Je Štefánia vhodné meno pre dievčatko?
Aký je váš názor na toto.meno, priezvisko bude mať na Š
Toto radšej nie.
Dúfam, že to nechceš len preto, že aj priezvisko je na Š.
Jednu poznám, má už okolo 20 rokov aj tak ju všetci volali celý čas Števa, Štefina
Ja by som to nedala
Kamoška je štefánia, voláme ju štefka, štefi velmi pekné mne osobne sa páči nakoľko je zaujimave a tradičné tak ako Valéria, Bibiana a pod a máš istotu že sa nebude volať každá druhá v okolí
Mala som babku ktora sa volala Štefánia Š... 🙂 presne.
Za mna je to tymto (babka) trosku staromodne, ale ak sa vam paci, tak zas aj originalne, a nevola sa tak ako kazde druhe dievcatko.
A inak vsetci ju cely zivot volali Štefka, normalne, pekne.
Od inej kamosky viem co ma kolegynu Štefániu, mlada zena, volaju ju Fany.
Poznam jednu jedinú. Môjho muža sesternicu. Hovoria jej Števka a Števa. Ma 34 rokov, čiže mlada baba. Ale meno je podľa mňa strašne zastarale.
A čo tak "Stefany"? Bez makcena
Toto je už meno,ktoré je príliš zastaralé a ani vtedy nebolo Boh vie aké pekne.. nedala by som.. my mame tiez radi staré mena, na zozname pre dievčatko sme mali Johanku, Klarku, Grétku, Hanku a Ameliu.. no ale nevydalo😅
@h2 nie na prvom mieste mám Grétku, ale o tom muž nechce ani počuť. Bratranec s manželskou budú krstnými rodičmi a práve jeho žena sa volá Štefánia, je to prvé meno na ktorom sme sa zhodli.
@zmrzlinka2021 100% nie
Ano je to pekne meno.kludne by som dala...a to ze je akk pre babku ? Ved aj ona raz bude babka..babetkom bude chvilku..kludne daj ake sa tebe paci
Štefka ju môžu volať. Poznám jednu. Alebo Štefi. Aspoň bude originálna 🙂
@zmrzlinka2021 to už radšej Stephanie, číta sa ako Stefany.
Ja by som nedala ale nie je až také zlé.
ja by som to tiež nedala, ani u mužov sa mi to meno nepáči.
Mne sa páči,ako Štefánia.Mala som kolegyňu.Bola ,teraz má okolo 35r.,šikovná mladá baba,krv a mlieko.
Fuha...poznam jednu,cely zivot je Števa. Za mna su velmi nestastne tieto zozenstene muzske tvary mien ako Jozefina, Stanislava, Dušana...🙈Mne to pride ako chlap v sukni.
Štefánia za mňa také neutrálne, v pohode. Ak sa vám s manželom páči tak kľudne daj. Ja by som sa nedala odradiť len preto že sa niekomu nepáči.
Milujem, ked niekto povie, ze pozna taku osobu s takym menom a je to pekny clovek, ktoremu sa dari

Moja babka je Štefania. Keď jej niekto povie Štefa alebo Štefka, riskuje zranenia nezlučiteľné so životom...
@estellas presne, ked sa im meno paci, nech ho daju. Pokial sa aj dietatu nebude pacit, tak si vymysli prezyvku.
Ja osobne by som nedala ale hlavne je ze co sa obom rodicom paci. Ostatne ti moze byt jedno. Ja som mala kolegynu Štedaniu a volali sme ju Števka. Ja si pri kazdom potencionalnom mene poviem varianty skratiek a zdrobnenin lebo malokto bude dieta volat celym menom hlavne ked je dlhe.
asi skor nie. mozno chces zachovat nejake korene no za mna nie.
Určite nie, nechápem prečo rodičia chcú dávať deťom také škaredé mená, to dieťa s ním bude žiť celý život a nie vy. Pre mňa je to meno pre staršiu pani a ani pre tú pani nie je pekné a nie to pre dieťa. Tiež sa mi nepáčia ako niekto písal žensko mužské mená a Števka asi najmenej
Štefánia je ženské meno, pôvod má v gréčtine a význam mena je „víťazka“.
Je to pekné originálne meno. Vôbec nie je staromódne ako sa tu tvrdí. Vo Francúzsku bežne používané ako Stéphanie.
Na mene ste sa zhodli spolu s manželom, tak prečo sa pytaš na MK? To ti názor manžela nestačí? 🤔
Ach , hroza,chudak dieta
Kazdopadne, poznam jednu Jožku, to je este horsie 🥲
Nebola by to moja volba meno, no mne sa to meno nespaja so starym clovekom. Poznam dve, velmi mile, zenske a vesele baby. Volaju ich Stefi, Stefani
Syn mal spolužiačku, volali ju Štefka, neskôr Štefa, s tvrdym t.
Nedaj sa zvyklat cudzimi ludmi, ktori s tebou a tvojou dcerkou nic nemaju 🙂 Ani tym ani tym smerom 🙂 Stefania je pekne meno a mam rada navrat k tradicnejsim slovenskym menam. Aspon na ihrisku ked zavolas, tak isto k tebe pribehne a nebude tam dalsich 5 dievcatiek mat take iste meno, len za to, ze teraz je nieco moderne. Ak aj bude len jedna na skole, aspon sa to bude dobre ucitelom pamatat. A nebudu mat problem s vyslovovanim, ako pri mohych zahranicnych poslovencenych menach maju.
Chudak dieta…. Toto si povie niekto. Niekto to povie na meno Anna. Niekto na meno Mária. Niekto na Ninu…Emu a neviem aku. Nakoniec prideme na to ze sme vsetci chudaci lebo mame meno ake mame….
Osobne by som nedala toto meno. Ale nie je skarede. A uz vobec by som nedelila meno na staromodne ci neviem ake….
Urcite by bola naopak jedinecna s tymto menom.
Mne sa Stefania nepaci, lenze to ti moze byt tam 48, co sa paci inym, ale naopak Gretka je podla mna krasne meno👌

Nie. Ako pre starú pani.