icon

Ako vybrať meno pre bábätko?

2. jan 2025

Čakáme bábätko, pohlavie nevieme a ani nechceme zatiaľ vedieť, ale čo je horšie, ani meno nevieme vybrať. Podľa čoho by ste vyberali vy? Poradíte?

Strana
z3
lenka5545
2. jan 2025

My máme dohodu s mužom keď bude chlapec vyberá meno on podľa deda dievčenské budem vyberať ja a to len čisto náhodne som pozerala do kalendára a zapáčilo sa mi meno Tamara takže asi tak ale je to ťažké vážne a tiež sa smejeme ze koľko ľudí zrazu človek "nemusí" alebo ma k menu určitu "nemilú" spomienku keď vyberá meno pre dieťa :D

autor
2. jan 2025

@lenka5545 ja tiež zvažujem nad Tamarou, ale manžel ohŕňa nosom, že samé a.

katica06
2. jan 2025

V 15tich som raz povedala najlepšej kamoške,že raz budem mať dcéru a pomenujem po nej, o desať rokov neskôr vďaka tejto kamoške som stretla manžela, potom sa nám narodila dcérka, to meno má pre nás oboch hlboký a symbolický význam

ina2405
2. jan 2025

Podľa pocitu. Proste nám sedelo. Je zbytočné sa pýtať ostatných na meno, každému pasuje niečo iné. Ja verím, že meno veľa o človeku vypovedá a že budúca matka sama vycíti, aké meno je to pravé.

svetlonos
2. jan 2025

Na prvom sme sa nevedia dlho zhodnúť. Teda dievčenské som mala vybrané. Ale chlapčenské sme sa zhodli až tak v 8 mesiaci. Vybral miz. Druhe ja a tretie tiez ja. O dievčenskej som povedala, ze cez to nejde vlak, kludne nech vyberie druhe k tomu, budem rada. Ale prvé je ako poviem ja 😁

evcagabi
2. jan 2025

Ja som chcela Elu odjakziva tak ju mam 😅

svetlonos
2. jan 2025

Jaj a podla čoho- podľa toho aké sa nám páčili, zijeme mimo SK aj priezvisko neslovenske. Teda mena deti tiez sk nemajú aj ked pry ma bezne meno používané uz casto aj na sk. Sme 3 kamosky napríklad a všetky mame obmenu toho istého mena - nezavisle od seba 🤭

barbie2023
2. jan 2025

Moje deti majú biblické mena keďže som veriaca a aj sa nám s manželom páčili takže podľa toho 🤷

lucy_ms
2. jan 2025

Máme dievčatá. Chceli sme meno slovenského pôvodu, prípadne slovanského. A ja som chcela, aby deti mali meniny o 5-6 mesiacov neskôr, ako narodeniny. Takže sme otvorili starý časník, našli sme mená, ktoré sa nám páčili, pozreli sme ich význam a podľa toho sme vybrali. Pre staršiu som vyberala meno ja, pre mladšiu manžel. Ak by sme mali syna, mal by meno po manželovi.

simsalabim
2. jan 2025

Prvej dcere som vyberala meno ja - uz na ZS som hovorila, ze budem mat dceru s tymto menom. A druhej dcere vybral manzel, mne sa az tak nepacilo, ale nie az tak, aby som ten vyber vetovala.

aniele
2. jan 2025

Najstaršia má ženskú verziu manželovho mena, prostredná sa volá ako moja mama a najmladšia je po svokre. O ich menách som v podstate rozhodovala ja. Pretože sa mi páčili a jednoznačne som cítila, že sú tie pravé. Dievčatá (teraz už dospelé ženy) sa zatiaľ nesťažujú. Pre chlapcov sme sa vždy rozhodovali medzi dvomi menami (v každom tehotenstve inými), nevedeli sme sa rozhodnúť. Potom sme sa smiali, že práve preto máme len baby 🙂.

ninanikalova
2. jan 2025

U nás ja (prvorodená) po otcovi (ženská obmena jeho mena, ktorú mal aj dedo etc. Je v rodine dlho) a brat je po maminom bratovi. 😁
Mama sa vždy smeje že ešte chcela pre mňa iné: Šarlota a Tessa, ale že to sa pre modrookú blonďatú (ako som sa narodila) nehodilo. Takže vyhral oco.

ivik4
2. jan 2025

Podla priezviska
Mame jednoduche a nie pekne priezvisko tak sme vybrali jednoduche meno aby sa k nemu hodilo

earlgrey
2. jan 2025

Sme veľká rodina...tak som vyberala tak, aby deti mojích súrodencov nemali také meno...bratranci a sesternice ma nezaujímali...ale deti mojích súrodencov áno, aby nebolo, že sme spolu a 3 zakričíme rovnaké meno a 3 rôzne deti...

