icon

Chlapčenské meno Levoslav

31. dec 2022

Ahojte čo hovoríte na meno Levoslav pre chlapca? Proste len Levo..nejako ináč sa to asi ani nedá povedať, takže by meno nemal ani nikto skomolit a to sa mi páči. Dokonca je aj v slovenskom kalendári. Nepoznám nikoho z takým menom. Ďakujem za vaše názory.

luscious
Autor odpoveď zmazal
luscious
Autor odpoveď zmazal
autor
31. dec 2022

@luscious veď to neni škaredé 🤣

luscious
Autor odpoveď zmazal
evica8370
31. dec 2022

Mne sa páči🙂 také majestátne a netradičné. Ak sa vám páči obom tak není o čom 😉

zuzanka.zuzu
31. dec 2022

@deti95060810 to je náhodou úplná pecka!!!

@loliki @10zabka @aurorastone2 hahaha 🙄 poznám Králika (reálne priezvisko) a aby si z neho neuťahovali, tak jeho mama ho od malička volá Zajko, Zajo... už je to dospelý muž a nikto mu nepovie inak než Zajo.

autorka, ak to meno chceš a nie si troll, daj mu ho a odmalička ho kludne volaj aj Tigrík, uvidíš ako sa to chytí 😉 ono si to aj tak bude žiť svojím životom.

loliki
31. dec 2022

@zuzanka.zuzu Mne to môže byť jedno. Nadhodila som tému priezvisk, lebo ho tu nepoznáme, aby sa chlapec nevolal Levoslav Králik. Ale niekto sa volá Medveďová Macková a žije, tak pre mňa za mňa...

whatever1
31. dec 2022

Levi/y by mohla byt skratka, par krat som sa stretla s takymto menom ale v zahranici a v tejto forme a celkem sa mi to paci.

culienka
31. dec 2022

Podľa mňa je veľmi pekné: -)

drimonna
31. dec 2022

A čo tak meno Levi? Prepáč, ale Levoslav je katastrofa...

karolinakr
1. jan 2023
ankare
1. jan 2023

Hrozné

mijunik
1. jan 2023

@aurorastone2 náhodou - naozaj existuje kríženec leva a tigra. Takže by to mohol byť tigrík. 😁

osky
1. jan 2023

Ja by som ho volala Levi a keby msa nastval slebo by uz bol velky,tak asi Levino 😁

svokrinjazykmonika
1. jan 2023

Super ešte som také nepočula ani si nikdy nevšimla v kalendári. Mne sa páči, hovorila by som mu Levík.

eridani
1. jan 2023

To vazne nikto nepozna niekoho s menom Levoslav? Ja poznam dvoch nezavisle na sebe. S jednym chodil syn pred par rokmi do skolky. Druheho ma kolegyna syna. Oboch volaju Levko. Nikto nikdy s tym problem nemal. Normalne pekne meno.

karolinakr
1. jan 2023

@eridani alebo Levik.Ja okrem Lev Nikolajevič Tolstoj ineho nepoznam..široko ďaleko žiadny Lev, iba v telke...Btw nebyvate nedaleko ukrajinskej hranice?

drimonna
1. jan 2023

Ja som práve na internete našla meno Levin a veľmi sa mi zapáčilo. 🖤🖤🖤

eridani
1. jan 2023

@karolinakr Daleko od Ukrajiny, juhozapad Slovenska. Tych co poznam volaju oboch Levko, nie Levik. Ale samozrejme, to by bola tiez moznost, len som to este na tychto konkretnych chlapcov nepocula. Ked vyrastu, tak asi Lev, Levo, Levi alebo kludne aj celym Levoslav.
Fakt mi to meno nepride vobec divne. Praveze v tejto mladsej generacii sa vyskytuju rozne mena. Ked sledujem akych spoluziakov maju synovia, ci s akymi sa postretaju na kruzkoch, ci len tak na ihriskach.
Maximilian, Alexej, William, Gabor, Flavio, Deniel (s e, nie Daniel), Timur, Bruno, Hugo, Zoro, Benito, ale aj Jozef, Ondrej, Jan, Matej, Michal. Deti nemaju absolutne ziaden problem, nikto sa kvoli menu nikomu neposmieva a normalne sa spolu hraju.
Je to teraz omnoho roznorodejsie ako ked ja som chodila do skoly a v jednej triede sme boli hned 4 Katky a 4 Martiny.

