icon

Dali by ste dievčatku meno Alžbeta?

8. júl 2022

Ahojte, dali by ste meno dievčatku Alžbetka? Veľmi sa mi páči, ale bojím sa, že by ju potom volali Betka (napríklad v škôlke, škole...). Máte niekto skúsenosti s tým menom?

bobaas
8. júl 2022

Nadčasové, krásne, vznešené meno...vždy si spomeniem na Perinbabu. Betka, Betina a ani iné tvary mu, podľa mňa, neublížia. Dala by som. Dieťatko si nakoniec samo vyberie, ako ho budú volať.

slavomira236
8. júl 2022

@red_cat tiež sa mi zdá Betka krajšie ako Alžbeta napríklad...

betinka23
8. júl 2022

Dobrý deň ja sa tak volám a volajú má Betka a aj Alžbetka 🙂
Myslím si ,že keď budete dcérku volať len Alžbetka tak aj ostatní ju tak budú volať u nás skôr prevláda to Betka

nataliaslivkova
8. júl 2022

Ano😍😍😍nadherne meno😙

maron264
8. júl 2022

@martina1985ba 😀😀😀

modraslamka
8. júl 2022

anoo! to bola jedna z moznosti. Krasne meno, Alzbetka ❤️

iveta1970
8. júl 2022

Ja by som to nerobila...meno ju zakomplexuje na celý život ...Beta...je nie práve najkrajšie meno. Ved je toľko nádherných mien...Natália,Sofia,Nina,Alexandra,Margaréta,
Lucia....a milión iných.

jouky
8. júl 2022

Ze dali by ste meno Alzbeta? 😀😀To ako sa vazne pytas, ci ma niekto s tymto menom skusenosti? 🙈Mi to pride celkom vtipne v dnesnej dobe, ked vsade naokolo sama Alzbetka...

zitulina
8. júl 2022

Moja kamoška má dcérku Lisbeth. Páčilo sa jej Alžbeta a Elizabeth a nakoniec dala Lisbeth.

adrika72
8. júl 2022

Ja mám vnučku Alžbetku a nevoláme ju inak len Alžbetka

hugoboss7
8. júl 2022

Ahoj, ja som Alžbeta a teda mám aj dcérku Alžbetku. Mne vždy hovorili Betka alebo betula, bety, ale teda dcérka keď som sa rozhodla pre toto meno, tak som všetkým povedala že ona bude Alžbetka a nijak inak...ale keď už začala blabotat a rozprávať tak nevedela povedať svoje meno, takže vzniklo BEBI. A to ju tak oslovovali aj všetky deti v škôlke aj učiteľka. Teraz ide do školy, tak neviem ako to bude tam ale ona na Betka ani nereaguje, lebo to som ja a nie ona.

janka1011
8. júl 2022

Tomu ťažko zabrániš, aby ju nevolali Betka. Ľudia majú tendenciu si dlhšie mená skracovať a Betka je veľmi zaužívané, takže musíš s tým rátať.

jance333
8. júl 2022

My mame Ludmilu a v skolke ju volaju Ludmilka. Dokonca ani nie Ludka, ale Ludmilka. Nikoho dokonca nenapadlo hovorit jej Milka, ako bolo kedysi zvykom. Ako ludi naucis, tak ju budu volat. A ked aj niekto nie, svet sa nezruti. Opravi ich ona sama, ked jej to bude vadit. Kazde meno ma aj nepeknu verziu, netteba z toho robit vedu

srdeenko19
8. júl 2022

Krásne meno. Mne to evokuje Alžbetku z Perinbabky. ❤️

jance333
8. júl 2022

@iveta1970 preco by malo zakomplexovat? Ze sa tebe nepaci, neznamena, ze sa nemoze pacit inym 🤦

alienkami
8. júl 2022

@iveta1970 každé meno sa dá spotvoriť. Neviem prečo by mala mať komplexy z Bety. Ak sa bude predstavovať ako Alžbetka, tak ju drvivá väčšina ľudí bude tak volať. Možno občas zaznie Betka, ale Beta len v prípade, že sa na ňu bude niekto hnevať - nahnevaný človek si vymyslí škaredé meno alebo prezývku aj na to najdokonalejšie meno.

