icon

Budem môcť syna pomenovať menom Atrej?

masha185
16. apr 2020

Ahojte, som len v 7tt ale už teraz uvažujeme a premýšľame nad menami. 😅 Pri dievčatku to bude zložitejšie lebo mám viacero mien vybraných. Ale pri chlapcovi veľmi túžim po mene Atrej ❤ ...takto s J Ani Atrey ani Atreyu ..tieto dve sú z Indie a z Nemecka...ale ja by som to chcela takto zoslovenštiť. Viete o niekom, kto takto pomenoval svojho chlapca? Alebo v ktorej krajine sa meno nachádza aby som si odtiaľ mohla vypýtať potvrdenie na matriku? Alebo si myslíte že mi na matrike povolia takéto meno keď nie je ponižujúce?Prehľadala som veľa stránok zahraničných aj našich ale jednoducho meno Atrej som nenašla. Ďakujem a prajem pekný deň 🙂

lubina
16. apr 2020

@masha185 trochu som len tak kukla do googla a ukaze, ze Original je z toho fantastickeho pribehu....a dalsie vyhladavania su, ze je to priezvisko...

masha185
autor
16. apr 2020

@prettiness Ďakujem super, že v čechách je Atrey ...prinajhoršom sa uspokojím aj s tým 🙂

domculik
16. apr 2020

@masha185 Podla mna ti to v pohode prejde. Ked prechadza niektorym Sandokan alebo Šeherezada, tak nevidim dovod aby tebe toto neuznali. Existuju nejake pravidla, ale pri aktualnom vyskyte roznych extravagantnych mien sa tym uz vacsinou matrikari nezaoberaju.

cichlida
16. apr 2020

@masha185 ja som odporkyna pocudesnych zahranicnych mien ale toto je krasne ...a urcite by som ho presadila s j na konci ne s y...mne znie tak rusky a ruske mena su nadherne.urcite lepsie ako sophie, vanessy, ryanovia, tristanovia a spol 🙄ale tak jasne ze niekomu sa to paci, len mam naozaj skusenost, ze bacnu take mena k rydzo slovenskym priezviskam to je des 😀 ja mam tiez slovenske priezvisko este aj pre mna hrozne 🤫😆takze my len uplne slovenske mena sme si mohli dovolit k tomu.ak mate neutralne tak mne meno Atrej budr krasne 😉

masha185
autor
16. apr 2020

@cichlida Jéj ďakujem pekne, veľmi ste ma svojím názorom potešila 😍

23121974
16. apr 2020

@elenajezova Mne to pripomína psa 😀 Sused mal vlčiaka s tým menom...

guglina
16. apr 2020

@guglina raz som čítala rozhovor s nejakým matrikarom a on hovoril že na tejto stránke si overujú či meno existuje a je tu, vraj chorvátske

lulliky1
16. apr 2020

trocha som sa do toho zakusla a v Brooklyne je clovek ktory sa vola Atrej .

masha185
autor
16. apr 2020

@guglina
@lulliky1 Baby ste super ❤ ďakujem

rebekamarcusko
16. apr 2020

@kopytko03 falco bol ten drak co vyzeral ako pes 😂

kittykat22
16. apr 2020

@masha185 mne sa meno Atrej velmi paci ❤️ Nebol to aj chlapec z nekonecneho pribehu? Velmi pekne netypicke meno 🙂

ciaciacia
16. apr 2020

@masha185 je to veľmi pekné meno a z môjho pohľadu vyznieva slovansky 😉

semila001
16. apr 2020

@83lenka83 presnee

semila001
16. apr 2020

@kittyna5 aj mne pride ze fo je z rozpravky

oli18
16. apr 2020

A ja som myslela, ze len spoluobcania davaju detom mena podla filmovych hrdinov 😂😂😂

asia83
16. apr 2020

@masha185 Len aj či váš Atrej (nie, nemám nádchu, nie je to Andrej) bude mať z toho mena motýliky v bruchu. On ho totiž bude celý život "nosiť" so sebou, nie vy. No dajte si čo chcete. Keby sme boli v Indii, poviem že je to pekné meno.

