icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?

nkaps
26. jan 2012

Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania

koniarova
31. mar 2012

My máme Paľka. 😉 😉 😉

masinka
31. mar 2012

kedze mam dvoch brachov, dvoch bratrancov a aj v sirsie pribuzenstvo malo samych synov, tak odmalicka som tiez "planovala" syna - mal byt Richard....
ked sme cakali prvu dcerku , kolegyna obcas telefonovala s kamoskou a velmi sa mi pacilo, ako ju oslovovala - Nelusik, Nelinka, Nelik.... tak mame aj my Nelku.... vtedy to bolo este nezvycajne meno, kazdy sa nas ako prve pytal, ci je Petronela a my sme vysvetlovali, ze je iba-Nela... (a kolegynkina kamoska bola Kornelia). Potom zacala chodit Ordinacia a teraz ked na nu na ihrisku zavolam, otoci sa polovica dievcatiek a dobehnu dva psiky.....
Dalsie dve mame Dianu (Diuska, Dianka, Diusik, Usko) a Juliu (Julinka, Julik) .... strucne, medzinarodne (manzel je Rasto a v zahranici to 1. nevedia vyslovit , 2. nevedia napisat a 3. nevedia ci je to krstne alebo priezvisko) a (zatial) nie su v Top 10 mien v SR 🙂 A Julia je bez dlzna, takze aspon trochu nezvycajne meno to je 😀

dobromila
31. mar 2012

Tak my máme Benjamína - už sa ale postupne stáva častejšie používaným a najmladší je Evan - bolo dosť ťažké dohodnúť sa na treťom chlapčenskom mene v krátktom čase - jeden z mojich návrhov - Ivan, neprešiel, ale s E na začiatku sa to už manželovi pozdávalo - inak meno pochádza z Walesu. Pre mňa je jedným zo základných kritérií to, že meno musí pekne znieť, keď sa vysloví 😉
A nemáme typicky slovenské priezvisko, takže sme si to mohli dovoliť 🙂

vinx
31. mar 2012

Nasa dcerka sa vola Nikoleta a syncek Kevin.Ale velmi sme rozmyslali este nad Amanda,chcela som ju volat Mandy,ale pri prvom sme sa este bali tak experimentovat,z tych dievcenskych sa este da vybrat aj v nasom kalendari.ale pri chlapcovi som uz nevedela vybrat,co sa mi pacilo,to mali vsetci,napr.Jakub,Samko.Tak sme si dali Kevina a stretavame sa s kladnymi ohlasmi,kazdy sa nad tym pozastavi a pochvali,ale myslim tym mladsiu generaciu,ako my mamicky.

lilly24
31. mar 2012

My mame Lilly 🙂

neri111
31. mar 2012

My máme syna Alexa - meno vybral muz, podla filmu Posledny skaut 🙂 Ked som bola tehotna a dozvedeli sme sa pohlavie tak si s kazdym (ked bola prilezitost) pripijal na Alexa - uctovnika 🙂)) Mne sa celkom zapacilo tak sme uz viac mien neriesili, hodi sa nam aj k priezvisku. Ked budeme mat dceru meno vyberam ja 🙂))

zuzka17
1. apr 2012

My máme Tamarku 🙂

marusik
1. apr 2012

ja mám kamošku s menom Hope - sú tri sestry a ďalšie dve majú mená Love + Faith🙂

sea23
1. apr 2012

aledať pekné a slovenské meno,nie zopcene z anglicka,ameriky atd.... je umenie🙂 my sme sa rozhodli pre TIMOTEJA - preklad"uctievajúci Boha"

zabka8423
1. apr 2012

myslim si, ze dieta nebude trpiet s akymkolvek menom, ktore sa aspon trocha hodi k priezvisku. nech ma aj dve krstne mena, no a co. a suhlasim s maminami, ktore tu pisu, ze je zvlastne dat meno esther salma kapustova alebo frantisek smith - aj s tym sa clovek stretne. maminy zabudaju na to, ze deti v skole byvaju krute a vysmievaju sa inym detom. nastastie moje deti maju exoticke priezvisko, tak sme si mohli dovolit dat im zahranicne mena tej krajiny, skade maju priezvisko. dostali krstne mena dve kazdy po jednom slovenskom a jednom zahranicnom a v takej kombinacii, ze sa im tu nikto nebude smiat, vyslovuju sa rovnako na celom svete. A noémi je krasne meno, u nas v kalendari ale nie je. je to skoda.

zojenkazojenka
1. apr 2012

no ja som Zoja a moja dcera je Nina,teraz cakame opat babu,tak som chcela Zinu,ale nakoniec dame tiez Zoju a ked budeme mat niekedy este jednu a nepodari sa chlap,tak potom to bude Zina 🙂 a pri chlapcovi by som dala Alexej,mam predkov vRusku,tak asi preto,a k priezvisku sa hodia 😵
mne sa tiez paci,ked su mena trosku nezvycajne,aj ked ako dieta som chcela mat obycajne meno,ked som sa zoznamila s mojim muzom,tri razy sa ma pytal ako sa volam,myslel si ze Zoja je prezyvka 🙂

