Dievčenské meno podobné menu Timea
Ahojte, mam uz jednu dcérku uz tam bol problém jej vymyslieť meni,resp. Nájsť take co by sa mne a partnerovi páčilo, no nasli sme. .. a teraz čakáme druhé dievča a absolútne mi nic nenapadá, pozerám mena od hora dole, každý deň a vôbec žiadne 😔 tak reku skusim tu, ze možno dáte nejaký typ na nejaké nie moc obvyklé..teda nie nejaké ze Šeherezáda alebo Jessica ale skor také co síce v kalendári je, ale často sa nepoužíva. Také ako Sofia, Nina,emma.. a iné ktoré potom ma polovica dievčat v triede Absolútne nie, mame doma Timeu. A druhé by sme chceli aby bolo také k podobné, ...dajte nejaké typy,ja som zúfalá uz 😀
Michaela,Mária, Olívia, Šarlota, Esterka, Nela,Ela
Nechápem preco hľadáš ako dievča volat. Myslim skratkou. Vsak ak je Karin tak ju tak volaj. Nie žiadna Kaja.. Kajka a pod. A tiez nerozumiem trendu ladit ku sebe mena. Myslim súrodencov.. Načo?
Jasminka, Sophia, Gabriela, Lenka, Karolína, Adelka, Stella, Eliana
Daj Terezu, teraz ma toto meno utlm...
Keby som vyberala meno dnes dám Emily, Linda alebo Beáta. Záleží aj od priezviska.
K Timejke Tamarku
Zuzana, neexistuje krajsie meno 😅 ak druhe bude dievča bude sa volať po mne 😅
Ja mám kamošky, sestry a volajú sa Tatiana a Timea. Pasuje to k sebe
Nedávno som pozerala film kde hlavná hrdinka bola Karolína a volali ju Karo
Votriem sa aj ja, a čo tak Deana? Je to neobvyklé meno, nemá ho každý dokonca sa stretávam aj z reakciami odkiaľ moji rodičia na také meno prisli 😂 skratky máš napr. Dea, Deanka, Deuš, Dei, Dejka :D
Ved si pozri rozšírený kalendár (svetový). Možno tam nájdeš to pravé.
My sme takto hľadali chlapčenské. Strašne som chcela aby nemalo interpunkciu, znelo viac menej slovensky ale zároveň nebolo na Slovensku otrepané. A hodilo sa k priezvisku. Nakoniec sme našli v írskom kalendári a mame Dorana. Voláme ho Doro, Dorko a mne to teda príde úplne krásne "slovenské" aj keď nie je.
Co sa týka dievčenských...ja som rovnako za tie "medzinárodné" mena a varianty...aby jej každý vedel menom povedať a nepotvorili jej meno ak bude v zahraničnej firme robiť. A nech sa píše a číta rovnako a nemusí spelovat meno furt....Alica, Dana, Anabela, Paula, Agnes, Viola, Nora....Pre mňa su krásne Kataríny, moja dcera by bola Katka alebo Agatka.
Povedz si to niekoľkokrát spolu s priezviskom. Ci to nebude kravina uši drasajuca
My mame Kristínu, voláme ju Kika, Kikuška, Tina, Tinka.. ako kto 😅
Mileva
Karolina nie, tie mam v okoli aspon 4 v mladom veku do skolky, to urcite nebude sama v triede s takym menom... Ja som Štefánia (meniny 07.08), co tak teda Števka? je to pekne meno a na rozdiel od muzskej podoby ho ma len malo dievcat (inak neviem ako, my sme sa v triede na gymku ocitli 3 Stevky v jednej triede :D Pred nami ziadna, po nas dlho ziadna :D ) Alebo pozri mena ake sa pouzivali za cias nasich starych mam, tie su dnes menej pouzivane
Ešte mi napadlo, kamoška má Leu, tú tiež poznám len túto jednu...
Vanda, Olívia, Zoja
Autorka: na T- Terezka a na K- Katarína
Timea a Tilia
Kaia
Ja osobne by som sa riadila tym, ake meno sa paci vam dvom, a nerozmyslala nad tym ako ju kto bude volat alebo ci take meno nebude mat polovica triedy 🙂 Ono polovica z tych mien co ti tu baby napisali je teraz dost popularnych (Mia, Sofia, Karolina, Linda, Adela, Nela, Ela)...Ak ti to ozaj tak vadi, tak daj “klasicke” meno ako Katarina, Zuzana, Barbora, alebo potom nieco naozaj netradicne ako Mileva, Leona a pod.
Mne by bolo jedno ci je to-ktore meno teraz popularne alebo nie, o desat rokov bude zas popularne nieco ine 🙂 A vyberat nasilu co najnezvycajnejsie meno nie je podla mna tiez bohvieco, dieta moze svoje meno potom cely zivot neznasat...
Tak daj meno po sebe alebo po mužovi.
Karla, Tiana ... a muz co take navrhuje?

Karin - Karinka, Ina, Inka
a Kristína? Tina/Tinka/Kika