alexandra2010
16. apr 2020

treba si predstavit dospeleho chlapa ktory sa cely zivot bude niekde predstavovat, aby mu nebolo neprijemne. Dieta bude len par rokov.

grace55
16. apr 2020

Kedysi bol ten film strašne populárny, aký je jeho pôvod? Nemecký? Verím, že v 80.rokoch určite boli nejakí malí Atrejovia v Európe.

tami2014
16. apr 2020

Zeny, nehnevajte sa, ale ona sa nepyta na nazor na meno ani nechce riesit Nekonecny pribeh. Chce Atrej s,, j'' a pyta sa, ci je to mozne.
(Necitala som celu diskusiu, ked niekto odpovedal, ospravedlnujem sa.)

lujza123
16. apr 2020

@masha185 netradičné mena sa zevraj dajú riesit cez USA pretoze tam si dieťa moze pomenovať kto chce ako chce. Tak možno stačí aby ti ambasáda potvrdila že je to americké meno.

lulliky1
16. apr 2020

@masha185 nieje začo. Je to krásne meno, smelo do toho. Všetko dobre prajem

milanm_
16. apr 2020

Atrej? meno po koňovi z filmu?
A nechcete ho volať radšej Hatatitla?

medovka14
16. apr 2020

@milanm_ nie kôň, ale hlavný hrdina sa tak volal 🙂

karmen118
16. apr 2020

Aj mne sa to meno páči - Atrej, pekne znie, dúfam, že vám na matrike prejde 🙂 , ja som niečo podobné zažila, keď som konečne objavila to pravé meno pre dcérku - také teplo sa mi rozlialo okolo srdca a prebehli mi celým telom zimomriavky a proste som vedela, že toto meno je jej, že si ho vybrala sama 😇

yellow28
16. apr 2020

@masha185 prosim, nedaj sa ovplyvnit nazormi...meno je krasne a ano je to meno hlavnej postavy z filmu Nekonecny pribeh...btw Falco bol lietajuci pes 🙂 a mne sa napriklad velmi pacilo meno Neo z Matrixu...keby mi bol dopriaty syn, tak by sa tak volal...myslim, ze tymto menom synovi neublizis, su urcite zvlastnejsie mena ako napr. Svetozar, Bohuslav, Vlastimil a pod... Ja chapem, ze v urcitej dobe boli tieto mena in, lebo nieco znamenali, ale pre dnesne decka je Atrej urcite viac v pohode...zijeme dobu mien napr. Nathaniel, co pripomina Na tanier, no dnes su tieto mena OK...

malinka158
16. apr 2020

Meno je krasne 👍👍👍

Na nete som nasla iba zensku verziu mena a to v chorvatstine Atreja 🤷‍♀️

jajka71
17. apr 2020

@masha185 tu je dokaz ze sice s ypsylonom ale existuju ludia v cz s tymto menom....ci vam povolia iny ekvivalent je otazka na urady....inak co niekde povolia inde nie...susede byvalej nanutili iny ekvivalent ako chcela, potom to musela riesit...ale slo o frekventovanejsie meno.
https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?id=1409...

basska_b
17. apr 2020

@masha185
Ja som po tom raz patrala a našla som tento článok
https://www.google.com/amp/s/spis.korzar.sme.sk...

Takže pokiaľ je meno v tomto zozname, mali by ho akceptovať
www.babynameworld.com

Najlepšie bude ešte pred pôrodom ísť na matriku, ktorá bude o zapísaní mena rozhodovať. A to nie je matrika podľa trvalého pobytu, ale podľa PÔRODNICE. A tam si to vyjasniť pre istotu. Aby neboli po pôrode stresy

Strašne zle mi funguje hľadanie na tej stránke z mobilu, treba asi z PC pozrieť...

masha185
autor
17. apr 2020

@basska_b ďakujem veľmi pekne 🤗