meris
8. júl 2022

Alzbetka, uzasne meno. Vzdy som chcela Dorotku alebo Alzbetku a nakoniec mame Matildu😇

janka273
8. júl 2022

My máme Alžbetku ,doma ju voláme Alžbetka ,súrodenci niekedy Alžbetínka ,tiež sa mi nepáči Betka ,Betula ,ale zatiaľ ju nikto tak neoslovil

zitaje
8. júl 2022

Ja si myslím, že nazvať dieťa Alžbeta a očakávať, že ju na Slovensku nik nenazve Betkou, je naivné a nereálne. Ja mám Sofiu, od mala sme ju volali vždy Sosa alebo Sofia, napriek tomu ju menej známi ľudia a napr. v škôlke "Sofinkovali". A to napriek tomu, že aj povedala, že nie je nijaká Sofinka, ale Sofia. Tomu sa asi celkom zabrániť nedá...

zitaje
8. júl 2022

@jouky je ich veľa?? Ja poznám osobne len jednu Alžbetu, je to sestra mojej nebohej babky, má 80+, za mňa je to tradičné starosvetské meno ako napr. Margita. Malú Alžbetku nepoznám ani jednu.

eldik13
8. júl 2022

My máme Elenku❤ aj Alžbetka je pekné meno.

mata22051990
8. júl 2022

Ja mam dcérku Alžbetku 🙂 mne sa paci aj Betka takže ju voláme aj tak aj tak 🙂 😍

dadka_bb
8. júl 2022

No čo tu vy už dorabate. Nehnevajte sa na mna. Zakazovat ucitelkam alzbetu volat betka? Odjakziva je alzbeta - beta. Tak si nedavajte kraviny mena detom a potom nemusite riesit taketo temy. Tak ako jakub je kubo, tak aj alžbeta je beta.
Vraj zakazovat ucitelkam ..... mna uz tu raz porazi

dadka_bb
8. júl 2022

@mata22051990 presne tak.alžbeta je odkakživa betka.

jankak055
8. júl 2022

My mame dceru Alzbetku a volame ju Betuš Bety Alzbet a ano a aj Beta ked vymysla 😁 decka si vzdy nieco najdu ...

pokojvdusi9
8. júl 2022

Synovec ma Alzbetku a volame ju Alzbetka ziadna Betka.Ma rocik Oni si to tak praju tak ju vsetci tak oslovuju

zowie
8. júl 2022

@dadka_bb presne tak a ešte keď tu čítam, že každá druhá Alžbeta bola zúfalá zo svojho mena, či už v tvare Beta alebo Alžbeta, tak načo? Alžbetka je pekné ale tak Max v škôlke jej povedia Alžbetka inak bude Betka Beta aj Beta - Klebeta

bambibam
8. júl 2022

Ja som kedysi nad ním uvažovala, ale nakoniec som nedala ani jednej dcére

nnnuuunnn
8. júl 2022

A to sa Ti bude chcieť celý život všetkých opravovať? S niektorými vecami sa nedá bojovať a toto je jedna z nich. Tak daj meno, ktoré sa neohyba nijako. Napríklad Erika.

matarka
8. júl 2022

Ja som vybrala mená, na ktorom sa mi páčia skoro všetky formy. Som zmierená s tým,, že syna Juraja budú v puberte volať Juro a Ďuro, nepáči sa mi to, ale neplánujem to nejako extra riešiť. Páči sa mi aj Kristína, ale nie Kika a Karolína, ale nie Karolínka - opravovať všetkých by ma nebavilo. Ešte v škôlke ok, učiteľky by nemali mať problém volať dieťa tak, ako je zvyknuté, ale neskôr sa to už veľmi ovplyvniť nedá, podľa mňa. Jedine ak si ona sama "naučí". Rozmýšľam, ako budú ľudia oslovovať Alžbetu v dospelosti, asi pri tej Betke/Bety predsa skončí.