icon

Ako vybrať meno pre bábätko?

2. jan 2025

Čakáme bábätko, pohlavie nevieme a ani nechceme zatiaľ vedieť, ale čo je horšie, ani meno nevieme vybrať. Podľa čoho by ste vyberali vy? Poradíte?

Strana
z3
natalka81
3. jan 2025

Ďalšie kritérium je aby mali v lete meniny. Lebo sú narodené v zime.
A ešte také mená končiace na -ra sa mi nepáčili Barbora Tamara lebo mame priezvisko začínajúce na Ra- takže aj toto bolo dôležité

mnamko
3. jan 2025

Syn podľa muža Miloš
Dcera Aneta pred 32 rokmi z knihy
Nina neviem prečo zrazu mi prišla na um a to som ziadnu nepoznala

mnamko
3. jan 2025

A vnučke dcera dlho vyberala nakoniec jej padlo do oka Melánia,tak Melánia alebo Aneta Tatarkova by bolo fajn

supermario
3. jan 2025

My sme pozerali Monka. A niekto z nas povedal, sak sa moze volat Adrian, ako Adrian Monk. A ked mal prist na svet druhy, tak Adrian zase pozeral Ninja korytnacky a povedal, ze chce brata Leonarda. Tadaaaa 🙂

petronela1985
3. jan 2025

Máme v rodine manželov Adrianu a Petra. Ich deti sa volajú Adrián a Petra. To sa mi páči.

marlene
3. jan 2025

Pre dievca vyberal muz, pre chlapca ja. Vyberali sme mena stare , klasicke a take aby neboli prilis exoticke ani na slovensku a ani v krajine kde zijeme. Prvy syn dostal meno po mojom dedkovi - to som vedela od mala, ze ked raz budem mat syna bude sa tak volat a aj som to dedkovi slubila - vtedy bol on jediny koho som s tym menom poznala, dnes je to uz caste meno, ale ked sa mi narodil prvy syn tak bolo este velmi ojedinele.

salsa26
3. jan 2025

Ahoj, u nás bola dohoda... Muž vyberal pre chlapca ja pre dievča... No a bolo dievča... Celý život som chcela Lauru, ale keď už som čakala dievčatko, tak som zvolila Tamaru.... Nádherné meno... - pomohol kalendár 😃😃😃
.

majka1994410
4. jan 2025

Chcela som vždy Sáru tak ju mám 🙏 syn je zase Jakub lebo to je jediné meno na ktorom sme sa s manželom zhodli 🫠

bobula46
4. jan 2025

Prvé meno som mala vybraté ešte na prvom stupni ZŠ, zhodou okolností sa tak volá aj manžel 🤣 ten nechcel počuť, že by sa syn volal rovnako, dva dni pred pôrodom odsúhlasil.
Druhá bola dcéra, vždy som chcela Vanesu alebo Alicu... Keď som zistila, že to bude dievčatko, plakala som ako malá lebo som vedela, že tie mená pre moju dcéru skrátka vôbec nie sú 😀 začiatkom apríla som mala termín a 1.2. pozrela do kalendára kedy som si povedala, že aha pekné meno, nikto také nemá, nedáme?? A bolo vybraté 😅 nikdy predtým som to meno nespomenula, nikdy predtým som ho nechcela a teraz si iné pre dcéru predstaviť neviem 😀😀

ki__
Autor odpoveď zmazal
markaterka
4. jan 2025

@bobula46 máš Tatianu?

kevi1
4. jan 2025

My sme chceli, aby sa to meno v Cesku aj na Slovensku pisalo rovnako (manzel je cech). Prveho sme dlho vyberali, nakoniec sme zvolili Richard (v Cesku nie je moc bezne a nechcela som uplne bezne meno pre deti, zaroven nic exoticke). Druheho sme nevedeli pohlavie az do porodu, ale chcela som, ze ked uz ma jeden kralovske meno, nech ma aj druhy, tak mame Artura, ze to bol tiez kral.

kia241
4. jan 2025

Boli sme na dovolenke v Grecku, a priniesli sme si ju 🙂tak dostala meno Olívia🙂spomienka na dovolenku, a miluje olivy🙂

zuzu2636
4. jan 2025

Vždy sa mi páčilo meno Jakub, no vydala som sa a na priezvisko sa volám Maťková. Takže meno padlo, prvý syn sa volá po ockovi Peter, druhý syn sa volá Radovan, po mojej prvej láske, žiaľ už zomrel. A dcérka je Katarína po mojej krstnej a meno ktoré sa mi vždy páčilo.

autor
4. jan 2025

@vuvu163 ďakujem. 🙂 Takže, zrejme zvíťazi Mia. 🙂 Ak to bude syn, tak uvidíme. 🙂 Manžel je Ján a nechce o tom ani počuť.

jabuducanevesta
4. jan 2025

Dievčatko bolo jasné od čias chodenia...na chlapca sme ani nepomysleli ... Kým som nevidela v 8.mes.pipka na ultrazvuku... Reku vymýšľaj... Zostali dve mená na m, obaja sme na m, konečné meno potvrdil manžel...

bu1bu
4. jan 2025

Syn prisiel k menu nahodou. V den ked som zistila ze som tehotna sme sli na vylet do Bojnic. Bol tam jeden chlapcek asi vo veku 5 r, blondiacik, s modrymi ocami, nadherne dieta. Jeho otec ho oslovil menom a ja som v tom momente vedela ze ak to bude chlapcek tak dostane meno po tomto malom fesakovi. Mam aj ja blondiacika s modrymi ocami s krasnym, dost starobylym menom, ktore mu velmi pasuje.

bobula46
5. jan 2025

@markaterka áno 🙂

Strana
z3