983) môžeš vidieť Alex Owens, ktorá pracuje ako zváračka, aby si zarobila na tanečnú školy.

gabriela2952
•
26. okt 2022

Mne sa napr Alexandra meno paci ale keď už volajú Saša tak nie, nechápem 😁 takže za mňa aj keď dievča Alex, krása 😁

amelia89
•
26. okt 2022

Moj syn je Alex. Je mi jedno ze sa tak volaju aj dievcata, preco by mi to malo vadit ?

kiki68
•
26. okt 2022

My mame Alexandra

kiki68
•
26. okt 2022

@anjelicek26 neni nahodou dlhe to a? Lebo nasho v skolke ( sme v Rakusku) volaju Álex, my ho volame doma Lex, Lexl

kiki68
•
26. okt 2022

@anjelicek26 okrem toho Alexandra na Slovensku bude mat ova v priezvisku asi . Cest vynimkam.

slovakboy
•
26. okt 2022

Skvele meno. Ale radšej Alexandre. Je to vznesené a kľudne ho budeš volať Alex

basska_b
•
26. okt 2022

Ja som meno pre chlapca Alexander stopla, lebo v Cesku ho volaju Saša... mame svokru, svagrovcov Cechov. Ale takto cisto na SK podla mna Alex je Alex, chalan

alina765
•
26. okt 2022

Ja som tehotna a keby som mala chlapca tak by sa volal Alexander.
Mõj muž je Alex 😉.

alexnina777
•
26. okt 2022

Je to krásne meno, moj syn je Alex..nedali sme mu meno Alexander, lebo sa mi nepáčia iné skratky tohto mena okrem Alexa..aj keď v rodine sa moji predkovia tak volali..doležité je aký pocit máš z toho mena ty sama…

drimonna
•
Autor odpoveď zmazal
•
drimonna
•
27. okt 2022

Ja osobne poznám niekoľko Alexandrii, ktoré volajú aj Alex a nepríde mi to zvláštne, ako ani to, že chalanov Alexandrou/Alexou zvykli volať Saša... ❤️ A keď vám to veľmi vadí, tak existuje verzia Alexej a môžete ho volať Alexejko, tak sa dievčatá volať nebudú.