30mamina3
1. apr 2012

moje male krstniatko sa vola Denyell Lucas,ale pisat v škole a tak si bude len Denyell.🙂)

stanislavao
3. apr 2012

so mnou bola v porodnici pani, co dala svojej dvere meno Freya. Ked su klasicke slovenske mena, viete in pekne povedat a znie to normalne, ale ked sa niekto vola Sebastian - volaju ho Sepko - chuda dieta. Benjamin a bolaju ho Benko - hrozne, alebo David a hovoria mu Davko - to mi pripomina davenie, zvracanie. rodicia, ktory daju dietatu nezvycajne meno, by mali uz aj dopredu mysliet na to, ako ho budu ostatny volat. Jedna znama ma syna Christiana. Vsetci mu hovoria Kristianko, lebo to CH sa ani vyslovit na zaciatku toho slova neda. no naso je toto dobre? neni lepsie, Misko, Zuzka, Anicka, Maruska?? Jasne, kazdemu sa paci nieco ine, ale mali by ste mysliet aj na tie deti, co s tym menom budu cely svoj zivot musiet zit.

zuzin78
3. apr 2012

my mame doma Sofiu a Zaru 😵

andiekens
3. apr 2012

my mame doma dcerku Emily a psika Molly 🙂

gangulienka
3. apr 2012

My mame Tamarku a Natasku podla mna normalne pre mna pekne mena ale vela ludi sa pyta preco sme dali take nezvycajne a este k tomu ruske mena :D a pri tom Tamara ani nie je ruske meno 🙂

bebemaly
3. apr 2012

Mám Samuela Jordana, Jordan preto, že si to priala maminka môjho muža, kde na to meno prišla netuším 😉 ale páči sa nám 🙂

kocko
3. apr 2012

Ja mám Luciu, ale jedna maminka v nemocke dala meno dievčatku Serena.... 😉

evitka82
3. apr 2012

My máme doma pre nás ten najkrajší kvietok- Margarétku 😵 😵 😵 😵 😵 😵

votaress
3. apr 2012

my mame chlapceka - Radoslav ,je to moja radost, je stale usmievavy...

dabon
3. apr 2012

My máme Margarétku 🙂
druhá baba je na ceste, nechcem velmi exotické meno, skôr vsadím na klasiku, ešte mam nejaky ten mesiac čas, tak snád vyberieme niečo pekné 🙂

kacsik
3. apr 2012

Ja som chcela Herberta alebo Hermana, ale neprešlo mi to, bude klasické zvyčajné meno - Michal, ale druhý syn bude mať určite netradičnejšie meno 🙂

habibi78
3. apr 2012

mne sa nenormalne paci meno pre dievcatko TIANA 😵

tyaja
14. apr 2012

Náš synček sa volá Marco. Tiež sa nad tým dosť ľudí pozastavuje. 🙄 Dali sme ho naschvál s C a nie s K, lebo poznám priezviská Marko. Tak preto. Naše priezvisko nie je typické slovenské, tak si myslím, že je to ok a že sa mu veľmi hodí. Ak bude druhý chlapček tak bude Branko, ak dievčatko tak Bianka (alebo Bianca?) 😀

happy8051
14. apr 2012

ja mam dcerku, vola sa Natalia Martina a v juni sa narodi druha dcerka, Nelly Isabell

zuzanocka
14. apr 2012

ak este niekedy budem mat syna, bude Aaron 🙂

slavusa5
15. apr 2012

Naše dve deti majú klasické mená, ale pri treťom tehotenstve sme sa hádali takmer celé tehotenstvo...Manžel totiž chcel mimoriadne nezvyčajné meno- Bertuccio... Veľmi som to meno nechcela, lebo som sa bála, že ho v škole budú prezývať Tučo...skratku mena...Nakoniec sme sa tesne pred pôrodom dohodli, synček sa volá Benjamín🙂 Nie je to klasické meno a zo svojho pôvodného plánu má našťastie len dve písmená🙂))

disala
15. apr 2012

Ja som chcela Laru ale nakoniec sa volá Oliver 😀 😀 😀 ,čakali sme dievčatko a narodil sa syn.A pri druhom som chcela Laru ale syn mal problém vysloviť ,,r" že dám Rebeku ale to ma všetci prehlasovali,a nakoniec Oliver vymyslel Olíviu,A kak máme Olivera a Olíviu. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

baschmil
15. apr 2012

my sme dali s partnerom meno nasmu chlapciatku Nathan..a dovod? pacil sa mi hlavne vyznam mena a to : dar 🙂

pakin
15. apr 2012

Ja som chcela René alebo Raul a nakoniec sa volá Raul. Teraz bude mat meniny 17. apríla. Podla mna je to nezvycajné meno. U nás, kde byvame este som nepocula. Moj fesák bude prvy s takymto menom. Keby som mala dcérku, dostala by meno Chiara alebo Melory 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