Chlapčenské meno Levoslav
Ahojte čo hovoríte na meno Levoslav pre chlapca? Proste len Levo..nejako ináč sa to asi ani nedá povedať, takže by meno nemal ani nikto skomolit a to sa mi páči. Dokonca je aj v slovenskom kalendári. Nepoznám nikoho z takým menom. Ďakujem za vaše názory.
Za mna nie... Radšej Leo😊
Mila autorka, my sme boli na dovolenke, a tam sme spoznali chlapčeka, volali ho Levko...bol to velmi zlaty chlapcek...ak sa ti meno paci, daj ho...🙂
Levoslav by som nedala. Keď už tak Levo, Levin, Levio, Levan..... Proste také, ako by sme ho reálne volali. Nepáči sa mi keď dajú dievčaťu meno Miriam a každý ju vola Mirka. Este aj gratuluju na Miroslavu. Alebo Dagmar a nikto nepovie inak ako Dáša 😔
Mne sa to meno páči 🙂 celkovo mám rada také "iné" mená.. Synov som chcela Vendelína a Floriána a neprešlo mi ani jedno...
Kamoška má chlapčeka menom Zoran, na poradenstve som mala chlapčeka menom Emanuel a volali ho Emo. Aj tieto mená sa mi veľmi páčia 🙂
Poznám jedného. Volajú ho Levko. Pekne meno. Naozaj. Kľudne daj
Volila by som skor zahranicnu formu mena Levi, nevyhnes sa ani pritom tomu, aby mu niekto povedal Lev alevo Levik, ale pri tomto mene ti to je hadam jasne.
Ak sa ti to meno paci, ked si predstavis ze sa tvoj syn tak bude volat a mas z toho vnutri taky dobry pocit, tak chod do toho. Je originalne a nie je hanlive. Nehlad na to, ci sa mu budu smiat, lebo si zamienku najdu vzdy. Bude to ako cisarove nove saty, hned spoznas hlupaka. Slava skor chapem ako skratku pre Slavomira. A Levi si myslim ze sa necita ako si myslia mamicky tu.
skor leo leonard tie su super, aj dcerky maju babiky s tymi menami leo a leonard :D
LEO JE top
V zahranici je celkom oblubene meno Levi, taka alternativa k Levoslavovi. Kludne mozete Levoslava oslovovat Levi alebo aj Slavo. A s mojou dcerou chodi na hokej chlapec Lew.
Meno vyberaj ako sa vam paci. Mne sa pacia skor starsie mena, dlhsie, lebo mame strasne kratke priezvisko. No a my sme vyberali vzdy mena mediznarodne lebo sme zmiesana rodina, zahr. priezvisko.
Napr pri druhom tehotenstve sme cakali dievcatko ale pre istotu sme mali vybrane meno aj chlapcenske Ferdinand. Si mala pocit ten shitstorm z kazdej strany. Narodila sa nam dcera Magdalenka, starsi syn je Richard.
Keby sme mali este jedno dieta tak je v hre Leopold alebo Henrich a u dievcata Valeria alebo Stefania/Steffanie.
Mena prechadzaku modou a casto sa vracaju, v minulosti sa meno Levoslav pouzivalo, rovnako sa napr vracaju do mody mena. Ja si pamatam ako dieta ze mi prislo velmi zvlastne ze jedno dievca sa volalo Helena….dnes Helenka ked da niekto meno, tak sa nikto nad tym nepozastavuje lebo to prislo opat do mody.
este mi napadlo k tým už spomínaným menám, ze meno Lev sa pouziva aj v turečtine, tam je to ale Aslan, staršie aj Arslan, taktiež sa týmto menom inšpiroval aj C.S. Lewis vo svojich Letopisoch Narnie a tam bola hlavna postava lev Aslan, takže toto meno nie je take zriedkave a používa sa vo viacerých jazykoch
Mne sa paci😉
Ja len trošku upresnim - Lévi, nemá rovnaký menný základ ako Lev. Lévi je hebrejske biblické meno, znamená "spojený", "pripojený". Slovanské a romanske jazyky majú zhodou okolností podobne znejúci slovný základ pre zviera leva. Lev a Levoslav, ako tu padlo sú slovanské mená. Hoci zo slovákov nikoho s takým menom nepoznám, videla som už Rusov a Ukrajincov s týmito menami. Potom tu máme románske mená so základom "lev" a to sú všetky tie, čo začínajú na Leo - Leonard(o), Leopold, Leofil(io,ius), Leonel, León... Dostali sa do rôznych jazykov a upravili podľa jazykových predpokladov na výslovnosť. Takže Levoslavovi sa dá hovoriť s krátkym i Levi (ako skratka), či Levo, Levko, ale nie je to Lévi (niekde Léwi)
K otázke- moje dieťa má tiež leva v mene, ale teda Levoslav to nie je :D mne sa nepáčia tieto mená, čo končia na -slav, -mir a podobne. Niektorí ľudia ich oslovuju všetkých Slavo a Miro a to je jedno, že sú to prípony. Je pravda, že Levoslav je neokukane, ale ja by som nedala. Ty keď chceš tak daj 🙂 každého do toho prd makový
Osobne sa mi veľmi páči ako aj iné...ak sa tebe páči a cítiš to tak tak ho daj....ak ho nedáš len kôli názoru iným dosť ťa to bude mrzieť.
Super meno!🙂
Ja by som dala čisto len Levo. Keď ho tak chcete volať tak prečo dávať celé meno?
@elementissa ano Levi aj Lévi / Levin/ sú hebrejské, resp mená používané často v židovskej kultúre a výynam je iný, ale znejú podobne
Naša malá ma v škôlke spolužiaka a volá sa Levi
Suseda mam Leva aj syn sa mu Levo vola... Maleho volaju bud Levo alebo Levko...
Kľudne daj... v okolí poznám Blahoslava.
Ahoj ,my máme podobné pre syna. Meno maďarského pôvodu Levente a voláme ho Levi, babky občas Levik alebo Levinko 🙂 ale nevadí mi to.
Dlho sme riešili meno, mal byť od Adama až po Timoteja asi všetky mená u nás zazneli až napokon sme našli Levente a sme spokojní. 🙂
Hlavne aby sa vám páčilo meno ako rodičom ostatní si zvyknú🙂
Ešte tak Leo by som dala, ale Levoslava určite nie. Nepoznám okrem Leva Tolstoja nikoho s takým menom.
Neviem či to je to to samé meno,alebo len skratka,no mne sa viacej páči keď je len Levi,predsa ten Levoslav je dosť dlhé meno a myslím si,že ho málo kto aj celým bude volať.Je to niečo nezvyčajné a také mená už idú do popredia.
Otec jedneho dievcata u mna v triede sa vola Levon,ale oni pochadzaju z Armenska.
Mam doma 6 ročného Lea, ale len preto lebo Levoslava mi zatrhol manzel a prakticky celá strana od manzela dostali zradnika😄😄😄ked poculi co plánujem dat ... Moj otec aj dedko sa volajú Boleslav, mam aj brata Boleslava cize aj sa mi pacilo,aj mi to pasovalo, som spekulovala no a koniec koncov, sme dali Leo, aj Lev by zapísali v matrike...
A malého volam Levoslav keď zlosti 😂😂😂 Leo ho volame bežné,a Leuko,Leusko len v škôlke čo počujem ze ho volajú.

@jana_eyre_2 👏👏👏