lenka.25
2. jan 2025

Pre prvú dcéru som mala vybraté meno už od mojich desiatich rokov . Keď som ešte nebola tehotná s druhou dcérou , tak kolega ma dcéru a on o nej tak pekne rozprával , že som sa do toho mena úplne zamilovala a ešte sa nám aj veľmi hodí k priezvisku .

lenka5545
2. jan 2025

Aj môj ma pindy na meno ale aspoň som sa ohradila tým ze súhlasil ze dievčenské vyberám ja tak nech si trhne nohou s nasim priezviskom bude mať ačiek v mene habadej ale je to pekne meno a v okolí Tamarku nemáme takže tak a keď chlapec tak Jakub teda ja som chcela po manželovi Peter ale aj svokor je aj ocino aj brat takže piaty Peter v rodine by bolo mega zaujímavé. :D

prasiatko30
2. jan 2025

Vyberala som podla seba a podla mojho muza - nerobili sme všeobecnú diskusiu na webe o tom ako sa bude volat moje dieta. Boli sme natoľko nudni, ze sme sa vedeli na mene dietata dohodnut len my dvaja bez pomoci dalsich stovák ludi a vyhlásenia hlasovania

lucia245
2. jan 2025

Príde to samo, netlačí na to príliš

rorino
2. jan 2025

Ja som nevyberala,od 14. som mame rozprávala ako sa bude volať môj syn😂

mimikarol
2. jan 2025

Mne sa snívalo ešte keď som bola teenagerka že budem mať dve deti. Miu a Marka. Mám len dcéru a dostala meno Mia

ina2405
2. jan 2025

@earlgrey u nás to tak máme 😁, môj brat, jeho maličký vnuk a môj syn. Aj tak by som to meno dala zas, môj syn bol druhý s tým menom.

daniella315
2. jan 2025

Môj dedko mal sestru,volala sa Karolína. Mne sa také pekné spomienky na ňu viažu,že som sa rozhodla pomenovať dcéru po nej. A keby mám druhú dcéru,tak sa volá Tereza po sesternici môjho otca. Kvôli tomu aká je to dobrá žena 🙂
Keby vyberá meno manžel pre syna 😀tak sa volá po ňom.

jaja20
2. jan 2025

Pre potenciálneho syna som mala vybraté meno už od detstva a pre dcéru som chcela meno, ktoré sa nedá povedať "škaredo" a aby bolo použiteľné aj v zahraničí. Lebo moje tam nevedia ani vysloviť...
Mali sme s manželom pár takých mien v hľadáčiku, ale keď sme pozerali nejaký film s Jessicou Biel, dali sme jej nakoniec toto 🙂

cimage
2. jan 2025

Prve som hned vedela, ze je chlapec a hned mal aj meno. Ziadne dohady, jedno meno a basta. Druhe sme sa nevedeli dohodnut, malo byt dievca, az 2dni pred porodom sme sa zhodli na uplne inom mene. Keby sme nevybrali, tak neviem co by sa stalo na porodnej sale. Tretie sme vybrali celkom rychlo, ale pred porodom sme zmenili, lebo som mala pocit, ze to nebude ono. Aj rodina bola prekvapena. Je to meno, ktore som mala pre druhu s ktorym muz nesuhlasil, ale teraz s tym bol ok 🤷🏻‍♀️.

svokrinjazykmonika
2. jan 2025

My podľa toho aby sme nikoho s takým menom nepoznali.

earlgrey
2. jan 2025

@ina2405 Tak pokiaľ máš nejakú vāzbu ku konkrétnemu menu, tak áno...to by som možno aj ja spravila 😉 len ja som do poslednej chvíle nebola rozhodnutá...až keď som ju videla...vtedy som si bola menom istá

fkata
2. jan 2025

Aké máš priezvisko? Možno skôr sa dá.

autor
2. jan 2025

Tatarka

mandzula
2. jan 2025

Podľa môjho prvého psa.

oliviakatka
2. jan 2025

Pohlavie nevieme, dohodli sme sa že pre chlapca vyberá muž, pre dievča ja. Vybrala som Oliviu k Oliverovi, druhá možnosť je Leontína - viac sa mu páči Olívia tak už špekulovať nebudem. Pre chlapca sa nám nepáčilo absolútne nič - pred sviatkami som dala zo zúfalstva jeden 'nastrel' a okamžite sa mu to meno zapáčilo. Doteraz sme nevedeli o nikom s takým menom no zrazu v priebehu jedného dňa rovno dve 'medialne známe' deti rovno s týmto menom 🤣🤦🏼‍♀️ tak uvidíme, času dosť

Strana
z3