icon

Ktoré z mien Lia, Lea alebo Mia sa vám páči najviac?

15. feb 2020

Ktoré z týchto dievčenských mien sa vám páči najviac, príp. ako by ste ho zdrobnili (Miuška, Leuška, Lianka)?

77daniela77
15. feb 2020

@sardinka32 Dobre pani ucitelka,vy samozrejme nie ste vobec trapna,lebo tu plati predpis nepisat co si clovek mysli....rozkaz,vykonam😵😂

lenkakravcova
15. feb 2020

@77daniela77 Naša mačka sa volala Mia. A celkom sa jej to hodilo. ☺️😺

77daniela77
Odpoveď bola odstránená
77daniela77
15. feb 2020

@lenkakravcova No ved to je meno pre macicku 🙂

nikinkals
15. feb 2020

A čo tak Lilien? môžeš ju volať Lilka, Liluška, Lily 🙂

janickacrazy
15. feb 2020

Mne sa páči Mia, ale nepáčia sa mi tie zdrobneniny, ja by som ju volala len Mia. A tiež sa mi páči Olívia, ale tá nebola v ponuke. Inak my ked sme sa nevedeli rozhodnúť, tak sme dali mená na papieriky a do klobúka a vytiahli sme jedno a bolo rozhodnuté. 😉

aylinn
Odpoveď bola odstránená
sissy27
15. feb 2020

Lia, Lea, Mia sú ok, podľa mňa rovnako “pekné” - ani jedno neohúri, ani neurazí. Ale zdrobneniny pri všetkých troch sú čistá katastrofa. Takže ak chceš dieťa nejako “ňuňuškovať”, tak by som vybrala niečo iné. Napr. Jana-Janka, Lenka je už taká zdrobnenina sama o sebe a dalo by sa nájsť viac. Ale tieto krátke mená s dvojhláskami je škoda hovadiť.

iinuska
15. feb 2020

Lea je pekne.Livia sa mi páči tiež.

babi81
15. feb 2020

ved nemusis volat zdrobneninou, ci?my sme tiez hladali kratke meno koli dlhemu priezvisku.z tych ktore si vybrali by som dala jedine lea, hlavne mia je ich uz vela.ak hy si netrvala ma tom pouzivat zdrobneninu pekne je napr Luna, Sole

23121974
15. feb 2020

@aylinn A čo je na tom,že dá niekto meno z roku pána? Či teraz sa budeme niekomu smiať,lebo jeho dieťa sa volá Eva,Mária,alebo Jano,Jožo? 🙈 🙈

aylinn
15. feb 2020

@23121974 a budeme sa smiat niekomu ze sa vola mia / lia / lea ? 😊😊

aylinn
15. feb 2020

@23121974 mne osobne sa maria aj jano pači , ja som naražala na pani čo sa tu obuvala do autorky zato že chce dat JEJ dietatu vraj SMIESNE meno lebo nieje SLOVENSKE

23121974
15. feb 2020

@aylinn A kde vidíš,že ja sa z tých mien smejem? Mne sa napríklad nepáči ani autorkin výber,ani čo som spomínala v komente ja.Každý nech si dá podľa seba.Len to tvoje "z roku pána" vyznelo dosť blbo pre tie,ktoré tie mená dali.

aylinn
15. feb 2020

@23121974 a kde vidis ze hovorim o tebe ?😂
Ano su z roku pana, niesu moderne a nieje natom nič zle, pišem fakty , nikoho som tym neurazila. Sme v 21.storoci a vacsina mladych mamiciek si vyberie mena so zahranicnym nadychom alebo proste modernejsie.

77daniela77
15. feb 2020

@aylinn hahaha.....som sa pobavila ty vzir vsetkych matiek😇😂

23121974
15. feb 2020

@aylinn Niekto očividne nechápe...A väčšina si nevyberá so zahraničným nádychom,keď v obľube boli hlavne mená ako Jakub,Filip,Samuel,Anna,Eliška atď,čo sú tam už desiatky rokov...

queen_el
15. feb 2020

Mne sa najviac paci Lea, a ak dobre viem, to nie je ani zdrobnenina ale to je normalne cele meno, je aj v Biblii-opravte ma ak sa mylim. Tie ostatne su naozaj zdrobneniny a ako prezivka sa mi paci Lia, ale dala by som napr. Emilia, Kornelia, Amalia. Mia sa mi nepaci.

