Diskutujeme o nevšednom mene pre syna: Reilly
Ahojte, zapáčilo sa mi meno pre synčeka Reilly číta sa to asi Railly čo hovoríte ? Je to dosť neobvyklé preto by ma zaujímal názor. Ďakujem pekne
To je dievcenske meno
Kee zijete?
@janai1 akurát som to mala rozpísané, že či ozaj chce dávať dieťaťu meno, ktoré ani sama nevie ako sa číta
Strasne co uz su niektore dat za meno 🤦♀️
Zapáčilo sa ti, tak ho daj
Jedine keď ti pasuje k priezvisku.. taký Rejli Novotný bude znieť strašne. 😀
Bože baby nie neviem ako sa to číta nikdy som sa s takým menom nestretla. Prečo by hneď malo byť nevhodné len preto, že neviem ako sa vyslovuje ???
@doriiis áno toto som čítala len teraz nedávno som videla taký film a tam bol muž Reilly a vyslovili ho Raily tak preto som tak napísala.
Meno pre zlatého retrievera ❤️
Keď sa ti páči.🤷🏻♀️Ja by som ho dieťaťu nedala.Ale tak,tvoja vec
Pocitaj s tym ze vela ludi si cisto podla mena bude mysliet ze ide o dievca
Tak asi nič. Ďakujem za názory
V dobrom ti radím, nedávaj toto meno. Nejde o to, že je cudzokrajné, alebo že sú tu polemiky, či je ženské, či mužské. Ale tvoj syn bude celý svoj život vysvetľovať, ako sa to píše a opravovať ľudí, čo mu to napíšu zle. A ver tomu, že ich bude veľmi veľa. Časom to meno sám znenávidí, práve kvôli tomu.
Rajo
Spiska Nova Ves, alebo Horne Oresany?
Tak daj Rony... Píš ako počuješ .. podľa mňa pekne meno a nebol by problém ani ako ho napísať a ani ako ho vyslovit
K anglickému priezvisku áno, k slovenskému nie.
Ako h2 píše. Ja som presne dieťa, ktoré malo nemecké priezvisko. Celú mladosť či v škole som sa nevedela predstavit. Zgustli si vždy hlavne v škole učitelia. Ak som povedala ako sa vyslovuje správne, nevedeli napísať. Keď som povedala ako sa píše, múdro ma opravovali. Pamätám si na to stále, stresovalo ma to.
Uprimne Ti napisem, ze ked sama ako matka nevies napisat ani vyslovit meno, ktore si si vybrala pre dieta, tak mu ho nedavaj.
A preco? Lebo cely zivot bude vysvetlovat a hlaskovat svoje meno (ja mam dost nestandardne priezvisko, ktore vela ludi absolutne nevie ani vyslovit, nieto este napisat a ver mi, ze to je strasne otravne furt to meno hlaskovat) a predstav si, ze furt bude to dieta niekoho opravovat, nie, ja nie som Rejli, ja som Rajly. Alebo ako to budete vyslovovat a este na Slovensku ak zijes, tak dalsim peklom su zdrobneniny, ktorym sa nevyhnes. Rajlinka, Rajluska, mam pokracovat?
Tu v diskusii nejde myslim o to, ze je to cudzokrajne meno, ale o to, ze ani vlastne nevies, ci je zenske, muzske, v Amerike napriklad je to jedno, tam sa bezne davaju mena obom pohlaviam rovnake, tam to neriesia.
Meno je síce pekné, ale taky Reilly Bednár je teda na zváženie. Ja mam nemecké priezvisko ale ani k nemu by sa Reilly nehodil.
@doriiis akože títo rodičia 🥲 keď si predstavím, že k nám do práve by prišiel nový kolega s menom Tyler Gombík alebo čojaviem Reilly Pavlovič tak asi by som pokerface neudržala 😄
Urcite nie, toto meno je pruser na vyslovnost aj pre native speakers ( bo kazda ves to vyslovi inak), nemecky ani nehovorim, to keby moj muz povie ( oni nemaju ciste r ) uplna katastrofa a na Slovensku tiez, pripocitam tie zdrobneniny a mame to

Keď ani matka nevie ako sa dané meno číta tak nie je vhodné