Budem môcť syna pomenovať menom Atrej?
Ahojte, som len v 7tt ale už teraz uvažujeme a premýšľame nad menami. 😅 Pri dievčatku to bude zložitejšie lebo mám viacero mien vybraných. Ale pri chlapcovi veľmi túžim po mene Atrej ❤ ...takto s J Ani Atrey ani Atreyu ..tieto dve sú z Indie a z Nemecka...ale ja by som to chcela takto zoslovenštiť. Viete o niekom, kto takto pomenoval svojho chlapca? Alebo v ktorej krajine sa meno nachádza aby som si odtiaľ mohla vypýtať potvrdenie na matriku? Alebo si myslíte že mi na matrike povolia takéto meno keď nie je ponižujúce?Prehľadala som veľa stránok zahraničných aj našich ale jednoducho meno Atrej som nenašla. Ďakujem a prajem pekný deň 🙂
@prettiness Ďakujem super, že v čechách je Atrey ...prinajhoršom sa uspokojím aj s tým 🙂
@masha185 ja som odporkyna pocudesnych zahranicnych mien ale toto je krasne ...a urcite by som ho presadila s j na konci ne s y...mne znie tak rusky a ruske mena su nadherne.urcite lepsie ako sophie, vanessy, ryanovia, tristanovia a spol 🙄ale tak jasne ze niekomu sa to paci, len mam naozaj skusenost, ze bacnu take mena k rydzo slovenskym priezviskam to je des 😀 ja mam tiez slovenske priezvisko este aj pre mna hrozne 🤫😆takze my len uplne slovenske mena sme si mohli dovolit k tomu.ak mate neutralne tak mne meno Atrej budr krasne 😉
@elenajezova Mne to pripomína psa 😀 Sused mal vlčiaka s tým menom...
trocha som sa do toho zakusla a v Brooklyne je clovek ktory sa vola Atrej .
@kopytko03 falco bol ten drak co vyzeral ako pes 😂
@masha185 mne sa meno Atrej velmi paci ❤️ Nebol to aj chlapec z nekonecneho pribehu? Velmi pekne netypicke meno 🙂
A ja som myslela, ze len spoluobcania davaju detom mena podla filmovych hrdinov 😂😂😂
treba si predstavit dospeleho chlapa ktory sa cely zivot bude niekde predstavovat, aby mu nebolo neprijemne. Dieta bude len par rokov.
Kedysi bol ten film strašne populárny, aký je jeho pôvod? Nemecký? Verím, že v 80.rokoch určite boli nejakí malí Atrejovia v Európe.
Zeny, nehnevajte sa, ale ona sa nepyta na nazor na meno ani nechce riesit Nekonecny pribeh. Chce Atrej s,, j'' a pyta sa, ci je to mozne.
(Necitala som celu diskusiu, ked niekto odpovedal, ospravedlnujem sa.)
Atrej? meno po koňovi z filmu?
A nechcete ho volať radšej Hatatitla?
Aj mne sa to meno páči - Atrej, pekne znie, dúfam, že vám na matrike prejde 🙂 , ja som niečo podobné zažila, keď som konečne objavila to pravé meno pre dcérku - také teplo sa mi rozlialo okolo srdca a prebehli mi celým telom zimomriavky a proste som vedela, že toto meno je jej, že si ho vybrala sama 😇
@masha185 prosim, nedaj sa ovplyvnit nazormi...meno je krasne a ano je to meno hlavnej postavy z filmu Nekonecny pribeh...btw Falco bol lietajuci pes 🙂 a mne sa napriklad velmi pacilo meno Neo z Matrixu...keby mi bol dopriaty syn, tak by sa tak volal...myslim, ze tymto menom synovi neublizis, su urcite zvlastnejsie mena ako napr. Svetozar, Bohuslav, Vlastimil a pod... Ja chapem, ze v urcitej dobe boli tieto mena in, lebo nieco znamenali, ale pre dnesne decka je Atrej urcite viac v pohode...zijeme dobu mien napr. Nathaniel, co pripomina Na tanier, no dnes su tieto mena OK...
Meno je krasne 👍👍👍
Na nete som nasla iba zensku verziu mena a to v chorvatstine Atreja 🤷♀️
@masha185 tu je dokaz ze sice s ypsylonom ale existuju ludia v cz s tymto menom....ci vam povolia iny ekvivalent je otazka na urady....inak co niekde povolia inde nie...susede byvalej nanutili iny ekvivalent ako chcela, potom to musela riesit...ale slo o frekventovanejsie meno.
https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?id=1409...
@masha185
Ja som po tom raz patrala a našla som tento článok
https://www.google.com/amp/s/spis.korzar.sme.sk...
Takže pokiaľ je meno v tomto zozname, mali by ho akceptovať
www.babynameworld.com
Najlepšie bude ešte pred pôrodom ísť na matriku, ktorá bude o zapísaní mena rozhodovať. A to nie je matrika podľa trvalého pobytu, ale podľa PÔRODNICE. A tam si to vyjasniť pre istotu. Aby neboli po pôrode stresy
Strašne zle mi funguje hľadanie na tej stránke z mobilu, treba asi z PC pozrieť...

@masha185 trochu som len tak kukla do googla a ukaze, ze Original je z toho fantastickeho pribehu....a dalsie vyhladavania su, ze je to priezvisko...