kristiii
15. feb 2020

To sa tu už fakt nemôže človek spýtať na nič, aby ste sa doňho nenavažali?? Mne sa najviac páči Lea, volala by som ju Lea, Lejka, žiadne ďalšie špekulovanie

autor
15. feb 2020

@queen_el
@iinuska ďakujem dievčatá, aj ja som už najviac naklonená k menu Lea 🙂

@kristiii to nevadí, v každej téme sa musí nájsť niekto, kto sa potrebuje vyventilovať na druhom, ja keď zistím, že s takým človekom sa nedá viesť normálna reč, prestanem na neho reagovať 🙂 a áno, Lea sa mi asi páči najviac, ako pre dospelú ženu, tak aj pre malé dievčatko 🙂

94misicka94
Autor odpoveď zmazal
lula313
15. feb 2020

@alaguema Meno Mia je odvodené od Marie, aj majú v rovnaký deň meniny. Treba si pozriet povod mena, keď už chceš o niečom mudrovať..

kiwi3
15. feb 2020

moja sestra je lea uz 38 rokov skoro a este jej nikto nic skarede do oci nepovedal. je spokojna, aspon sa nevola ako kazda druha

anjelaa
15. feb 2020

@77daniela77 uf to mi odľahlo, že tvoje deti sa určite druhým z mien nevysmievali. Tak to len ty si taká nevychovaná našťastie.

lucciap
15. feb 2020

Ahoj, moja dcéra sa volá Liana. Je to krásne meno podľa mňa, deti ju volaju všeliako - Liana, Lilu, Lil, Lia, Lilka.

Hlupane si nevšímaj 🙈

lula313
15. feb 2020

My sme zvažovali Lianu a Miu, vybrali sme Miu a som s tým menom stále spokojna a furt sa mi paci. Mame zahraničné priezvisko, aj dcéra bude pravdepodobne zit v zahraničí, takze sme hľadali meno, ktoré bude univerzálne na SK, aj v Nemecky hovoriacich krajinách. Keď mi niekto povie, že sa tak vola jeho pes, vôbec nám to nevadi, dcéra sa narodila v čínskom znamení psa a my sme s mužom psi záchranári a chceme, aby kráčala v našich stopách, takze vôbec z toho nemame traumu😀 mne sa zas nepáčia bežne SK mena ako Janka, Danka, Katka, Anka, Hanka.. každý, nech si dá svojmu dietatu meno, aké chce, ale celkom som prekvapena, že sa tu nájdu dospelé ženy, ktoré zosmiešňujú detské mena.. tie sa asi mentálne zasekli niekde v 6 rokoch😂😂😂

94misicka94
15. feb 2020

Ani mojej sestre sa nikto nikdy nesmial, meno ako každé iné buď Lea alebo Ela a Eva.. nie je na tom nič smiešne.. ani mojej Mii sa nikto nikdy nesmial, každý to vidí normálne v tejto dobe, v škôlke ju volajú Miuška všetci, dokonca staršie deti z iných tried ju v šatni zdravia že jeej ahoj Miuška a nesmeju sa, smiali by sa možno deti takých matiek čo si tu robia z tých mien srandu pretože dávajú svojim deťom krásny priklad.. myslím že sa deti posmievaju aj z tradičných slovenských mien Peter- sveter, Lena-plena, z mena Zlatko, Mikuláš, Silvester, Dezider.. aj mne sa smiali Michaela- myš.. neviem si predstaviť žiadnu posmešku z mena Lea

danik1505
15. feb 2020

A co Stella?

majusska202
15. feb 2020

Ja som sa ťažko rozhodovala pri menách ale moja podmienka bola ze ked dam dieťaťu meno tak tak sa ma volať stále nie ze skomoleniny a milión zdobnelyn. Prrto mame doma Viktora a Lujzu. A to aom si myslela ze to su mena co sa inak nedajú povedať a tisíckrat musím ludi opraviť ze maly nie Viki ani Vito ale Viktor. A lujza je Lujza nie lujzika a podobne hluoe mena. Takze týmto ti chven povedat ze skús sa zamyslieť ako ich ludia budu volať a ci sa ti to tak bude páčiť

autor
15. feb 2020

@majusska202 aj prave preto sme vybrali tieto, pretoze tie sa uz ani nedaju nejak skomolit - aspon si to neviem predstavit 🙂