diaszoky
1. jan 2023

Ver tomu, ze decka ho budu volar Lev ak ti to nevadi…

simik411
2. jan 2023

Mne sa tiež to slav na konci nepáči, ale napr jedna baba kamila sikl kreckova viď ig má tri deti Elliot, Levi a dievčatko Auri. Všetky tri krásne a to Levi super znie krásny chlapček 🤗 sú z ČR. Čiže ak by som ja do toho šla dala by som Levi. Btw je to biblické meno

mmazalka
2. jan 2023

Dokonalé. Mne sa teda páči ohromne! Milujem slovanské mená, aj moji chlapci majú -slav, takže by som určite doporučovala. A krásne bude aj u dospelého muža aj u chlapčeka. Svoj tvar mena, ako ho budete volať, či ako mu budú vravieť kamaráti a napokon sa tak bude predstavovať sám = to sa vyvinie časom, ale meno je krásne a originálne, takže neváhaj. Aspoň keď zavoláš syna, neobzrú sa č deti na ihrisku ako pri Adamkoch a Jakubkoch.

misulkar
2. jan 2023

@drimonna dcéra má spolužiaka s týmto menom - Levin, ale bývame v zahraničí. Naozaj netradičné a zaujímavé meno.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
2. jan 2023

Autorka, sama mám slovanské meno, nezvyčajné a môj brat sa volá nezvyčajné s koncovkou slav.. mne sa slovanske mena velmi páčia, sú vznešené a pekne znejú, ale keďže sa pýtaš na MK asi ti ide o to ako tieto mená berú ľudia okolo.. a ak mám pravdu povedať, Slováci moc pochopenia pre menej používane mena nemajú.. sama vidíš na tejto diskusii, aké úbohé srandy si z mena dokážu robiť.. už moje deti vedia že to je neslušné, ale tak ja aspoň viem že vychovávam ľudí čo sa vedia chovať..
U nás je najlepšie akceptované čokoľvek čo nevytrca, čiže ani slovanské, ani zahraničné meno, šup každý môže byť Jakub, Janko a Samuel.. keď bude v triede aj 20 rovnakých mien nevadí, hlavne že nikto nevytrca a ak áno? Budeme si z neho robiť srandu..

Ja si myslím že meno má byť originál ako jeho nositeľ, má sa s ním spojiť a má sa páčiť najmä rodičom - ti potom meno vyslovujú s láskou a dieťa si to meno osvojí.. ale okolie bohuzial nezmeníme, minimálne dve generácie bude trvať kým sa možno niečo zmení vo väčšom meradle... Meno Levoslav znamená silný ako lev, význam je krásny..keď sa dieťa narodí nájdete mu aj množstvo iných oslovení.. meno daj akékoľvek sa ti páči..

linduska86
2. jan 2023

V pohode kľudne daj záleží ešte od priezviska, sto krát lepšie ako kevin, matteo, Markus, timur,

linduska86
2. jan 2023

@jana_eyre_2 pekne si to napisala

linduska86
2. jan 2023

@diaszoky keď tie decká budú mať také matky tak sa ani nečudujem. Yze ho budú volat lev 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

zowie
Autor odpoveď zmazal
diaszoky
2. jan 2023

@linduska86 napodobne

veronicka88
2. jan 2023

Levoslav mi absolútne nevadí ...až som samu seba zarazila....naozaj...príde mi to také silné a vznešené po vyslovení. Ale asi by sme ho volali Slavko,Slavo🙈ani neviem prečo...nepýtaj sa má...ja mám Silvestra