icon

Ako skracujete meno Alica?

28. máj 2025

Ahojte, tie co ste Alice, alebo mate dcerky s tymto menom, ako ich doma skratene volate? Mne sa to meno paci samo o sebe, ale predsa len aj pri malych detickach sa zvyknu mena skracovat, zjemnovat...napada ma len Alicka, Alic, Ali.

andi80
28. máj 2025

mám známu Alicu a hovoria jej " Elís"

talia16
28. máj 2025

Mám známu čo ma malú Alicu a pride mi velmi zlaté keď ju volame Alicka alebo Ali, ale základné meno Alica je na mňa tvrde.

talia16
28. máj 2025

Ale tak keď si to zoberieme podla mňa úplne stačia 3 varianty mena. Základná: Alica, zdrobnelina: Alicka, prezyvka: Ali

romanka_369
28. máj 2025

Ahoj, my máme Alicku a voláme ju presne ako si napísala Ali a Alic 🙂

lenka_da
28. máj 2025

U nas jednu pani Alicu volaju vsetci Licka

misulka22
28. máj 2025

Mam dceru alicu a volame ju ali a alicka

kiki68
28. máj 2025

Ali vacsinou

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
autor
28. máj 2025

Ked tak nad tym uvazujem, je to asi aj fajn,ze nie je vela variant skratiek. Ali, ci Alicka, Alic/s..s tym som v pohode aj ja. A pre dospelu zenu Alica, alebo pripadne Ali. Inak asi vacsina mien, ktore nekoncia na -ka, -ia su podla mna svojim sposobom tvrde. Pytam sa aj preto, ze prave v mojom okoli ziadna Alica nie je. Cize nemam ani ziadnu dobru,ci zlu skusenost s menom,ze bt mi evokovala nejake predstsvy o niekom 😁. Jedine Alica v krajine zazrakov 😅.

michellemary
28. máj 2025

Alica, Alicka, Ali, v Poľsku je to Ala. 🙂

mimikarol
28. máj 2025

Alica je pekné meno. Volala by som ju Ali

autor
28. máj 2025
@andi80

mám známu Alicu a hovoria jej " Elís"

@andi80 no len ja uz mam doma jednu Eli/Elis 😁, teda Elišku..cize Alica bude Ali..Eli a Ali 🙈😅

jvasenka
28. máj 2025

za mňa je alica tak krasne meno že je skoda ho skracovať..ja mať dcéru s takým menom urcite ju volam alice (elis)

talia16
28. máj 2025

Zavoláte na jednu a prídu obidve 😅

alickapusinka
28. máj 2025

aj aj som mala dcérenku Alicku a volali sme ju Ali alebo Alicka.A stara mama ju volala Lucinka.

basska_b
31. máj 2025
@talia16

Zavoláte na jednu a prídu obidve 😅

@talia16 Alebo ani jedna a vyhovoria sa, ze sak si volala tu druhu 😄

autor
31. máj 2025
@basska_b

@talia16 Alebo ani jedna a vyhovoria sa, ze sak si volala tu druhu 😄

@basska_b mozno uz nebude ani toto problem, lebo vejovy rozdiel bude dost velky 😂 takze pokial mala dorastie do stavu behania a reagovania na meno, starsia bude tazka pubertacka 🙈😅

bielasovicka
31. máj 2025

Ala